Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, February 4, 2007

Dag 3,4 & 5

Vrijdag
Vrijdag niet veel gedaan. Wordt wakker, en ben helemaal lek gestoken door de zandvliegjes. Wat een klote beesten. Daarn ben ik een rondje gaan fietsen. Belachelijk, maar je moet hier een helm op anders krijg je een vette boete.
De remmen moest Michel nog afstellen, daar had hij inderdaad gelijk in. Ook de banden moesten nog opgepompt worden. Het was super warm, dus ik ben maar gaan fietsen tot ik een pomp station tegen zou komen. Na een tochtje van meer dan 3 kwartier weer veilig terug gekomen. Wel balen van al die heuvels hier, wordt je doodmoe van.

Toen maar het huis opgeruimt voor Eva, die zou dit weekend thuis komen. En Michel en ik wilde zo snel mogelijk weg naar "The Mount". Mount Maunganui als ik me niet vergis.

Lekker gestofzuigd, het gedweild alles netjes gezet, mijn spullen in gepakt en de slaapzakken gepakt. Toen Michel thuis kwam zijn we meteen op pad gegaan. Het zou een uurtje of 4 rijden zijn, want alle Kiwi's gaan het weekend weg (lange weekenden helemaal). Onderweg pakken we nog een broodje bij de SubWay. Heerlijk :).

Ik heb wat moeite wakker te blijven tijdens de reis. Ik viel even heel kort in slaap en schrok meteen weer wakken. Ik zeg tegen Mies, "Hej dat zijn de eerste schapen die ik zie hier". Mies zegt: "Ja vind je het gek debiel, je hebt de hele weg geslapen.". Ik zo hoe laat is het dan, "Ja 8 uur, je hebt al het moois gemist". Oops!

Ik zie nog wel een glimp van MataMata, dit is het dorpje waar zelf geflimd hebben voor Lord of the Rings. Het is het dorp van de Hobbits.

's avonds komen we aan bij Summer en Shawn. Weer parapent vrienden van Mies. Hij maakt nog wat eten voor mij en hemzelf. Toasts met daarop spagetti met sauce. Heerlijk!

Hij rookt wat wiet, en wij drinken wat wiskey. Er gezellig.

Daarna gaan we slapen. Shane heeft voor ons allebei een echt Japans bed. Zo hard als een plank, maar heb wel heerlijk geslapen.

Zaterdag
Ik wordt wakker en Shawn schreeuwd al "Goodmorning Mate!" "How are you dude" ik zeg "Oke" hij antwoord "Wicked". Shawn is ook een acro piloot, en kite surfer. Een echte surfer dude.

We eten een monsterlijk goed ontbijt. Toats met daarop super veel roerei met tomaat, paprika, kaas enz. Echt zeer lekker.

Daarna spullen pakken en naar the Kaimai rijden. We gaan vliegen. Ongeveer 500-600m hoogte verschil, en het weer is super. Behoorlijk warm en wat wolkjes in de lucht. De wind op de startplek is wat hard, maar we laten de auto staan en gaan met zijn drieen. Eerst Shawn, dan ik en daarna Mies.Mies zakt als een baksteen uit, Shawn vliegt op de landing, dus ik ga ook maar landen. Pak alleen nog een dikke vette bel net voor de landing. Dus draai nog een keer in, en kom nog boven de start uit. Na een half uur is het mooi geweest, en ben ik nog 10 minuten aan het pielen bij de landing. Zelf met een spiraal ga ik omhoog. Damn, het is thermisch.
Ik land, en inmiddels heeft iemand de auto naar beneden gereden. Steve-O wil meteen naar boven omdat hij net de auto heeft gehaald. Ik klim over het hek heen. KLABAM, ik krijg een oplazer van hier tot Tokyo. Er zijn hier blijkbaar geen regels voor electrische hekwerken. Michel en Steve-O lachen me kei hard uit, omdat ze het al aan zagen komen.

We gaan nog 3 keer met The Van omhoog, maar die vluchten slaan echt nergens op. We storten als gekken naar beneden. De wind is weg, en de zon het meeste van de tijd ook. Erwin komt nog langs en zijn vriendin maar nog een tandem met Michel.We pakken de zooi bij elkaar en gaan terug naar Shawn, time for a kiwi bbq. We kopen wat vlees en bier. De buurman en zijn vriendin komen ook. Die nemen wat salades mee.De Nieuw Zeelanders roken wat wiet, en de Nederlanders blijven er vanaf, typisch.

We drinken nog wat en gaan naar bed. Morgen zijn de condities twijfelachtig.

Ik wordt 's nachts nog wakker gemaakt door de kat, hij springt op mijn bed en geeft me kopjes. Ik aai m een keer en hij gaat op het voeteneind slapen.

Zondag
Helaas! Wat een klote weer, regen en bewolkt. We besluiten dat we bij "The Mount" gaan kijken of het wat is, en anders naar huis rijden.

Het begint mega hard te regen onderweg, dus we gaan naar een jongen die een lier aan het bouwen is. Nou is eigenlijk zelf een jet boat aan het maken. En daar achterop komt een uitloop lier. Aangezien Mies mij overal heeft voorgesteld als de lierbouwer uit Nederland moet ik wel wat tips geven. Ze vinden dat Mies en ik goede ideeen hebben, en over een paar weken is die af en gaan we lieren!

Ze wachten op ons voordat ze gaan testen dus dat is wel gaaf.

Daarna rijden we terug naar Auckland, en zie ik Eva weer voor het eerst in lange. We hebben een biertje en ik Skype nog wat met Sabine.

's avonds eten we broodje hamburger (zelfgemaakt), en Eva heeft wat kip. Michel is eigenlijk vooral aan het klagen over het feit dat ik het eten altijd 4 keer zo snel op heb als hem. En dat ik alleen maar eet, slaap en klaag over het weer :D.

Ontussen dat Eva en ik de laatste restjes aan het eten zijn, heeft Michel de dvd van Erik ontdekt. Hij begon met klassiekers als Oh Oh Den Haag, de vlieger en Eva en ik eindigde het feest met Ademnood van Linda Roos en Jessica.

Daarna lekker in de Spa Pool die ongeveer 40 graden is, heerlijk.

Blog bijwerken en naar BED!

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home