Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, April 29, 2007

Dag 88 Zwemmen!

Zaterdag
Vandaag is de laatste hele dag dat papa en mama er zijn. Morgen gaan ze er alweer vandoor. De weer voorspellingen van vandaag zijn niet mis. Maar het lijkt allersinds mee te vallen. De zon schijnt zelfs weer! Het heeft alleen vannacht geregend!Mooi dan kunnen we dingen gaan doen. Het huis opruimen bijvoorbeeld want het is echt een bende. We zijn vanavond uitgenodigd om bij Tony wat te gaan eten. We beginnen de dag met een lekker ontbijtje. Voor de eerste keer binnen. Ik maak het natuurlijk wel buiten op de BBQ klaar. Nu zitten er ook lekkere gebakken tomaatjes bij.

Als we vanalles gewassen hebben, de frietpan schoongemaakt hebben en wat andere zooi hebben opgeruimd besluiten we wat te gaan doen. We gaan naar Sylvia Park. Dat is een soort winkel centrum. Papa en mama willen nog kijken of ze iets kunnen vinden om mee naar huis te nemen.

We is alweer lunch tijd dus we kopen een paar bakken Sushi en wat drinken om straks te lunchen. We gaan niet hier eten want het is echt super druk.

We besluiten naar het het aquarium van Auckland te rijden. Dit is een onderwater wereld en we hoorde van mensen dat dit toch wel interresant was.

Als we daar aankomen bij het aquarium gaan we lekker aan het water zitten met onze Sushi. Het is alleen een beetje winderig, verder is het perfect. Als de Sushi op is gaan we naar binnen. De reis begint met een treintje langs het verblijf van de pinguins. Lache die beesten en hier zitten ze echt dichtbij.

De pinguins


Met een baby ;)


Daarna gaan we kijken bij de pijlstaartroggen. Jezus wat zijn die beesten groot hier. Nu snap ik wel dat Irwin die beesten niet overleefd heeft. Ze zijn hier echt zeker 4 keer zo graat als in Nederland.

De PijlstaartrogNu lopen we onder de vissen door. De haaien zien er hier beter uit dan in Napier. De neuzen zijn hier nog helemaal in takt. Zitten wel grappige beesten tussen.

Een grote jongen


Een grappige jongen


Een gevaarlijke jongen


Een lachende jongen


Aan het einde staan er nog wat kleinen bakken met vis. Dat is niet veel bijzonders. Alleen de zeepaardjes zien er wel heel mooi uit. We gaan nog een keer langs bij de pinguins en dan hebben we het wel gezien. Sealife in Nederland is toch stukken groter.

ZeepaardjesWat gaan we nu doen! We luisteren naar de Nowcaster voor de wind. Het lijkt heel erg west. Heel misschien is het vliegbaar op Cliff Road. We zijn daar toch bij in de buurt, dus we rijden daar heen. Als we op de start komen lijkt het veel te hard. Ik twijfel erg of ik het moet proberen. Het tij is ook heel erg hoog. De vogels vliegen wel en het ziet er allemaal goed uit. Na wat wikken en wegen besluit ik het toch maar te gaan proberen.

Ik zet het scherm op en voel dat ik gelift wordt. Lijkt goed, het is perfect vliegweer. And so I was wrong again. Zodra ik voorbij het randje ben is er NIETS meer. Het lijkt alsof er niet eens wind is. Het is ook niet turbulent ofzo. Er is gewoon geen lift. Ik vlieg meteen naar het strand.

Oh oohw!


Als ik ongeveer halverwegen ben realiseer ik mij. Dit ga ik never nooit halen. Ik kan niet dichter bij het Cliff gaan hangen want dan zit ik in de boven. F*ck, f*ck, f*ck. Ik kom lager en lager, en ik til alvast mijn voeten op. Ik ben maar een paar meter van de kant af. Op dat moment raakt mijn harnas het water. F*ck. Ik kantel voorover en begint te lopen. Plons plons plons, zomp zomp zomp! Ik sta tot halverwege mijn scheenbeen in het water. Dat is balen zeg. Het scherm valt achter mij weg.

Ik probeer het meteen naar de kant te slepen, maar dat ding is zo zwaar geworden. Heel langzaam til ik de fieldpack naar de kant. Het was echt nog maar een heel klein stukje vliegen.

Als ik omdraai komt papa aanrennen met een grote grijns op zijn gezicht en de camera in zijn hand. Ik maak het scherm los en leg het op het gras. Kan mooi het water eruit. Papa neemt mijn harnas mee. Die is helemaal niet nat, alleen het onderste randje een beetje.

De eerste foto nadat ik ben geland inclusief mijn natte broek :P


Proberen het water eruit te halen.


Even proberen een fieldpack te maken


Op het droge gras ipv zand gooien


Als het scherm leeg is maak ik een fieldpack en gooi ik die in de auto. Thuis meteen eruit en op het gras afspoelen. De zon zakt langzaam weg. Hmmz, die wordt niet droog vanavond. Papa spant een draad in de tuin en ik spuit m nog een laatste keer af. Nu is het tijd om mijn schoenen onder de kraan te houden.

Afspuiten maar


Ophangen


Nu moeten we vlug naar Tony, hij heeft ons uitgenodigd voor het avondeten. Daar vertel ik natuurlijk meteen het verhaal. Hij had ook zitten twijfelen om daar te gaan vliegen maar dacht dat het te cross was. Hmmz, misschien had hij wel gelijk.

Tony schoteld ons lekker lamsvlees voor. En na het eten trekt hij de drankkast weer open. Papa en mama moeten een paar kleine drankjes als toetje proberen. Na het gezellige dinner gaan we weer naar huis. We moeten nog wat dingen opruimen ;).

Het scherm is toch wel een beetje gedroogd. Ik leg het scherm in de badkuip en zet de luchtontvochtiger op de badkamer. Daarbij zet ik ook nog de verwarming aan. Als dat ding nu niet droog wordt weet ik het ook niet meer.

Scherm in de badkuip!


Nu gaan we maar eens slapen. Het laatste nachtje voor mijn papa en mama. Morgen vliegen ze om 2 uur terug. Dat betekend dat ik ze rond een uurtje of 11 naar het vliegveld moet brengen.

1 Comments:

Anonymous said...

HAHAHAHAHAHAHA?.

April 30, 2007 10:57 AM

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home