Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Sunday, June 24, 2007

Dag 130 t/m 144 Verhuizen

Zondag
Pfeeuw vandaag lukt het maar niet om wakker te worden en uit bed te gaan. Ik blijf lekker tot half 11 liggen. Daarna is het tijd voor een goed kiwi ontbijt ;). Kan ik mooi eten als Eva in de douche is.

Altijd lekker!


Alle spullen die "over" zijn liggen in het hok in de tuin.We gaan vandaag het oude huis schoonmaken zodat Daron erin terug kan. Ook moeten we nog een paar kleine dingen overhuizen en dan zijn we helemaal klaar. Eindelijk! Hoeven we niet meer terug naar Celtic Crescent :). 'T is nog steeds jammer dat we de SPA niet mee hebben kunnen nemen ;).

Het kost een paar uur, maar dan heb je ook wat. Om half 5 zijn we helemaal klaar met poetsen. We hebben zelfs nog hulp gehad ook. Daron kwam nog even langs en die heeft dingen gestofzuigd :). Altijd fijn ;). Nu gaan Eva en ik terug naar huis, want we zijn echt helemaal kapot :P.

Weer iets wat we moeten missen, Daron zijn bloemen


Als we thuis zijn belt Mies nog. Hij heeft het erg naar zijn zin in Amerika ;):P. Hij is al 5 uur aan het wachten op zijn volgende vlucht en kan nergens heen.

Rond een uurtje of 6 is het tijd om te gaan eten. Eva maakt het vlees klaar wat ik gisteren al heb voorbereid :P, moet ik weer hetzelfde eten als gisteren ;). Gelukkig vind ik dat wel heel lekker :).

Zaterdag
Vandaag moeten we boodschappen gaan doen. Ik ga met de Honda naar de supermarkt en wat spullen bij het oude huis halen. Eva en Mies gaan met de auto van Anne Mies zijn nieuwe telefoon halen en naar de technische winkels.

Als ik terug ben van de winkel belt Mies of ik zin heb om naar Sylvia park te komen. Hij is zijn telefoon vergeten en heeft die nodig om zijn abbo om te zetten. Zucht! Daar kom ik net vandaan man ;)! Ik spring weer in de auto en ga opweg. In Sylvia park doen we nog even wat nodige aankopen. Zijn toch veel spullen die we van Daron leende ;).

Een bloemetje van mijn ouders voor in het nieuwe huis


Als we terug komen ga ik verder met de kamer indelen. De tv en stereo moeten bijvoorbeeld nog geplaatst worden. Eva is ondertussen nog met de keuken bezig, en Mies is nog op de computer kamer bezig. Ook is Mies erachter gekomen dat zijn nieuwe telefoon al gebruikt is, die moet dus ook weer terug. Maar niet vandaag gelukkig.

Omdat Mies vanavond om 7u weg moet richting Amerika en de auto van Anne nog terug moet besluiten Eva en ik dat maar te gaan doen. Dan kan Mies ondertussen zijn tas inpakken.

Als we terugkomen heeft Mies zijn tas gepakt. Ik stel voor eten te maken en begin vast. Ondertussen zijn Eva en Mies aan het uitzoeken hoe het net gekochte alarmsysteem werkt. Natuurlijk moet er ook getest worden hoe hard het gaat als die afgaat :P.

Als ik het vlees het voorbereid en de frietpan aan heb staan komen we erachter dat dit niet gaat werken. Mies moet namelijk al zo goed als weg. Ik besluit 2 stukken vlees in de koelkast te gooien voor morgen en 1 stuk op te eten voor vanavond. Kunnen Eva en Mies mooi op het vliegveld eten.

Na mijn heerlijke avondmaaltijd ga ik verder met de huiskamer, ik sluit de tv en stereo aan en geef alle andere spullen een plekje. Als Eva thuis komt maken we de klus af. Aan het einde van de avond is het nog even stofzuigen en zijn we klaar! Eindelijk! En dan nu lekker naar bedje!

Het resultaat, gezellig he!


Vrijdag
Vandaag is het voor mij weer gewoon een werkdag. Eva en Mies zijn vandaag vrij en kunnen lekker uitslapen.

Ik word lekker rustig wakker en draai me nog een keer om. Dan bedenk ik me langzaam dan het best wel licht is, en dat ik helemaal geen wekker heb gehoord. Whoops! Wekker vergeten te zetten, en het is al half 9. Ik spring uit bed in een keer in de douche. Als ik uit de douche kom gooi ik brood, beleg en een mes in de tas. Dat maak ik op mijn werk wel. Alleen nog even naar de wc.

Zodra ik op de wc zit begint het toch een partij te hagelen, onweren en bliksemen. Damn! Dat zie je ook niet vaak hier. Het weer is echt slecht op het moment.

Ik vlieg weer van de wc af en pak de autosleutels. Ik moet eerst in de regen de auto van Anne verzetten, Honda uit de garage halen en dan de auto van Anne weer terug zetten. Als ik terug naar binnen ga om de jeep sleutels op te hangen zijn Mies en Eva ook wakker. Ik groet ze en ga naar het werk.

Om 10 uur ben ik op het werk, niet slecht dacht ik zo. Ik leg meteen de laatste hadn aan de kiosk borden die naar Microsoft gaan. Ik maak mijn testapplicatie af, programmeer ze en we sturen ze op. De rest van de tijd werk ik een beetje aan mijn verslag.

De Kiosk module


Ik vraag Mies en Eva nog of ik boodschappen moet doen, maar dat hoeft niet. Ik moet meteen! naar huis komen. We gaan de wasmachine en droger halen die ze hebben gekocht.

Ik race naar huis en we stappen in de jeep. We halen beide apparaten op en gaan weer terug naar huis. Natuurlijk moet alles meteen geplaatst, geinstalleerd en gebruikt worden.

De wasmachine en droger, beide nog geen jaar oud


Als dat gedaan is begin ik aan de huiskamer. Mies gaat verder aan de computer kamer en Eva is bezig in de keuken. Ieder zijn plekkie ;). Er is wat discussie over hoe de banken moeten komen staan, maar na heel wat schuiven blijven we bij Eva haar idee. Nadeel is alleen dat de tv kabel te kort is. Die moeten we morgen dan maar gaan halen.

Ik heb tijdelijk maar even de slaapkamer tv aangesloten zodat we in ieder geval het antenna signaal kunnen testen. Als alles zo'n beetje staat gaan we naar bed. Morgen is er weer een dag :). We kunnen iig op de bank zitten nu ;).

Donderdag
Vandaag is het moment dan daar. We hebben er lang op gewacht, maar nu is het zover. We gaan verhuizen. Wij zijn met de auto van Anne naar het werk gegaan, en Eva met de Honda.

Als we thuis komen is de Honda al volgeladen met spullen. De computer zit al in een doos, en op het bed van Eva en Mies kun je ook niet echt meer slapen. Eva en Mies gaan met de Honda naar het nieuwe huis om alles uit te laden. Ik rijd de auto van Anne de oprit op en ga die ook inladen. Hehe, heerlijk man, weer een schakelauto!

Niet veel later komen Brendan en Sarah binnen, die komen vanavond ook helpen. Als ik ze goed en wel heb uitgelegd wat het plan is komen ook Tony, Karen enb Daron erbij. Uiteraard is er eest tijd voor gezelligheid. Maar wanneer Mies en Eef terug komen moeten we toch echt gaan beginnen.

Mijn bed staat al vanaf het begin klaar. Die moet zeker mee ;).


De dames pakken alles in de keuken in, en wij zijn goed voor het betere sjouw werk. Het werkt allemaal aardig samen, en natuurlijk is het altijd lache om naar de discussies te luisteren van mensen die he-le-maal niet eigenwijs zijn ;).

Sarah doet de tv


Karen is in de keuken bezig


En Daron kijkt ook goed mee


Het loopt allemaal aardig door. Tussendoor is er ook nog tijd voor eten. De dames hebben Indiaas eten gehaald, en dat gaat er natuurlijk wel in. Een collega van Eva komt ook nog de koelkast brengen.

Mijn spullen.


Ook van kijken wordt je moe


Daar zijn de banken


Het huis begint al aardig vol te raken. We moeten wat extra plaats maken als de banken arriveren, die dingen zijn eigenlijk veel te groot voor dit huis.

Deskundige Brendan en Tony zoeken uit of het allemaal gaat passen


Aan het einde van de avond is zo goed als alles over. De hele kamer van het nieuwe huis staat vol. Geen idee hoe we dit allemaal gaan inpassen. Eerst maar even de bedden in elkaar zetten. Nutteloze spullen rechtstreeks in de schuur. En over de rest gaan we een nachtje slapen ;).

Truste!

Woensdag
Als ik 's ochtends wakker wordt en uit mijn raak kijk wordt ik verrast door echt een super mooie lucht. Kon het niet laten er ff een foto van te maken.
Verder gebeurd er niet veel vandaag. Morgen gaan we verhuizen, dus we zetten wat dozen klaar even bellen de telefoon maatschappij of ze de telefoon kunnen overzetten.

's Avonds kom Anne nog haar 2e auto brengen. Dit een een jeep model met een open achterbak. Kunnen we die mooi gebruiken om te verhuizen. Er zit ook een trekhaak aan, dus dat maakt het nog gemakkelijker :).

Dinsdag
Een dag eerder dan verwacht hebben we dan de sleutel! Vandaag kunnen we naar het huis gaan kijken. Eva heeft onze parapent spullen al afgegooit zodat we vanavond al wat spullen kunnen verhuizen.

Maar eerst de openhaard aan want het is k...k...koud :)


De auto helemaal volgeladen :)


De eerste dozen stapelen langzaam op


De eerste foto van het huisje


Zondag
De day after! Mies zijn verjaardags feestje is voorbij; maar zijn verjaardag niet. Zijn verjaardag begint pas!

Ik sta als eerste op. Voel me niet verkeerd gelukkig, we hebben toch wel weer goed aan de wiskey en het bier gezeten ;). Ik loop naar de kamer. Ik stap heel voorzichtig over Summer en Shane heen. Die liggen nog lekker te slapen.

Omdat het nogal koud is sprokkel ik buiten nog wat van Daron zijn "goede" hout om de openhaard aan te maken. Aangezien we niets beters hebben zullen we het hiermee moeten doen ;).

Niet veel later worden Shane en Summer ook wakker. We beginnen met z'n drieen aan Mies zijn verjaardags ontbijt. Het kost ons ongeveer 1,5 uur en alle spullen die we in de keuken hebben, maar dan heb je ook wat. Na het koken springt Shane bij Mies en Eef in bed om ze traditioneel wakker te springen.

Bij een goed ontbijt hoort ei!


Nog wat spul in de oven!


Klaar! Aan tafel!


Na het eten rookt Mies zijn laatste sigaret. Hij is nu 31 jaar en definitief gestopt met roken (zegt ie).

De aller laatste


Daron komt nog langs en we gaan met z'n alle naar Mt Wellington. Gewoon ff kijken of we kunnen vliegen. Maar de wind is toch echt te hard. Het weer is wel heel lekk

dag na verjaardag mies, zijn echte verjaardag, hout halen, veel vuur, ontbijt maken met shane en sumer. We rijden nog door naar Glover park omdat Shane dit ook nog nooit heeft gezien.

Daarna is het tijd om weer terug te gaan. Ik ga nog even langs de supermarkt om extra hout te halen. Het begint namelijk alweer behoorlijk af te koelen.

Shane en Summer gaan naar huis en wij bestellen Indiaas eten, het is namelijk Mies zijn verjaardag, dus hij mag kiezen.

Nu lekker op de bank hangen en Flight Plan kijken. Die is leuker dan verwacht. Mies slaapt natuurlijk weer de halve film ;).

Flight Plan


Zaterdag
Vandaag sta ik lekker op mijn gemak op, en begin ik aan het knutselen van een lekker ontbijtje. Dat is toch wel een fijn ritueel wat ik heb gekregen. In het weekend een lekker kiwi ontbijt maken met veel eieren en spek. Jummie!

Eva en Mies hebben blijkbaar meer haast. Ze moeten vandaag 2 huizen kijken en ze gaan boodschappen doen voor Mies zijn feestje vanavond. Ik ben niet op tijd klaar met eten dus ga niet mee ;).

Als ze weg zijn kan ik mooi mijn kadeau inpakken. Ik heb voor Mies 3 jongleer ballen gekocht. Die van hem zijn afgepakt bij de douane omdat er zaadjes inzaten. Heel jammer! Ik pak de ballen samen met 2 flessen bier in en zet op het kaartje dat hij nu iets anders vast kan houden dan een sigaret :). Dat gaat helemaal goedkomen ;).

Die rooie zijn voor Mies


's Middags gaan we met z'n alle naar nog een huis kijken. Maar eigenlijk heeft het al geen zin meer. Ze zijn beide verlieft geworden op het eerste huis. Heel jammer dat ik 'm niet gezien heb, maarja. Ik denk dat ik er binnenkort heel veel van te zien krijg ;).

Als we 's avonds de spare ribs goed en wel achter de kiezen hebben staan Shane en Summer voor de deur. Ze hebben uiteraard een fles wiskey bij, en het kadeau voor Mies is een mini stokbrood. Wat wil een mens nog meer.

Shane zijn bijdrage aan het feestje


Daarna stromen de mensen langzaam binnen. Mies, Shane en ik delen de wiskey en daarna gaan we nog aan het bier. De openhaard staat lekker te branden. Het is echt heel gezellig.

Het wordt erg laat in huize Celtic die avond...

Zondag t/m Vrijdag
Deze week staat in het teken van beestjes en huizen kijken. De huizen waar we op bezoek gaan zijn niet echt geweldig. 1 van de huizen was wel lekker groot, maar omdat het zo oud en gaar was hebben we hier maar niet voor gekozen.

Wat de beesten betreft, onder de afdekdoek van de BBQ zit een kolonie kakkerlakken. Het begint met een paar kleine, maar op een dag is het dan toch echt raak. De moeder komt ook even buiten kijken. Lekker ranzig :)

Kakkerlak


Om de pret compleet te maken komt er 2 dagen laten nog een spin om de hoek kijken. Deze zit ook op de BBQ. Het gaat hier om een white tailed spider. In het beesten in NZ staat dat dit 1 van de 2 giftige beesten in NZ is. Na wat onderzoek op internet blijkt het toch allemaal wel mee te vallen. Het was toch wel lache ;).

White tailed spiderVoor iedereen die nog een keer naar afrika wil met zijn vriendin is dit echt een aanrader. The White Messai.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home