Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Friday, May 11, 2007

Dag 96, 97 & 98 Dark!

Woensdag
Vandaag is het dan zover. De spanning begint te stijgen. We gaan nachrijden op Woodhill. Woodhill ligt ram in de bossen en duinen. Er is daar dus geen licht. Daron heeft me verteld dat wanneer je licht uitvalt je het haasje bent. Je moet wachten op andere, want anders kun je de weg niet meer vinden.

Ik ga met Bredan, we zijn dus altijd met z'n tweeen. Geen probleem dus. Vandaag is het weer super lekker weer. Het is wel wat frisser dan de vorige dagen.

Ik bel op mijn werk nog even met Woodhill; "Ik wil graag de lichtblauwe "jumpbike" met lichte voorvering reserveren". Ik wil graag dezelfde fiets als vorige keer. Wat een cool ding was dat!

Na het werk rijdt ik naar huis en pak ik vlug wat te eten. Je weet nooit, misschien is Brendan vergeten dat we onderweg zouden eten. Dan spring ik in de auto op weg naar Brendan. Als ik daar kom zit Brendan te eten. Precies wat ik dacht. Gelukkig kan ik een hapje meepikken.

Ik kleed me om en dan gaan we op pad. Zoals verwacht blijft Sarah thuis, kunnen we mooi de snelheid een beetje omhoog gooien.

Als we naar Woodhill rijden is het op de snelweg allemaal koek en ei. Maar zodra we van de snelweg af zijn veranderd dit. Jezus wat is het donker hier. We krijgen toch een beetje de kriebels. Zeker ook omdat we beide de weg niet weten daar :D. Brendan is 1 keer vaker geweest dan ik.

Wanneer we aankomen maak ik me klaar en ga ik mijn fiets halen. Brendan heeft een lichtje van een vriend van hem geleend. De create van Daron is echt een ware zon, in vergelijking met Brendan zijn licht. Maar het is goed genoeg.

Het monster waarop ik ga rijden ;)


Wanneer we beide klaar zijn duiken we rond 7 uur het bos in. Ik begin meteen lekker door te fietsen. Het ziet er heel apart uit. De kleuren zijn veel anders, en je ziet het pad bijna niet. Gaaaaaaaf!

Je ziet in werkelijkheid iets meer, maar hier komt het op neer


Ik gooi er lekker de snelheid op en wacht om de paar honder meter op Brendan. Hij is toch niet zo snel als gehoopt. Maar dit is een goede oplossing. We pakken alle downhill stukken mee. Brendan wil ze eigenlijk ontwijken, maar hij moet zich niet zo aanstellen!

Na een minuut of 25 zegt Brendan dat hij ermee kapt. In zijn licht zit een kabelbreuk en het gaat steeds uit. Hmmz, klote! Ik vraag nog of hij niet achter mij aan wil rijden, maar dat durft hij niet; p*ssy.

Ik weet gelukkig waar de weg is, dus daar gaan we heen. Over de weg gaan we terug naar de parkeerplaats. Brendan zegt dat ik wel alleen verder kan, dat hij wel wacht. Maarja, in mijn eentje heb ik toch niet zo'n zin in.

Na een paar minuten zijn we weer op een bekend punt. Hier ligt een super gaaf downhill stuk naast de weg. Ik besluit over het parkcour zsm naar beneden te crossen. Brendan gaat over de weg. Als ik er na 10 min niet ben kan hij me gaan zoeken.

Luke en zijn fiets


Brendan die liever niet in mijn licht kijkt ;)


Natuurlijk ben ik eerder dan Brendan bij de parkeerplaats. Ik lever mijn fiets in, en we besluiten naar zijn huis te gaan om thee te drinken en 24 te kijken. Ik zeg dat hij me nu volgende week mee MOET nemen. Dus we spreken af volgende week woensdag weer te gaan.

Na 24 ga ik naar huis en naar bed. Ben niet moe, maar vond het wel echt super gaaf! Ga ik zeker vaker doen.
Dinsdag
Zo vandaag is het weer een prachtige ochtend. Het weer zou nu toch echt slechter moeten worden. Gelukkig doet het dat nog steeds niet :D.

Dit is het nieuwe hek om de Spa. Daron heeft het aan moeten leggen van de gemeente. Helaas!


Wat een weer, weer he!


Lunchbox gemaakt, op naar het werk.


Op het werk e-mailen we weer druk heen en weer. Morgenavond gaan we Nachtrijden op Woodhill. Dus in het donker mountainbiken. Dat wordt spannend. Eigenlijk zouden Brendan, ik en Daron gaan. Maar omdat Daron nog last heeft van zijn hand gaat hij niet mee. Voor mij is dit echter wel een voordeel. Want nu kan ik zijn nachtlicht lenen :D. Hij heeft een 35Watt halogeenlamp met infrarood coating. Hij zou licht moeten geven als een 60Watt halogeenlamp. Kwel!

Na het werk ga ik deze brok licht ophalen. Daron heeft ook nog wat dvd's voor mij gebrand, dus kan ik weer even vooruit.

Op weg naar Daron rijdt ik weer eens verkeerd. Ik begrijp de route aanwijzigen van de kaart niet helemaal, dus ik pak in de spits de snelweg de verkeerde kant op. Zucht! Na wat heen en weer rijden kom ik opeens weer bij wat bekends. Joepie! Nog paar bochtjes en jahoor, ik sta bij Daron op de stoep.

Wel weer een prachtig uitzicht onderweg


Ik krijg van hem zijn licht en zijn camelbag. Hij verteld nog dat hij wel hoopt dat zijn pols zaterdag beter is, want dan is de 12uur race in Rotorua. Na een altijd gezellige gesprek met Daron moet ik weer weg naar de volgende afspraak!

Zijn licht en accu, mijn helm


Vandaag ben ik ook uitgenodigd om bij Brendan te komen eten. Er komen wat vrienden langs. Ook een jongen uit Nederland, om precies te zijn Kopenhagen. Dat duurt wel ff, tot je een Zuif Afrikaan hebt uitgelegd dat Kopenhagen niet in Nederland ligt.

Tobias (zo heet hij) is een vriend van Sarah. Hij is een half jaar geleden naar NZ gekomen. En nu moet hij weer terug. Hij vliegt donderdag terug naar India en gaat daar nog 3 maanden rond trekken. Dan komt zijn vriendin hem achterna en gaan ze in Kopenhagen wonen.

Sarah maakt vanavond eten en ik heb het toetje gehaald. Een lekkere chocoladereep en nederlandse gevulde koeken. Lekker! Na het eten gaan we film kijken. Tenacious D - The pick of destiny. Is wel een grappige film, maar hij is het toch niet helemaal ;).Tobias valt tijdens de film in slaap, en zijn vriendin vindt het echt de beste film ooit. Na de film is het tijd om terug te gaan. Het koken nam nogal veel tijd in beslag ;). Brendan en ik spreken af om morgen meteen na het werk naar Woodhill te gaan. Half 7 bij Brendan. Eten doen we wel onderweg!

Truste!

Maandag
Zo vandaag weer werken. Dat valt weer tegen. Heb af en toe toch wel moeite met opstaan. Natuurlijk ben ik wel gewoon op tijd, dus niets ernstigs.

Op het werk is het tijd voor een "meeting". De code die ik heb gemaakt moet naar Microsoft, maar eerst nog worden bekeken door Steve. Steve is de opperbaas ;) in Amerika. De meeting is een telefoon conferentie met Steve, Cameron (hardware jongen), Mitchell (test expert), Mark (Hardware baas) en ik. Nadat iedereen heeft uitgelegd wat er is gebeurd is het alweer voorbij.

Ik moet mijn code in het systeem zetten, en Steve zal er zo snel mogelijk naar kijken. Dan gaan we ook kijken hoe het moet worden gedocumenteerd. Dat is natuurlijk een van de minder leuke aspecten.

Ik maak nog snel van mijn programma een echte driver, en dan stuur ik het op. Dat was tenminste het plan. Het gaat allemaak iets lastiger, maar tegen het einde van de dag krijgen we het toch voor elkaar.

Ik ga er weer vandoor. Eerste ff boodschappen doen. Wat zullen we vanavond eens eten. Ik heb echt geen idee. Wanneer ik aankomen bij de Pak 'n Save slager weet ik het meteen. YES!!! Ze hebben weer Spare Ribs, yahoo! Daar wacht ik echt al een paar weken op. Ik vraag om 1 plank spareribs.

Aangezien ik niet echt heel veel zin heb om het moeilijk te maken vanavond haal ik ook meteen een zak friet. We gaan vanavond Spareribs met friet speciaal maken! Haha, lekkere Nederlandse friet :).

Eenmaal thuis begin ik aan mijn avondmaal. Spareribs op de BBQ (uiteraard?!), friet in de pan en ondertussen uit snijden. Geen friet speciaal zonder uit ;). Ik pak een kwak mayo en wat van Eva haar Nederlandse Currie (niet zeggen!).

Ze lijken wat zwart, maar dat is de sauce/marinade, veeg je er zo vanaf ;)


Dat ziet er lekker uit ;)


Ik heb vandaag nogal lang doorgewerkt, dus ben pas laat aan het eten. Kan ik lekker voor de tv eten. Daarna is het nog ff bellen en dan lekker naar bedje.

Dat was idd lekker

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home