Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Thursday, April 26, 2007

Dag 82 & 83 Wandelen en vliegen!

Maandag
Vandaag staan we weer op met de radio in de hand. Het moet toch wel een keer vliegweer worden of niet dan. Ik wil toch wel laten zien dat je hier prachtig kunt vliegen. En jahoor! Er is opeens wind. Waar het vandaan komt weet niemand, maar er is wind.

We pakken snel buiten een lekker ontbijtje. Het weer is weer super. Mijn ouders hebben echt mazzel zeg. Zo'n mooi weer in deze tijd van het jaar. Natuurlijk heb ik ook mazzel dat het nog steeds mooi weer is ;).We rijden naar North Head. Ik ben hier 1 keer eerder met Mies geweest. Een beetje Navman en een beetje kaart brengen ons uiteindelijk naar de juiste plek. Er zijn al mensen aan het vliegen zien we als we aan komen rijden.

We parkeren de auto en gooien de spullen eruit. Dan komt ook aanrijden. Hij heeft ook een vrije dag. Wat een luxe. Later blijkt Hugo de persoon te zijn die in de lucht zit.

Gezellig!


Ik start bijna meteen weg. De wind draait wel heel erg, maar het is wel gewoon vliegweer. Ik blijf lekker hangen en speel een beetje in de lucht. Dan topland ik om papa alles uit te leggen over deze plek. Nu is het zijn beurt. Hij start weg als er niemand meer in de lucht is. Gaat allemaal goed.

Ik start als eerste!


Papa daarna!


De rest gaat naar huis. Ze willen allemaal gaan surfen of iets anders gaan doen. Mooi! Hebben wij de berg voor onszelf. Mama loopt rond om foto's te maken, en natuurlijk om de berg te bekijken. Dit is een oude oorlogsbunker. Het is nu een monument. Genoeg reden om het te bekijken dus.Op een gegeven moment wordt de lift minder. Omdat er geen mogelijkheid is om beneden te landen topland ik halverwege. Als ik opkijk zie ik papa ook steeds lager uitkomen. Oh oohw, dan verdwijnt hij! Papa kwijt. Na wat heen en weer lopen blijkt hij gewoon goed en hoog getopland te zijn.Dan hebben we het wel een beetje gezien. We rijden Devenport in om eens lekker wat te drinken. Ook zetten we de radio aan om het weer te luisteren. Hey! Glover lijkt goed. Slurph! Weg is de koffie. We springen in de auto en rijden naar Glover.

Daar staat Megan. Ze kijkt niet blij. De wind lijkt toch wat zacht. De rit naar Glover nam meer tijd in beslag dan gehoopt. We moesten over de Harbour Bridge in de spits. Ik gooi mijn scherm eruit en probeer het een paar keer. Nope! Het is toch te zacht.

Mooie lucht bij Glover


We besluiten naar Cliff Road te rijden. Megan is hier nog nooit geweest en we kunnen hier naar de sunset kijken. Die ziet er zoals altijd weer prachtig uit.Wanneer we thuis komen is het weer tijd voor de foto's en een biertje. Daarna is het bedtijd. Eindelijk hebben we een fatsoenlijke vlucht kunnen maken hier!

Zondag
Vandaag is het zondag, een rustdag ;). En de eerste dag zonder Mies en Eva. We besluiten vandaag af te wachten wat het weer doet. We willen natuurlijk wel een vluchtje maken. We doen heerlijk rustig aan vandaag.

Mama begint de dag goed in de spa pool. Even lekker ontspannen. Kan ik ondertussen mooi het ontbijt klaarmaken. Ik maak natuurlijk een echt Kiwi ontbijt klaar. Roerbakei met beacon, worstjes en toast. Lekker lekker lekker. Dat alles wordt natuurlijk klaargemaakt op de BBQ.

Mama lekker in de SPA


Kiwi ontbijtje


Papa vind het vlees iets te zwart, hij vindt de BBQ niet schoon genoeg. Dat wordt dus schoonmaken. Papa begint na het eten met het grondig schoonmaken van de BBQ. Mama en ik helpen af en toe een handje. Het wordt ook steeds duidelijker dat het waarschijnlijk geen vliegweer gaat worden. Helaas!

Schoonmaken!


Gelukkig heb ik al een alternatief bedacht. We zijn ooit met Tony bij Whatipu gaan wandelen. Ik denk dat, dat wel een leuk alternatief is voor vandaag. We leggen de BBQ te drogen, gooien de was in de wasmachine en gaan op weg.

De Navman werkt weer niet echt mee. Wat een ellende is dat systeem ook. Waarom geeft TomTom niet gewoon kaarten uit voor dit land. Dan kan ik eindelijk een beetje goed navigeren.

Het is een prachige weg naar Whatipu, lekker crossen over smalle wegen en het laatste stuk is grevel door de "bergen". Mooi man!Wanneer we aankomen gaan we aan de wandel. We beginnen net als laatste keer op het strand. Maar papa en mama zijn niet zo'n lopers. Papa krijgt last van zijn voeten. We besluiten het rondje de helft te maken van vorige keer. We steken het moeras in.
Ik vind het lopen hier echt super, lekker door het moeras lopen. Hier is het niet nat maar er staan wel lekker veel verschillende planten. Wanneer we ongeveer een uur verder zijn in het moeras komt het einde langzaam in zicht. Maar er komt nog meer. Natte voeten! Whoops! Heb ik toch een beetje een verkeerde route uitgekozen. Dat wordt improviseren.

Ik zoek een alternative route, en ongeveer een half uurtje tot 3 kwartier later zijn we uit het moeras. Met natuurlijk een beetje natte voeten. We lopen de laatste paar meters over het strand. En nu lekker naar de auto. Dat was een behoorlijk tochtje.Ik rijdt weer naar huis. Papa en mama durven het rijden hier toch niet aan. En ik durf er niet naast te zitten als ze gaan rijden ;). Links rijden moet je toch behoorlijk aan wennen. Dat weet ik als geen ander ;).

Als we thuis komen ga ik eten maken. Kunnen papa en mama mooi even afkoelen in de spa pool. Dat is een mooie afsluiting van de dag!Na het eten natuurlijk foto's kijken en nog wat tv. Ik chat nog wat met oma, die is samen met opa naar een Tom Jones Concert geweest. Een heuse Meet and Greet, ze mocht de bloemen op het podium aan hem uitreiken!
Daarna is het weer hoog tijd om te gaan slapen. Truste! Volgende week heb ik vrij dus hebben we een druk programma!

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home