Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, February 18, 2007

Dag 17,18, 19 & 20

Maandag
Weer werken vandaag. Het is zwaar om eruit te komen. Op het werk heeft de baas het ook zwaar. Doris is weg, dus hij moet zelf drinken halen ;).

Ik heb een overleg met Mark en Mitchell over het testgebeuren. Moet een meeting organiseren over wat de idee├źn van EF zijn.

Na het werk mag ik terug rijden van Eva, ik vraag nog even of ze het aandurft voor de zekerheid. Tuurlijk waarom niet ;). Mies moet naast me zitten. Hij zit alweer te klappertanden.

Ik draai de parkeerplaats af en kijk meteen goed. Dat is al iets, maak de bocht naar links netjes af naar de rechter weghelft. In koor hoor ik Michel en Eva de woorden: "korte bocht, en linker weghelft" roepen. Het duurt even, maar als ik de koplampen voor me zie weet ik het weer. Ooohwja, links rijden. Vanaf dan gaat het best aardig, beetje ruime bochten af en toe. En ietwat dicht langs geparkeerde auto's. Maarja, kleinigheidjes blijf je houden. Zoals bijvoorbeeld 2 keer de ruitenwisser aan bij linksaf :D.

Lekker kip gegeten. Niet gevlogen, alleen ff scherm opgevouwen. Anne de oude buurvrouw komt langs. Gezellig! Ik moet nog een shitload op de blog typen. Dat maar ff snel doen voor het slapen gaan. En dat is precies wat ik nu ga doen. Truste!

Zondag
Vandaag word ik wakker van de smsjes en telefoontje aan Mies gericht. Ik he zo het idee dat het vliegweer is. Damn wat krijgen we veel berichten. Het blijkt vliegbaar te zijn in Moirs DE overlandstek hier. Het is omhoogdraaien tot je oneindig hoog zit, en dan pas kun je over de shitload aan bomen achter de start heen vliegen. Daron en vrienden zijn al onderweg. We moeten er eigenlijk om 11 uur zijn, anders ben je te laat en verpest de Seabreeze de thermiek. Dat gaan we never nooit halen.

Dat blijkt ook, we zijn er pas rond half 1 ofzo, de wind op de start is mega hard, en Daron blijkt al gestart te zijn. Hij is bezig met zijn overland. Dan hangt nog voor de start en Mies en ik besluiten ook te starten. De wind is erg hard, maar ja daar begin ik een beetje aan te wennen.

Ik pak na wat soaren een super harde bel en schiet omhoog. Ga ook Dan en Mies voorbij, die zijn alweer vanaf boven onderweg naar de start. En dat gaat langzaam. Ik blijf lekker boven de start. Wil niet weggeblazen worden. Het is al zo MEGA turbulent. Best veel inklappers gehad.

Na een uurtje krijg ik honger. Ik besluit te toplanden en wat te gaan eten. Mies komt ook landen en we besluiten te gaan. Dit wordt toch niets meer. We gaan naar Muriway. Kan het niet precies vinden op de kaart, maar dat hou je maar tegoed.

We kunnen maar heel beperkt vliegen, we stappen uit de auto, gooien schermen eruit en gaan klaarstaan. Wat een wind weer hier. Maarja, zoals ik al zei, je went eraan. Mies start eerst en ik sta ook klaar. 4 wikkels rem om mijn hand heen. Mies start weg, ik rol de wikkels af, en voor ik er erg in heb staat het scherm boven mij. Met wat applaus van de toeschouwers. Lekker snel die Edel bij deze wind ;). Had de A's niet eens aangeraakt. Ik vlieg meteen naar rechts, pak wat hoogte en rem niet teveel, dan ga ik achteruit.

Vooraan is een kolonie Jan van Genten. Super uitzicht vanaf hier, misschien nog wel beter dan de uitkijkpost er boven. Na wat heen en weer vliegen ga ik helemaal stil hangen in de lucht. Mies vliegt van rechts naar links onder mij door. Dan komt hij recht van onderen naar mij toe. Lache man. Ik zak tot mijn knieen in zijn scherm en loop een stukkie. Haha! gaaf!

Daarna gaan we nog wat met de tips tegen elkaar hangen, en dan neemt de wind wat af. We hebben het wel weer gezien. We gaan naar huis.

Lekker eten, tv kijken en naar bed!

Lekker weer, veel gebeld, moies, muriwai, wat lezen, eten, naar bed


Zaterdag
Crazy-Steve wil gaan vliegen. En we gaan na lang twijfelen naar Kario, het moet super zijn daar. De lucht is knetterblauw. Ik ben lekker uitgeslapen, nahja, eerder gaar omdat ik zo lang in bed heb gelegen. Ben nog tot ongeveer 1 uur met Mies bezig om papa jaloers te maken over Skype :D.

We gaan met Steve's zijn auto, een 4x4 Toyota Pick Up (Hilux). Het model wat ze bij Top Gear niet kapot kregen. Gave bak is dat ook zeg. We rijden het strand op, is ongeveer 6km rijden naar de startplek. Dezelfde als woensdag. Dus we zijn 6km terug gevlogen. Mijn eerste echte afstand met soaren ;).

We komen op de startplek en alles ziet er perfect uit. Wind is lekker hard, iets minder hard dan woensdag, maar toch. Michel is natuurlijk als eerste weg. Als het vliegbaar is verdwijnt die gast gewoon. En na 5 min staat hij dan ook onder aan de duin. Moewhahahah, dat wordt lopen makker!

Steve en ik doen het beter, blijven beetje voor de duin hangen, en als de wind afneemt topland ik meteen. Steve probeert het nog ff, en 2 min later staat hij aan de grond. Moewhahahah, dat wordt lopen makker!

We blijven nog een paar uur op de spelen. Toch blijft het vreemd, loeiharde wind waar je soms bijna niet tegenin loopt met scherm. Maar zo goed als geen lift. Blijft raar vliegen hier. Terug zeg ik tegen Steve: "Make it a cool ride back!". And it was a cool ride back. Haha, lekker met die pick-up over het strand driften. Hiiiiiaaah!

Als we terug rijden stoppen we nog even bij een Hells Angels Cafe, ff tijd voor een biertje. Daarna gassen we terug naar Auckland, want we willen de Queen Merry II nog wel ff zien.

Eenmaal thuis beslissen we dat we gaan eten bij het feest op het strand. Er zijn echt duizenden mensen op het strand. Overal eettentjes, muziektentjes, en mensen die op doeken zaten. Zag er heel gezellig uit. Wij bestellen een hamburger, en tussendoor nog een Mossel Pannekoek (ofzo?). We wachten ongeveer iets langer dan een uur op onze burger. Hehe.

Daarna kijken we nog naar het vuurwerk, en het wegvaren van de Queen Merry II. Wel een best grote boot! We rijden terug en normaal is het 5 min rijden. Nu staan we alleen een uur in de file. Hmmz, iets teveel mensen voor die paar straatjes.

Vrijdag
Vandaag geen brood mee naar het werk. Het is de laatste dag voor Doris. Office Manager. De persoon die mij vriendelijk verzocht had niet de melk op te drinken.

We hebben op het werk Sushi of Indisch. Sushi voor mij, daarvan weet ik tenminste dat ik het lekker vind. Mitchell en Philip zitten een beetje alles onder te smeren, en Michel zit Philip belachelijk te maken ;). Ondertussen maakt Doris foto's van iederen en probeert ze het droog te houden.

Doris heeft nog kaartjes aan iedereen geschreven met wat persoonlijks erin. Ze biedt haar excusus aan omdat ze eigenlijk niets over de melk had gezegd. Haha, kon ik er toch niets aan doen ;).

We hebben lekker gegeten, en we maken nog wat foto's. Rest van de dag besteed ik aan het maken van wat documenten. Een lekker rustig middagje. Buiten is het super lekker weer, dan begint het te regenen, en dan is het weer lekker. Vreemd weer hier :).

's avonds niets veel gedaan. Alleen de Electro vliegenmepper aangeraakt. Moest gewoon... Daarna Michel, die vond het pijn doen, doetje ;).Daarna alles gewoon lekker op het gemakkie!

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home