Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, March 18, 2007

Dag 43 t/m 47 Eindelijk weer gevlogen

Zondag
Vandaag ben ik behoorlijk vroeg wakker. En met behoorlijk bedoel ik een uurtje of 6. Het schiet me opeens te binnen dat ik wel mijn wekker heb gezet, maar geen rekening heb gehouden met de "Nieuw tijd". Deze nacht is de wintertijd ingegaan.

Met mijn slaapdronken hoofd probeer ik om 6 uur 's nachts uit te rekenen wat de klok nou precies moet gaan doen. Volgens mij heb ik er behoorlijk lang over gedaan, en ik was er nog steeds niet uit. Toen herrinerde ik me een heel oud zinntje "Spring forward, fall backward". Oftwel, de klok moet achteruit. Ik dat gedaan en weer in slaap gevallen.

Om half 8 wordt ik weer wakker, ik moet naar de WC en besluit voor de zekerheid nog even te controleren of ik alles goed heb gedaan met de klok. Ik loop naar de tv en kijk ff op teletekst. Alles was goedgegaan ;). Ik ga nog een uurtje terug naar bed en besluit dan op te staan. Ik voel me verrassend fit na gisteravond ;).

Ik zet alle spullen voor het ontbijt klaar, omdat Mies en Eva nog in bed liggen maak ik nog niets. Ik ga wat bellen met het thuisfront :P en een spelletje doen op de computer.

Als Eva en Mies eruit zijn maak ik het eten helemaal klaar, eitje, croissant in de oven, broodjes in de over met kaas, koffie en thee. Mies belt ook nog even met zijn ouders en dan kunnen we eten.

We moeten vanmiddag naar de kerk, de dochter van Darom (Mia) wordt gedoopt, en daarna is er een heerlijke lunch bij Daron thuis. Ik voel me na het eten niet zo lekker :( misschien een verkeerd eitje gehad.

Het eten bij Daron ziet er geweldig uit, maar ik durf er niet aan te komen. Voel me echt niet lekker. We blijven niet te lang bij Daron, want we hebben om 2 uur in het "Auckland Domain" afgesproken. Het museum van Auckland. Er is hier een tentoonstelling over vulkanen in Nieuw Zeeland. En natuurlijk nog veel meer.

We zijn natuurlijk allemaal gaar, maar het museum bezoek is toch razend interresant. We bekijken ook nog andere onderdelen zoals de Maori en de Oceaan.

Daarna gaan we nog even wandelen, er staan hier super mooie planten. Waaronder bijvoorbeeld een banenboom, en een gevoelige plant. Wanneer je deze gevoelige plant aanraakt laat die alles hangen, klappen de bladeren dicht, en doet hij alsof hij dood en ziek is. Heel erg grappig. Even later gaan de bladeren weer open.

Na dit alles hebben we afgesproken om met Julie en Terri te gaan eten. We hebben afgesproken bij de Indier. Lekker eten man. Daarna lekker naar bed! Moet morgen weer werken :(.

Zaterdag
Yahoo! Mies klopt 's ochtends op mijn deur met de melding: Het is vliegbaar :). Ik vlieg natuurlijk uit bed. Hij heeft thee gemaakt, en we eten wat koeken voor ontbijt. Eten kan ook na het vliegen ;). Mies smst Steve, Brendan, Francios en Carl of ze ook komen vliegen. En we springen in de auto. Ooohw ik hoop dat ik nog kan vliegen ;).

In de auto stromen de smsjes binnen. We krijgen van iedereen een reactie, behalve van Carl. Dat zal wel druk worden dan. Op Cliff Road hebben nooit meer dan 3 mensen gevlogen. En nu zijn we opeens met 5 man. Cliff road is erg klein, het is de plek waar ik mijn eerste solo in NZ heb gemaakt.

Brendan staat al op de start. Hij weet het nog niet, Mies en Ik gelukkig wel, en we gooien meteen onze spullen eruit. Ondertussen arriveren ook Crazy-Steve en Francios. Mies start lekker spectaculair weg. "Silly Dutchman launch" noemt Steve het. Ik start een minuutje na hem, en maak de naam weer goed. Ik kom netjes weg.

Wanneer je van de weg naar Cliff Road kijkt


Wanneer we in de lucht zitten start eerst Steve, nog spectaculairder dan Mies, dus die mag lekker niets meer zeggen :P. Na hem start Brendan erg netjes weg, en dan Francios. Zo 5 man in de lucht :).

Cliff road vanuit de lucht


Rechts van de Start


Links van de start, met 4 schermen in de lucht :)


Na ongeveer een half uurtje vliegen is de wind behoorlijk aangetrokken. Ik parkeer boven de start. Hier heb ik een goed overzicht en kan ik zo naar het strand vliegen. Het is laag water, dus een gigantisch strand. Ik heb nog voldoende snelheid, maar Steve vertrouwd het niet. Hij gaat landen. Niet lang daarna gaat ook Brendan. Ik moet nu speed gaan gebruiken om stil te hangen, dus hou het ook voor gezien.

We landen bij de plek waar we tijdje geleden gebarbequed hebben. Ook nu lijkt er een feestje aan de gang te zijn. Er staat een man of 15 daar in het gras.

Wanneer ik net boven de grond bij de landing mijn rem gebruik schiet ik meteen een stukje omhoog. Damn het draagt hier, de wind is behoorlijk hard... Ik besluit maar zonder gebruik van remmen te landen, en blijf nog even met mijn scherm boven mij hoofd spelen. Francios komt ook landen. Mies natuurlijk niet ;), hij heeft een sneller scherm dus blijft nog een minuut of 10 doorvliegen.

Wanneer hij komt landen doet hij dit spectaculairder dan hij zelf verwacht had. Hij wil op een meter hoogte een spinlanding maken, maar zodra hij zijn rem aantrekt schiet hij omhoog. Hij kan nu niet meer terug, en je ziet hem nog naar het strand kijken met een blik. Whoops! Dit duurt niet erg lang, wat even daarna "staat" hij weer aan de grond met zijn gezicht vol zand ;). Niets ernstigs, dus gelukkig kan iedereen er om lachen. Inclusief de mensen die een feestje hadden ;).

Van links naar rechts, Crazy-Steve, New Guy en Brendan. Net nadat we zijn geland.


Dan is het scherm inpakken en een kopje koffie halen. En misschien als de wind wat afzwakt nog een keer vliegen. We lopen van het strand naar de bar en bestellen daar koffie en wat te eten. Het is super gezellig, we lopen elkaar wat op te klote en af te zeiken. We hebben 2 Nederlanders, 2 Kiwi's en 2 Zuid Afrikanen. Heel gezellig.

We rijden nog een keer naar boven maar het houd niet over, er zijn nu erg veel schuimkoppen en de wind is erg hard. Het probleem is hier dat wanneer je weg waait er geen uitwijk is. Je land dan gewoon op een huis. Geen goed plan dus.

We besluiten Brendan mee naar huis te nemen en zijn reserve te vouwen. We moeten we opschieten wat het is "Saint Patricks Day" en dat betekend zuipen vanaf 's middags volgens het Last Man Standing principe.

Mies en Brendan erg aandachtig bezig


Net als Eva


Hij vertrekt om op stap te gaan en wij gaan een film kijken, Deja Vu. Best een goede film :).Daarna maken we ons klaar om ook naar een bar te gaan. Hugo heeft gevraagd of wij een biertje komen drinken. Dat kan altijd natuurlijk.

We eindigen bij Hugo in de bar. Daar eten we snel wat. Ik een pizza en Eva en Mies Pathe. Natuurlijk hoort daar op Saint Patricks Day een Guinness bij. Als deze wat later op de avond op zijn wordt het Killkenny. We drinken lekker door en het is super gezellig. Er zijn ook veel mensen van het werk van Hugo, of mensen die Hugo gewoon kent :).

Om 12 uur krijgen we de laatste halve liter, en wanneer die op is moeten we toch maar eens op huis aan gaan. En dan lekker slapen. Want morgen wordt Mia gedoopt...

Vrijdag
Vandaag is het geen vliegweer. Wel lekker weer. We moeten vandaag boodschappen doen. Vandaag wordt een rustige dag. We hebben vanavond niets op het programma staan. We hebben ook geen zin om te koken, dus kopen een gegrilde kip :).

Wanneer we thuis komen krijgen we telefoon van Tony. Wat we vanavond gaan doen, en of hij mee kan doen. Ja dat kan wel. Wel jammer dat we nu niet heel de avond lekker makkelijk Nederlands kunnen praten. Maarja verder ook geen probleem. We hoeven geen moeite te doen voor het eten ofzo.

Na het eten gaan we een film kijken. "The Departed" wel een gave film. Beetje jammer dat deze door Daron gedownloade versie een beetje vreemd deed wat betreft geluid op het einde. Maarja je weet hoe het zit met die gekregen paarden he ;). We doen het er maar mee. Na de film gaat Tony naar huis.Mies en ik kijken het weerbericht nog even. Ik heb namelijk het vermoedde dat het wel eens vliegweer zou kunnen worden. En jahoor, de weerberichten zijn het met me eens. Dat wordt morgen op tijd opstaan, want de middag zal weer harde wind hebben.

Nu lekker slapen en alvast dromen over vliegen...

Donderdag
Vandaag hebben we Tony op bezoek. We hebben weer een lichte maaltijd gemaakt, want het eten gaat ze beide niet zo goed af. Het is heel gezellig die avond. Veel meer dan praten over vliegen en beetje tv kijke is er niet bij. Het is wel heel vermoeiend, dus zodra Tony naar huis is duiken we in bed :).

Woensdag
Vandaag is het weer geen vliegweer. Ook niet echt lekker weer. Wanneer Eva ons ophaalt rijden we meteen langs de winkel. Vanavond komt Karen eten.

Als we thuis komen ploffen Mies en ik op de bank met een glaasje Port en toastjes met Pathe en Blauwe Kaas. Daar is dit weer dan ideaal voor. Eva kan helaas niet meeeten, die moet tot 7 uur werken. Mies en ik hebben beloofd om te koken en Eva haalt Karen op na haar werk.

Echt weer voor Port en Toastjes :)


We kijken ondertussen een heel interresante documantaire over het broeikaseffect, deze heet "The Great Global Warming Swindle". Zeker een aanrader om eens te kijken :).

Karen en Tony hebben wat problemen in de huwelijkse sfeer. Daarom willen we ze graag een beetje afleiding geven. Dat lijkt wel te helpen. Ons eten is een beetje mislukt omdat Eva en Karen een uur te laat thuis komen. Natuurlijk met een geldige reden :D. Mies en ik als meester koks kunnen natuurlijk nog behoorlijk wat van het eten redden :D.

We doen verder niet veel, praten wat en als Karen naar huis is gaan we lekker slapen.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home