Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, April 29, 2007

Dag 85 Echt op pad

Woensdag
We staan vandaag om iets voor 7 op, we hebben een druk programma. Omdat ik vandaag heel de dag zal moeten rijden heeft mama ontbijt gemaakt. Het is vandaag ook ANZAC Day. Anzac is een nationale feestdag in Nieuw Zeeland, dus als we pech hebben wordt het nog druk overal ook. We zien het wel.

Om kwart voor 8 zitten we dan eindelijk in de auto. Ik rijdt naar de snelweg toe, en ondertussen probeert papa de pda met navigatie aan te zetten. Oh oohw! Deze is vannacht helemaal leeg geraakt. Zover dat alles er vanaf is. Weg afspraken die Eva erin had staan, en weg navigatie. Dat wordt met de kaart navigeren!

We rijden lekker door, het is helemaal niet druk op de weg en het navigeren gaat ook super. We stoppen onderweg 1 keer voor een korte plaspauze. Waar we stoppen hebben ze ook een grote kaart met uitleg wat er op plaatsen te doen is. Super! We bepalen hier welke route we gaan nemen door Rotorua.

Korte plaspauze, gelukkig staat hier zo'n mooi bord


Inmiddels begint het al behoorlijk te stinken. We zitten hier in een inmens vulkaan gebied. Het stinkt hier overal naar rotte eieren. Ook komt er hier op verschillende plaatsen stoom uit de grond. Dat is echt een heel raar gezicht.

We beginnen onze reis door Rotorua bij The Puia. We gaan hier eens lekker de tourist uithangen. The Puia is een groot park met Maori cultuur, hete modder pools en een Geysers.

We worden rondgeleid door een Maori die verteld over hun cultuur. Daarna brengt ze ons naar de modder pools. Jezus wat stinkt het hier zeg. Maar wel lache om die blubber te zien koken. Dan is het tijd voor de geiser. De geiser staat al behoorlijk enthosiast te spuiten. De vrouw zegt dat we mazzel hebben, want soms doet ie ook een paar uur niets. Haha! Dat is mooi dus.

Maori


Hete modder pool


De geiserWat ook wel gaaf is, overal bij de geiser in de buurt is de grond warm. Overal waar je je hand op de grond houd voelt het warm of zelfs heet aan. De kleuren van de stenen zijn ook heel apart. Dat zijn de verschillende metalen. Vraag me echt af of het hier niet giftig is. Zo ziet het er in ieder geval wel uit :P.

Lekker warm!


Als klap op de vuurpijl krijgen we nog een Maori show. Die vinden ik en papa een beetje tegenvallen. Mama vind het wel heel mooi om te zien. Ja smaken verschillen! Tijd voor een bakkie koffie.Wanneer we het park uitlopen naar de auto komen we langs een bord. Helicopter vluchten voor weinig. We kijken elkaar aan. We hebben nog nooit in een heli gezet, ofwel? Nah laten we dat maar doen dan.

10 Min later hangen we boven de geiser en Rotorua. Geinig man zo'n heli. Past precies 4 man in. Hebben we dat ook weer een keer gedaan. Mama is helemaal onder de indruk.

Te Puia van boven gezien


Papa


Mama


Op de terugweg lekker laag over de bomen :)


Mama's eerste reactie na het vliegen. Ze vondt het helemaal geweldig


Nu rijden we naar Wai-O-Tapu toe. Dit is een thermisch wonderland. Nou, ik ben benieuwd. We beginnen de trip zoals het hoort in de winkel :P. Papa heeft in Kario zijn trui op de auto laten liggen. Ik had het niet gezien en ben weggerden. Trui kwijt. Nu kan hij een mooie kiwi trui kopen.

Daarna begint de wandeling. Het ziet er hier echt uit als een ontplofte chemo fabriek. Overal komen pluimpjes stoom uit de grond en daar omheen is het fel geel of orange. De struiken en bomen zijn bedekt met rood mos. Heel vreemd! Maar wel gaaf.

Het rode mosGeel spul rondom de stoom pluimen


Champange meerEr is overal stoom en stank ;)


Ander meertje


Na een paar uur lopen hebben we hier ook alles gezien. We hebben de langste route gelopen. Nu willen we nog graag naar wat hotpools. Ik vraag de vrouw in de winkel of Kerosene Creek de moeite is. Ze verteld ons dat daar erg veel uit auto's gejat wordt en dat we beter naar de overkant van de weg kunnen gaan. Dit is een plek waar niet veel touristen komen maar vooral locals. Hier stinkt het water ook niet zo. Doen we!

Onderweg komen we nog wat modder tegen


Als we bij de pools aankomen is het echt een gaaf gezicht. Er ligt een heetwater bron, en van die bron loopt het water in verschillende baden. Er wordt niets aan het water toegevoegd. Het wordt alleen afgekoelt dmv verschillende tussenbaden. Lache!

Parkeerplaats, stoom komt van de bron


Koelen


Eerst eten we een kleine maaltijd. Dan gaan mama en ik het water in. Papa heeft niet zo'n zin. Er zijn 3 baden, 36 graden, 38 graden en 40 graden. Ik vond het 38 graden bad het mooiste uitzicht hebben ;), maar het 40 graden bad was het lekkerste om in te zitten. Verder voelen je handen heel vreemd aan in de water, net of ze een beetje vet zijn, maar dan toch niet ;).

Het 38 graden bad


Het 40 graden bad


Als we lekker op temperatuur zijn gaan we weer naar huis. Ik moet weer een paar honderd kilometer terug rijden en het is een lange dag geweest. We stappen rond een uur of 6 in de auto voor de terugreis. Onderweg stoppen we nog voor een broodje bij de Subway. Die hebben we in NL ook niet, dus dat moet ik ook ff laten proeven.

We zijn rond een uurtje of 9 thuis. Pfeeuw dat was een lange dag, maar wel een leuke. Tijd voor de foto's en natuurlijk een toastje. Daarna gaan we lekker slapen. Morgen hebben we weer een rustdag.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home