Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, February 25, 2007

Dag 21 t/m 26 Druk druk duk

Zondag
Vandaag vroeg op, want het is walvis-red-dag. We worden als het goed is officiƫle walvisredders. Met een Badge en een ID card. Die sturen ze nog met de post.

We gaan met de auto naar "The Doc" in de haven, daar krijgen we een langdradig en eentonig verhaal van een ervaringsdeskundige. Zo valt dit ff tegen, moeten we het hiermee doen. Hij deelt een boekje uit waar gelukkig wel alles in staat. Om 12 uur rijden we naar St Heliers Beach. Daar kan iedereen lunchen, terwijl hij de "nep" orka volgooit met water. Dat ding lijkt nog best echt.

We eten wat en om half 2 beginnen we met de cursus. 2 groepen moeten een voor een de MEGA zware gestrande walvis op een mat rollen. Dan de mat vastmaken aan drijvers, en dan het ding naar de zee duwen. Dat valt nog vies tegen. Wij zijn de 2e groep, we hebben af kunnen kijken, dus wij zijn ook een stuk sneller.

Daarna willen nog wat mensen nog een keer. Dus er zijn uiteindelijk 3 walvissen gered ;). Wel grappig om te zien, heel wat mensen kwamen aanrennen om te kijken of de walvis echt was. Vanaf de weg zag het er ook heel echt uit.

Daarna pakken we met Tony en Karin nog een ijsje. En kijken we naar Glover Park, en daar hangt Steve. Het is vliegweer. Tony heeft geen zin, maar wij wel. Mies en ik rijden in 3 min naar Glover Park, en Eva wordt thuis afgezet door Tony.

We vliegen wat rond. Mies gaat nog op mijn scherm staan. De wind is perfect. Maar de zon is dodelijk. Wat is het warm vandaag. We vliegen wat, en besluiten een biertje te pakken op de boulevard. We gaan dus op het strand landen. We vliegen terug, en Mies haalt het maar niet. We maken een landing precies voor de bar. Pakken de spullen in, en pakken een pilsje. Het is inmiddels kwart over 7.

Mies wil nog een vlucht maken, ik heb bier gehad, dus ik ga niet meer vliegen. Mies en Steve vliegen nog een rondje. Kwart over 8 zijn ze geland en rijden we terug. Eenmaal thuis maakt Mies een lekkere maaltijd klaar, en dan gaan we slapen.

Ik ben trouwens zo erg verbrand dat een kreeft zich ongemakkelijk voelt naast mij! Alles doet echt zoveel pijn.

De foto's van het Whale feest komen nog :)...


Zaterdag
Vroeg opstaan was er vandaag niet bij, wel voor Shane & Summer, wat minder voor mij. En helemaal niet voor Eva, die voelt zich niet zo lekker. Misschien iets verkeerd gegeten, waarschijnlijk iets anders ;).

We hebben geen super Shane ontbijt, we gaan namelijk eten bij de Mount. We pakken daar een ontbijtje bij een tentje, en kijken we meteen of we kunnen vliegen. Waarschijnlijk niet want het waait wel zo loeihard!

We komen daar aan, en het lijkt er aardig uit te zien. Dat wordt dus geen ontbijt, maar eerst vliegen. Toch wel wennen die gewoontes hier. We lopen de Mount op, en als we ongeveer op een kwart zijn is de wind al "behoorlijk". Genoeg voor mij om te zeggen, ik wacht wel ff. Mies heeft zijn scherm al weer klaarliggen en start. Shane baalt dat hij geen speed heeft, dus ik geef hem mijn extra ding. Hij is blij ;). Michel landt vrijwel meteen, kan geen hoogte pakken. Daarna gaat Shane, ziet er nogal rommelig uit. Ik besluit het maar niet te doen. Shane doet nog wat acro en landt. Ik loop naar beneden.
Daar aangekomen vinden ze dat ik een juiste keuze heb gemaakt. Michel vond het he-le-maal niets. De wind was turbulent en hard. Niets voor hem. Ik maakt nog wat foto's en dan. Jippie, we gaan wat eten!

En of we gingen eten, dit kreeg ik voorgeschoteld. Samen met een glas water en een mega koffie.Na het ontbijt gaan we plannen maken voor vandaag. Omdat de wind toch niet meer gaat liggen waarschijnlijk moeten we wat beters verzinnen. We gaan Kite-Surfen, altijd al willen doen. We rijden naar Shane zijn huis, halen de kite op, en rijden naar het strand. Ongeveer 2 min rijden :D. Daar aangekomen pompen we dat ding op, was 15m2, en de wind was te hard om te vliegen, kun je nagaan ;). Hij legt de vlieger neer, pakt de lijnen *BAM*, huh, is zijn vlieg geklapt. De band die aan de leading edge zit is gescheurd, en de binnenband komt eruit. Aah balen, vlieger dood, geen kite surfen vandaag :(. Dan maar zwemmen. Want de golven zijn echt GROOT vandaag.

Mies wil er niet in, dus die gooien we erin :). En we zwemmen tegen de golven in, en met de golven mee. Ongelooflijk wat een kracht, je wordt gewoon op de bodem gedrukt en je moet wachten tot de golf voorbij is. En blijven staan wanneer er een op je af komt is er ook niet bij.

Na het partijtje zwemmen bellen we de dames om wat samen te gaan doen, de waterval is wel een goed idee.

We gaan met de auto naar de waterval daar in de buurt, is een kwartiertje rijden, en 10 min lopen. Ook hier is het net Jurassic Park met al die grote planten. Je kunt ook zwemmen en duiken bij de waterval :D.

De waterval


Luke waagt een sprong


Sneeuwwitje (Mies) wil ook een keerJongen die levensmoe is, let op helemaal boven aan de waterval!


Stukje verder naar boven, ook hier hebben we gezwommen.


Overzicht met The Mount op de achtergrond


Ohw wat was het leuk, let vooral op de jongen links ;)


Als we terugkomen hebben we natuurlijk een BBQ :D. En Ben is ook weer van de partij.
Niet veel daarna gaan we terug naar huis, want morgen moeten we naar de Walvis Red Cursus, en die begint vroeg! Ben benieuwd wat het wordt morgen.

We gaan nog even in bad, foto van een Cicade en dan slapen.Vrijdag
Vandaag werken, en na het werk gaan we Shane en Summer weer opzoeken. Die wonen hier zo'n 2,5 a 3 uur vandaan. Bij "The Mount Manganui" en "The Kaimais". Het is echt een lambaldag op het werk, rond een uur of 2 zitten er zelfs al een paar aan het bier. Hmmz, bier tijdens werktijd, toch maar niet!

Om 4u komt Eva ons ophalen en gaan we op weg, we hebben onze tassen gisteren al gepakt, dus dat is handig. We pakken onderweg wat gezonds bij de "Subways" en rijden weer verder. We komen weer langs Matamata, dit is het dorp waar ze "The Shire" van "Lord of the Rings" hebben gefilmd. Wel grappig, maar je ziet er niets van ;).

Als we er bijna zijn, bellen we Shane, hij is al onderweg naar huis, maar het is perfect vliegen op "The Mount". Dus wij besluiten voordat we naar hen gaan nog een vluchtje te maken. Je moet die berg wel helemaal omhoog lopen, maarja, misschien is het het wel waard :P.

Het is een vulkaan (helemaal begroeid) in gewoon een vlak landschap. Ziet er eigenlijk heel maf uit. Mies en ik lopen naar boven en zien dat er 1 iemand nog aan het vliegen is. Als we halverwege het geitenpad zijn, roept de gast in de lucht. Je kunt hier wel starten als je wil. Hmmz, is wel klein! Maarja, toch maar proberen, als hij het kan, dat moet het ons ook wel lukken. Mies legt zijn scherm net boven het pad in de struiken, en loopt onder het pad naar beneden. Beetje het gras vasthouden, want het is nogal steil. Het trekt aan zijn A, grghhrrghg, en zijn scherm ligt op het pad. Balen, ik leg zijn scherm weer goed, en tweede keer is hij weg.

Ergens in dat rode rondje zijn we gestart


Nu Luke, alleen! Ik besluit mijn scherm wat hoger te leggen, dat is vast makkelijker ;). Maar niet heus, al mijn lijn bleven in de planten hangen. Het was ellende. Ik probeer 'm 1 keer op te trekken, maar zie al dat het niets wordt. Krijg van de vliegende jongen de tip 'm onder het pad te leggen, en Mies roept nog, "Vraag of die mensen je helpen". Zo gezegd, zo gedaan. De wandelaar die er staat helpt mijn scherm vast te houden als ik naar beneden loop/schuif. Ik trek mijn scherm op. Aah neej, een line-over van een meter of 2. Ik vraag of die jongen die er ook uit kan halen. Ook dat doet hij. Geweldig die Nieuw Zeelanders. En nu trek ik m op, en ben ik weg. Whaaaah, lache hier!!!

Deze keer heb ik de camera wel bij, dus hier wat beelden :)

Nou dat was het loopje en de start wel waard dacht ik zo, ofnie!

Daarna rijden we door naar Shane, die heeft bezoek van een oud klasgenootje. Als we er komen is ie straal bezopen. Ik en Mies verstaan geen woord van wat hij zegt. We drinken wat, halen nog wat drank bij, en dan rijden we naar Helen, die heeft een garagefeest omdat ze terug gaat naar Engeland. Ze heeft een band, pizza en veel drank. Is echt super gezellig daar!

Het idee was om zaterdag vroeg op te staan, dat is niet helemaal gelukt.

Donderdag
Weer een dag werken, dat is wel het nadeel van een stage in het buitenland. Dat je steeds moet gaan werken ;). Gelukkig is het wel gezellig, en ook met mijn engels kan ik me steeds beter redden. Michel, Ton en ik hebben allemaal een verschrikkelijk accent. Maar ja, ook die kleinigheidjes blijf je houden.

Op het werk blijkt dat de condities voor Kario steeds beter worden :D. Jippie, ik vind dat best een leuke stek, zeker omdat je een mooie zonsondergang hebt daar. Maar we hebben geen auto, Eva gaat met de vriendinnen op stap. En Daron wil nooit naar Kario, die vindt het saai. Gelukkig kunnen we hem toch overhalen, en hij komt ons om kwart over 5 thuis halen.

Het begint al goed, Daron heeft zijn radio lekker hard, Mies kan niet van de knoppen afblijven, en hij trekt de eerste er af af, *zucht*. Daron slaat 'm tegen zijn hoofd, en rijdt rustig verder ;).

Door al het geklooi rijdt ie de "rustige" weg naar de snelweg voorbij, hij vraagt ons waarom we niets hebben gezegd. Wij hadden zoveel vertrouwen dat we dachten dat hij wel een betere weg wist ;). Aaah f*ck zoals Daron dat zo mooi zegt.

We stoppen bij het tankstation omdat Daron wat eten en drinken wil hebben. Zodra hij binnen is zetten we zijn auto weg :P. Als hij zijn auto eindelijk gevonden heeft is hij nog meer opgekloot :P. En genoeg om de afslag richting Kario op de snelweg voorbij te rijden. Moewhahaha, wij weer niets gezegd. Nu werd hij helemaal gek, en pakt hij zijn navigatie. Typt de bestemming in, en terwijl die bezig is, rijdt die de tweede afslag voorbij. Hahaha, nu is ie helemaal gek. Lache man!Als we aankomen zetten we het scherm op bij de lage start. Maar helaas, geen pijn in de ballen, dwz: te weinig wind. Fieldpack gepakt, en naar de hoge start gereden. Daar is het ook kiele kiele. Maar Daron kan een klein vluchtje maken, Ik gelukkig ook. Topland in de kop en loop een paar meter naar boven. Daarna nog een keer proberen. Maar toen was de landing minder mooi, de planten zijn hier ook 3 meter hoog, dus ik was helemaal gevangen. Hoop gekloot, nog 1 vluchtje geprobeerd naar het hoge kliff te vliegen. Maar daar was ook geen wind. We gaan naar huis, het is donker.Thuis bestellen we nog een Pizza en gaan we naar bed.

Dinsdag, Woensdag
Helaas kan ik me niet veel meer van deze dagen herinneren. Slechte zaak, ik weet het. Weet alleen dat ik niet gevlogen heb, dus ook geen mooie foto's.
Ohwja ik weet het weer, tenminste wat ik dinsdag heb gedaan. We kwamen terug van het werk en toen hebben we boodschappen gedaan. Toen zijn we langs Cliff Road gereden, maar daar was zoals verwacht geen wind.

Tony zijn computer deed niet wat hij wilde, dus ben ik met Mies daar langs gegaan, ff kijken wat er aan de hand was. Virus programma's geinstalleerd. We waren net voordat House en Boston Legal begon thuis. Vlug tijdens de pauze eten koken, en toen gebeurde het. Luke die altijd verantwoordelijk is voor de friet vergat even te kijken. Oops! Een blok, toch wel behoorlijk bruine friet. Waar je de stukjes af moest snijden. Hmmz, iets minder friet vanavond... De kip was ondertussen ook nog overstroomd, dus de over was weer vies. Just one of those days.

Wel weet ik nog dat we woendagavond tv zaten te kijken, en op het nieuws zagen dat er een aardbeving in Auckland was geweest. Wow, wanneer dan, oohw 40 min geleden. 4,6 op de schaal van richter. Later blijkt dat er 3 aarbevingen zijn geweest, en we hebben niets gevoeld :(.

Ik zou bericht van de bank moeten krijgen over de rekening die ik had aangevraagd, maar helaas :(. Volgende week daar maar eens langsgaan.

1 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home