Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Tuesday, February 13, 2007

Dag 13 & 14 Werken

Dinsdag
Vandaag heb ik het zwaar 's ochtends. Misschien gisteren toch iets te lang door gechat. Terwijl ik toch al heel moe was. We gaan weer naar het werk toe.

Vandaag heb ik de definitieve opdracht gehad, is precies hetzelfde als het concept gisteren, dus dat is lekker makkelijk. Vandaag test ik de laatste borden die klaar zijn, en daarna begin ik aan het werken aan mijn verslagen.

Ondertussen heb ik nog een gesprek met Mark die nog even het een en ander uitlegd over mijn opdracht. Ik zal de nodige gesprekken met Mitchell hebben aangezien die alle tests schrijft die ik moet automatiseren.

Vandaag is een beetje een lam dagje, doe in de middag niet veel meer dan wat internetten en verslagen typen. Ook zoek ik uit wat er allemaal belangrijk is om bij te houden deze stage.

Wat ik nog wel doe is proberen mijn terugvlucht te verzetten naar dezelfde datum als Sabine. Maar die is vol, kut! Dan kunnen we dus niet samen terugvliegen. Ik had dit eigenlijk al een week eerder moeten regelen, maar is er niet van gekomen. Nu moeten we dus een andere oplossing zien te vinden.

Om 3 uur komt Eva nog even langs op kantoor omdat ze wat moet faxen. Heb ik een beetje afleiding. Dat is wel fijn, want van dat eentonige computeren wordt je ook een beetje simpel ;). Ze gaat boodschappen doen en haal ons daarna op. Vandaag niet vliegen, lekker lammen.

We eten 's avonds lekkere kippepootje met aardappel kroketjes. Heerlijk! We kijken de favoriete series hier. En als je de kans hebt om ze te downloaden zou ik dat zeker doen. De series zijn House over een mega sarcastische dokter, en Boston Legal grappige serie over rechters.

Verder hebben we maar 7 tv kanalen hier, waarvan 1 Maori dus daar snap je niets van. En reclame dat ze hier hebben, in films eerst na 20 min, dan na 15, dan 10, 5. Echt niet normaal. Maarja je leert ermee leven. Zoveel kijk ik toch niet.

Ik ga naar bedje!

Maandag
Het is vandaag maandag, wel zwaar om zo na het weekend weer om 7 uur op te moeten om te gaan werken. Toch bevallen de weekenden en de vrije dagen mij nog het beste hier. Vandaag op het werk nog wat aan tests gedaan. De lading C100 borden die verstuurd moesten worden zijn volledig in de soep gelopen. Eerst zaten er connectors er verkeerd op gemonteerd. Toen bleek dat er 25 niet geprogrammeerd konden worden. Dus de 50 borden die opgestuurd moeten worden gaan we niet halen.

Wel zijn ze erg blij dat ik mee kan werken omdat Lucas nu niet alles alleen hoeft te doen. Andere zijn druk bezig aan het nieuwste bord waar ook alweer veel problemen mee zijn. Ja het zakenleven hier gaat ook niet over rozen ;).

Heb vandaag met Mark en Michel overleg gehad over de opdracht. Ik heb een allereerst concept gekregen, maar Michel en Steve moeten dit nog goedkeuren. Ik kan hier al wel weer even meer vooruit.

Dan is het tijd voor de Monday Morning Meeting. Iedereen aan de vergadertafel en vertellen wat je de afgelopen week hebt gedaan, en dan vertellen wat je van plan bent de komende week te gaan doen. Ook mag ik me even voorstellen aan iedereen, en vertellen wat ik nou zoal ga doen. Dat gaat wel goed.

Op het einde van de vergadering wordt de Pig uitgedeeld, een roze knuffel die geluid maakt als je er in knijpt. Dat is voor de prutser van de week. Je kunt iemand nomineren en die heeft dat ding dan de rest van de week op zijn bureau. Deze keer is Ton aan de beurt, hij heeft het enige werkende prototype gesloopt.

Dan is het de beurt voor de Man of Match, dat is Tim omdat hij al zoveel uur heeft overgewerkt om de laatste board lay-outs op tijd klaar te krijgen. Dan is het weer tijd om aan de slag te gaan. Ik lees ook meteen ff mijn mail en daar staat in dat ik Corne van Dijk heb als stage begeleider.

Ik krijg ook nog een mailje van de Office Manager Doris dat de melk alleen is bedoeld voor Koffie. Hihi, heb net 2 pakken melk achter mijn kiezen zitten. Oops.

Als we klaar zijn met werken gaan we wat eten en rijden we naar Glover park. Michel wil nog wat vliegen. Ik niet want heb bier gehad, dus dat gaat m niet worden. Als we daar aankomen staat de wind er wel zo scheef op dat we omdraaien en naar huis gaan. Vandaag geen vliegen maar lamballen.

Nog ff wacht chatten met de bekende thuis en dan naar bed. Want wederom ben ik echt goed moe :P.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home