Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Thursday, May 3, 2007

Dag 91, 92 & 93 Life goes on!

Donderdag
Vandaag op het werk de Wearable Meridian afgemaakt. Lucas heeft de hardware afgewerkt, en ik de software. Nu zie je het EmbeddedFusion logo bovenaan staan en daaronder scrollen foto's met bijbehorende tekst. En natuurlijk heb ik het heel makkelijk gemaakt om er andere foto's in te zetten ;).

Jahoor, hij is klaar!100Mhz processor en een LCD met backlight 3u werkt hij op de batterijen


Nu mag ik doorgaan met het mangneetstrip project :). We moeten voor Microsoft een kiosk project doen. Heeft te maken met dingen kopen dmv een magneetstrip kaart. Maar ik mag de rest niet verklappen ;). Ik heb een programma gemaakt dat de data van de kaart vertaald naar leesbare data. Wel geinig, kun je zien wat er op je Creditcard en bankkaart staat. Je hebt er niets aan, maar het is wel lache.

Om een uur of 11 stuur ik Brendan een mailje. Ik bedank hem voor het eten en zeg dat ik baal dat ik moet werken. Het weer op Kario is P-E-R-F-E-C-T op het moment. Hij mailt terug dat ik hem niet zo moet kwellen. Ik vraag of hij om 3 uur kan stoppen en met me mee naar Kario kan. Helaas! Dat kan niet. Ik ga natuurlijk niet alleen, dus dat wordt geen vliegen. Ik mag wel vanavond komen eten. Goed plan!

Totdat Daron om 2 uur belt. Daron heeft vandaag vrij genomen om het hek bij het bad eindelijk af te maken. Hij vraagt mij naar de condities op dit moment. Ik vertel hem uiteraard dat het perfect is op Kario. Hij wil liever naar Muriwai. Hij vraagt hoe laat ik kan stoppen. Ik geef aan dat 3 uur wel moet kunnen, gisteren langer doorgewerk, dusja ;).

Om 3 uur vlieg ik de deur uit, See ya' all tomorrow! Ik spring in de auto en als ik thuis kom rijdt ook Daron ook net de straat in. Ik pak mijn fieldpack, gooi mijn spullen in de auto. We besluiten toch maar naar Kario te gaan. Maakt mij niet uit, als ik maar kan vliegen ;).

Eenmaal op Kario is het perfect! Ik start als eerste weg, daarna is Daron aan de beurt. We pakken wat hoogte en vliegen rechts weg naar het hoge cliff. We kunnen erg makkelijk hoogte pakken. We vliegen helemaal door naar Hamilton's Gap. Dus Kariotahi naar Hamilton's Gap. We durven de ofsteek niet te maken om helemaal naar Whatipu te vliegen.

Er is nogal wat water uit de lucht gekomen ;). Alles is groen!


Behalve de ruige stukken cliff


Onderweg kunnen we nog lekker hele stukken met de tips tegen elkaar vliegen. Daron is meestal wel een stuk sneller dan ik. Sneller scherm he ;).

Volg Daron ;)


En dit hem dan! Daron!


Yeah! ;)


Uitzicht naar beneden is ook niet slecht :D.


En over de linker schouderIk heb ook nog een klein filmpje gemaakt. Klik hier maar als je het wil zien ;).


Nutuurlijk moet hier de zon ook onder dus wanneer deze bijna onder is vliegen we terug. Het is dan wel volle maan, maar we weten niet wat de wind doet. Onderweg is het dodelijk kalm. Ik zit in de lucht een beetje met mijn camera te spelen.

Zo gaat weer onder!In de verte zie ik Daron toplanden. Ziet er weer vreemd uit, hij kan zijn scherm op een of andere manier sturen dat hij als een baksteen zakt. Wel handig, maar het ziet er een beetje raar uit. Als ik dichterbij kom zie ik iets wits in de struiken. You can't be f*cking serious. Daron zijn scherm ligt helemaal in de ... struiken. Ik topland en door de harde wind komt mijn scherm tegen de struiken te liggen. Toch beter dan erin.

Daar staat ie dan!


En ik moet er ook aan geloven


Als Daron zijn scherm eruit heeft en ik heb mijn scherm gevouwen gaan we naar de bar. Tijd voor een biertje. Het ziet er hier nogal duur uit, maar we worden naar enige aarzelen toch vriendelijk geholpen ;). Lekker een bak friet met een biertje.

Tijd om te gaan, op de terugweg sms ik Brendan dat ik het niet ga halen. Ik had hem ook al een mailtje gestuurd, dus hij rekende niet meer op mij.

Als ik thuis kom heb ik niet echt honger. Maak nog een bak friet, een gebakken ei en wat toast. Dat gaat er toch wel in :). Nu is het tijd om de blog weer bij te werken. Was toch weer een lekker dagje :).

Woensdag
Ik wordt bijna wakker van het zonlicht. Het weer is weer helemaal super. Helemaal zoals we het willen ;).

Nieuw hekje bij de pool, en wat een weer he!


Vandaag mag ik weer doorwerken aan het "Hang een Meridian om je nek!". Het begint al aardig te lukken. Ik kan plaatjes laten zien en tekst op het scherm schrijven. Tussendoor mag ik ook nog even 50 Meridian programmeren die naar klanten verstuurd moeten worden. Dat duurt gelukkig niet zo lang, maar voor ik het weet is het toch alweer kwart over 5. We mogen weer naar huis. Weer een uur te lang gewerkt ;).

Eerste versie, nu nog zonder batterijen.


Het bureau wordt nog steeds aan gewerkt ;)


Het eerste prototype


Vanavond geen boodschappen, ik kan lekker in een keer naar huis. Ik zoek nog ff snel op waar Brendan woont en ga op de bank zitten. Over een half uurtje vertrek ik naar Brendan. Ik zet voor de zekerheid een alarmpje omdat ik het gevoel heb dat ik in slaap ga vallen :P. Haha! Dat gebeurde dan ook :D.

Als ik wakker word van het gepiep neem ik even de tijd om wakker te worden met een slok drinken. Dan spring ik in de auto op weg naar Brendan.

Bij Brendan is het eerst ff wat muziek luisteren en ouwehoeren. Dan gaat de keuken princes Brendan de curry klaarmaken. Lekker Indiaas, daar heb ik wel zin in. Na het eten beginnen we het kijken van 300, maar de qualiteit is echt TE slecht gewoon. Dan maar "2 and a half men" kijken en daarna iets over tattoo shops. Brendan wil weer een nieuwe tattoo :P.

Ik ga weer op huis aan, kijk nog even wat tv en spring in mijn bedje. Morgen weer een dag.

Dinsdag
Ja het leven gaat weer gewoon door, ook als ik in mijn eentje hier ben. Vandaag heb ik weer een nieuw projectje gekregen op het werk.

Martin en Steve (de twee bazen) gaan de komende tijd wat beurzen af en ze willen graag wat demo materiaal om hun nek hebben hangen. Geen probleem. Lucas gaan een Meridan achterop een lcd scherm plakken, daar USB op aansluiten en een batterij pack aanvast maken. Ik mag de software doen! Jippie!.

Vind het wel leuk dat ik allemaal afwisselende dingen mag maken. Ik leer er in ieder geval behoorlijk veel van vooral van C# en .NET Micro Framwork.

In de middagpauze knijp ik er even tussenuit. Ik ga ff brood halen, want als ik na het werk ga hebben ze niets lekkers meer. Dat brood halen kost al vlug iets meer dan een half uur. Dat wordt doorwerken aan het einde van de dag.

Rond een uurtje of 5 ga ik naar huis. Het is mooi geweest. Vlug nog even langs de supermarkt om eten te halen. Ik ga vanavond een lekkere hamburger bakken :P. Brendan heeft mij morgen bij hem thuis uitgenodig, dus dat komt goed uit :D.

Eenmaal thuis begin ik aan het eten en ondertussen bel ik ook nog met thuis. Dat eten maken duurde toch wel behoorlijk lang op deze manier ;). Maar het resultaat mag er wezen.Na het eten ga ik door de stapel DVD's heen die ik van Brendan heb gekregen. Deze zijn voor als ik me eenzaam voel ;). Dat komt goed uit. Be Cool gaat het worden. Het is niets zo'n leuke film als verwacht, maar wel geinig :).Nu lekker naar bedje, gisteren lag ik er ook al laat in. En als ik er te laat in lig, dan is het opstaan altijd een beetje een probleem ;).

1 Comments:

esmée (je nichtje :P) said...

hallo luke,

ik schrijf ff een reactie maar wel over je hele site vindt hem echt cool en leuk dat je dat zo bijhoudt :) kei leuk om da allemaal te lezen

xxx esmée

June 10, 2007 12:09 AM

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home