Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, April 29, 2007

Dag 87 We gaan weer op pad!

Vrijdag
Jezus! Wat is het laat, volgens mij hebben we ons op een of andere manier verslapen. We gaan vandaag naar de Coromandel. Hier woont een nichtje van mama dat ze al jaren niet heeft gezien. Margo en John hebben daar een boot charter bedrijf genaamd Mercury Charters.

We eten snel wat en springen in de auto. We moeten vandaag weer ongeveer 2,5 tot 3u heen rijden. Onderweg stoppen we nog voor wat wijn, bier en een bosje bloemen voor Margo.

Het is een erg mooie rit


We stoppen bij een zware jongens cafe, hier staan nog 2 foute auto's


Deze heeft ook nog een belachelijk stuur


En de andere auto


We komen daar rond een uurtje of 12 aan. Margo en John stellen voor dat we met de grote boot het water op gaan. We zijn wat laat en om de Coromandel een beetje te kunnen zien moet je veel tijd hebben of op het water zitten. We besluiten dat wij de diesel betalen en zei de boot. Goed plan!

John en Margo


We springen bij ze in de auto en rijden naar de haven toe. Ik verwacht er niet teveel van want de boot op die site ziet er maar een beetje gaar uit. And so I was wrong. Tering wat een ding is dat zeg.

De 21 ton zware boot, dit ding heeft 1100pk


Het interieur


Een keuken


3 slaapkamers met totaal 6 bedden, een badkamer en 2 toiletten


We springen de boot en varen uit. We varen eerst langs Cooks Beach. Cooks Beach is het strand waar kapitein Cook aan wal is gegaan de eerste keer dat hij in NZ was. Als ik me niet vergis.

We varen door naar Cathedral Cove, Cathedral Cove is een rots in de vorm van een kathedraal. We gooien het anker hier in het water. Tijd voor lunch. Margo en John hebben lekkere broodjes gemaakt, en we krijgen ook nog een taartje en chips. Papa kan het niet laten de meeuwen te voeren. Nadeel van dit is alleen dat die beesten beginnen te schijten. Dat is ook nog niet zo erg, het wordt pas vervelend als ze het op mijn hoofd en eten doen ;). Jak!

Cathedral Cove


Lunch


Charming ofniet ;)


Mama en ik pakken een kayak om naar het strand te varen. Het ziet er hier echt super uit. Mama heeft geen zwemkleren bij, ik natuurlijk wel. De zwembroek zit altijd bij de vliegkleren.

Mama in de Kayak


Luke er een stukkie achteraan


Ik vaar een klein stukje achter mama. Als mama bijna bij het strand is verdwijnt ze achter een golf. Ik begin alvast te lachen, want ik weet wat er komt. De golf breekt net achter mama haar kayak. Moewhahaha, mama kan dit nooit bijhouden en slaat meteen om. Whahaha. Ik kom daarna netjes met de golven het strand op. Helemaal droog in mijn zwembroek. Mama helemaal nat in haar kleren. Whahahahh!

We lopen hier een rondje over het strand. Wat een rust hier zeg, en wat ziet het er mooi uit. Dan varen we terug. Ik duwm mama het water in en vaar er meteen achteraan. Eenmaal op de boot varen we nog naar een andere baai. Daar pakken we wat te drinken. Lache zo beetje varen. We zien onderweg veel vogels en pinguins, maar helaas geen dolfijnen. Helaas! Het is ons vandaag niet gegunt.

Gas op die lolly naar het volgende strand
Andere strand


Dan is het tijd om terug te gaan. Ik krijg het stuur van de boot in mijn hand gedrukt en mag terug varen. Lache! Ik mag verder dan ik verwacht had :P. Ik mag tot bijna op de parkeerplaats de haven in varen. Het parkeren mag John doen. Toch wel een grote boot voor zo'n klein plekje.

Kaptein Luke vaart terug naar de havenMet natuurlijk de topsnelheid van 25 knopen


Nu is het tijd om de boot schoon te maken. Al het zout en vogelpoep moet er vanaf. Als dat klaar is krijgen we in de auto nog een rondleiding door Whitianga. Het wordt hier langzaam een Jetset stad. Er worden huizen gebouwd met een bootaangelplaats (voor zover dat een woord is).

Schoonmaken


We besluiten terug te rijden. Het is nog een lange reis en nu is het nog licht. John heeft ons nog een tip voor de terugweg. Hij zegt dat het een hele mooie weg is. En hij had gelijk.

Uitzicht op Auckland


Met een mooie lucht


Op de terugweg stoppen we nog ff voor wat eten. Thuis maken mama en ik het eten klaar. Wederom wordt de BBQ aangestoken.

Dit was dan het laatste grote uitje. Papa en mama gaan er zondag alweer vandoor. Nu lekker naar bedje. Morgen weten we nog niet wat we gaan doen. Het wordt waarschijnlijk slecht weer.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home