Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, March 11, 2007

Dag 38 & 39 Chillen, ofniet ;)

Zaterdag
Het is weekend! Lekker rustigaan dus. Er wordt om 10 uur op de deur geklopt door Mies of ik een kopje thee lust. Ja tuurlijk lust ik dat. Dus ik kom ook langzaam aan eens uit bed. Rek me een keer uit, pak wat kleren en sjok naar de keuken. Daar heb ik mijn kopje thee.

Ik sjok terug naar de computer om contact te zoeken met de andere kant van de wereld. Dat lukt en ik bel en chat wat. Ondertussen komt Eva in haar badjas haar kamer uit gestrompeld. Wat heerlijk, beetje uitslapen en lekker alles op het gemakkie.

Rond een uurtje of 12 is Eva lekker aan het strijken en ik ben mijn bed aan het opmaken. Dan verteld Mies opeens waarom die ons eruit heeft gehaald. En waarom hij zo vroeg klaar was. En waarom hij thee had gemaakt. Hij wilde gaan vliegen. En hij had haast. Ooops! Hehe, dan spring ik maar ff onder de douche :P.

Mies is allemaal druk aan het bellen, en moet iedereen die hem belt antwoorden dat we nog thuis zijn. Omdat sommige mensen niet snel genoeg zijn ;). Haha, ik wist het gewoon niet :P.

Uiteindelijk blijkt toch alles goed te komen. De rest was blijkbaar ook een beetje aan het lamballen geweest, want wij zijn de eerste die echt op weg zijn. We gaan naar een voor mij nieuwe vliegplek toe. Er is alleen 1 nadeel. Door ruzie met de boer is de take-off gesloten dus we moeten misschien een stukje lopen. Het is heerlijk warm, dus ik vraag aan Mies of hij zijn pak aan doet. Nee tuurlijk niet MAN! Heb je wel een buiten gekeken. Gek, en hij blijft maar naar zijn voorhoofd wijzen. Oke, dan niet, dan laat ik mijn trui ook wel hier...

En een stukje was het Carl en Liz zijn er ook, dus we wandelen met hun het strand op. Liz gaat haar eerste tandem maken. Het is echt een mega eind lopen.Daar aangekomen ziet het er slecht uit, de wind is cross en we hebben geen idee waar we moeten starten. Nah, wij niet. Mies wel, hij gaat achteruit de steile rots oplopen, dan starten en schrapen om lift te krijgen.

Maar niet heus. Het was super steil, en toen hij eindelijk kon starten was hij 1/1000 van een seconden later weer geland. Geen lift dus. Wel turbulentie.

Hij heeft vuur in zijn ogen en besluit om dit te gaan blussen in de zee. Dat was een goed plan, want als hij daar een kwartier later uitkomt gaat het weer. Dit wordt niets, we besluiten om terug te gaan.

Als we halverwege zijn met teruglopen ziet een stukje gras er toch wel steil uit. Mies besluit het te proberen en klimt over het hek. Ook Carl loopt naar boven en ik en Tony volgen ook. Het blijkt perfect te zijn. Mies start, daarna Carl, Ik en Tony een stuk hoger. Wat een geweldige vlucht.Mike met zwembroek :)


We kunnen een heel stuk vliegen. De zon is nu wel een beetje weg, maar dat is geen probleem. Tenminste niet voor mij. Mies maakt na een hele tijd een SAT en topland op de afgesloten take off. Ik ga met oren naar hem toe om te kijken of alles ok is. Hij blijft immers maar in het gras liggen. Als ik laag genoeg bent roept hij, "Heb jij een trui of, ik heb het koud man, ben nog in mijn zwembroek. Brrrr is echt koud." Whahaha Nee tuurlijk niet MAN, ben jij gek ofzo. Is super lekker weer. Pussy :P. Ga maar weer gewoon vliegen. Hij start weer, we maken nog wat bochten, en dan vliegen we terug naar de ingang van het strand. Heerlijk vliegen IPV lopen.
Daarna gaan we voor Fish & Chips naar het dorp. Heerlijk Chips & Cheese burger voor mij. Is echt lekker. Daar komen we op het idee om een cocktail party te geven. Cocktail party bij Tony, want hij is Cocktail master. Goed Idee.

En zo gezegd, zo gedaan. We hebben ongeveer tot half 2 's nachts bij Tony cocktails gedronken. Als dat maar goed gaat :D.

Drank van Tony


Eerste cocktail van de avond


Watch and learn from the master


Mies nadat Tony zonder te waarschuwen pleister spray op zijn scheen had gespoten :D


Het bleeft nog lang onrustig in de tuin van Tony en KarenHet is dus allemaal nog goedgekomen met het laat opstaan :D.

Ik ben trouwens van de vliegplek naar Tony gereden. Naar mijn idee ging het steeds beter ;). Maar 1 keer vanuit keren op de verkeerde weghelft gekomen. Maar dat was niet echt een straat met lijnen. En een one lane bridge ietswat krap genomen. Vond Mies, ik dacht dat het wel meeviel. Maar heb dus weer wat extra rij uurtjes op de teller staan!

Vrijdag
Vandaag weer de laatste werkdag van de week. Moet wat kleine klusjes doen. Zeker aan het einde van de dag begint het behoorlijk druk te worden. Maar aan alles komt een eind, dus bij de *TOET* is de werkdag weer voorbij. Eva staat voor de deur, en het ziet er naar uit dat het geweldig vliegweer is op Glover. Eindelijk!

We zetten Eva thuis af, en rijden meteen door naar Glover. Als we daar aankomen is Francios er al. Francios had hier nog nooit gevlogen, maar heeft het toch maar geprobeerd. Het was perfect en geweldig. Wij gooien onze spullen ook maar meteen neer, en ik start als eerste weg.Ik vlieg meteen links af en kom bij het stukje groen met het bankje uit. Daar liggen een jongen en een meisje. Het meisje ligt te zwaaien en de jongen is te druk bezig met "andere" dingen. Wel grappig, maar besteed er verder weinig aandacht aan.

Dan komt Mies ook in de lucht en begint er toch aardig op te lijken dat ze elkaar leuk vinden op een fysieke manier ;). Natuurlijk wil mis het van nog dichterbij zien dan ik, dus hij maakt een wing-over op een paar meter hoogte. De jongen trekt zijn broek op en ze gaan er vandoor.Dan komt Brendan ook nog vliegen, en na Brendan start ook Francios weer. We hangen nu weer met 4 man in de lucht, en de condities zijn echt perfect. Lekker rustig, veel hoogte. Mike en ik toplanden nog een keer voor een korte pauze en gaan daar na weer de lucht in. Brendan moet helaas gaan dan.

Mike en ik hangen als enige in de lucht als er wat mensen foto's aan het maken zijn. Mike en ik gaan wat bij elkaar hangen, tips tegen elkaar. Over scherm lopen, over de mensen heen vliegen, heel geinig. Mike vliegt weer weg voor wat SATs en ik blijf nog even "poseren". Maar dan opeens, waar is Mike eigenlijk, zie m niet echt meer....Ik begint een beetje te zoeken, hij is niet naar het strand, want dat zou die wel zeggen. Hij is ook niet aan de ridge, misschien is hij geland. Dus ik vlieg naar de landing, kom ook in om te landen. Huh... Een ander blauw scherm dat is Francios. Ik moet nu toch wel heel goed zoeken. Totdat ik Mike beneden zie staan. Het is laag water en hij is op het homo strand geland. Hij kwam met zijn loop wat te laag uit. No big deal, alleen wanneer hij in kwam voor de landing bleef er een lijn aan een takje hangen. Dus hij zwiepte iets om. Verder niets ernstigs en gelukkig voor hem waren ook alle homo's weg ;).De foto's van vrijdag zijn allemaal van Brendan, hij heeft ook bij het nachtvliegen nog wat foto's gemaakt.

De lichtjes monteren


Dan vliegt als eerste weg

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home