Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Wednesday, May 30, 2007

Dag 104 t/m 116 Eindelijk!

116: Zondag
Vandaag is het echt weer heerlijk weer. De wind is ietsiepietsie te hard om te vliegen. De Nowcaster (wind berichten) geeft tot over 45 knopen aan. Dat is rond de 90km/h wind. Whoops! Maar, het zonnetje schijnt, en het is weer heerlijk warm.

We gaan maar verder met de 24 marathon dan ;). we hebben nog zo'n 20 afleveringen te gaan en vandaag moeten we daar toch een belangrijk deel van kunnen doen. Ik heb gisteren al heel wat nagels verloren en ben bang dat, dat alleen maar erger wordt.

24!


Rond een uurtje of 3 vind ik het wel mooi geweest. Ik moet toch ook wel wat nuttigs gaan doen. Ik besluit te gaan kijken naar een huurauto voor Sabine en mij. Sabine komt hier half Juli aan, en dan gaan we samen hier NZ Winter verkennen. Omdat we daar een vervoermiddel voor nodig hebben ben ik eens rond gaan kijken.

Ik kwam uit bij een Spaceship. Een spaceship is een "gewone" auto omgebouwd tot een soort camper. Best wel slim gedaan, misschien dat we hier wel voor gaan.

Spaceship


De voorstoelen


Kookstel ingeklapt


En uitgeklapt


De achterkant (het bed)


De zijdeur


Bergruimte onder het bed


Geinig ding toch, ofnie :). Ik heb afgesproken dat ik de auto mee kon nemen als ik boodschappen zou doen :P. Ik had dit wel zelf voorgesteld. Dus dan doen we maar even boodschappen :).

Als ik thuis kom zijn Tony en Karen er ook. Ze komen even naar de Nederland foto's kijken, en naar de verhalen luisteren van Mies en Eva. Het is hardstikke gezellig. We besluiten ook nog even ergens koffie te gaan drinken. Shortcut Tony laat ons even de langste weg naar een koffie huis zien :P. Wat een ellende is het toch weer ;).

Nadat we ons bakkie meuk op hebben besluiten we ook maar wat te gaan eten. We gaan naar de Thai. Mooi kan ik dat ook eens een keer eten. Mocht mijn tante nog ooit voor mij koken ;). Het is hardstikke lekker, maar op weg naar de auto voel ik toch een nadeel aan het eten aankomen. En de rest ook geloof ik want we staan met een paar man scheten te laten. Poeh! Hehehe, maarja, wat er buiten uit is, hoeft in de auto niet meer ;).

Als we bijna thuis zijn loopt er een hond midden op straat. Het arme beest is helemaal in paniek en rent alle kanten op zonder ook maar uit te kijken. Specialisten in het vangen van veel te snelle honden Mies en Luke slagen er helaas niet in het beest te grijpen. We bellen de politie en die bellen weer Animal Control. Na een half uur hebben we de eigenaar gevonden en de politie is ter plaatsen. Wij gaan vlug naar huis, biertje pakken, dat hebben we wel verdient.

Zo nu nog even wat afleveringen van 24 en dan naar bedje. Morgen moeten we weer werken. Truste!

115: Zaterdag
Zo, het is zo'n beetje heel de week vliegweer geweest, en nu is het weer weekend. Helaas! Alle voorspellingen ten spijt, het lijkt erop dat de wind toch te hard is. En dat er ook regen in de lucht zit. Maarja, dat binnen zitten worden we ook niet beter van. Dan maar naar Kario.

Als we bij Kario aankomen voorspeldt dat al niet veel goeds. Er zijn Delta's aan het soaren, en deze komen nou niet echt vooruit. We besluiten gewoon het strand op te rijden naar de schoolstart. Deze start is lager, dus misschien valt het mee.

Ik heb voor de zekerheid de INTOX (oude acro scherm van Mies) ingepakt. Dit scherm is een stuk sneller dan de Edel, dus maak ik misschien toch nog een kans. Als we bij de start aankomen is Alan er met zijn leerlingen. Deze zijn allemaal opzet oefeningen aan het doen. Maar allemaal met de Nova Bullet, dit is een speedglider. Deze is maar 12m2, dus minder dan de helft van mijn scherm.

Alan vraagt Mies of hij de Bullet niet wil proberen. Als er een kans is wil Mies natuurlijk vliegen dus hij pakt zijn harnas en springt van de duin af. Na een tijdje begint het steeds harder te waaien. Mies blijft maar roepen dat het echt heel eng is.

De schoolstart


Mies wil vliegen


En hij vliegt


Wanneer Mies goed en wel aan de grond staat begint het niet veel later gigantisch te regenen. Jezus! Daar worden we niet blij van. Omdat de wind zo hard is kunnen we achter struiken schuilen, de regen waait gewoon over ons heen. Niet over Mies, die staat zijn spullen nog in te pakken. MoeWhahahah!

Paar minuten later is de bui over. De wind is nog steeds 45km/h. Ik zag het toch niet zo zitten om met die wind te vliegen. Snelheid was niet zo'n probleem, maar het was vooral heel erg turbulent. We besluiten naar de vuurtoren te rijden, gewoon ff wat site seeing en foto's maken.

Het is echt een super mooie rit naar de vuurtoren, daar aangekomen staat de wind behoorlijk te blazen, gaaf man! Daarna hebben we het wel weer gezien, we gaan lekker terug naar huis.

Mies also Profi fotograaf


Luke die wat mooie foto's probeert te maken!

De vuurtoren


En van binnen


Een tak


Nog een tak


NZ Flex, hier maken de Maori hun rokjes van!


Als we thuis komen is het tijd voor de 24 marathon. We hebben het lang uit kunnen stellen, maar nu moet het er dan toch echt van komen. We hebben 12 afleveringen gedownload, en we gaan er om te beginnen maar een een stuk of 4 achter elkaar kijken. Om half 1 is het tijd om te stoppen, kunnen we morgen mooi verder gaan, want de wind zal wel te hard zijn om te vliegen.

Truste!

113: Donderdag
Als we terug komen van het werk krijg ik van Daron een smsje. Of ik zin heb om met hem en Lisa mee te gaan naar de bios. Daron heeft een aanbieding via Navman, 20$ voor eten, film en een snack. Ze gaan naar Pirates of the Carrabian 3. Uiteraard gaat Luke mee ;). Kunnen Mies en Eva een gezellig avondje samen zijn :P.

Als we bij de bios aankomen staan er in een aparte ruimte Navman medewerkers en grote bakken Fish and Chips. Lekker! Helaas is het niet genoeg. Maar daar komt verandering in als je jongens van Dominos nog wat dozen neerzetten :D. Drinken is ook inbegrepen :D. Dan en zijn vriendin komen ook gezellig meekijken :D.Helaas! Geen ondertiteling deze keer :P. Op tv smokkelen we meestal nog met engelse ondertiteling, maar nu moet ik het echt alleen doen. Het gaat wel aardig, alleen 2 personen kan ik af en toe niet goed verstaan. Mogen jullie raden welke ;).

Film was wel lache, vond hem niet zo leuk als de eerste, maarja dat is het verhaal wat je wel vaker hoort :P. In ieder geval toch een leuke avond gehad. Als ik thuis kom is alles donker, dus ik ga ook maar lekker naar bedje toe.

109: Zondag
Was gisteren de wind te zacht, is hij vandaag veel te hard. Het is vandaag niet echt mooi weer. Beetje vreemd, doordeweeks is het altijd perfect, maar het weekend is slecht. Toch wel een beetje jammer ;).

Dat wordt lekker lam opd de bank hangen want Eva en Mies zijn nog steeds niet hersteld van de Jetlag. Volgens mij kun je 1 jetlag makkelijk aan, maar als je dan binnen een paar weeken er weer een voor je kiezen krijgt kun je het vergeten. We kijken vandaag een filmpje.

The Prestige


108: Zaterdag
Zo, vandaag gaan we eens proberen te vliegen. Brendan wil ons een vliegplek wijzen. Het weer in Auckland is echt lekker, een licht windje, alles wat je maar wenst. Als we Auckland uitrijden wordt het minder. We zien boven de Bombay hills al de nodige grijze lucht hangen. Ook is er niet echt wind meer.

Als we boven aan de berg zijn blijkt ons vermoedde te kloppen. Mooi plek, helaas niet genoeg wind. We blijven nog lekker even van het uitzicht genieten. Ziet er toch wel mooi uit de cliff hier. Er is ook een gast genaamd Bruce. We raken aan de praat over lieren, hij is bezig met het kopen van een "echte" lier. Dus geen uitloop. Hij bieden onze kunde aan als hij gaat lieren ;).

Dan krijgen we een smsje van Daron, hij is super weer op Glover. We geloven het niet helemaal, maar besluiten de gok te wagen. We crossen terug naar Auckland en dan meteen door naar Glover Park. Helaas! Geen vliegweer. Ook geen Daron. Zucht! Heeft die ons toch te pakken ;).

106: Donderdag
Vandaag is het tijd voor een BBQ. Mies en Eva hebben voordat ze naar Nederland zijn gegaan een BBQ gegeven om afscheid te nemen. Dat was een erg groot succes.

Helaas is deze toch een iets minder groot succes ;). Op het laatste moment worden we overspoeld door e-mails. Bijna iedereen zegt af. Gelukkig komt de harde kern, Megan en Brendan wel. Hebben we lekker besloten BBQ ;).

De BBQ is super gezellig. We hebben meer dan genoeg eten en Mies laat ook EINDELIJK zijn stuk speelgoed zien. Mies heeft een Helicopter en Vliegtuig meegebracht uit Nederland. Beide zijn afstandbestuurbaar en super klein. Ik begrijp niet hoe ze het gemaakt krijgen. We spelen vanavond alleen maar met de helicopter, het vliegtuig kan alleen buiten omdat die een stuk sneller is. Aangezien er een beetje wind is buiten is dat geen strak plan ;).

Airwolf bij Mies


Airwolf boven de tafel


Na het eten is het tijd voor een film. Mies wil graag een film zien die hij niet leuk vind. Mies valt namelijk laatste tijd altijd in slaap bij films die we 's avonds kijken. Hij wil de leuke films voor overdag bewaren. Dat wordt dus MI3.

MI-III


MI3 valt 100% mee, maar Mies en Eva kijken hem toch niet af. Dan wordt het veel te laat, en ze worden waarschijnlijk morgen toch weer om 6 uur wakker. Ik kijk de film wel gewoon af, ruim nog een beetje op en ga lekker naar bed.

De week
Zo de eerste week dat Mies en Eva thuis zijn staat vooral in het teken van overdag slapen, en heel vroeg opstaan. Het is helemaal omgedraaid. Was het voordat ze weg gingen dat ik altijd als eerste wakker was, nu zijn Mies en Eva al helemaal klaar uit bed komen.

Verder is deze week de computer niet beschikbaar voor mij ;). Ik mag deze week het eten koken. Mies is vooral bezig met zijn ACRO NL filmpje. Hij heeft wat video's gemaakt in Nederland en moet daar natuurlijk een mooie compilatie van hebben!

Hier issie dan!


0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home