Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Monday, March 12, 2007

Dag 40, Just a walk at the beach!

Zondag
The day after. De dag na de Cocktail party. Ik neem het zekere voor het onzekere en sta om 9 uur op. We hebben immers gisteravond afgesproken dat we in de ochtend zouden gaan vliegen. Natuurlijk alleen als het vliegweer is. Het was wel vliegweer tijdens de Cocktail party, maar toen zijn we toch maar niet gaan vliegen.

Na het vliegen zou het slecht weer worden, en zouden we mooi naar het Auckland museum kunnen. Zie ik ook een keer wat van de toeristische dingen van Nieuw Zeeland. Maar het loopt allemaal anders. Ik luister namelijk naar de berichten en besluit dat ik er verder niemand uit hoef te halen. Wat een wind zeg, het waait behoorlijk.

3 Kwartier later komt Mies ook uit bed. Hij maakt zich ook klaar en vraagt of we naar Glover gaan. Ik denk het niet zeg ik, tenminste niet om te vliegen. Nou dan gaan we toch gewoon ff kijken. Ff kijken hoe het uit ziet en wakker worden.

We rijden naar Glover een gaan daar lekker op het bankje uitrusten. Het is echt heerlijk weer, een lekker zonnetje en een frisse zee wind. En behoorlijk wat wind, het lijkt vliegbaar op de start, maar alle andere indicatoren zeggen dat het niet vliegbaar is.

We bellen Tony om hem dat te vertellen. Hij zegt ook dat we t beter niet kunnen doen. Hij gaat vandaag vissen. Wij gaan weer terug naar Eva voor een lekker kopje koffie. Het is inmiddels alweer 12 uur. Eigenlijk zonde om met dit mooie weer naar een museum te gaan. We bellen Tony of we niet mee kunnen gaan vissen. Tony gaat toch niet vissen wat het tij is niet goed. Hij gaat wel wandelen, en vraagt of wij meegaan. Goed plan!

Aangezien het nog even duurt totdat Tony er is besluit ik om maar de frietpan schoon te gaan maken. Dat is immers al een paar weken geleden. En aangezien we regelmatig friet eten is dat ding nogal smerig. Wat een kl*te karwei is dat zeg. Ik heb bijna alle schoonmaakmiddelen met doodskop moeten gebruiken tot die schoon was :P. Maar hij glimt weer, dus we kunnen weer zonder problemen frietjes eten...

Dan belt Tony dat hij klaar is om te gaan. We maken wat broodjes, pakken de spullen en gaan ook :D.

Als we in Whatipu aankomen is het eerste wat opvalt de borden die adviseren om niet te gaan zwemmen. Tony verteld dat hij hier regelmatig haaien heeft zien zwemmen, een paar meter van de kant. Er zit hier veel vis in de golven daarom komen ze zo dichtbij.

Mies gaat wel zwemmen, ik sla over, vind het niet echt warm en luister naar Tony zijn verhalen over haaien en vissen hier.

De wandeling over het strand begint. Wat een geweldig uitzicht hier. Het strand lijkt nergens op te houden, en helemaal achteraan regent het. Ook de golven hier zijn niet normaal. Zo mooi! We hebben boyscout Tony als gids om ons alles uit te leggen ;).

Aan het begin staat een kleine rots met automatische vuurtoren.


Het oneindige strand met op de achtergrond de regen.


Ik had de camera, dus waarom niet proberen wat mooie foto's te maken.


En soms zat er echt een hele mooie foto bij, al zeg ik het zelf :P.


We lopen heen een paar kilometer over het strand langs de kust. Dan besluiten we om, om te draaien en wat meer naar achteren terug te lopen. Hier ligt een moeras, wij blijven aan de voorzijde van het moeras, maar wat is dat een verschil in omgeving. Wel gaaf zo lopen zonder een idee te hebben waar je heen gaat...

Het begint met hoog gras en cutter grass, echt hoog gras.


We lopen ook steeds door stukken met een soort gras. Dit is geen echt gras omdat het een beetje over de ondergrond heen groeit. Het is wel heel mooi, en vooral super zacht. Beter dan een gemiddeld bed. En het kraakt niet zo ;).


We lopen weer verder, geen idee waar we heen gaan. Maar volgens mij gaat het helemaal goedkomen.


Aah we zijn weer op het strand. Ik probeer nog even vrienden te worden met een vogel, maar die ziet mij niet zo zitten.


Als laatste heb ik nog een panorama gemaakt. Hierop kun je goed de omgeving zien. Als je zo goed als helemaal naar rechts scrollt kun je een cliff zien. Als je dat 35 kilometer afloopt kom je uit bij Kario. Je kunt het natuurlijk beter heen en weer vliegen, dan heb je 70km op de teller staan. Dat wordt dan ook regelmatig gedaan. Ik hoop dat ik dat ook nog een keer kan doen. Want dat lijkt me echt fantastisch...


Na de wandeling van een paar uur door het losse zand en gras komen we terug bij de auto. Allemaal toch wel een beetje moe. Nu gaan we naar Carl en Liz want die hebben gevraagd of we komen eten.

Daar krijgen we een heerlijke visschotel voorgezet. Heerlijk, want ik had echt een gruwelijke honger. We gaan niet te laat naar huis want we willen slapen. Op de terugreis begint het ook in Auckland wat te regenen.

Ik typ nog wat aan mijn blog en ga dan naar bed. Dit was echt een super weekend. De week wordt minder, er komt veel harde wind en regen aan. Hopen dat het meevalt, maar ik ben er bang voor. Ik zet de wekker weer om 6:50u, morgen begint het week ritueel weer...

1 Comments:

Anonymous said...

Wat een peutertje, die Mies!

Gr,
Henry

March 26, 2007 11:06 AM

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home