Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Friday, June 1, 2007

Dag 117 t/m 123 Jippie vliegen!

Zondag
Zo voor vandaag zijn de voorspellingen ook weer behoorlijk slecht. Dat wordt 24 ophalen bij Hugo en beetje tv kijken ofzo. Ik kijk nog even naar het weer en het waait gruwelijk hard op Kario. Als Mies 5 min later uit bed komt en kijk is het juist perfect. Hmmz, dat is vreemd.

Ik besluit het maar aan Tony te vragen op MSN. Niet veel later belt Tony ons op. Hem lijkt Muriwai de beste keuze, daar staat de wind redelijk goed op, en als het begint te regenen kunnen me makkelijk in de auto schuilen. We ontbijten en 20 min later staat Tony op de stoep.

Wanneer we aankomen op Muriwai ziet het er "aardig" uit. De wind is alleen een beetje zacht. Mies gooit zijn spullen eruit gaat het proberen. Het ziet er niet echt goed uit. De wind is te zacht en Mies blijft een beetje op de grond spelen. Dan trekt de wind aan en vliegt hij een beetje.

De lage start in de kom bij Muriwai


Mies zijn scherm is erg klein dus ik besluit mijn spullen te pakken en te kijken wat er gebeurd. Maar zoals het altijd gaat, zodra ik mijn spullen eruit gooi is de wind weg. Zucht! Het weer is lekker, maar Eva krijgt het toch een beetje koud van in de wind zitten.

Brendan ziet het ook niet zitten en gaat Sarah opzetoefeningles geven. Wij wachten het nog 10 min af en gooien de fieldpacks in de auto. We gaan een bakkie koffie en een tostie pakken bij de bar.

Als we alles naar binnen gewerkt hebben lijkt de wind aangetrokken. We zijn natuurlijk voorzichtig, want het kans soms goed lijken maar behoorlijk slecht zijn. Maar alles blijkt mee te vallen. Het ziet er super uit. Mies start als eerst weg, dan start Tony en nu ben ik aan de beurt.

De wind is behoorlijk sterk en ik blijf redelijk voor het Cliff. Als we een windvlaag krijgen wil ik niet tegen het Cliff aan geblazen worden. Ik vlieg een beetje achter Tony aan want hij is de buurt aan het verkennen. Mies is wat aan het Acro'en. Uiteraard!Uitzicht is ook weer super


Na een tijdje krijg ik behoorlijke dorst en begint de wind toe te nemen. Mooi moment om even te landen en te kijken wat er gaat gebeuren. Tony gaat ook landen. Als ik bijna aan de grond sta start Brendan weg. Mies en Brendan blijven nog lekker vliegen. Brendan vliegt aan zijn XS scherm.

Ik besluit het maar met de INTOX te gaan proberen. Als de wind dan harder wordt heb ik in ieder geval een beetje marge. De INTOX is het oude Acro scherm van Mies. Ik gooi de INTOX in het gras en mijn Edel in de auto. Dan ga ik klaarstaan en zet ik het scherm op.

Damn! Die is snel :D. Jippie :). Ik draai op en start weg. Ik ga meteen linksaf net als de vlucht ervoor. Helaas! Geen lift, ik had blijkbaar rechts eerst hoogte moeten pakken. Ik besluit geen risico te namen en land op het strand. Ik loop met een fieldpack naar boven en daar staat Mies nee te knikken. Wat doe je nou man! Je moet eerst rechts hoogte pakken, prutser! Hehe oke, dat gaan we nu dan maar doen :P.

Ik start de tweede keer en vlieg meteen rechts naar de Jan van Genten kolonie (die zijn alleen op vakantie). Zodra ik ik een paar meter de lucht in ben begint het behoorlijk te regenen. Bah! Ik vlieg dus weer naar het strand en land. Zucht! Het zit me niet mee.

We wachter de bui af in de auto, het is gelukkig maar een kleintje. Dan willen Mies en ik weer starten. Ik vind de wind behoorlijk hard. Tony ook en hij zegt dat hij het niet meer vertrouwd en naar huis gaat. De wind is erg hard, maarja ik heb nu ook een snel scherm.

Mies en ik spreken af dat we halverwege starten. De wind is heel erg hard maar ik heb er wel vertrouwen in. Mies zet zijn scherm op, vliegt een paar meter en zegt dat het goed is. Ik start weg en schiet ook meteen omhoog. Whaaah, dit scherm vliegt echt lekker. Kan nu echte bochten maken met gewicht sturen :P. Lachuh!

Mies en ik gaan nog met de tips tegen elkaar vliegen. Ik moet wel behoorlijk afremmen want hij is niet zo snel :P. Ik op deze 19m2 ben veel sneller dan Mies op de 18m2, maarja ik ben dan ook 20 kilo zwaarder :P.

Hoe lager de zon, hoe mooier het wordt


Ik speel nog wat in de lucht en kijk naar de zon die langzaam in de zee zakt. Mies gaat landen, ik besluit ook maar te gaan landen voordat de zon echt weg is. Ik wil nu erg graag "top" landen op het gras. Helaas! Ik krijg het niet voor elkaar. Iedere keer krijg ik op het laatste moment lift en ik wil het niet met oren proberen. Ben vergeten of dit ding rare dingen doet met oren. Na 25 pogingen besluit ik toch maar op het strand te landen. Omdat het zwart zand is laat ik het scherm niet vallen en loop ik met het scherm boven mijn hoofd weer naar boven. Nu is het scherm toch niet vies geworden :D.

Mies heeft ondertussen van 71 jarige Mick zijn Swoop te leen gekregen. Dit is een 16m2 schermpje wat gebruikt wordt met skieen. Mies heeft het helemaal naar zijn zin aan dat ding. Hij komt niet veel later ook landen en dan besluiten we terug te rijden.

Mies aan de Swoop16


Ook hiermee kun je aardig hoogte pakken!


Op de terugweg komen we langs een Thais restaurant, we besluiten daar wat te gaan eten. Dat was geen slechte keuze. Het eten was echt super hier. Veel beter dan vorige keer. Bediening was mischlien nliet helemlaal duidlijk af en toen, maarja het went :P.

Op de terugweg stoppen we nog even bij Hugo, hij heeft de laatste 12 afleveringen van 24 voor ons. We blijven nog voor een kop koffie en langzaam komen de tandem verhalen weer boven. Hardstikke gezellig.

Als we thuis komen is er nog tijd voor 1 aflevering 24. Maar je weet hoe het gaat, we kijken er uiteindelijk 4 en liggen om 3 uur in bed. Gelukkig zijn we morgen vrij, want dan is het queens birthday.

Zaterdag
Het is weer weekend, dus de weerberichten zijn weer slecht. Ongelooflijk dat, dat in Nederland gebeurd. Maar ook ongelooflijk dat het aan de andere kant van de wereld gebeurd.

Eva gaat vandaag paardrijden met Megan. Mies en ik hebben het rijk alleen. Eva vertrekt behoorlijk vroeg en Mies staat met haar op. Zodra Eva weg is wordt ik gewekt door de Nowcaster die Mies mijn kamer in laat. Nowcaster is het weerbericht.

Ik luister hem helemaal af en zeg tegen Mies dat hij het kan vergeten. Het is dus echt geen vliegweer. Mies is het hier niet mee eens en zou het fijn vinden als ik binnen 5min klaar zou zijn. Maar natuurlijk, zucht! Als je maar weet dat het geen vliegweer is ;).

5Min later zitten we in de auto naar Glover, als we daar aankomen blijkt met gedachten te kloppen. Wind is veel te west en behoorlijk hard. We rijden nog naar de vlag om te controleren, maar het is echt zo.

Helaas! We rijden terug langs de mijn naar MT Wellington. Hier zit het er ook wel vliegbaar uit, jammer dat de wind iets teveel West is. Als de wind hier goed opstaat kunnen we hier wel een keer gaan vliegen.

Als we thuis komen besluiten Mies en Ik dat we maar een beetje gaan opruimen. Het huis is echt een zooitje en we hebben nu de tijd. Het is inmiddels buiten ook gaan regenen. Het is nu half 11.

We storten ons echt vol op het schoonmaken, we draaien 5 wassen, stofzuigen, dwijlen, maken de frietpan schoon, maken de oven schoon, halen het kookstel uit elkaar en maken het schoon, alles. We moeten zels 2 extra waslijnen maken onder het afdak, anders past het allemaal niet.

Om 3 uur zijn we klaar en komt ook Eva precies thuis. Zo nu hebben we wel een biertje verdiend. Eva heeft nogal wat meegemaakt met rijden. Megan is van het paard gegooid, ze hebben vol gas over het strand gerend. Het was super ;), ze heeft er helemaal dikke vingers van.

Mies en ik besluiten nog 1 keer te proberen om te gaan vliegen. We rijden naar Cliff Road want de wind is inmiddels helemaal doorgedraaid naar West. Als we aankomen lijkt het perfect. Ik twijfel nog een beetje, ik vind de wind wat hard.

Wel 2 mooie regenbogen achter Cliff Road


Mies start weg en zegt dat het goed is, hij adviseerd wel om de INTOX te pakken. De intox is zijn oude acro scherm. Ik ren naar de auto, pak het scherm en leg het neer. Op dat moment zie ik Mies langzaam achteruit gaan. Hmmz, misschien toch geen goed idee. Op dat moment komt Mies met oren en speed langsvliegen "Niets starten, te hard, de wind is te hard, niet starten! Niet starten!". Haha, ok! Hij vliegt naar het strand en ik maak een fieldpack en ga naar de auto.

Ik rij naar het strand en haal hem op. We gaan weer terug naar huis. Tussen de wolken door is het wel vliegbaar, maar misschien moeten we het maar niet riskeren.

Mies en Eva maken zich klaar om "op stap" te gaan. Ze gaan vanavond naar de wedstrijd All Blacks tegen Frankrijk. Ik breng ze weg want omdat het een nationale wedstrijd is zal het behoorlijk druk zijn. Als ik ze heb weggebracht maak ik voor mijzelf lekker Lamb Loin Chops met aardappelen. Lekker man! Tijdens het eten kijk ik de film Phonebooth en om half 10 moet ik ze weer gaan halen.Phone booth


Als we terug zijn, zijn Eva en Mies zo moe dat ze zo goed als meteen naar bed gaan. De All Blacks hebben de wedstrijd met gemak gewonnen.

Vrijdag
Zo, vandaag is het weer lekker weer, de wind is weer gedraaid en daardoor is de temperatuur weer helemaal om, het is zelfs al weer 20 graden.

Op het werk is het vandaag ongelooflijk druk. Ik krijg allemaal kleine taken die ik moet zien af te handelen. Ik ben bezig met het Kiosk project van Microsoft. Dit is het magneet strip project. Dat project wordt nu uitgebreid met een SPI driver voor het touch screen. Wel geinig dus.

Luke zijn versie van de Kiosk opstelling ;)Terwijl ik hier mee bezig ben vind ik een grote bug in het Micro Framework. En dat is net op tijd, want vanavond moet er een release worden uitgebracht naar allerlei journalisten.

Na het werken is het tijd om te gaan vliegen. We wilde eigenlijk al om 3 uur gaan, maar Eva wordt vastgehouden op haar werk. Beetje jammer, maarja je doet er niets aan ;). Als ze ons op komt halen zetten we haar thuis af en rijden we naar Glover.

Als we bij Glover aankomen hangt er 3 man in de lucht. Jippie het is weer echt lekker vliegweer. Mies en ik gooien de spullen eruit en starten ook weg. Als we aan het vliegen zijn komt er langzaam een super grote maan opzetten. Wat een prachtig gezicht!

Good old Glover


Mega maan!


We landen om gedag te zeggen tegen Dan, Hugo en Tony. Ze gaan er weer vandoor, ze vinden het wel mooi geweest. Wij willen nog even blijven vliegen, en misschien wel een avond/nacht vlucht maken. Iedereen is natuurlijk zwaar onder de indruk van mijn vliegpak ;). Papa heeft zijn pak achter gelaten en dit is de tweede keer dat ik m aanheb :P.

De zon is bijna onder en het voelt nog helemaal goed. Mies start nog een keer, en heeft meteen niet erg veel lift. Hij komt terug gevlogen en kijkt een paar keer naar ons op de start. Ik zie dat hij niet op zijn gemakt vliegt, dan begint het "Ohhw f*ck, oohw f*ck". Ik trek mijn pak uit en ren naar benenden. Tony zegt dat hij op mijn spullen zal passen.

Het tij is behoorlijk hoog en er is zo goed als geen ruimte. Na een beetje heen en weer klimmen bij het "strand" vind ik Mies. Hij is op een super klein strandje geland. Ofja, hij is gewoon op een grote rots geland. Maar alles is goed dus we lopen terug en klimmen naar boven. De wind was ineens helemaal weg.

we besluiten maar terug naar huis te gaan. De voorspellingen voor morgen zijn niet erg goed. Maarja, we hopen er maar het beste van.

Donderdag
Niet zo'n bijzondere dag. Als Mies en ik van het werk komen gaan we Indiaas eten. Eva is vanavond uit eten, ze heeft een gala van de beurs waar ze de afgelopen dagen heeft doorgebracht. Waarschijnlijk zal ze bij het diner erg opvallen want ze heeft een behoorlijk rode jurk aan ;).

Woensdag
Vandaag hebben we weer gezamelijke lunch op het werk. Lisa heeft Subway voorgesteld, maar Martin wilde junk food van Wendy's. Gelukkig kunnen Mies en ik Lisa en Martin overtuigen en wordt het toch Subway.

Omdat ik er mijn taak van heb gemaakt om het Lisa altijd zo moeilijk mogelijk te maken heb ik natuurlijk een uitgebreide bestelling. En de rest van het bedrijf natuurlijk ook ;).

Omdat ik de slechtste niet ben besluit ik maar om alles mee te gaan halen. Dit loopt natuurlijk uit op een complete ramp. We moet 12 zelf bedachte broodjes bestellen. Dat valt niet mee ;). We redden het natuurlijk wel en het wordt een groot succes ;).

De rest van de dag gebeurd er niet veel bijzonders. Mies en ik kijken nog IMAX Spacestation film, maar dit draait voor Mies zoals altijd weer uit op vroegtijdig in slaap vallen.Het weer vandaag was ook weer helemaal goed :D.

Dinsdag
WOW! Het is vanmorgen echt k.k..k.k..koud! Het is 5 graden als ik uit bed stap. Het duurt daarom ook even voordat ik uit bed ben. Brrrrr. Ik spring uit bed en in 2 grote stappen naar de douche. Daar zet ik alles wat warmte produceerd aan. Zo te voelen is de wind weer gedraaid.

Als we naar het werk rijden zitten Eva en Mies nog te bibberen. Het is verder wel super helder, en de zon staat ook hoog aan de hemel. Eva moet vandaag tot laat werken, dus wij krijgen de auto mee :).

Vandaag is er op een of andere manier zo goed als niets te beleven op het werk. We hebben heel veel te doen, maar toch is er maar weinig werk. Iedereen moet ergens op wachten waardoor ze niet door kunnen werken.

Buiten is het heel erg mooi weer en misschien wel vliegbaar ;). Mies en ik besluiten maar te gaan. We bellen Tony of hij zin heeft om mee te gaan naar Kario. Hij heeft er wel zin 'an. Hij wil ons zelfs komen halen, dat is natuurlijk helemaal super.

We rijden naar Eva haar bedrijf toe en zetten daar de auto neer. Niet veel later komt Tony ons ophalen en zijn we op weg naar Kario.

Wanneer we bij Kario aankomen is de wind erg cross en niet echt hard. We besluiten het maar even af te wachten. Het is super mooi weer, maar wel koud, dus ik kan voor het eerst mijn vliegpak aan :P. Mies is lekker met zijn scherm aan het spelen, ik neem niet eens de moeite. Het ziet er echt niet goed uit. Dan trekt de wind aan, Mies wordt helemaal enthousiast, Tony en ik kijken nog even af. Helaas! De wind zakt weer in, de zon is inmiddels onder. We trappen Mies van de berg af en rijden naar benenden. Heeft hij toch nog een glijvluchtje kunnen maken.

De zon gaat alweer onder!Mies is een beetje aan het spelen!Ooooooh!


We rijden terug en Tony zet ons af bij Eva haar werk. Hier pakken we de auto, rijden we via de Burger Fuel terug naar huis. Mies heeft geen zin om te koken ;). Wat is het toch met die jongen :P.

Als we klaar zijn met eten belt Eva of we haar komen halen en als ze thuis is kijken we nog een aflevering House en Boston Legal. Het is weer bedtijd want morgen moeten we extra vroeg op. Morgen gaat Eva op een beurs staan.

Maandag
Zo het weekend is weer voorbij dus als verwacht is het helemaal perfect vliegweer :P. De wind is weg en de zon is terug. Achja, soms heb je mazzel, soms heb je pech. Vanavond staat er NZ Snapper op het menu, dit is echt een heerlijke vis, die moeten we zeker vaker maken.

Ik kijk nog snel even de aflevering 24 die ik achterloop en verder beleven we niet veel vanavond ;).

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

That’s Too nice, when it comes in india hope it can make a Rocking place for youngster.. hope that come true.

rH3uYcBX

December 30, 2009 9:01 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Wow! what an idea ! What a concept ! Beautiful .. Amazing …

rH3uYcBX

January 25, 2010 10:58 PM

 
Anonymous Anonymous said...

compare descriptors renovated comment several campusaruna speakers quotations shama ignores cares
lolikneri havaqatsu

February 9, 2010 12:26 PM

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home