Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Monday, April 30, 2007

Dag 89 & 90 Houdoe hè

Maandag
Piep piep piep! Dat is lang geleden. Om 10 voor 7 gaat de eerste wekker alweer. Het is afgelopen met de vakantie. Ik moet weer werken. Ik druk nog een paar keer op snooze, moet kunnen op een maandag ochtend.

Als het echt tijd is om op te staan spring ik in de douche. Daarna ga ik lekker ontbijten. Is wel rustig hier nu. Ik zet de tv aan en heb mijn ontbijtje voor de tv.

Om 10 voor 8 vertrek ik richting het werk. Het regent vandaag weer. Ik blijf het zeggen, papa en mama hebben echt mazzel gehad.

Eenmaal op het werk begint het rustig. De eerste anderhalf uur besteed ik aan mail lezen en bedenken waar ik ook alweer allemaal mee bezig was. Dan begint het. Ik vraag Mark of er nog urgente taken zijn. En jahoor! Ik mag de driver gaan maken voor de magneet strip lezer. En de software voor een promotie Meridian die je om je nek kunt hangen. Genoeg te doen dus!

Om kwart over 4 vind ik het wel weer mooi geweest. Ik ga er weer vandoor. Op de terugweg natuurlijk even eten kopen. Vanavond staat er spagetti op het programma. Als ik thuis de oprit oprij krijg ik een smsje; papa en mama zijn geland in Amsterdam. Mooi :).

Als ik binnen kom begin in met het uit de war halen van de lijnen van mijn scherm. Die zijn nogal wat in elkaar gedraaid met drogen. Omdat het iets langer duurt dan verwacht maak ik ondertussen ook maar ff eten.

Wat een bende


Kijk die lijnen


Uit de war halen dan maar


Eten maken!


En opeten, nu ligt er 2 keer spagetti ;).


Na het eten ga ik de badkamer schoonmaken, er ligt nogal wat zand op het moment. Als ik daarmee klaar ben ga ik lekker bellen met de familie thuis. Ik wil natuurlijk wel weten hoe de reis is geweest.

Handschoenen nog ff drogen


Kijk eens hoe netjes


Zondag
Vandaag is het tijd voor afscheid ;). Mama en papa gaan vandaag weer naar huis. We pakken een lekker ontbijtje. Vandaag doen we lekker simpel. Maar natuurlijk wel een kiwi ontbijt.

Daarna gaan we een beetje opruimen en natuuurlijk spullen inpakken. Mama had beloofd om nog te gaan stofzuigen, dus dat kan ze nu mooi doen. Maar helaas! Ik heb een beetje pech. Daron komt langs om een hek op de spa heen te maken. Hij heeft ook Lisa en Mia meegenomen en dat betekend dat mama met de baby op de bank wil zitten. Ik maak het stofzuigwerk dan maar af.

Inpakkuh!


Alles is gepakt, met bovenop het kadeau'tje voor Sabine


En nu is er werk aan de winkel


Papa staat ondertussen Daron wat aanwijzingen te geven over het plaatsen van het hek. Dat kan die Daron wel gebruiken ;). Hij kan zijn werk helaas voor hem niet afmaken. Hij heeft weer wat misrekeningen gemaakt dus zijn hek is te laag. Wat een ...! ;).

Het is tijd om te gaan. Het is alweer 11 uur. We gooien de koffers in de auto en gaan op weg. Als we bij het vliegveld aankomen is het uitstappen en naar binnen lopen. Papa en mama gaan inchecken daar wacht ik nog ff op. Dat duurt echt lang zeg. Het bleek dat de koffers ietwat te zwaar waren ;).

Daar gaan we dan.


Even inchecken


Nu gaan we nog ff bij de MAC een kopje koffie drinken. Papa en mama moeten toch nog anderhalf uur waren. Na een hele tijd gezellig mensen kijken is het tijd om te gaan. We lopen naar buiten voor papa zijn laatste sigaretje in zeker 12 uur. Dan nemen we afscheid.

De laatste koffie in NZ


Laatste sigaret voor de komende 12u


Daar gaan ze dan!


Nu ben ik helemaal alleen ;). Ik moet ook helemaal alleen de weg terug vinden want de GPS is leeg. Ik vind weer een andere weg terug dan de vorige 2 keer. Ik begin al aardig wat wegen te kennen hier ;).

Als ik thuis kom ga ik verder met opruimen. Ik draai mijn scherm nog een paar keer om. Die kachel doet goed zijn werk, het lijkt wel een sauna daar binnen.

Deze kachel doet goed zijn werk


En zo ziet het er dan uit


Ik stuur Brendan een smsje of die vanavond gezellig komt eten. Dat wil die natuurlijk wel. Ik rijdt naar de supermark voor een lekkere Rump Steak. Zoek 2 mooie stukken uit, 1300 gram vlees is denk ik wel genoeg voor ons drieen. Kost wel $20, maar dan heb je ook wat.

Als Brendan en Sarah komen sta ik in de regen met een paraplu te BBQ'en. Wat een mazzel hebben papa en mama gehad zeg. De dag dat ze weg gaan begint het weer te regenen.

De steak, salade, aardappel kroketjes en chocolade toetje gaan er goed in. Ik laat Brendan mijn scherm in de badkamer en nog wat foto's zien. Dan willen ze graag "March of the Pinguins" zien. Best een gave film, volgens mij hebben de makers van Happy Feet deze ook gekeken, want er zit nogal wat hetzelfde in :P.

Als ze naar huis zijn ruim ik nog snel ff alles op en ga ik naar bedje. Morgen weer werken. Dat zal wel zwaar worden ;).

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home