Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Friday, February 9, 2007

Dag 9 & 10 "Just another day at work"

Vrijdag
Vandaag weer vroeg op, dat is toch wel weer ff wennen. Wel jammer eigenlijk, dat vakantie houden van de eerste week begon met net te bevallen. Misschien kan ik hier ook wel mee leven.

Vandaag heeft Mitchell me opdracht gegeven het testplan van begin tot eind te doorlopen, en niet spelenderwijs een paar testjes te doen. Dat loopt dan ook meteen fout. Er blijkt een foutje te zitten in de nieuwste bootloader waardoor het zojuist door mij geupgrade bordje onbruikbaar is geworden. Oops!

Mitchell heeft nog wel een nieuwe voor mij, en een software versie die zeker goed is. Haha daar is dat testen dus voor. Omdat we per ongelukt het brood van de bakker gisteren bij Eva op het werk hebben laten liggen moeten we vandaag maar Sandwiches halen bij de Chinees op de loek, dat is weer eens wat anders. Wel lekker :).

Tijdens het werk geeft Mies al aan dat het best eens vliegweer zou kunnen zijn. En dat werd G*DVERD*MME tijd, heb al dagen niet gevlogen. Na het werk vlug omkleden zonnebrand pakken en naar Glover Park (the G-Spot). Ik vertrouw het voor geen meter, veel te weinig wind, en als je hier uitzakt kun je nergens landen.

Mies, ga jij maar eerst, dan kijk ik dan wel. Hij is weg voordat ik er erg in heb met zijn vers gerepareerde scherm. Damn, dat ziet er goed uit, dat wil ik ook. Meteen uitgepakt en na 3 pogingen ook gestart. Je staat in de luwte en met die Edel is dat toch wat lastig. Heb het scherm helemaal achterin gelegd, klaar gaan staan voor een achterwaartse start, een kwartslag gedraaid, en RENNUH. En voor het randje stond die prachtig boven me en werd ik opgetild.

Whaah, wat een uitzicht. Hier woont dus de Creme de la creme van Nieuw Zeeland. Alle rijke stinkerts wonen hier, en ik kan in hun tuin kijken. En in hun zwembad landen. Maar ik denk niet dat, dat mag. Er zwaaien nog wat kids. Toch jammer dat ik weer mijn cam thuis heb liggen, daar moet ik echt wat aan gaan doen. Maar jullie krijgen het nog wel te zien hoor.

Na een uur soaren hebben we het wel weer gezien, we gaan lekker eten. Want we kunnen elkaars maag horen grommen. Dit is trouwens een plekje niet zo ver van Cliff Road af, daar waren we dag 2. De eerste dag dat ik zelf heb gevlogen. Zoals je ziet stap je daar van de weg op het veldje en ben je weg. Gaaf!

Nou, morgen 11 uur lokale tijd, dus vrijdag 23u in Nederland gooi ik mijzelf van een brug af. Dan staat het cadeau van Mies en Eva op de planning. Bungee jump van de Auckland Harbour Bridge, ik ben zeer benieuwd. Het kan tot 1,5u duren tot je aan de beurt bent. Genoeg tijd voor broodjes dus.

Jullie horen het morgen! Ik ga slapen!

Donderdag
Vandaag weer een werkdagje. Heb wat getest met Lucas en aan het einde van de dag het test protocal van de SF-270 doorgelezen. Dit is het plan wat ik waarschijnlijk moet gaan automatiseren. Gaat opzich best aardig, heb soms wat probleempjes, maar de meeste zijn zo opgelost.

Als ik thuis kom ligt er een brief uit Nederland in de brievenbus. Met een ballon voor aan mijn stoel. Helaas net een dag te laat, maar ik hoor al van Eva en Mies dat het meestal tussen 1 en 3 weken duurt, dus dat ik nog mazzel heb dat die er nu al is. Vlug de ballon opblazen dus :).

We hebben lam vanavond. Heerlijk, volgens mij waren het de ribben van een lam met frietjes. Eva heeft weer heerlijk gekookt :).

Terwijl wij zitten te eten is Daron nog aan het schilderen, dus we pesten hem ook nog wat onder het eten :). Beetje laten schrikken enz. ;).

Daarna zowat voor de tv in slaap vallen en naar bed. Morgen is het weer vroeg dag.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home