Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, February 11, 2007

Dag 11 Bungee day

Zaterdag
Vandaag was de grote dag, 11 uur moesten we er zijn, dus 10 uur vertrekken was het streven. Half 10 was ik en de rest uit bed en zaten we aan het ontbijt. Daarna zouden we meteen doorrijden naar het strand (Piha Beach, dus ook de zwembroeken moesten mee. Al met al waren we pas om half 11 weg. Ik was gelukkig nog niet zenuwachtig :).

Op weg naar de brug valt natuurlijk navigatie uit, maar gelukkig is Eva een van de weinige vrouwen die kan navigeren. We rijden er dus zonder problemen naar toe. Wel wat getoeter en geslip onderweg van andere auto's. Maarja, die moeten maar gewoon uitkijken. Die Chinesen hier kunnen ook niet rijden.

Aangekomen bij AJ Hacket bungee is het wegen, tekenen, aankleden en met een man of 7 naar het hoogste puntje van de brug lopen. Er gaan trouwens maar 3 mensen springen. De rest is spectator.

Zonder dag ik er erg in heb zit er al 2 man klaar, Luke is dus als laatste. Dat is natuurlijk niet erg, kan ik een beetje kijken hoe ik het, het beste kan doen. De eerste jongen heeft er wel zin in. Die springt het gat in. De tweede is een beetje een watje, die valt gewoon van de rand af. En toen was Luke, en die heeft er 'zin an'. Ik waggel naar het randje want mijn voeten zitten aan elkaar, lach nog even naar de camera en "Off you go". Whaaaaaaaaaah, dat is lache man. Aan het einde nog ff met de handjes door het water en nog een beetje schommelen. Daarna voeten losmaken op opgetakeld worden.

Het is toch gaver dan verwacht :D. Gelukkig :D. Misschien als ik ooit in Queenstown kom ook maar meteen de 134 meter mee pakken.

Daarna is het teruglopen, wat foto's schieten en dan foto's en video van de jump kijken. Die zijn wel lache, en aangezien ik nog een cadeau van Pa en Ma tegoed had, gaat dat het worden. Ze weten het alleen nog niet :P.

Daarna gaan we naar het mooiste surfstrand van Nieuw Zeeland. Oordeel zelf maar!
En we gaan vliegen. Huh? Ik dacht dat we gingen zwemmen? Ja tuurlijk, na het vliegen. Dat was dus balen, geen vliegschoenen enz bij. Nah, dan maar met mijn goeie schoenen naar boven lopen. Is ongeveer 130 meter omhoog niet echt super ver. Maarja, het is vandaag dus wel 28 graden. Damn, de wind is overigens wel behoorlijk hard. We lopen met 5 man naar boven. Daron moet meteen weer naar benenden, want 3 weken oude Mia heeft overgegeven, dus ze gaan maar naar huis. Mies probeert te starten. Het is in een tuin van een huis met rotors en power cables achter door. Geen echt prettige start dus. Het lukt ook niet om te starten. Paar uurtjes later nogmaal proberen, nu is de wind afgezwakt. Nu gaat het goed en kan hij eindelijk de Acro doen waar die al zo lang op wacht. Ik blijft nog even wachten. Vind het niet prettig hier, wind komt om een hoekje, en wordt weer harder door een mega wolk achter ons. De rest besluit naar beneden te lopen, en ik ga ook mee. Ik heb mijn portie vliegen al gehad ;).

Mies land en we laden vlug spullen in want de grote wolk achter ons is tot een onweerswolk gegroeid. Hij brult ook vanalles. En begint te spugen. We gaan snel naar huis, want we hebben om 19u een etentje bij kennissen van Mies en Eva, een Engels echtpaar.

Thuis aangekomen vind ik nog vanalles in de brievenbus. Nog wat verjaardagskaarten van mijn schatje, en van Bas, Floor, Jan en Jolanda. Super bedankt!
Het etentje was super gezellig. Erg droge humor hadden ze en we hebben de fondu pan lekker opgestookt. Daarna nog een filmpje en naar huis. Ze wilde morgen een tandem maken, dus dat gaan we dan maar doen.

Ik ga nu lekker slapen. Lekker mijn sprong van vanmorgen herbeleven :).

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home