Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Wednesday, March 28, 2007

Dag 56, 57, 58 & 59 Nat!

Vrijdag
WOW! Ik wordt bijna verblindt door het zonlicht wat mijn kamer in duikt vandaag. Het weer is blijkbaar weer omgeslagen. Heel Auckland staat te dampen geloof ik. En zodra je buiten in de zon komt begin je te zweten. Misschien wordt het zelfs wel vliegbaar vandaag! Wie weet.

Maar eerst is het tijd om naar huis te bellen. Pa viert vandaag zijn verjaardag, dus dat is blijkbaar een mooie gelegenheid voor de oma's, opa's, tantes, neefjes en nichtjes om mij te zien/spreken. Is wel gezellig om wat andere te spreken :D. Maar zoals aan alles komt ook hieraan een eind. Want het is tijd om te gaan werken.

Op het werk speel ik even met de Tahoe. Dan merk ik dat wanneer ik m op tafel leg de bal toch begint te rollen. Ik vraag aan Steve of ik er een calibratie in mag bouwen. dat mag, mooi! Dat doen we dus, daarna krijg ik de smaak te pakken, en zorg ik er ook voor dat er wat uitleg tekst in beeld komt te staan.

Tenslotte moet de bal natuurlijk in verschillende kleuren kunnen :D. Dat is zo'n beetje alles wat ik gedaan heb vandaag. Was vooral veel uitzoeken en proberen. Wel leuk, omdat ik nu zelf kon werken :). We willen met Brendan gaan vliegen op Cliff Road, maar aan het einde van de dag draait de wind. Brendan besluit naar Kario te gaan. Wij kunnen nog even niet weg, want Mies moet nog wat afmaken.

Ik vraag nog aan Martin of ik de week dat mijn ouders hier zijn vrij kan krijgen. Dat is gelukkig geen probleem :).

Nu horen we de Claxon, daar is Eva. Op naar huis. Als we thuis komen gaan we ff lekker lamballen. Weer is nog steeds lekker. Rond een uur of 7 gaan Mies en ik boodschappen doen. En ik mag weer rijden :P, Jippie ;). Ik rijd nu zelfs behoorlijk veel aan de linker kant van de weg :).

Daarna Buritos maken, die dan weer opeten, en dan gaan Eva en Mies "Exorcist: The Beginning" kijken. Ik besluit dit verhaaltje op mijn blog te gaan zetten :D. Ik vind die film natuurlijk veel te eng....Donderdag
JEEEEEZUUSSSS! Wat een slecht weer als ik wakker wordt. Niet normaal. Het heeft gewoon heel de nacht geregend en gewaaid. Bah! Bah! Het kan hier inderdaad best slecht weer zijn.

Wanneer we naar het werk gaan regent het nog steeds. Maar op het werk hebben we meer mazzel.

Ik heb op het werk samen met Steve bezig met een "spelletje" waar het op neer komt is dat we een BallInMaze spel hebben gemaakt. De bedoeling is dat je de bal door het doolhof kunt sturen door middel van bewegings sensoren. Voor de nerds, de bewegings sensoren worden uitgelezen over i2c. En omdat het .NET MF is, is er zo goed als geen voorbeeld code, en zitten er in de drivers ook nog veel fouten. Veel uitzoeken dus.

Maar vandaag hebben we het voor elkaar gekregen om de bal te laten bewegen :D. Yahoo! Na anderhalve week is het gelukt. We hadden verwacht het eerder voor elkaar te krijgen, maar toch. We zijn er trots op.

Helaas kunnen we het niet tijdens de lunch al demonsteren, het werkt dan nog net niet ;). We hebben vandaag gezamelijke luch. Het complete Dominos menu. Het is behoorlijk vol in "The Boardroom". Er zijn wat nieuwe mensen bijgekomen. Die zullen Tim en Chad gaan vervangen. Alleen Tim en Chad zijn nog niet weg.De lunch heeft als reden dat het goed gaat met EmbeddedFusion. We staan op het punt grote stappen te maken met de nieuwe hardware. Er stromen orders binnen, en er worden nu ook daadwerkelijk eigen producten opgestuurd. We krijgen een speech en daarna allemaal een envelop met $100. Dat is altijd prettig natuurlijk :D.

Na de lunch krijg ik het voor elkaar de bal daadwerkelijk door het doolhof te sturen met beweging. Gaaf man! Nu moet ik alleen nog even de gevoeligheid e.d. aanpassen. Daar besteed ik de rest van de dag aan :D. Ik wordt alleen veel afgeleid, want iedereen wil er mee spelen :D. En iedereen vind het gaaf! :D.


Klik hier voor een filmpje van de Tahoe.Tony en Karen komen vanavond eten. Ze komen zelfs samen, dus het gaat de goede kant op :). We besluiten gewoon lekker makkelijk te doen, en eten bij de Indier te halen. Tony en Karen nemen salade mee.

Na het eten is het natuurlijk weer tijd om over vliegen te praten ;). We vragen Tony wat de mogelijkheden zijn in Hawks Bay.

Woensdag
Vandaag is het weer niet veel soeps. Het is wel warm, maar er valt ook veel regen. Het is nog steeds ruim boven de 20 graden hier :).

Vandaag is het weer tijd om te werken. Moet borden programmeren, en tussendoor ben ik met Steve bezig aan het Tahoe bord.

Als we thuis komen is het tijd voor een filmpje. We zijn zo moet van het werken en het weer ;). Het is om depressief van te worden :P. Lache met Shrek2 dan maar :D.Na Shrek beginnen Eva en Ik aan het eten. lekker varkenshaasje in pepersauce klaarmaken :). Als ik de frietpan buiten zet staat daar Ann. Whoops! Die zou ook nog langskomen. Dan hadden we misschien beter wat eerder kunnen eten. We droppen Ann op de bank en eten snel onze maaltijd :). Daarna vergezellen we Ann op de bank.

We willen met pasen naar Hawks Bay. Ann komt daar vandaan, dus die heeft wel wat goede ideeen qua verblijf. We gaan huisjes zoeken om de nachten door te brengen. Ze zijn niet echt duur. Shane & Summer en Brendan & geliefde blijven ook in het zelfde huisje slapen. Kunnen we mooi de kosten delen :D.

Dit huisje wordt het!Als we zo'n beetje alles hebben uitgevonden en uitgepraat gaat Ann weer naar huis. Nu is het beddtijd. Morgen lekker weer aan de .NET MF werken :D.

Dinsdag
Vandaag moet er zoals elke "werkdag" weer worden gewerkt. De dag begint niet echt veel belovend. Het is erg bewolkt en de vliegverwachting is niet super.

Op het werk moet ik tussendoor wat borden programmeren. Wel balen, want ik ben heel vorige week bezig geweest met .NET Micro Framework. Dat was natuurlijk veel leuker. Dit is een helemaal nieuw Microsoft Embedded Operating System. Software voor dit systeem moet ik programmeren in C#. Vorige week ben ik hier al heel veel mee aan het spelen geweest met Steve. Steve is de grote baas van EmbeddedFusion.

Steve is voor 2 weken in Nieuw Zeeland, hijzelf woont in de States. Hierna zal hij naar een MEDC beurs gaan waar de EmbeddedFusion Tahoe borden met .NET MF worden gedemonstreerd.

's Middags krijgen we een mailtje van Brendan, of we zin hebben om gezellig bij hem te komen eten. Daar hebben we natuurlijk wel trek in. Wij nemen drinken mee, als hij maar zorgt dat er eten is :P.

We werken vandaag tot een uurtje of 6 door, het is toch geen lekker weer, en dan kunnen we meteen door naar Brendan.

Brendan maakt voor ons een lekkere grote lap vlees met daarbij natuurlijk wat sla en knoflookbrood. Dat wordt smullen. Daarbij hoort natuurlijk ook een biertje van onze kant ;).

Voor het eten heeft Mies natuurlijk de XBox onveilig gemaakt, en daarna is het tijd voor de DVD speler. We gaan 80's Music Videos kijken. Want die vind Brendan zo leuk :P. Wij ook wel hoor ;). Ondertussen deelt hij nog een stapel DVD's uit die we zeker moeten kijken. Helaas heeft hij geen koffer met tijd voor ons :P. Want die gaan we zeker te kort komen.

Als we thuis komen gaan Mies en Eva Bad Santa kijken. Echt een typische film voor deze tijd van het jaar :). Ik ga lekker mijn Blog typen. En aan het einde kijk ik nog ff mee.Dan is het weer beddtijd.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Bedankt voor de interessante informatie

March 31, 2010 11:06 AM

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home