Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Wednesday, February 7, 2007

Dag 8

Woensdag

Zo mijn eerste weekje hier zit erop. En het bevalt me wel.

Vandaag mijn verjaardag gevierd, werd vanmorgen door Michel en Eva luidkeels zingend ontvangen in de keuken. Ook in Nieuw Zeeland kom ik er niet onderuit. Ik ben nu officieel volwassen. En dat komt meteen met een mooi kadeau. Ik mag zaterdag gaan bungee jumpen van de Auckland Harbour Bridge. Damn, ik heb nu al kriebels in mijn buik.

Maar eerst moeten we maar eens gaan werken. Daarvoor zijn we tenslotte hier. Eva brengt ons want dan heeft ze de rest van de dag de auto. Ik maak eerst kennis met de mensen op de werkvloer. Er werkt tegenover Mies nog een Nederlander. Wel lache. Maar die Martin (de baas) is een echte nieuwzeelander, die gast is niet te verstaan. Maar met Yes en een beetje knikken kom je er wel ;).

Het is niet zo'n groot kantoor, werkt een man of 11. Ik krijg een pc en ben eigenlijk tot de middag al bezig met dat ding installeren. Ook krijgt ik een van hun producten, om alvast een beetje mee te spelen. Wel geinig zo'n embedded bordje met touche screen display.

Ik maak in visual studio een mega klein programma en laat het erop draaien. Zo is het wel genoeg geweest. Ik ga nu met Lucas wat testwerk doen. Kan ik mooi een beetje kennis maken met hun software.

Om half 5 staat Eva weer voor de deur en gaan we er vandoor. Eenmaal thuis aangekomen wordt ik de computerkamer in geschopt en mag ik niet naar buiten komen. Ondertussen dat ik dit verhaal typ hoor ik in de ruimte hiernaast vanalles knallen. Ben benieuwd wat het gaat worden...

Blijbaar hebben ze suicide ballonnen gekocht want 30 seconden nadat de ballonen zijn opgeblazen klappen er al 3 uit elkaar. Dat is schrikken. Mijn stoel is mooi versierd en voor het raam hangen slingers. Michel maakt de nodige foto's. Ik krijg nog 3 kadeau's, een kaart, een wc borstel, een wasmand en kleerhangers. Daar kan ik wel even mee vooruit.
Mies en ik gaan zijn scherm ophalen want dat die is gerepareerd. Eva maakt ondertussen lekker verjaardags eten. Het is immers feest! Na het eten is er nog wel wat plek voor Champagne en Chocolade taart. Daron komt ook nog even langs om mijn te feliciteren en te genieten van Champagne en taart.Nu nog even skypen met de familie en mijn schatje want die willen mij natuurlijk ook allemaal feliciteren. Dan nog even wat tv kijken en naar bed. Morgen is het weer vroeg dag.

2 Comments:

Bas said...

Jow luke,

Proficiat wah.
Tis wel te merken overigens dat tijdsverschil, wanneer jij dit alles typt, is hier de dag nog amper begonnen... :)

Gr.
Bas

February 8, 2007 5:24 AM

 
Jim said...

He Luke! Gefeliciteerd nogmaals.. ;)

February 8, 2007 6:05 AM

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home