Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Monday, February 5, 2007

Beter dan verwacht dag 6

Maandag 5-2
Vandaag zou geen super dag worden wat vliegen betreft. We besloten vroeg op te staan, en met een beetje mazzel konden we dan tot 1 uur vliegen. We zouden naar een nieuwe stek gaan waar ook Mies nog niet geweest was.

Mies verslaapt zich natuurlijk en moet zich in 10 min klaarmaken om Eva naar het werk te brengen. Ik maak me ondertussen klaar en bel nog wat met mijn vriendinnetje. Als Mies om half 9 terug komt vertrekken we meteen richting de kust. Het is ongeveer 20 a 30 min rijden. We parkeren de auto en lopen naar wat wij denken dat de startplek is. Kwart over 9 zijn we klaar om te vliegen.

Wel bar weinig plek om te landen. Recht voor ons is eigenlijk alleen maar zee, geen strand. Wel lopen we wat paden naar onder, maar daar staat erg veel begroeing bij. Andere optie is op het strand helemaal links landen, maar dat is een pokke eind vliegen en dan terug lopen naar de auto is ook geen pretje. Want lopen, daar hebben wij een hekel aan. Toplanden dan maar.

Mies gaat als eerste, om te kijken of je echt niet ook op andere plekken kunt landen. Maar het lift goed dus dat is niet echt nodig. Ik maak nog wat foto's van Mies en pakt mijn uitrusting uit. Ik ga ook maar vliegen want het ziet er SUPER uit. Lekker briesje, veel zon, veel boten en we kijken uit op de stek waar we dag 2 hebben gevlogen.

Wel moeten we goed opletten of de wind niet teveel toeneemt want de voorspelling is namiddag 15-20 knopen, en misschien nog wel meer.

Wat een super dag...


We lopen wat over elkaars scherm heen, en vliegen met de tippen tegen elkaar aan. Echt gaaf man. Soms neemt de wind af en moet je op tijd landen. Anders zak je uit, en zoals eerder beschreven, dat is geen pretje. Ik maak het 1 keer mee dat ik een stuk lager moet laden. Maar scherm weer opzetten en naar boven lopen. Gaat goed. Echt geweldig dat soaren hier.

Ook staan we waarschijnlijk in het fotoboek van heel veel touristen want er zijn echt veel foto's gemaakt.

Michel trekt ondertussen ook nog een scheur in zijn scherm omdat een lijntje blijft hangen. Damn wat scheurt die apco snel zeg. Die moeten we maar laten maken, want dit is niets.

Ik stop om ongeveer 2 uur met vliegen, de wind neemt toe en het wordt wat turbulent. Michel gaat wel nog gewoon door. Zijn scherm is sneller, en hij heeft wat meer ervaring met soaren. Toch bij elkaar wel wat uurtjes kunnen soaren.

Op een gegeven moment vind Michel ook dat de wind er dreigend uit begint te zien, en ver op zee ziet hij schuimkoppen komen. Hij land meteen, en nog geen minuut later waait het ongeveer de beloofde 20 knopen. Damn wat ging dat snel zeg. Ik was zelf blij dat ik ruim op tijd gestopt was. En Mies was blij dat hij het weer hier steeds beter kan inschatten.

's avonds even wat boodschappen doen, en Sushi eten. Dat is ook wel lekker. Dan een slecht film (American Pie 5). En dan is het weer een beetje bedtijd, want god wat ben ik moe.

2 Comments:

Ruud said...

Hee Luke,

Wat een verrassing dat je daar aan het vliegen bent zeg ;) In ieder geval nog veel plezier daar en hopelijk doe je er ook binnenkort iets aan je stage.

gr's Ruud

Ps American Pie 5 is wel een leuke film haha

February 6, 2007 8:59 AM

 
Bas said...

Jow lukie,

Ziet er tot nu toe wel relax uit die 'stage', meer vakantie :)

Suc6 ermee, het is daar wsl een stuk warmer dan hier, dus zo verkeerd heb je t niet....

Gr..

Bas

February 6, 2007 9:17 AM

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home