Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Monday, May 14, 2007

Dag 99, 100 & 101 Sporten!

Zaterdag
Ik wordt wakker van Daron die mijn naam roept. Tussendoor hoor ik ook nog de wekker. Whoops! Ik denk dat ik er ff doorheen ben geslapen. Haha, en jahoor. Ik ben er doorheen geslapen, en de rest niet.

Als straf mag ik als laatste in de douche. De douche die we hier hebben lijkt wel een ruimteschip. Echt niet normaal. Er zit radio in, een lamp en je kunt zelf kiezen welke stralen er allemaal aan moeten. Wil je de douchekop boven, de losse, de stralen aan de wand, of wil je gewoon alles tegelijk. Je zegt het maar!

Douche uit de toekomst ;)


Na het douche hebben we ontbijt. We hebben alleen maar een aanmaak ontbijt papje. Hmmz, nadat ik het op heb, heb ik nog steeds honger. Ik besluit niet meer te eten. Misschien krijg je daar last van met fietsen. Ik weet het niet.

We springen in de auto en rijden naar het terrein toe. Is niet zo ver rijden. De zon staat alweer behoorlijk aan de hemel. Ik ruik de rotte eieren van dit vulkaangebied alweer. Overal komt zomaar stoom uit de grond. Blijft een raar gezicht.

We parkeren 2 auto's op het grasveld. Het parcour slingert hier doorheen. Alle fieters rijden dus langs alle tenten. Dit is voor als rijders willen rusten, of wanneer je van rijder wil wisselen.

Het team!


We bouwen de tenten op. We zijn met 10 rijders en 3 man support, dus dat komt helemaal goed. Nadat de tent staat is het tijd voor de briefing. Er zijn iets meer dan 2000 rijders aanwezig. Het is behoorlijk druk dus.

Tent opbouwen, niet iedereen helpt ;)


Briefing


Om 10 uur is het tijd voor de start. Wij doen mee aan de 12 uur versie als een team. Er zijn ook teams die aan de 24 uur versie meedoen. Er zijn zelfs mensen die dit in hun eentje rijden. 24 uur lang op de fiets. Jezus!

De start is behoorlijk druk. er staan over 400 mensen klaar om te starten. Eerst moeten ze 1 km rechtdoor rijden, dan een bocht en een km terug. Dit is gedaan om het veld een beetje te spreiden.

De start


Het is begonnen damens en heren. We lopen terug naar onze tent. Ik ben de 3e rijder voor ons team. Ik ga eerst want Daron moet wachten tot de pijnstillers gaan werken. Hij heeft ongelooflijk veel pijn, maar wil toch iig 1 rondje rijden.

Ik pas Daron zijn schoenen omdat hij clippers heeft op zijn trappers. Gelukkig passen die, kan ik die mooi gebruiken. De zon is heerlijk warm en na een half uur komt onze eerste rijder terug. De tweede rijders staat al klaar, en er is iemand van ons eigen support team die de transponder bij de volgende rijder op het been doet. Go go go!

Voor ik het weet ben ik aan de beurt. Ik sta helemaal klaar! Ik vind het best spannend, want ik heb geen idee hoe het parcour eruit ziet. Ik heb nog nooit met clippers gereden. En dit is de eerste keer op Daron zijn fiets.

Ons kamp


Ik besluit toch maar gewoon lekker door te rijden. Zijn fiets doet het echt geweldig. Ik heb alleen het idee alsof ik de langzaamste ben. Niet omdat ik wordt ingehaald, maar gewoon omdat het niet opschiet. Ik wil niet te hard gaan omdat ik dan misschien geen energie meer heb.

Het begin van het parcour loopt omhoog. Dit is niet echt zwaar. Dan gaan we een stukje flauw downhill. Dan komt er een heel stuk me smalle paden en steile up en downhill stukken. Dit is precies wat ik het leukste vind.

Daarna is er een hele lange zware klim die uitloop op een down en uphill stuk. Dit is weer heel erg gaaf om te doen. Tussendoor zit 1 heel gaaf en snel downhill stuk met aan het einde een krappe bocht. Dit is echt zo gaaf!

Naar het einde toe is er nog 1 grote klim die uitkomt over een lang stuk downhill. Dit stuk zit helemaal vol met gaten. Ik knal er toch behoorlijk snel overheen omdat ik Daron zijn fiets vertrouw. Whaaaaah! En na nog wat kleine hobbels kom ik weer op het gras. Nu moet ik nog iets minder dan een kilometer langs alle tentjes af. Hier wordt je wel aangemoedigd.

Als ik stop wordt mijn transponder aan de volgende gegeven. Mijn tijd was 30 min en 50 seconden over een parcour van iets meer dan 8km. Dat is zeker niet slecht. Zeker niet omdat mijn voorganger 30:20 had. En de jongens in mijn team zijn redelijke moutainbikers. Ik ben behoorlijk moe van mijn rondje. Maar het ging wel goed.

De rest van de dag loopt zo door. Het is echt gezellig hier. Alles praat met elkaar en een paar tenten verderop staat een opblaas vriendin die je mag gebruiken. Er fietsen allemaal mensen verkleed rond. Kortom, een groot feest.

Rubberen Truus met een schaap! 10$ is ze voor even van jou!


Princess


Mijn tweede rondje verbeter ik mijn tijd met een minuut. Dat was zeker niet slecht. Daron heeft ook gereden, en hij heeft nu echt pijn. Hij zal het volgende rondje niet meerijden. P*ssy!

Mijn volgende rondje is weer beter. Ik rijdt en nu weer een minuut korter op. Het gaat de goede kant ik. Als ik na 28 min terug kom staat er zelfs niemand te wachten. Back already! Whoops! Lache man!

Luke na zijn snelste tijd


Lekker BBQ'en hoort natuurlijk bij een Kiwi feest


De zon is nu achter de berg verdwenen. Het begint al behoorlijk koud te worden. Na 5 uur moet iedereen met licht rijden. Alles begint te dampen. Ik heb mijn vliegbroek, een t-shirt, een vest, handschoenen en een windjack aan. En nog heb ik het koud. Brrrr!

Lampen aan! Brendan met mijn licht!


Ik moet weer rijden. Voor het rijden gaat alles weer uit. Een t-shirt en korte broek houd ik aan. De eerste 3 minuten zijn echt behoorlijk koud. Ik probeer maar zo snel mogelijk de snelheid erin te gooien. Het is nu helemaal donker in het bos. Op mijn hoofd heb ik de 35Watt halogeen spot en dat is al het licht wat ik heb. Gelukkig ken ik het parcour een beetje, dus kan ik lekker de snelheid erin houden.

Halverwege de koers moet ik behoorlijk lang achter wat langzame mensen blijven. Dit is wel balen, maarja, all part of the game. Als ik ze voorbij kan knal ik er weer op. Helaas! Dit rondje heb ik in 31 min gedaan. Toch jammer dat die mensen in de weg zaten :P.

De race komt alweer bijna op zijn einde. Ik hoor een hoop geschreeuw en heb net op tijd de camera klaar. Er wordt op dit moment ook veel naakt gereden. Er kwamen al een paar mannen voorbij, maar deze keer was het een dame. Grappig man!

Lache!


Daron wordt klaargemaakt voor zijn laatste lap.


Martin doet nog een dutje


Daron heeft nog een lap gedaan, en nu is Martin aan de beurt. Maar wat is dat nu. Hij durft het niet meer aan. Er zijn nog 45 minuten om dat rondje te maken. Daarna is het over. Ik besluit het dan maar te doen. Ik trek mijn, winterjas, windjack en vest uit. Daarna rits ik mijn broekspijpen eraf en spring ik op de fiets.

De rijders komen behoorlijk warm terug.En het is behoorlijk koud.


Jezus! Het is nu nog kouder. Ik knal weer op vol vermogen en schiet het bos in. Als ik op een kwart van het parcour ben wordt mijn licht minder. Veel minder, en geel. K*t, batterij leeg. Ik ga nu niet meer omdraaien. Dan maar zonder licht. Ik heb nog een heel flauwe waas voor me. Dat is net genoeg om te zien waar ik heen ga. Kuilen of drempels zie ik helaas niet.

Wanneer er mensen mij inhalen haak ik vol in. Ik blijf ze zolang ik net genoeg zie volgen. Damn, dit is echt heel spannend. Voor de grote downhill stukken probeer ik zoveel mogelijk mensen uphill in te halen. Als ik downhill ga halen die mensen mij weer in. Kan ik mooi hun licht even gebruiken. Het is erg lastig, maar het werkt wel. Jezus dit is spannend.

Als ik terug kom heb ik een tijd van 34 minuten. Whahooo! Toch niet slecht zonder licht. Ik rijd over de finish en krijg van Brendan zijn vest. We wachten op de rest van de mensen om hun finish te zien. Nu ga ik vlug mijn warme kleren halen en naar de prijsuitreiking.

Daron zijn fiets waarop ik heb gereden. Gaaf ding hoor.


Ik ben echt helemaal kapot. Dat laatste rondje was er misschien toch 1 teveel. De prijsuitreiking duurt ietswat te lang. Mijn voeten zijn aan het bevriezen. Daron en ik besluiten te gaan.

Zo ziet Luke eruit na 5 rondjes


Op de terugweg stopen we nog even bij de MAC Drive. We bestellen allebei een cheese burger menu. Geloof het of niet, maar dat was de lekkerste burger die ik ooit heb gehad. Normaal heb ik na de eerste hap zoiets, waarom heb ik die zooi gekocht. Maar deze heb ik van iedere hap genoten. Heerlijk was die.

Eenmaal terug in het appartement ga ik in een stoel zitten. Ik bibber als een gek. Ik heb het nog steeds zo koud. Daron duikt zijn bed in, Brendan ligt zo goed als te slapen. De rest van de groep gaat de natural spa in. Maar natuurlijk ga ik mee.

Het is een uur of 1 als ik de hete natural spa in stap. Ik blijf een paar minuten staan voordat ik kan gaan zitten. Oohw wat is dit lekker. Het is een behoorlijk bad waar je met een man of 10 in kunt. Het water komt direct uit een natuurlijke bron en daar is niets mee gedaan. Het water voelt ook heel erg slijmerig aan.

We blijven een ongeveer een half uurtje met een biertje en een wijntje in het bad zitten. Dit is zo lekker. Als ik terug kom slaapt iedereen al. Ik duik nog ff de douche in en ga slapen. Volgens mij heb ik morgen de ergste spierpijn die er bestaat. Ik ben echt He-LE-MAAL op en kapot.

Morgen komen de resultaten!

Vrijdag
Als ik uit bed spring wordt het spullen pakken. Waarschijnlijk ga ik mee naar de 12 uur Moutainbike Race The Moonride - Rotorua. Ik pak 3 tassen vol met spullen, geen idee wat ik nodig heb, maar je kunt beter teveel bijhebben dan te weining.

Eenmaal op het werk aangekomen begin ik met het in elkaar zetten van het nachtlicht. Brendan had een lamp nodig omdat zoals je weet zijn andere een kabelbreuk heeft. Ik gebruik de spullen die ik gisteren heb gehaal om alles in elkaar te zetten.

Dat ziet er best wel gaaf uit. Nu is het tijd om te gaan werken. Er zijn vandaag 3 computers overleden. Ik mag proberen ze weer tot leven te wekken. Ondertussen mail ik met Brendan en Daron of ze mij mee kunnen nemen naar Rotorua. Daron baalt behoorlijk van zijn hand, maar ik kan nu voor hem invallen.

Brendan zegt dat hij me na het werk mee kan nemen. Ik kan helaas niet mee terug, want hij wil wat met Sarah gaan doen. Daron kan mij gelukkig mee terug nemen, als Brendan zijn tandem meeneemt. Wat een geregeld, maar het is gelukt :D. IK GA MEE!

Als ik thuis kom pak ik snel nog wat extra warme kleren, maak ik avondeten en ruim ik wat op. We zijn zondag pas laat terug, dus kan ik beter nu wat doen.

Als Brendan er eenmaal is gooi ik mijn mountainbike spullen, tassen met kleren en scherm in de auto. Als het zondag vliegweer is kunnen we nog een vluchtje maken :D.

Een uurtje of 3 later zijn we in Rotorua, we hebben een appartement aan de hoofdweg, dat is lekker makkelijk te vinden. Het is al best laat en wanneer we in het huisje komen is het aardig druk. Ik ken niemand van de mensen, behalve natuurlijk Daron, Brendan en Sarah.

Het is heel gezellig en we gaan een team indeling maken. Het plan is dat ik gewoon in het team wordt ingedeeld. Ik kom in hetzelfde team als Daron. Daron rijdt zolang hij kan, als hij moeten stoppen zijn we nog maar met 4 over. Hopen dat hij door kan gaan!

Rond een uurtje of 12 is het wel mooi geweest. We gaan allemaal slapen. Morgen moeten we rond half 8 weg. Dat betekend kwart voor 7 opstaan. Zucht! Ik had gehoopt op een rustig weekend.

Ik lig samen met Farting Daron op de kamer, in de andere kamer liggen Brendan en Sarah. De rest van de mensen ligt in het andere huisje. Wel rlx zo, hoeven we morgen de douche maar met 4 man te delen.

Onze kamerDaron pakt nog wat pijnstillers en gaat slapen. Ik zet mijn alarm en zorg ook dat ik de eerste trein naar droomland heb. Truste!

Donderdag
Vandaag is niet zo'n spannende dag. Ik weet er eigenlijk niet meer zoveel van. Ik heb vandaag spullen gehaald om een halogeen lamp te maken voor op mijn helm. Brendan heeft een lamp nodig voor de race van zaterdag. Ik ga een lamp maken en hij kan die dan lenen.

Gemaakte lampje :)


's avonds komt Daron nog even langs om de overige spullen af te gooien. We raken aan de praat over de wedstrijd en vragen ons af waarom ik niet meega. Goed plan. Ik denk dat ik maar meega.

Ik pak wat kleine spullen in, maak ik eten en ga slapen.

Lamp Loin Chops met gebakken aardappeltjes :) Jammie

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home