Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, June 10, 2007

Dag 124 t/m 129 Weer vliegen

Zaterdag
Ik sta vandaag om kwart over 7 op. Ik heb met Sabine afgesproken dat we zouden bellen over onze vakantie. Sabine komt hier 13 Juli al aan, en dan gaan we een maand lang door Winter Nieuw Zeeland trekken. We moeten natuurlijk een beetje afspreken wat we allemaal gaan doen. Over msn en e-mail gaat dat toch niet zo goed als gewoon echt bellen.

Na een uurtje of 2,5 komt Mies ook uit bed. Ik heb gisteren afgesproken dat ik het weer in de gaten zou houden, dus dat heb ik dan ook gedaan. 's Ochtends was het heel erg gusty, maar dat nam langzaam af. De wind was wel nog steeds redelijk hard. We besluiten Brendan te bellen en het maar te gaan proberen.

Brendan neemt zijn telefoon niet op, en voordat we gaan wijst Eva ons erop dat we om 2 uur thuis moeten zijn. Om 2 uur is het open huis bij een redelijk interessant huis. Ok, en we gaan.

Iets voor 12 komen we op Kario aan. We rijden eerst naar de hoge start. Mies zijn eerste reactie. Nou, dat kunnen we rustig vergeten! Maar we besluiten toch door te rijden naar de schoolstart. Daar is helemaal niemand. Hmmz, meestal is Alan er wel met cursisten en hele kleine schermpjes.

We besluiten toch maar naar boven te lopen, maar niet voordat ik de Inox en heb opgevouwen en Mies lekker heeft ge-buitenpoept :P. Op de start lijkt het mee te vallen. We gooien onze schermen eruit en maken ons klaar. Terwijl we dit doen lijkt de wind toch wel erg hard. Hehe, achja, we kunnen altijd een keer het scherm opzetten en kijken-wat-ie-doet.Ik ben als eerste klaar en zet het scherm op. Jezus! wat is dat ding snel. Ik huppel een beetje op en neer op de start. Pfeeuw, de wind is wel erg hard. Ik raak mijn rem aan en wordt opgetild. Ok, nu vlieg ik. Ik ga een beetje vooruit, dus het zal allemaal wel meevallen. Ik besluit naar de rand te vliegen en te kijken hoe het is. Het waait echt hard! Maar het is wel vliegbaar voor mij, zit een beetje in de remmen en kom lekker hoog.

Ik zie dat Mies ook klaar is en probeert te starten. Voor iedere stap die hij vooruit zet gaat hij er 2 naar achteren. Hij start weg en gebruikt zijn speedsysteem om bij de rand te komen. Hoezo omgekeerde wereld :P. Normaal heb ik altijd te weinig snelheid :P.

Het is echt gaaf in de lucht, we kunnen lekker wing-overs maken en "spelen" bij de start. Met je harnas door het gras, aan je remmen trekken, 5 meter de lucht in gaan, loslaten en weer met je harnas door het gras. Lache man!Niet veel later komt Alan met zijn studenten. Het eerste wat hij ons zegt is dat het wel hard waait. Maar dat wisten we eigenlijk al ;). Hij meet de wind is tussen de 35 en 40km/h en hij is nu al afgenomen :P.

Mies en ik blijven lekker in de lucht spelen. Alan start nog een tandem weg. Nouja, tandem. Het is een solo L met 2 volwassen personen eronder. Het scherm gaat tot 170 kilo en er hang denk ik wel 200 kilo onder. Die heeft dus ook lekker veel snelheid.

Mies heeft niet zoveel snelheid op zijn scherm dus mag hij van Alan de Nova Ibex lenen. Maar na een paar minuten staat Mies alweer aan de grond. Hij heeft op dat 15m2 scherm nog minder snelheid dan zijn eigen scherm. Hij vindt het helemaal niets :P.

De IBEX


We gaan weer gewoon aan onze eigen spullen vliegen en lekker spelen in de lucht. Dan komt de groep van Ruben ook nog langs. De wind is inmiddels heel erg afgenomen, dus we besluiten even af te wachten wat er gaat gebeuren.

Megan is er ook maar kan net als de rest niet starten door de harde wind. Ze verteld ons dat ze Eva had gesproken. Whoops! Het is al 3 uur! Omdat we nu toch al te laat zijn besluiten we maar te blijven.Gelukkig trekt de wind weer aan en gaan we weer vliegen. Nouja vliegen, eerst wat spelen op de start. Ik land op Mies die klaar staat met zijn scherm, opzich wel grappig, maar een lijntje blijft achter mij hangen. Dat is minder handig :P. Als wraak maakt Mies wing-overs voor mijn neus en beukt hij met zijn harnas tegen dat van mij.

Ook starten we steeds, worden we een meter opgetild en doen we een spin-landing. Nouja, Mies doet dat, op een of andere manier wil het mij niet echt lukken. Volgende keer beter.

We starten weer en vliegen naar het uiterste punt links van de start. Mies is hier vandaag al 2 keer geweest, maar ik durfde steeds niet. Nu heb ik mijzelf overgehaald en ga ik de oversteek toch maken. Tot de helft haal ik het makkelijk, dan pak ik weer wat hoogte en maak ik met Mies samen de volgende oversteek. Ik ga voorop.

Water staat nu al erg hoog. maar blijft stijgen. Je ziet het bos waar we heen zijn gevlogen.


Ik blijf maar denken dat ik het vreemd vind dat het hier niet turbulent is. Mies is er al 2 keer geweest en heeft nergens last van gehad. Maar dan! Ik krijg me toch een oplazer. Mijn scherm gaat alle kanten op! Een paar seconden later is het aan Mies de beurt, precies hetzelfde. Ik heb gelukkig voldoende voorwaartse snelheid om weg te komen. Mies niet, die blijft en nog even inhangen en vliegt terug. Ik besluit ook terug te gaan.Iets over 4 besluiten we maar te stoppen. We hebben echt lang in de lucht gehangen vandaag. Maar het was ook echt leuk. Zeker gaaf dat ik nu een beetje wing-overs enz kan maken :D.

Ik rijdt terug en dat is een heel avondtuur. Het tij is nu zo hoog dat het water bijna tot het cliff komt. Het terugrijden moet door het losse zand, en soms zelfs door stukjes water. Zo hoog hebben we het water nog nooit gezien. Normaal is het strand hier echt SUPER groot.

Auto toen we terug kwamen, het meeste is er al vanaf :P


Als we terug komen is Eva niet zo blij met wat we hebben gedaan. We proberen het nog goed te maken door eten te koken, toastje te maken en na het eten voor koffie te zorgen.

's avonds bekijk ik nog wat dingen die ik allemaal kan gaan doen na mijn stage hier. Om half 11 ga ik naar bed. Ben echt helemaal kapot. Het was echt een super dag!

Maandag t/m vrijdag
Omdat ik niet zo heel veel meer weet van deze week zal ik alles maar in een keer vertellen.

De week begon goed met een vrije dag op maandag. Beetje jammer dat het weer niet zo lekker was, dus zijn we maar 24 af gaan kijken. Dus eindelijk hebben we alle 24 afleveringen gezien. Ik heb geen nagels meer over, maar het was toch wel lache.

Vanaf dinsdag is het weer gewoon werken. Op het programma staat de nieuwe kiosk borden ff snel testen. En de SPI touch driver maken voor Mirco Framework. Omdat de driver al een heel eind af is maar niet lijkt te werken pak ik de scope er maar bij.

Mijn bureau op het moment


Het kost allemaal wat uitzoekwerk, maar langzaam maar zeker kom ik langzaam tot een oplossing. Het is allemaal natuurlijk super interessant om deze problemen op te lossen.

Woensdag ga ik met Daron een nachtrit doen. Zijn pols is weer "bruikbaar" maar nog niet helemaal genezen. Ik kan nu eindelijk mijn nachtlicht gaan testen. Hij komt me na het werk thuis ophalen en we rijden meteen naar Woodhill.

Als we daar aankomen is het goed donker, niet echt koud, en er staat een geweldige sterrenhemel boven ons. Ziet er echt weer super uit. Het fietsen gaat verder ook goed. Mijn fiets werkt niet helemaal goed mee, maarja, we doen het er maar mee. Daron valt 1 keer heuvelop van zijn fiets af. De andere keer rijdt hij tegen een boomstronk aan, nu valt hij precies op zijn zere pols. Ai! Hij kan gelukkig wel door.

Na iets minder dan 2 uur hebben we het wel weer gehad. We gaan terug naar huis. Als ik thuis kom gaat Mies voor mij koken. Dat is nogal eens een luxe.

Donderdag ben ik nog steeds lekker met SPI bezig. Ton heeft ook wat Microframework problemen. Ik help hem hierbij deze op te lossen.

Als we terug komen van het werk blijkt dat Eva huizen heeft zitten bekijken. Ze heeft 3 huizen gevonden die er wel goed uit zien. We gaan vanavond bij het eerste huis kijken. Het is lekker dicht bij het werk en ziet er van buiten goed uit. Grote tuin, 3 slaapkamers, alles compleet. Maar het is wel een beetje "view" roestige schroeven bij de wasbak in de keuken. En de badkamer is echt heel oud. We gaan zaterdag nog 2 andere huizen bekijken.

Vrijdag werken we echt heel lang door. Mies wil graag zijn driver afmaken dus ik geloof dat we rond 7u naar huis gingen. Ik ben daar ook wel blij mee, want ik heb nu ook mijn touch driver af kunnen maken. Er zit nog 1 probleempje in, maar dat zou ook hardware kunnen zijn. Dat gaan we maandag uitzoeken.

Jaja, er gebeurd iets als je op het scherm drukt ;)


Als we thuis komen heeft niemand zin om te koken. We besluiten uit te gaan eten bij de Japanner. Weer iets helemaal nieuws voor mij ;). Het is echt heel lekker op de gefrituurde groenten na. Dat is toch iets teveel van het goede.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home