Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, February 11, 2007

Dag 12, Dagje Relaxen

Zondag
Vandaag is het een rlx dagje, als het weer meezit nemen we Terry en Juli meer voor een tandemvluchtje. Ze hadden er gisteren wel zin in, dus hopen dat het weer goed is. Als ik opsta is het een beetje bewolkt, niet grijs maar wit. Maar al wel weer lekker warm. En er is gewoon geen wind, dat geloof je toch niet ;).

Daron komt wat spullen afgooien en vraagt of wij meerijden naar de west kust. Daar is een verf winkel, en wat startplekken die Daron nog wil laten zien. Dat doen dan maar, anders zitten we toch maar thuis te wachten op vliegweer.

Wanneer we daar aankomen zien we een miniscule startplek, en de wind er recht op. En daar naast een veldje in de luwte. Ik knipper twee keer met mijn ogen en Mies staat al naast me mijn zijn scherm in zijn hand. We gaan vliegen man, het is goed weer. Ik vind de start wat klein, en wacht zoals gewoonlijk totdat hij laat zien dat het echt goed is. De grote start in de luwte wordt niets, dan maar het mini plekje er naast.Mies zet m op, vliegt weg, en het lijkt perfect. Hij vliegt een paar keer heen en weer, en dan horen we een fluitje. Eva zegt, dat is Mies zijn gefluit, ik denk dat die hier onder is geland. En jahoor, daar staat die dan. De wind draaide en toen was de lift weg. To bad for Mike.Er zou ergens een trap naar boven zijn had Daron gezegd. Maarja die was alweer gegaan toen die zag dat het geen weer was. Dus Eva en ik gaan aan de wandel om Mies te zoeken. Eenmaal beneden aan een trap zit een jongen te vissen en moet je een stukje water oversteken om naar het volgende stukje "strand" te komen. Eva doet dat, want ik heb allemaal dure spullen bij ;). Eva wordt lekker nat, en na 20 min komt ze samen met Mies weer terug. En het water kwam tot Eva haar knieen, en dat is gelijk aan het kruis van Mies, dus die was ook lekker nat :P.

Daarna luisteren we het weerbericht en besluiten we weer naar de G-Spot te rijden. Glover Park it is. We bellen Jule en Teryr ook, want die gaan daar een tandem maken. Even snel thuis spullen ophalen en off we go.

Bij Glover Park zitten de zelfde gasten als we gisteren in Piha tegen kwamen, dus we hebben een praatje. De wind is veel te hard hier. Tijd voor wat foto's dus.

Volgende keer neem ik de camera ook mee in de lucht. Maar nu was het er geen goede tijd voor ;).

Sea Breeze is zo hard omdat er een mega grote thermiek wolk achter ons hangt. We wachten tot die uitregent of weg gaat. Hij dempt langzaam uit en 6 man gooit zijn spullen eruit. We gaan vliegen!Het is tijd om te landen, wind is een beetje gedraaid, dus we gaan met 6 man een einde verderop landen. We moeten dus van Glover Park naar het veld of strand van Cliff Road. En Mies heeft wel eerder tegen mij gezegd. Dat haal je makkelijk en ver over het water vliegen dan heb je geen last van downwind. Maar ik schijt in mijn broek ;). Nah niet zo erg, maar vind het wel spannend. En ik blijf ook een beetje bij het land in de buurt, hierdoor zak ik als een debiel, en ook Mies met de tandem rechts voor mij (stuk verder het water op), zakt ook behoorlijk. We hebben beide nog 1 bocht en landen tussen de mensen op het strand. Ik heel spectaculair, Mies bijna op het handdoek van mensen op het strand. De rest kan het tot het veldje halen.

Zo dat was lache, nu snel scherm inpakken, auto halen, en lekker bakkie koffie. Want Juli trakteerd. Lekker wat gedronken, en we besluiten om India's eten te doen vanavond. Met Steve, Juli en Terry erbij. Maar eerst nog een rondje vliegen, want het is pas half 7. Er staat tegenover ons trouwens een monsterlijke Lambo geparkeerd.

We rijden naar oven en soaren nog een half uurtje. Ik doe nog 3 oefenlandingen omdat ik het landen daar toch maar raar vind. Dat gaat allemaal prima. Dan landen we voor het echt. En gaan we lekker eten :D.

Eten was heerlijk, was een gezellige dag, dus nog ff in de Spa Pool duiken om af te koelen, want wat was het weer een warm dagje. Dan lekker naar bed. Morgen weer werken, dat is opzich wel jammer ;).

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home