Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Friday, February 2, 2007

Second Day

Dag 2

Ik word rond een uur of 9 wakker. Dit is natuurlijk een erg mooie tijd, om wat contact te zoeken met de familie. Helaas, de pc van Michel staat uit en hij heeft geen wachtwoord gegeven. Ik moet dus iets anders regelen.Ik kan met mijn gare hoofd ook geen eten vinden, wat er later wel gewoon blijkt te zijn. Dus ik zet de media center bij de tv maar aan. Hiermee ga ik op msn en met gesplete ogen zoek ik contact met het thuisfront. Jezus wat een kleine letters.Ook probeer ik Michel te bereiken dat hij mij het wachtwoord van zijn pc geeft. Ik chat wat met Sabine en de familie. Papa belt mij nog even op mijn mobiel, en we zijn beide verbaast over de kwaliteit. Daarna krijg ik het wachtwoord van Michel en kan ik ook op Skype met Sabine.Ik eet wat en om 4 uur half 5 komt Michel thuis met de opmerking. Je bent helemaal niet weg geweest lambal. Ik geef aan dat ik geen sleutel had dus ondanks dat ik wel weg wilde ik niet kon. Ohwja. Maar weer hoor ik de zin, "Ik weet niet wat jij gaat doen hoor, maar ik ga vliegen". Vandaag ga ik uiteraard mee. Ik gooi mijn scherm in mijn harnas wat ik van Mies heb en pak alles in. De tandem die ik vanmiddag zo netjes heb gevouwen gaat niet mee.We rijden naar een plekje hier 10 min vandaan. De boulevard. Tering wat is het mooi hier, strandje met een paar zon aanbidders en daar achter kroegjes. We rijden door een gruwelijk dure wijk heen, en opeens stop Michel naast de weg. Hier is het! Huh? Ja hier het hekje over stappen en dan vliegen. Damn zeg. Michel en een vriend hem, Daron is als eerste weg, daarna Michel. Ik kijk het nog even af, wil wel weten waar ik kan landen e.d. Nou recht voor de cliff in ieder geval niet. Daar is alleen water. Rechts ook niet, daar is alleen water. Links is op 50 meter een prachtig strand. Daar dus wel. Als je weg geblazen wordt moet je in een tuin landen. Dus dat is ook oppassen.Ondertussen komen er ook allerlei patsers met open autos langs de weg staan om eens te kijken wat wij nou eigenlijk gaan doen. Lache man!

Filmpje van het strand. QuickTime

Ik start ongeveer 10 min later dan Mies en Daron. Zet het scherm op, loop 4 pasjes en wordt gewoon opgetild. Heerlijk. Meteen een super uitzicht en wat hoogte. Ik vlieg een paar keer de duin heen en weer. Dan wordt de wind even minder en ga ik landen. Voorzichtig aan beginnen.Daron land even daarna boven en Michel land bij mij. We pakken op ons gemak in, er komen nog wat mensen vragen stellen, wat we nu eigenlijk doen.Daarna is het een biertje pakken in de bar, langs de supermarkt en dan naar huis. Want Erwin zou langs komen. Die is er inmiddels al een uur als wij om half 8 thuis komen.We eten samen en 's avonds duiken we de SPA pool in. Michel en Erwin worden finaal lek geprikt door Zand Vliegjes. Ze zijn kleiner dan muggen, maar de bulten worden zeker 10 keer zo groot. En jeuken. Ik heb nergens last van.Om uur of 1 gaan Mies en ik het bad uit, Erwin ligt al te slapen in mijn bed, dus ik moet op de bank. Geen probleem want dat is echt een super groot ding. Maar als ik de volgende dag wakker wordt blijkt dat de Zand Vliegjes mij 's nachts ook niet met rust konden laten. Ik ben helemaal lek en heb overal jeuk. Maarja, daar kom ik wel overheen.Morgen is het vrijdag en dan gaan we op weg naar "Mount" we gaan daar een weekend vliegen en blijven slapen bij een vriend van Mies. Dat is een vulkaan, dus dat is een beter plek dan al die soar plekjes. Als ik Mies moet geloven.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home