Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Wednesday, February 28, 2007

Dag 29

Woensdag
Vandaag was echt een trieste dag ;). Ik stapte vanmorgen de badkamer in en ik moest zelfs een beetje bibberen. Het is de koudste dag sinds ik hier ben.

Op het werk maar een beetje aan mijn Project Plan gewerkt. Zelfs wat support gekregen van het thuisfront, dat is altijd mooi.

We gaan pas om kwart over 5 naar huis, want Eva moet tot 5 uur werken. Vliegen zit er niet echt in. Heeft vanmiddag geregend, en de wind is alleen maar toegenomen. Als we naar buiten lopen kan zelfs de zonnebril achterwege blijven, heel jammer.

Gelukkig heeft Daron zijn foto's van Kario naar mij gestuurd, dus kan ik jullie daarmee vermaken.

Don't go into the light!


Definitely don't land there ;)


Just fly

Monday, February 26, 2007

dag 27 & 28

Dinsdag
Vandaag eerder van werk naar huis gegaan. Heb mijn bankrekening geopend, ging best wel makkelijk eigenlijk.

Verder niet veel meegemaakt, dus daarom zal ik de whale foto's maar ff online zetten. Daron was zijn camera vergeten, dus de Kario foto's hou je nog tegoed.

Luke, Tony, Eva en Karin


Beetje uitzicht


De drijver waar de walvis op moest


Zwoegen, zwoegen en nog een zwoegen


Gered!


De groep


De vis


Mies nadat ik m in het water heb gegooid


Ja ook wij hebben er 1 gered
...


Maandag
Vandaag begint het leven van de arbeider weer. En dat begon al goed, was mijn musli reep vergeten, dus moest extra brood gaan halen aan de overkant van de straat. Mijzelf ook maar meteen op een blikje cola getrakteerd.

Na het werken moeten we boodschappen doen, want weer zo'n beetje alles is op. In de supermakt worden we aangetrokken tot de geur van gegrilde kip. Aangezien we alledrie gaar en verbrand zijn, en zeker geen zin hebben om ook maar enige moeite te doen voor eten wordt dat m. Hem moeten we hebben!

Als we terugkomen ligt er een doos voor de deur. En niet zomaar een doos, het is de doos, de doos die al maanden onderweg is, de doos die met de boot is gekomen ipv koerier. Het is het pakket wat de zus van Mies rond de kerst heeft verstuurd. Damn, die heeft er lang over gedaan. Voordat ik een tweede keer met mijn ogen heb geknippert is Eva uit de auto gevlogen en het pakket aan het open maken. Mies staat ondertussen met 3 boodschappentassen in zijn hand de voordeur open te kijken. Helaas voor hem lukt dat niet echt :P.

Ik wil ook graag naar binnen, dus maak ik de deur maar open. Ik ren meteen naar de badkamer om mijzelf in te smeren. Ben nog steeds ietwat verbrand. De kip trouwens ook, omdat Mies m nog "ff" in de over heeft gezet en de DVD die in de doos zat mee ging kijken. Oops, gelukkig is het alleen het velletje.

Omdat er toch foto's bij een post moeten, heb ik deze ff gemaakt :D.


Mies heeft ook last van zijn voet, hij is weer in een ader gestoken en er loopt weer een rode streep over zijn voet. Niet dat je die echt kan zien, want zijn voet wordt steeds dikker. Ik weet niet wat die beesten in m zien, ik zie het iig niet ;).

Ik heb het commentaar ding van mijn blog aangepast. Iedereen kan nu commentaar geven op posts. Dus ik zou zeggen. Reageren :D, als je zin hebt?!

Sunday, February 25, 2007

Dag 21 t/m 26 Druk druk duk

Zondag
Vandaag vroeg op, want het is walvis-red-dag. We worden als het goed is officiële walvisredders. Met een Badge en een ID card. Die sturen ze nog met de post.

We gaan met de auto naar "The Doc" in de haven, daar krijgen we een langdradig en eentonig verhaal van een ervaringsdeskundige. Zo valt dit ff tegen, moeten we het hiermee doen. Hij deelt een boekje uit waar gelukkig wel alles in staat. Om 12 uur rijden we naar St Heliers Beach. Daar kan iedereen lunchen, terwijl hij de "nep" orka volgooit met water. Dat ding lijkt nog best echt.

We eten wat en om half 2 beginnen we met de cursus. 2 groepen moeten een voor een de MEGA zware gestrande walvis op een mat rollen. Dan de mat vastmaken aan drijvers, en dan het ding naar de zee duwen. Dat valt nog vies tegen. Wij zijn de 2e groep, we hebben af kunnen kijken, dus wij zijn ook een stuk sneller.

Daarna willen nog wat mensen nog een keer. Dus er zijn uiteindelijk 3 walvissen gered ;). Wel grappig om te zien, heel wat mensen kwamen aanrennen om te kijken of de walvis echt was. Vanaf de weg zag het er ook heel echt uit.

Daarna pakken we met Tony en Karin nog een ijsje. En kijken we naar Glover Park, en daar hangt Steve. Het is vliegweer. Tony heeft geen zin, maar wij wel. Mies en ik rijden in 3 min naar Glover Park, en Eva wordt thuis afgezet door Tony.

We vliegen wat rond. Mies gaat nog op mijn scherm staan. De wind is perfect. Maar de zon is dodelijk. Wat is het warm vandaag. We vliegen wat, en besluiten een biertje te pakken op de boulevard. We gaan dus op het strand landen. We vliegen terug, en Mies haalt het maar niet. We maken een landing precies voor de bar. Pakken de spullen in, en pakken een pilsje. Het is inmiddels kwart over 7.

Mies wil nog een vlucht maken, ik heb bier gehad, dus ik ga niet meer vliegen. Mies en Steve vliegen nog een rondje. Kwart over 8 zijn ze geland en rijden we terug. Eenmaal thuis maakt Mies een lekkere maaltijd klaar, en dan gaan we slapen.

Ik ben trouwens zo erg verbrand dat een kreeft zich ongemakkelijk voelt naast mij! Alles doet echt zoveel pijn.

De foto's van het Whale feest komen nog :)...


Zaterdag
Vroeg opstaan was er vandaag niet bij, wel voor Shane & Summer, wat minder voor mij. En helemaal niet voor Eva, die voelt zich niet zo lekker. Misschien iets verkeerd gegeten, waarschijnlijk iets anders ;).

We hebben geen super Shane ontbijt, we gaan namelijk eten bij de Mount. We pakken daar een ontbijtje bij een tentje, en kijken we meteen of we kunnen vliegen. Waarschijnlijk niet want het waait wel zo loeihard!

We komen daar aan, en het lijkt er aardig uit te zien. Dat wordt dus geen ontbijt, maar eerst vliegen. Toch wel wennen die gewoontes hier. We lopen de Mount op, en als we ongeveer op een kwart zijn is de wind al "behoorlijk". Genoeg voor mij om te zeggen, ik wacht wel ff. Mies heeft zijn scherm al weer klaarliggen en start. Shane baalt dat hij geen speed heeft, dus ik geef hem mijn extra ding. Hij is blij ;). Michel landt vrijwel meteen, kan geen hoogte pakken. Daarna gaat Shane, ziet er nogal rommelig uit. Ik besluit het maar niet te doen. Shane doet nog wat acro en landt. Ik loop naar beneden.
Daar aangekomen vinden ze dat ik een juiste keuze heb gemaakt. Michel vond het he-le-maal niets. De wind was turbulent en hard. Niets voor hem. Ik maakt nog wat foto's en dan. Jippie, we gaan wat eten!

En of we gingen eten, dit kreeg ik voorgeschoteld. Samen met een glas water en een mega koffie.Na het ontbijt gaan we plannen maken voor vandaag. Omdat de wind toch niet meer gaat liggen waarschijnlijk moeten we wat beters verzinnen. We gaan Kite-Surfen, altijd al willen doen. We rijden naar Shane zijn huis, halen de kite op, en rijden naar het strand. Ongeveer 2 min rijden :D. Daar aangekomen pompen we dat ding op, was 15m2, en de wind was te hard om te vliegen, kun je nagaan ;). Hij legt de vlieger neer, pakt de lijnen *BAM*, huh, is zijn vlieg geklapt. De band die aan de leading edge zit is gescheurd, en de binnenband komt eruit. Aah balen, vlieger dood, geen kite surfen vandaag :(. Dan maar zwemmen. Want de golven zijn echt GROOT vandaag.

Mies wil er niet in, dus die gooien we erin :). En we zwemmen tegen de golven in, en met de golven mee. Ongelooflijk wat een kracht, je wordt gewoon op de bodem gedrukt en je moet wachten tot de golf voorbij is. En blijven staan wanneer er een op je af komt is er ook niet bij.

Na het partijtje zwemmen bellen we de dames om wat samen te gaan doen, de waterval is wel een goed idee.

We gaan met de auto naar de waterval daar in de buurt, is een kwartiertje rijden, en 10 min lopen. Ook hier is het net Jurassic Park met al die grote planten. Je kunt ook zwemmen en duiken bij de waterval :D.

De waterval


Luke waagt een sprong


Sneeuwwitje (Mies) wil ook een keerJongen die levensmoe is, let op helemaal boven aan de waterval!


Stukje verder naar boven, ook hier hebben we gezwommen.


Overzicht met The Mount op de achtergrond


Ohw wat was het leuk, let vooral op de jongen links ;)


Als we terugkomen hebben we natuurlijk een BBQ :D. En Ben is ook weer van de partij.
Niet veel daarna gaan we terug naar huis, want morgen moeten we naar de Walvis Red Cursus, en die begint vroeg! Ben benieuwd wat het wordt morgen.

We gaan nog even in bad, foto van een Cicade en dan slapen.Vrijdag
Vandaag werken, en na het werk gaan we Shane en Summer weer opzoeken. Die wonen hier zo'n 2,5 a 3 uur vandaan. Bij "The Mount Manganui" en "The Kaimais". Het is echt een lambaldag op het werk, rond een uur of 2 zitten er zelfs al een paar aan het bier. Hmmz, bier tijdens werktijd, toch maar niet!

Om 4u komt Eva ons ophalen en gaan we op weg, we hebben onze tassen gisteren al gepakt, dus dat is handig. We pakken onderweg wat gezonds bij de "Subways" en rijden weer verder. We komen weer langs Matamata, dit is het dorp waar ze "The Shire" van "Lord of the Rings" hebben gefilmd. Wel grappig, maar je ziet er niets van ;).

Als we er bijna zijn, bellen we Shane, hij is al onderweg naar huis, maar het is perfect vliegen op "The Mount". Dus wij besluiten voordat we naar hen gaan nog een vluchtje te maken. Je moet die berg wel helemaal omhoog lopen, maarja, misschien is het het wel waard :P.

Het is een vulkaan (helemaal begroeid) in gewoon een vlak landschap. Ziet er eigenlijk heel maf uit. Mies en ik lopen naar boven en zien dat er 1 iemand nog aan het vliegen is. Als we halverwege het geitenpad zijn, roept de gast in de lucht. Je kunt hier wel starten als je wil. Hmmz, is wel klein! Maarja, toch maar proberen, als hij het kan, dat moet het ons ook wel lukken. Mies legt zijn scherm net boven het pad in de struiken, en loopt onder het pad naar beneden. Beetje het gras vasthouden, want het is nogal steil. Het trekt aan zijn A, grghhrrghg, en zijn scherm ligt op het pad. Balen, ik leg zijn scherm weer goed, en tweede keer is hij weg.

Ergens in dat rode rondje zijn we gestart


Nu Luke, alleen! Ik besluit mijn scherm wat hoger te leggen, dat is vast makkelijker ;). Maar niet heus, al mijn lijn bleven in de planten hangen. Het was ellende. Ik probeer 'm 1 keer op te trekken, maar zie al dat het niets wordt. Krijg van de vliegende jongen de tip 'm onder het pad te leggen, en Mies roept nog, "Vraag of die mensen je helpen". Zo gezegd, zo gedaan. De wandelaar die er staat helpt mijn scherm vast te houden als ik naar beneden loop/schuif. Ik trek mijn scherm op. Aah neej, een line-over van een meter of 2. Ik vraag of die jongen die er ook uit kan halen. Ook dat doet hij. Geweldig die Nieuw Zeelanders. En nu trek ik m op, en ben ik weg. Whaaaah, lache hier!!!

Deze keer heb ik de camera wel bij, dus hier wat beelden :)

Nou dat was het loopje en de start wel waard dacht ik zo, ofnie!

Daarna rijden we door naar Shane, die heeft bezoek van een oud klasgenootje. Als we er komen is ie straal bezopen. Ik en Mies verstaan geen woord van wat hij zegt. We drinken wat, halen nog wat drank bij, en dan rijden we naar Helen, die heeft een garagefeest omdat ze terug gaat naar Engeland. Ze heeft een band, pizza en veel drank. Is echt super gezellig daar!

Het idee was om zaterdag vroeg op te staan, dat is niet helemaal gelukt.

Donderdag
Weer een dag werken, dat is wel het nadeel van een stage in het buitenland. Dat je steeds moet gaan werken ;). Gelukkig is het wel gezellig, en ook met mijn engels kan ik me steeds beter redden. Michel, Ton en ik hebben allemaal een verschrikkelijk accent. Maar ja, ook die kleinigheidjes blijf je houden.

Op het werk blijkt dat de condities voor Kario steeds beter worden :D. Jippie, ik vind dat best een leuke stek, zeker omdat je een mooie zonsondergang hebt daar. Maar we hebben geen auto, Eva gaat met de vriendinnen op stap. En Daron wil nooit naar Kario, die vindt het saai. Gelukkig kunnen we hem toch overhalen, en hij komt ons om kwart over 5 thuis halen.

Het begint al goed, Daron heeft zijn radio lekker hard, Mies kan niet van de knoppen afblijven, en hij trekt de eerste er af af, *zucht*. Daron slaat 'm tegen zijn hoofd, en rijdt rustig verder ;).

Door al het geklooi rijdt ie de "rustige" weg naar de snelweg voorbij, hij vraagt ons waarom we niets hebben gezegd. Wij hadden zoveel vertrouwen dat we dachten dat hij wel een betere weg wist ;). Aaah f*ck zoals Daron dat zo mooi zegt.

We stoppen bij het tankstation omdat Daron wat eten en drinken wil hebben. Zodra hij binnen is zetten we zijn auto weg :P. Als hij zijn auto eindelijk gevonden heeft is hij nog meer opgekloot :P. En genoeg om de afslag richting Kario op de snelweg voorbij te rijden. Moewhahaha, wij weer niets gezegd. Nu werd hij helemaal gek, en pakt hij zijn navigatie. Typt de bestemming in, en terwijl die bezig is, rijdt die de tweede afslag voorbij. Hahaha, nu is ie helemaal gek. Lache man!Als we aankomen zetten we het scherm op bij de lage start. Maar helaas, geen pijn in de ballen, dwz: te weinig wind. Fieldpack gepakt, en naar de hoge start gereden. Daar is het ook kiele kiele. Maar Daron kan een klein vluchtje maken, Ik gelukkig ook. Topland in de kop en loop een paar meter naar boven. Daarna nog een keer proberen. Maar toen was de landing minder mooi, de planten zijn hier ook 3 meter hoog, dus ik was helemaal gevangen. Hoop gekloot, nog 1 vluchtje geprobeerd naar het hoge kliff te vliegen. Maar daar was ook geen wind. We gaan naar huis, het is donker.Thuis bestellen we nog een Pizza en gaan we naar bed.

Dinsdag, Woensdag
Helaas kan ik me niet veel meer van deze dagen herinneren. Slechte zaak, ik weet het. Weet alleen dat ik niet gevlogen heb, dus ook geen mooie foto's.
Ohwja ik weet het weer, tenminste wat ik dinsdag heb gedaan. We kwamen terug van het werk en toen hebben we boodschappen gedaan. Toen zijn we langs Cliff Road gereden, maar daar was zoals verwacht geen wind.

Tony zijn computer deed niet wat hij wilde, dus ben ik met Mies daar langs gegaan, ff kijken wat er aan de hand was. Virus programma's geinstalleerd. We waren net voordat House en Boston Legal begon thuis. Vlug tijdens de pauze eten koken, en toen gebeurde het. Luke die altijd verantwoordelijk is voor de friet vergat even te kijken. Oops! Een blok, toch wel behoorlijk bruine friet. Waar je de stukjes af moest snijden. Hmmz, iets minder friet vanavond... De kip was ondertussen ook nog overstroomd, dus de over was weer vies. Just one of those days.

Wel weet ik nog dat we woendagavond tv zaten te kijken, en op het nieuws zagen dat er een aardbeving in Auckland was geweest. Wow, wanneer dan, oohw 40 min geleden. 4,6 op de schaal van richter. Later blijkt dat er 3 aarbevingen zijn geweest, en we hebben niets gevoeld :(.

Ik zou bericht van de bank moeten krijgen over de rekening die ik had aangevraagd, maar helaas :(. Volgende week daar maar eens langsgaan.

Sunday, February 18, 2007

Dag 17,18, 19 & 20

Maandag
Weer werken vandaag. Het is zwaar om eruit te komen. Op het werk heeft de baas het ook zwaar. Doris is weg, dus hij moet zelf drinken halen ;).

Ik heb een overleg met Mark en Mitchell over het testgebeuren. Moet een meeting organiseren over wat de ideeën van EF zijn.

Na het werk mag ik terug rijden van Eva, ik vraag nog even of ze het aandurft voor de zekerheid. Tuurlijk waarom niet ;). Mies moet naast me zitten. Hij zit alweer te klappertanden.

Ik draai de parkeerplaats af en kijk meteen goed. Dat is al iets, maak de bocht naar links netjes af naar de rechter weghelft. In koor hoor ik Michel en Eva de woorden: "korte bocht, en linker weghelft" roepen. Het duurt even, maar als ik de koplampen voor me zie weet ik het weer. Ooohwja, links rijden. Vanaf dan gaat het best aardig, beetje ruime bochten af en toe. En ietwat dicht langs geparkeerde auto's. Maarja, kleinigheidjes blijf je houden. Zoals bijvoorbeeld 2 keer de ruitenwisser aan bij linksaf :D.

Lekker kip gegeten. Niet gevlogen, alleen ff scherm opgevouwen. Anne de oude buurvrouw komt langs. Gezellig! Ik moet nog een shitload op de blog typen. Dat maar ff snel doen voor het slapen gaan. En dat is precies wat ik nu ga doen. Truste!

Zondag
Vandaag word ik wakker van de smsjes en telefoontje aan Mies gericht. Ik he zo het idee dat het vliegweer is. Damn wat krijgen we veel berichten. Het blijkt vliegbaar te zijn in Moirs DE overlandstek hier. Het is omhoogdraaien tot je oneindig hoog zit, en dan pas kun je over de shitload aan bomen achter de start heen vliegen. Daron en vrienden zijn al onderweg. We moeten er eigenlijk om 11 uur zijn, anders ben je te laat en verpest de Seabreeze de thermiek. Dat gaan we never nooit halen.

Dat blijkt ook, we zijn er pas rond half 1 ofzo, de wind op de start is mega hard, en Daron blijkt al gestart te zijn. Hij is bezig met zijn overland. Dan hangt nog voor de start en Mies en ik besluiten ook te starten. De wind is erg hard, maar ja daar begin ik een beetje aan te wennen.

Ik pak na wat soaren een super harde bel en schiet omhoog. Ga ook Dan en Mies voorbij, die zijn alweer vanaf boven onderweg naar de start. En dat gaat langzaam. Ik blijf lekker boven de start. Wil niet weggeblazen worden. Het is al zo MEGA turbulent. Best veel inklappers gehad.

Na een uurtje krijg ik honger. Ik besluit te toplanden en wat te gaan eten. Mies komt ook landen en we besluiten te gaan. Dit wordt toch niets meer. We gaan naar Muriway. Kan het niet precies vinden op de kaart, maar dat hou je maar tegoed.

We kunnen maar heel beperkt vliegen, we stappen uit de auto, gooien schermen eruit en gaan klaarstaan. Wat een wind weer hier. Maarja, zoals ik al zei, je went eraan. Mies start eerst en ik sta ook klaar. 4 wikkels rem om mijn hand heen. Mies start weg, ik rol de wikkels af, en voor ik er erg in heb staat het scherm boven mij. Met wat applaus van de toeschouwers. Lekker snel die Edel bij deze wind ;). Had de A's niet eens aangeraakt. Ik vlieg meteen naar rechts, pak wat hoogte en rem niet teveel, dan ga ik achteruit.

Vooraan is een kolonie Jan van Genten. Super uitzicht vanaf hier, misschien nog wel beter dan de uitkijkpost er boven. Na wat heen en weer vliegen ga ik helemaal stil hangen in de lucht. Mies vliegt van rechts naar links onder mij door. Dan komt hij recht van onderen naar mij toe. Lache man. Ik zak tot mijn knieen in zijn scherm en loop een stukkie. Haha! gaaf!

Daarna gaan we nog wat met de tips tegen elkaar hangen, en dan neemt de wind wat af. We hebben het wel weer gezien. We gaan naar huis.

Lekker eten, tv kijken en naar bed!

Lekker weer, veel gebeld, moies, muriwai, wat lezen, eten, naar bed


Zaterdag
Crazy-Steve wil gaan vliegen. En we gaan na lang twijfelen naar Kario, het moet super zijn daar. De lucht is knetterblauw. Ik ben lekker uitgeslapen, nahja, eerder gaar omdat ik zo lang in bed heb gelegen. Ben nog tot ongeveer 1 uur met Mies bezig om papa jaloers te maken over Skype :D.

We gaan met Steve's zijn auto, een 4x4 Toyota Pick Up (Hilux). Het model wat ze bij Top Gear niet kapot kregen. Gave bak is dat ook zeg. We rijden het strand op, is ongeveer 6km rijden naar de startplek. Dezelfde als woensdag. Dus we zijn 6km terug gevlogen. Mijn eerste echte afstand met soaren ;).

We komen op de startplek en alles ziet er perfect uit. Wind is lekker hard, iets minder hard dan woensdag, maar toch. Michel is natuurlijk als eerste weg. Als het vliegbaar is verdwijnt die gast gewoon. En na 5 min staat hij dan ook onder aan de duin. Moewhahahah, dat wordt lopen makker!

Steve en ik doen het beter, blijven beetje voor de duin hangen, en als de wind afneemt topland ik meteen. Steve probeert het nog ff, en 2 min later staat hij aan de grond. Moewhahahah, dat wordt lopen makker!

We blijven nog een paar uur op de spelen. Toch blijft het vreemd, loeiharde wind waar je soms bijna niet tegenin loopt met scherm. Maar zo goed als geen lift. Blijft raar vliegen hier. Terug zeg ik tegen Steve: "Make it a cool ride back!". And it was a cool ride back. Haha, lekker met die pick-up over het strand driften. Hiiiiiaaah!

Als we terug rijden stoppen we nog even bij een Hells Angels Cafe, ff tijd voor een biertje. Daarna gassen we terug naar Auckland, want we willen de Queen Merry II nog wel ff zien.

Eenmaal thuis beslissen we dat we gaan eten bij het feest op het strand. Er zijn echt duizenden mensen op het strand. Overal eettentjes, muziektentjes, en mensen die op doeken zaten. Zag er heel gezellig uit. Wij bestellen een hamburger, en tussendoor nog een Mossel Pannekoek (ofzo?). We wachten ongeveer iets langer dan een uur op onze burger. Hehe.

Daarna kijken we nog naar het vuurwerk, en het wegvaren van de Queen Merry II. Wel een best grote boot! We rijden terug en normaal is het 5 min rijden. Nu staan we alleen een uur in de file. Hmmz, iets teveel mensen voor die paar straatjes.

Vrijdag
Vandaag geen brood mee naar het werk. Het is de laatste dag voor Doris. Office Manager. De persoon die mij vriendelijk verzocht had niet de melk op te drinken.

We hebben op het werk Sushi of Indisch. Sushi voor mij, daarvan weet ik tenminste dat ik het lekker vind. Mitchell en Philip zitten een beetje alles onder te smeren, en Michel zit Philip belachelijk te maken ;). Ondertussen maakt Doris foto's van iederen en probeert ze het droog te houden.

Doris heeft nog kaartjes aan iedereen geschreven met wat persoonlijks erin. Ze biedt haar excusus aan omdat ze eigenlijk niets over de melk had gezegd. Haha, kon ik er toch niets aan doen ;).

We hebben lekker gegeten, en we maken nog wat foto's. Rest van de dag besteed ik aan het maken van wat documenten. Een lekker rustig middagje. Buiten is het super lekker weer, dan begint het te regenen, en dan is het weer lekker. Vreemd weer hier :).

's avonds niets veel gedaan. Alleen de Electro vliegenmepper aangeraakt. Moest gewoon... Daarna Michel, die vond het pijn doen, doetje ;).Daarna alles gewoon lekker op het gemakkie!

Thursday, February 15, 2007

Dag 15 & 16 Yahoooo

Donderdag
De donderdag begon een beetje saai. Vooruitzichten qua werken waren niet veel anders dan documenten maken voor stage begeleider. Aan de opdracht kan ik nu even niet echt werken, want die documenten moeten af.

Wel vraagt Mitchell nog of ik het nieuwe SF-130 bord kan testen. Dat kan ik en ik vind wat fouten, daar is hij niet zo blij mee. Want die had hij er niet uitgehaald. De fouten zitten wederom weer in USB, de grootste kriem van WindowsCE 5.0.

Om 4 uur gaat de TOETER van de auto weer af, Eva is er. We gaan weer op huis aan. Niet te geloven heel de dag was het weer perfect voor Kariotahi, en nu opeens is de wind te hard. Bah!

Super lang zitten twijfelen, dan rijden we er toch maar heen, is wel een mooi strand kunnen we een beetje golven kijken. Heel misschien neemt de wind nog af. Onderweg is de wind echt super hard, dit kan nooit wat worden. We rijden het strand op waar ik ook de eerste dag in Nieuw Zeeland was. We rijden de startplek bij het huis voorbij, en gaan een paar kilometer naar links. Lekker over het strand crossen. Voor de duin stoppen we met de auto. Eva gooit de stoel achterover, doet haar ogen dicht. Gaan jullie maar lekker vliegen.

Mies en ik lopen de duin op, en het waait behoorlijk cross op de duin. Maar tering wat een uitzicht. FF vlug foto's maken, want ik heb mijn camera bij.

Michel gaat vliegen. Ik maak wat foto's van hem en van de omgeving. Het waait me veel te hard. Ik ga wel lekker kijken. Maar na een half uur lijkt de wind afgenomen. Ook Michel komt dat even vertellen. Ik ren naar mijn spullen en pak de zooi uit. Michel land, hij wil wat foto's van mij maken. In het begin ben ik alleen wat aan het spelen. Michel ligt op de grond, en ik vlieg er tussen de 3m en 30cm hoogte overheen. Dan wil hij ook weer vliegen. Hij maakt wel foto's uit de lucht. Oke, wat jij wil. Maar de wind is weer aangetrokken dus ik blijf ff aan de grond.Vijf min later is het wel goed volgens mij, ik start en het spelen begint. Het waait zo dat wanneer ik een beetje in de remmen hang ik volledig stil hang. We spelen heel wat. Tips tegen elkaar, over het scherm van de ander lopen. Whaaaaaah! Wat is het prachtig hier. Na anderhalf uur besluiten we een paar kilometer terug te vliegen naar de weg. Eva gaat met de auto, en wij vliegen de duin af. Tering wat is het mooi hier.
Aan het einde is de zon zo'n beetje onder. We landen op een klein stukkie gras, fielpack in de auto, en rijden. Want Mies en Ik hebben zin in een biertje ;). Laatste vluchtje hebben we toch ruim 1,5 uur in de lucht gehangen. HA! En Mies daarvoor ook zeker 3 kwartier.
Hier een beetje spelen.


Als je goed kijkt op de foto hieronder zijn we aan het tandemvliegen!


Met een biertje in de hand foto's kijken, blog typen, biertje leeg, naar bed! Morgen weer werken.

Woensdag
Vandaag was het valentijnsdag, aangezien mijn schatje thuis zit was er maar weinig te valentijnen. Ze heeft mijn cadeau'tje gelukkig wel mooi op tijd ontvangen.

Een ander super cadeau is dat we hebben kunnen regelen dat Sabine en ik op dezelfde dag terugvliegen. Zoals bekend komt Sabine na mijn stage hierheen zodat we samen kunnen rondtrekken. Nu kunnen we ook dezelfde vlucht terug. 13 Augustus kom ik weer richting Nederland.

Verder op mijn werk verder gegaan naar onderzoek van de testmethode, en ik heb een SVN server opgezet om mijn documenten op te slaan. Voordeel hiervan is dat ik in alle documenten automatisch het revisie nr kan zetten. En dat ik overal bij de documenten kan. En natuurlijk dat ze worden gebackupt.

Ik maak overigens alle documenten in LaTeX, dat is ook wel lache.

Verder dan wat aan de documenten werken heb ik niet gedaan. 's Avonds is het ook geen vliegweer, dus lekker op de bank hangen en Prison Break kijken.

Tuesday, February 13, 2007

Dag 13 & 14 Werken

Dinsdag
Vandaag heb ik het zwaar 's ochtends. Misschien gisteren toch iets te lang door gechat. Terwijl ik toch al heel moe was. We gaan weer naar het werk toe.

Vandaag heb ik de definitieve opdracht gehad, is precies hetzelfde als het concept gisteren, dus dat is lekker makkelijk. Vandaag test ik de laatste borden die klaar zijn, en daarna begin ik aan het werken aan mijn verslagen.

Ondertussen heb ik nog een gesprek met Mark die nog even het een en ander uitlegd over mijn opdracht. Ik zal de nodige gesprekken met Mitchell hebben aangezien die alle tests schrijft die ik moet automatiseren.

Vandaag is een beetje een lam dagje, doe in de middag niet veel meer dan wat internetten en verslagen typen. Ook zoek ik uit wat er allemaal belangrijk is om bij te houden deze stage.

Wat ik nog wel doe is proberen mijn terugvlucht te verzetten naar dezelfde datum als Sabine. Maar die is vol, kut! Dan kunnen we dus niet samen terugvliegen. Ik had dit eigenlijk al een week eerder moeten regelen, maar is er niet van gekomen. Nu moeten we dus een andere oplossing zien te vinden.

Om 3 uur komt Eva nog even langs op kantoor omdat ze wat moet faxen. Heb ik een beetje afleiding. Dat is wel fijn, want van dat eentonige computeren wordt je ook een beetje simpel ;). Ze gaat boodschappen doen en haal ons daarna op. Vandaag niet vliegen, lekker lammen.

We eten 's avonds lekkere kippepootje met aardappel kroketjes. Heerlijk! We kijken de favoriete series hier. En als je de kans hebt om ze te downloaden zou ik dat zeker doen. De series zijn House over een mega sarcastische dokter, en Boston Legal grappige serie over rechters.

Verder hebben we maar 7 tv kanalen hier, waarvan 1 Maori dus daar snap je niets van. En reclame dat ze hier hebben, in films eerst na 20 min, dan na 15, dan 10, 5. Echt niet normaal. Maarja je leert ermee leven. Zoveel kijk ik toch niet.

Ik ga naar bedje!

Maandag
Het is vandaag maandag, wel zwaar om zo na het weekend weer om 7 uur op te moeten om te gaan werken. Toch bevallen de weekenden en de vrije dagen mij nog het beste hier. Vandaag op het werk nog wat aan tests gedaan. De lading C100 borden die verstuurd moesten worden zijn volledig in de soep gelopen. Eerst zaten er connectors er verkeerd op gemonteerd. Toen bleek dat er 25 niet geprogrammeerd konden worden. Dus de 50 borden die opgestuurd moeten worden gaan we niet halen.

Wel zijn ze erg blij dat ik mee kan werken omdat Lucas nu niet alles alleen hoeft te doen. Andere zijn druk bezig aan het nieuwste bord waar ook alweer veel problemen mee zijn. Ja het zakenleven hier gaat ook niet over rozen ;).

Heb vandaag met Mark en Michel overleg gehad over de opdracht. Ik heb een allereerst concept gekregen, maar Michel en Steve moeten dit nog goedkeuren. Ik kan hier al wel weer even meer vooruit.

Dan is het tijd voor de Monday Morning Meeting. Iedereen aan de vergadertafel en vertellen wat je de afgelopen week hebt gedaan, en dan vertellen wat je van plan bent de komende week te gaan doen. Ook mag ik me even voorstellen aan iedereen, en vertellen wat ik nou zoal ga doen. Dat gaat wel goed.

Op het einde van de vergadering wordt de Pig uitgedeeld, een roze knuffel die geluid maakt als je er in knijpt. Dat is voor de prutser van de week. Je kunt iemand nomineren en die heeft dat ding dan de rest van de week op zijn bureau. Deze keer is Ton aan de beurt, hij heeft het enige werkende prototype gesloopt.

Dan is het de beurt voor de Man of Match, dat is Tim omdat hij al zoveel uur heeft overgewerkt om de laatste board lay-outs op tijd klaar te krijgen. Dan is het weer tijd om aan de slag te gaan. Ik lees ook meteen ff mijn mail en daar staat in dat ik Corne van Dijk heb als stage begeleider.

Ik krijg ook nog een mailje van de Office Manager Doris dat de melk alleen is bedoeld voor Koffie. Hihi, heb net 2 pakken melk achter mijn kiezen zitten. Oops.

Als we klaar zijn met werken gaan we wat eten en rijden we naar Glover park. Michel wil nog wat vliegen. Ik niet want heb bier gehad, dus dat gaat m niet worden. Als we daar aankomen staat de wind er wel zo scheef op dat we omdraaien en naar huis gaan. Vandaag geen vliegen maar lamballen.

Nog ff wacht chatten met de bekende thuis en dan naar bed. Want wederom ben ik echt goed moe :P.

Sunday, February 11, 2007

Dag 12, Dagje Relaxen

Zondag
Vandaag is het een rlx dagje, als het weer meezit nemen we Terry en Juli meer voor een tandemvluchtje. Ze hadden er gisteren wel zin in, dus hopen dat het weer goed is. Als ik opsta is het een beetje bewolkt, niet grijs maar wit. Maar al wel weer lekker warm. En er is gewoon geen wind, dat geloof je toch niet ;).

Daron komt wat spullen afgooien en vraagt of wij meerijden naar de west kust. Daar is een verf winkel, en wat startplekken die Daron nog wil laten zien. Dat doen dan maar, anders zitten we toch maar thuis te wachten op vliegweer.

Wanneer we daar aankomen zien we een miniscule startplek, en de wind er recht op. En daar naast een veldje in de luwte. Ik knipper twee keer met mijn ogen en Mies staat al naast me mijn zijn scherm in zijn hand. We gaan vliegen man, het is goed weer. Ik vind de start wat klein, en wacht zoals gewoonlijk totdat hij laat zien dat het echt goed is. De grote start in de luwte wordt niets, dan maar het mini plekje er naast.Mies zet m op, vliegt weg, en het lijkt perfect. Hij vliegt een paar keer heen en weer, en dan horen we een fluitje. Eva zegt, dat is Mies zijn gefluit, ik denk dat die hier onder is geland. En jahoor, daar staat die dan. De wind draaide en toen was de lift weg. To bad for Mike.Er zou ergens een trap naar boven zijn had Daron gezegd. Maarja die was alweer gegaan toen die zag dat het geen weer was. Dus Eva en ik gaan aan de wandel om Mies te zoeken. Eenmaal beneden aan een trap zit een jongen te vissen en moet je een stukje water oversteken om naar het volgende stukje "strand" te komen. Eva doet dat, want ik heb allemaal dure spullen bij ;). Eva wordt lekker nat, en na 20 min komt ze samen met Mies weer terug. En het water kwam tot Eva haar knieen, en dat is gelijk aan het kruis van Mies, dus die was ook lekker nat :P.

Daarna luisteren we het weerbericht en besluiten we weer naar de G-Spot te rijden. Glover Park it is. We bellen Jule en Teryr ook, want die gaan daar een tandem maken. Even snel thuis spullen ophalen en off we go.

Bij Glover Park zitten de zelfde gasten als we gisteren in Piha tegen kwamen, dus we hebben een praatje. De wind is veel te hard hier. Tijd voor wat foto's dus.

Volgende keer neem ik de camera ook mee in de lucht. Maar nu was het er geen goede tijd voor ;).

Sea Breeze is zo hard omdat er een mega grote thermiek wolk achter ons hangt. We wachten tot die uitregent of weg gaat. Hij dempt langzaam uit en 6 man gooit zijn spullen eruit. We gaan vliegen!Het is tijd om te landen, wind is een beetje gedraaid, dus we gaan met 6 man een einde verderop landen. We moeten dus van Glover Park naar het veld of strand van Cliff Road. En Mies heeft wel eerder tegen mij gezegd. Dat haal je makkelijk en ver over het water vliegen dan heb je geen last van downwind. Maar ik schijt in mijn broek ;). Nah niet zo erg, maar vind het wel spannend. En ik blijf ook een beetje bij het land in de buurt, hierdoor zak ik als een debiel, en ook Mies met de tandem rechts voor mij (stuk verder het water op), zakt ook behoorlijk. We hebben beide nog 1 bocht en landen tussen de mensen op het strand. Ik heel spectaculair, Mies bijna op het handdoek van mensen op het strand. De rest kan het tot het veldje halen.

Zo dat was lache, nu snel scherm inpakken, auto halen, en lekker bakkie koffie. Want Juli trakteerd. Lekker wat gedronken, en we besluiten om India's eten te doen vanavond. Met Steve, Juli en Terry erbij. Maar eerst nog een rondje vliegen, want het is pas half 7. Er staat tegenover ons trouwens een monsterlijke Lambo geparkeerd.

We rijden naar oven en soaren nog een half uurtje. Ik doe nog 3 oefenlandingen omdat ik het landen daar toch maar raar vind. Dat gaat allemaal prima. Dan landen we voor het echt. En gaan we lekker eten :D.

Eten was heerlijk, was een gezellige dag, dus nog ff in de Spa Pool duiken om af te koelen, want wat was het weer een warm dagje. Dan lekker naar bed. Morgen weer werken, dat is opzich wel jammer ;).

Dag 11 Bungee day

Zaterdag
Vandaag was de grote dag, 11 uur moesten we er zijn, dus 10 uur vertrekken was het streven. Half 10 was ik en de rest uit bed en zaten we aan het ontbijt. Daarna zouden we meteen doorrijden naar het strand (Piha Beach, dus ook de zwembroeken moesten mee. Al met al waren we pas om half 11 weg. Ik was gelukkig nog niet zenuwachtig :).

Op weg naar de brug valt natuurlijk navigatie uit, maar gelukkig is Eva een van de weinige vrouwen die kan navigeren. We rijden er dus zonder problemen naar toe. Wel wat getoeter en geslip onderweg van andere auto's. Maarja, die moeten maar gewoon uitkijken. Die Chinesen hier kunnen ook niet rijden.

Aangekomen bij AJ Hacket bungee is het wegen, tekenen, aankleden en met een man of 7 naar het hoogste puntje van de brug lopen. Er gaan trouwens maar 3 mensen springen. De rest is spectator.

Zonder dag ik er erg in heb zit er al 2 man klaar, Luke is dus als laatste. Dat is natuurlijk niet erg, kan ik een beetje kijken hoe ik het, het beste kan doen. De eerste jongen heeft er wel zin in. Die springt het gat in. De tweede is een beetje een watje, die valt gewoon van de rand af. En toen was Luke, en die heeft er 'zin an'. Ik waggel naar het randje want mijn voeten zitten aan elkaar, lach nog even naar de camera en "Off you go". Whaaaaaaaaaah, dat is lache man. Aan het einde nog ff met de handjes door het water en nog een beetje schommelen. Daarna voeten losmaken op opgetakeld worden.

Het is toch gaver dan verwacht :D. Gelukkig :D. Misschien als ik ooit in Queenstown kom ook maar meteen de 134 meter mee pakken.

Daarna is het teruglopen, wat foto's schieten en dan foto's en video van de jump kijken. Die zijn wel lache, en aangezien ik nog een cadeau van Pa en Ma tegoed had, gaat dat het worden. Ze weten het alleen nog niet :P.

Daarna gaan we naar het mooiste surfstrand van Nieuw Zeeland. Oordeel zelf maar!
En we gaan vliegen. Huh? Ik dacht dat we gingen zwemmen? Ja tuurlijk, na het vliegen. Dat was dus balen, geen vliegschoenen enz bij. Nah, dan maar met mijn goeie schoenen naar boven lopen. Is ongeveer 130 meter omhoog niet echt super ver. Maarja, het is vandaag dus wel 28 graden. Damn, de wind is overigens wel behoorlijk hard. We lopen met 5 man naar boven. Daron moet meteen weer naar benenden, want 3 weken oude Mia heeft overgegeven, dus ze gaan maar naar huis. Mies probeert te starten. Het is in een tuin van een huis met rotors en power cables achter door. Geen echt prettige start dus. Het lukt ook niet om te starten. Paar uurtjes later nogmaal proberen, nu is de wind afgezwakt. Nu gaat het goed en kan hij eindelijk de Acro doen waar die al zo lang op wacht. Ik blijft nog even wachten. Vind het niet prettig hier, wind komt om een hoekje, en wordt weer harder door een mega wolk achter ons. De rest besluit naar beneden te lopen, en ik ga ook mee. Ik heb mijn portie vliegen al gehad ;).

Mies land en we laden vlug spullen in want de grote wolk achter ons is tot een onweerswolk gegroeid. Hij brult ook vanalles. En begint te spugen. We gaan snel naar huis, want we hebben om 19u een etentje bij kennissen van Mies en Eva, een Engels echtpaar.

Thuis aangekomen vind ik nog vanalles in de brievenbus. Nog wat verjaardagskaarten van mijn schatje, en van Bas, Floor, Jan en Jolanda. Super bedankt!
Het etentje was super gezellig. Erg droge humor hadden ze en we hebben de fondu pan lekker opgestookt. Daarna nog een filmpje en naar huis. Ze wilde morgen een tandem maken, dus dat gaan we dan maar doen.

Ik ga nu lekker slapen. Lekker mijn sprong van vanmorgen herbeleven :).

Friday, February 9, 2007

Dag 9 & 10 "Just another day at work"

Vrijdag
Vandaag weer vroeg op, dat is toch wel weer ff wennen. Wel jammer eigenlijk, dat vakantie houden van de eerste week begon met net te bevallen. Misschien kan ik hier ook wel mee leven.

Vandaag heeft Mitchell me opdracht gegeven het testplan van begin tot eind te doorlopen, en niet spelenderwijs een paar testjes te doen. Dat loopt dan ook meteen fout. Er blijkt een foutje te zitten in de nieuwste bootloader waardoor het zojuist door mij geupgrade bordje onbruikbaar is geworden. Oops!

Mitchell heeft nog wel een nieuwe voor mij, en een software versie die zeker goed is. Haha daar is dat testen dus voor. Omdat we per ongelukt het brood van de bakker gisteren bij Eva op het werk hebben laten liggen moeten we vandaag maar Sandwiches halen bij de Chinees op de loek, dat is weer eens wat anders. Wel lekker :).

Tijdens het werk geeft Mies al aan dat het best eens vliegweer zou kunnen zijn. En dat werd G*DVERD*MME tijd, heb al dagen niet gevlogen. Na het werk vlug omkleden zonnebrand pakken en naar Glover Park (the G-Spot). Ik vertrouw het voor geen meter, veel te weinig wind, en als je hier uitzakt kun je nergens landen.

Mies, ga jij maar eerst, dan kijk ik dan wel. Hij is weg voordat ik er erg in heb met zijn vers gerepareerde scherm. Damn, dat ziet er goed uit, dat wil ik ook. Meteen uitgepakt en na 3 pogingen ook gestart. Je staat in de luwte en met die Edel is dat toch wat lastig. Heb het scherm helemaal achterin gelegd, klaar gaan staan voor een achterwaartse start, een kwartslag gedraaid, en RENNUH. En voor het randje stond die prachtig boven me en werd ik opgetild.

Whaah, wat een uitzicht. Hier woont dus de Creme de la creme van Nieuw Zeeland. Alle rijke stinkerts wonen hier, en ik kan in hun tuin kijken. En in hun zwembad landen. Maar ik denk niet dat, dat mag. Er zwaaien nog wat kids. Toch jammer dat ik weer mijn cam thuis heb liggen, daar moet ik echt wat aan gaan doen. Maar jullie krijgen het nog wel te zien hoor.

Na een uur soaren hebben we het wel weer gezien, we gaan lekker eten. Want we kunnen elkaars maag horen grommen. Dit is trouwens een plekje niet zo ver van Cliff Road af, daar waren we dag 2. De eerste dag dat ik zelf heb gevlogen. Zoals je ziet stap je daar van de weg op het veldje en ben je weg. Gaaf!

Nou, morgen 11 uur lokale tijd, dus vrijdag 23u in Nederland gooi ik mijzelf van een brug af. Dan staat het cadeau van Mies en Eva op de planning. Bungee jump van de Auckland Harbour Bridge, ik ben zeer benieuwd. Het kan tot 1,5u duren tot je aan de beurt bent. Genoeg tijd voor broodjes dus.

Jullie horen het morgen! Ik ga slapen!

Donderdag
Vandaag weer een werkdagje. Heb wat getest met Lucas en aan het einde van de dag het test protocal van de SF-270 doorgelezen. Dit is het plan wat ik waarschijnlijk moet gaan automatiseren. Gaat opzich best aardig, heb soms wat probleempjes, maar de meeste zijn zo opgelost.

Als ik thuis kom ligt er een brief uit Nederland in de brievenbus. Met een ballon voor aan mijn stoel. Helaas net een dag te laat, maar ik hoor al van Eva en Mies dat het meestal tussen 1 en 3 weken duurt, dus dat ik nog mazzel heb dat die er nu al is. Vlug de ballon opblazen dus :).

We hebben lam vanavond. Heerlijk, volgens mij waren het de ribben van een lam met frietjes. Eva heeft weer heerlijk gekookt :).

Terwijl wij zitten te eten is Daron nog aan het schilderen, dus we pesten hem ook nog wat onder het eten :). Beetje laten schrikken enz. ;).

Daarna zowat voor de tv in slaap vallen en naar bed. Morgen is het weer vroeg dag.

Wednesday, February 7, 2007

Dag 8

Woensdag

Zo mijn eerste weekje hier zit erop. En het bevalt me wel.

Vandaag mijn verjaardag gevierd, werd vanmorgen door Michel en Eva luidkeels zingend ontvangen in de keuken. Ook in Nieuw Zeeland kom ik er niet onderuit. Ik ben nu officieel volwassen. En dat komt meteen met een mooi kadeau. Ik mag zaterdag gaan bungee jumpen van de Auckland Harbour Bridge. Damn, ik heb nu al kriebels in mijn buik.

Maar eerst moeten we maar eens gaan werken. Daarvoor zijn we tenslotte hier. Eva brengt ons want dan heeft ze de rest van de dag de auto. Ik maak eerst kennis met de mensen op de werkvloer. Er werkt tegenover Mies nog een Nederlander. Wel lache. Maar die Martin (de baas) is een echte nieuwzeelander, die gast is niet te verstaan. Maar met Yes en een beetje knikken kom je er wel ;).

Het is niet zo'n groot kantoor, werkt een man of 11. Ik krijg een pc en ben eigenlijk tot de middag al bezig met dat ding installeren. Ook krijgt ik een van hun producten, om alvast een beetje mee te spelen. Wel geinig zo'n embedded bordje met touche screen display.

Ik maak in visual studio een mega klein programma en laat het erop draaien. Zo is het wel genoeg geweest. Ik ga nu met Lucas wat testwerk doen. Kan ik mooi een beetje kennis maken met hun software.

Om half 5 staat Eva weer voor de deur en gaan we er vandoor. Eenmaal thuis aangekomen wordt ik de computerkamer in geschopt en mag ik niet naar buiten komen. Ondertussen dat ik dit verhaal typ hoor ik in de ruimte hiernaast vanalles knallen. Ben benieuwd wat het gaat worden...

Blijbaar hebben ze suicide ballonnen gekocht want 30 seconden nadat de ballonen zijn opgeblazen klappen er al 3 uit elkaar. Dat is schrikken. Mijn stoel is mooi versierd en voor het raam hangen slingers. Michel maakt de nodige foto's. Ik krijg nog 3 kadeau's, een kaart, een wc borstel, een wasmand en kleerhangers. Daar kan ik wel even mee vooruit.
Mies en ik gaan zijn scherm ophalen want dat die is gerepareerd. Eva maakt ondertussen lekker verjaardags eten. Het is immers feest! Na het eten is er nog wel wat plek voor Champagne en Chocolade taart. Daron komt ook nog even langs om mijn te feliciteren en te genieten van Champagne en taart.Nu nog even skypen met de familie en mijn schatje want die willen mij natuurlijk ook allemaal feliciteren. Dan nog even wat tv kijken en naar bed. Morgen is het weer vroeg dag.

Tuesday, February 6, 2007

Dag 7

Dinsdag

Vandaag is het Waitangi day en slecht weer. Nahja, slecht, loei harde wind, en een lekker zonnetje. Dus is best te hebben.

Ik heb vandaag van Eva een prepay simkaart gekregen zodat het bellen hier in Nieuw Zeeland stukken goedkoper wordt. Mijn nieuwe nummer is voor deze 6 maanden dan ook +64 211 39 40 94.

Voor deze simkaart moet ik wel wat terug doen natuurlijk. Dat wordt het gras maaien. Het lijkt appeltje eitje, stukje gras en een benzine maaier. Maar dat valt toch ietswat tegen. De zon brand lekker op mijn verbrande huidje, en de grasmaaier is het niet altijd eens met de hoogte van het gras. Oftewel dat ding slaat gewoon 30 keer af omdat het gras eronder te hoog is. Maar gelukkig lukt het allemaal wel.
Als ik klaar ben help ik Mies nog even met de auto in de Turtle Wax zetten. Dan gaan we met z'n alle rusten, want Eva heeft het huishouden en wasgoed op orde gebracht.

En wat is nou een beter plaats om te rusten dan de Spa pool, dus om half 7 zitten we met drieen weer in de pool. Heerlijk warm met een bakkie hamka's chips van Eva.

Kwartiertje later begint het behoorlijk te regenen. Wel lekker als je in zo'n badje zit. Half 8 gaan we eruit en maken we eten. Michel heeft het biefstuk perfect klaargemaakt. Zo mals als boter, en lekker rood in het midden. Ook de gebakken aardappelen en kumara zijn niet verkeerd.

Nu is het slapen, want morgen om 7 uur staat de wekker weer. Dan is het mijn eerste werkdag.

Monday, February 5, 2007

Beter dan verwacht dag 6

Maandag 5-2
Vandaag zou geen super dag worden wat vliegen betreft. We besloten vroeg op te staan, en met een beetje mazzel konden we dan tot 1 uur vliegen. We zouden naar een nieuwe stek gaan waar ook Mies nog niet geweest was.

Mies verslaapt zich natuurlijk en moet zich in 10 min klaarmaken om Eva naar het werk te brengen. Ik maak me ondertussen klaar en bel nog wat met mijn vriendinnetje. Als Mies om half 9 terug komt vertrekken we meteen richting de kust. Het is ongeveer 20 a 30 min rijden. We parkeren de auto en lopen naar wat wij denken dat de startplek is. Kwart over 9 zijn we klaar om te vliegen.

Wel bar weinig plek om te landen. Recht voor ons is eigenlijk alleen maar zee, geen strand. Wel lopen we wat paden naar onder, maar daar staat erg veel begroeing bij. Andere optie is op het strand helemaal links landen, maar dat is een pokke eind vliegen en dan terug lopen naar de auto is ook geen pretje. Want lopen, daar hebben wij een hekel aan. Toplanden dan maar.

Mies gaat als eerste, om te kijken of je echt niet ook op andere plekken kunt landen. Maar het lift goed dus dat is niet echt nodig. Ik maak nog wat foto's van Mies en pakt mijn uitrusting uit. Ik ga ook maar vliegen want het ziet er SUPER uit. Lekker briesje, veel zon, veel boten en we kijken uit op de stek waar we dag 2 hebben gevlogen.

Wel moeten we goed opletten of de wind niet teveel toeneemt want de voorspelling is namiddag 15-20 knopen, en misschien nog wel meer.

Wat een super dag...


We lopen wat over elkaars scherm heen, en vliegen met de tippen tegen elkaar aan. Echt gaaf man. Soms neemt de wind af en moet je op tijd landen. Anders zak je uit, en zoals eerder beschreven, dat is geen pretje. Ik maak het 1 keer mee dat ik een stuk lager moet laden. Maar scherm weer opzetten en naar boven lopen. Gaat goed. Echt geweldig dat soaren hier.

Ook staan we waarschijnlijk in het fotoboek van heel veel touristen want er zijn echt veel foto's gemaakt.

Michel trekt ondertussen ook nog een scheur in zijn scherm omdat een lijntje blijft hangen. Damn wat scheurt die apco snel zeg. Die moeten we maar laten maken, want dit is niets.

Ik stop om ongeveer 2 uur met vliegen, de wind neemt toe en het wordt wat turbulent. Michel gaat wel nog gewoon door. Zijn scherm is sneller, en hij heeft wat meer ervaring met soaren. Toch bij elkaar wel wat uurtjes kunnen soaren.

Op een gegeven moment vind Michel ook dat de wind er dreigend uit begint te zien, en ver op zee ziet hij schuimkoppen komen. Hij land meteen, en nog geen minuut later waait het ongeveer de beloofde 20 knopen. Damn wat ging dat snel zeg. Ik was zelf blij dat ik ruim op tijd gestopt was. En Mies was blij dat hij het weer hier steeds beter kan inschatten.

's avonds even wat boodschappen doen, en Sushi eten. Dat is ook wel lekker. Dan een slecht film (American Pie 5). En dan is het weer een beetje bedtijd, want god wat ben ik moe.

Sunday, February 4, 2007

Dag 3,4 & 5

Vrijdag
Vrijdag niet veel gedaan. Wordt wakker, en ben helemaal lek gestoken door de zandvliegjes. Wat een klote beesten. Daarn ben ik een rondje gaan fietsen. Belachelijk, maar je moet hier een helm op anders krijg je een vette boete.
De remmen moest Michel nog afstellen, daar had hij inderdaad gelijk in. Ook de banden moesten nog opgepompt worden. Het was super warm, dus ik ben maar gaan fietsen tot ik een pomp station tegen zou komen. Na een tochtje van meer dan 3 kwartier weer veilig terug gekomen. Wel balen van al die heuvels hier, wordt je doodmoe van.

Toen maar het huis opgeruimt voor Eva, die zou dit weekend thuis komen. En Michel en ik wilde zo snel mogelijk weg naar "The Mount". Mount Maunganui als ik me niet vergis.

Lekker gestofzuigd, het gedweild alles netjes gezet, mijn spullen in gepakt en de slaapzakken gepakt. Toen Michel thuis kwam zijn we meteen op pad gegaan. Het zou een uurtje of 4 rijden zijn, want alle Kiwi's gaan het weekend weg (lange weekenden helemaal). Onderweg pakken we nog een broodje bij de SubWay. Heerlijk :).

Ik heb wat moeite wakker te blijven tijdens de reis. Ik viel even heel kort in slaap en schrok meteen weer wakken. Ik zeg tegen Mies, "Hej dat zijn de eerste schapen die ik zie hier". Mies zegt: "Ja vind je het gek debiel, je hebt de hele weg geslapen.". Ik zo hoe laat is het dan, "Ja 8 uur, je hebt al het moois gemist". Oops!

Ik zie nog wel een glimp van MataMata, dit is het dorpje waar zelf geflimd hebben voor Lord of the Rings. Het is het dorp van de Hobbits.

's avonds komen we aan bij Summer en Shawn. Weer parapent vrienden van Mies. Hij maakt nog wat eten voor mij en hemzelf. Toasts met daarop spagetti met sauce. Heerlijk!

Hij rookt wat wiet, en wij drinken wat wiskey. Er gezellig.

Daarna gaan we slapen. Shane heeft voor ons allebei een echt Japans bed. Zo hard als een plank, maar heb wel heerlijk geslapen.

Zaterdag
Ik wordt wakker en Shawn schreeuwd al "Goodmorning Mate!" "How are you dude" ik zeg "Oke" hij antwoord "Wicked". Shawn is ook een acro piloot, en kite surfer. Een echte surfer dude.

We eten een monsterlijk goed ontbijt. Toats met daarop super veel roerei met tomaat, paprika, kaas enz. Echt zeer lekker.

Daarna spullen pakken en naar the Kaimai rijden. We gaan vliegen. Ongeveer 500-600m hoogte verschil, en het weer is super. Behoorlijk warm en wat wolkjes in de lucht. De wind op de startplek is wat hard, maar we laten de auto staan en gaan met zijn drieen. Eerst Shawn, dan ik en daarna Mies.Mies zakt als een baksteen uit, Shawn vliegt op de landing, dus ik ga ook maar landen. Pak alleen nog een dikke vette bel net voor de landing. Dus draai nog een keer in, en kom nog boven de start uit. Na een half uur is het mooi geweest, en ben ik nog 10 minuten aan het pielen bij de landing. Zelf met een spiraal ga ik omhoog. Damn, het is thermisch.
Ik land, en inmiddels heeft iemand de auto naar beneden gereden. Steve-O wil meteen naar boven omdat hij net de auto heeft gehaald. Ik klim over het hek heen. KLABAM, ik krijg een oplazer van hier tot Tokyo. Er zijn hier blijkbaar geen regels voor electrische hekwerken. Michel en Steve-O lachen me kei hard uit, omdat ze het al aan zagen komen.

We gaan nog 3 keer met The Van omhoog, maar die vluchten slaan echt nergens op. We storten als gekken naar beneden. De wind is weg, en de zon het meeste van de tijd ook. Erwin komt nog langs en zijn vriendin maar nog een tandem met Michel.We pakken de zooi bij elkaar en gaan terug naar Shawn, time for a kiwi bbq. We kopen wat vlees en bier. De buurman en zijn vriendin komen ook. Die nemen wat salades mee.De Nieuw Zeelanders roken wat wiet, en de Nederlanders blijven er vanaf, typisch.

We drinken nog wat en gaan naar bed. Morgen zijn de condities twijfelachtig.

Ik wordt 's nachts nog wakker gemaakt door de kat, hij springt op mijn bed en geeft me kopjes. Ik aai m een keer en hij gaat op het voeteneind slapen.

Zondag
Helaas! Wat een klote weer, regen en bewolkt. We besluiten dat we bij "The Mount" gaan kijken of het wat is, en anders naar huis rijden.

Het begint mega hard te regen onderweg, dus we gaan naar een jongen die een lier aan het bouwen is. Nou is eigenlijk zelf een jet boat aan het maken. En daar achterop komt een uitloop lier. Aangezien Mies mij overal heeft voorgesteld als de lierbouwer uit Nederland moet ik wel wat tips geven. Ze vinden dat Mies en ik goede ideeen hebben, en over een paar weken is die af en gaan we lieren!

Ze wachten op ons voordat ze gaan testen dus dat is wel gaaf.

Daarna rijden we terug naar Auckland, en zie ik Eva weer voor het eerst in lange. We hebben een biertje en ik Skype nog wat met Sabine.

's avonds eten we broodje hamburger (zelfgemaakt), en Eva heeft wat kip. Michel is eigenlijk vooral aan het klagen over het feit dat ik het eten altijd 4 keer zo snel op heb als hem. En dat ik alleen maar eet, slaap en klaag over het weer :D.

Ontussen dat Eva en ik de laatste restjes aan het eten zijn, heeft Michel de dvd van Erik ontdekt. Hij begon met klassiekers als Oh Oh Den Haag, de vlieger en Eva en ik eindigde het feest met Ademnood van Linda Roos en Jessica.

Daarna lekker in de Spa Pool die ongeveer 40 graden is, heerlijk.

Blog bijwerken en naar BED!

Friday, February 2, 2007

Second Day

Dag 2

Ik word rond een uur of 9 wakker. Dit is natuurlijk een erg mooie tijd, om wat contact te zoeken met de familie. Helaas, de pc van Michel staat uit en hij heeft geen wachtwoord gegeven. Ik moet dus iets anders regelen.Ik kan met mijn gare hoofd ook geen eten vinden, wat er later wel gewoon blijkt te zijn. Dus ik zet de media center bij de tv maar aan. Hiermee ga ik op msn en met gesplete ogen zoek ik contact met het thuisfront. Jezus wat een kleine letters.Ook probeer ik Michel te bereiken dat hij mij het wachtwoord van zijn pc geeft. Ik chat wat met Sabine en de familie. Papa belt mij nog even op mijn mobiel, en we zijn beide verbaast over de kwaliteit. Daarna krijg ik het wachtwoord van Michel en kan ik ook op Skype met Sabine.Ik eet wat en om 4 uur half 5 komt Michel thuis met de opmerking. Je bent helemaal niet weg geweest lambal. Ik geef aan dat ik geen sleutel had dus ondanks dat ik wel weg wilde ik niet kon. Ohwja. Maar weer hoor ik de zin, "Ik weet niet wat jij gaat doen hoor, maar ik ga vliegen". Vandaag ga ik uiteraard mee. Ik gooi mijn scherm in mijn harnas wat ik van Mies heb en pak alles in. De tandem die ik vanmiddag zo netjes heb gevouwen gaat niet mee.We rijden naar een plekje hier 10 min vandaan. De boulevard. Tering wat is het mooi hier, strandje met een paar zon aanbidders en daar achter kroegjes. We rijden door een gruwelijk dure wijk heen, en opeens stop Michel naast de weg. Hier is het! Huh? Ja hier het hekje over stappen en dan vliegen. Damn zeg. Michel en een vriend hem, Daron is als eerste weg, daarna Michel. Ik kijk het nog even af, wil wel weten waar ik kan landen e.d. Nou recht voor de cliff in ieder geval niet. Daar is alleen water. Rechts ook niet, daar is alleen water. Links is op 50 meter een prachtig strand. Daar dus wel. Als je weg geblazen wordt moet je in een tuin landen. Dus dat is ook oppassen.Ondertussen komen er ook allerlei patsers met open autos langs de weg staan om eens te kijken wat wij nou eigenlijk gaan doen. Lache man!

Filmpje van het strand. QuickTime

Ik start ongeveer 10 min later dan Mies en Daron. Zet het scherm op, loop 4 pasjes en wordt gewoon opgetild. Heerlijk. Meteen een super uitzicht en wat hoogte. Ik vlieg een paar keer de duin heen en weer. Dan wordt de wind even minder en ga ik landen. Voorzichtig aan beginnen.Daron land even daarna boven en Michel land bij mij. We pakken op ons gemak in, er komen nog wat mensen vragen stellen, wat we nu eigenlijk doen.Daarna is het een biertje pakken in de bar, langs de supermarkt en dan naar huis. Want Erwin zou langs komen. Die is er inmiddels al een uur als wij om half 8 thuis komen.We eten samen en 's avonds duiken we de SPA pool in. Michel en Erwin worden finaal lek geprikt door Zand Vliegjes. Ze zijn kleiner dan muggen, maar de bulten worden zeker 10 keer zo groot. En jeuken. Ik heb nergens last van.Om uur of 1 gaan Mies en ik het bad uit, Erwin ligt al te slapen in mijn bed, dus ik moet op de bank. Geen probleem want dat is echt een super groot ding. Maar als ik de volgende dag wakker wordt blijkt dat de Zand Vliegjes mij 's nachts ook niet met rust konden laten. Ik ben helemaal lek en heb overal jeuk. Maarja, daar kom ik wel overheen.Morgen is het vrijdag en dan gaan we op weg naar "Mount" we gaan daar een weekend vliegen en blijven slapen bij een vriend van Mies. Dat is een vulkaan, dus dat is een beter plek dan al die soar plekjes. Als ik Mies moet geloven.

First day

Uitpakken
Michel geeft me snel een rondleiding voordat hij naar zijn werk terug gaat. Hij laat me mijn kamer en badkamer zien. Geeft een handdoek om te kunnen douche.

Nou daar zit ik dan, zo gaar als een kabouter net 24 uur gevlogen, meer dan 30 uur onderweg geweest. In het snik hete huis van Michel. Want het was echt warm. Dik over de 25 graden. Was de warmste dag van die week.


Nadat ik mijn tas heb uitgepakt kan ik het niet opbrengen om in de douche te gaan. Te gaar. Om een uurtje of 5 komt Michel binnen. "Ik weet niet wat jij gaat doen hoor, maar ik ga vliegen". Hmmz, dat is natuurlijk wel lache, maar ik ben te moe om te vliegen. Dus ik vraag Mies of we de tandem niet mee kunnen nemen. Zo gezegd zo gedaan, met de tandem op weg naar de duinen. Was ongeveer 40min rijden.

Onderweg stoppen we even voor Mac Donalds en Peuken. Oftewel ik heb in het vliegtuig beter gegeten dan de eerste dag bij Michel ;). Dat zie je ook niet vaak. Al moet ik zeggen dat de MAC hier 100 keer beter is dan in Ehv. Lekkere broodjes.

We rijden door geitenpadjes naar de bovenkant van de duin. Nu begrijp ik waarom zijn auto hoog op zijn wielen moet staan. Damn. Maar wel leuk. Boven lijkt de wind er tegen te vallen, maarja toch maar proberen. Mies gaat eerst met zijn solo. Ook waarschuwd hij nog even dat je niet zonder zonnebrand naar buiten mag omdat ze geen onzonlaag hebben hier. Hij had zelf al een Chemical Peeling. Het vliegen gaat goed en na 3 bochtjes roept ie. Pak de tandem maar. Dus die uitgepakt en die duin af gelopen. Prachtig uitzicht daar. Maar helaas was ik camera vergeten.
Wel klote, maar we zakken uit, dus Michel moet naar boven lopen en ik het scherm vouwen. Is ongeveer een 15 min lopen. Daarna weer naar boven gereden. Het moet toch lukken. De vlagen wind lijken nu harder, maar wanneer de vlaag weg is lijkt het zachter. Toch maar proberen.Nu zakken we nog sneller uit, en landen we weer op het strand. Nu moet Luke de auto halen. Wat een pestend lopen zeg. Maarja, het is voor een goed doel. En ik ondertussen een prachtige zons ondergang zien. Ik heb de zon in de zee zien zakken ;).We rijden nog een keer naar boven. Het is nu al donker, maar de maan geeft zoveel licht dat het nog wel kan. De wind is alleen zelfs na heel lang wachten te zacht. We besluiten terug te gaan. Het is inmiddels half 10. En eenmaal in de auto slaat de vermoeidheid toe. Ik probeer te slapen, maar Mies roept nogal graag als die belt dus ik schrik steeds wakker.

Eenmaal terug wil ik alleen maar naar bed. Ik heb inmiddels echt zware buikpijn van vermoeidheid, en heb het gevoel dat ik moet overgeven. Dus Mies maakt mijn bedje op, en ik duik er meteen in. Slaap.


Next Day
Volgende dag is Michel al naar zijn werk als ik wakker wordt. Ik kan dus niet veel doen. Heb geen sleutel en ook zijn computer staat uit.

Reisverslag

Inpakken
Ik heb ongeveer 3 dagen gedaan over het inpakken van mijn spullen. Steeds maar twijfelen of bepaalde spullen zeker niet mee moesten. Ook tussendoor druk aan het wegen geslagen. Ik mag immers maar 20kg meenemen.
Ik heb alleen de pech dat mijn koffer 6 kilo weegt, en mijn parapent scherm 7,5. Dus er blijft niet erg veel meer over voor kleren. Ik besluit mijn scherm in een losse tas te doen voor het geval het een probleem is. Dan stuurt de familie het ding wel op. Wanneer ik klaar ben met inpakken zit ik op een totaal gewicht van 30 kg.
We zullen de gok maar wagen. We gaan met Henry, Margo, Erik, Britt, Toos, Hans, Sabine en natuurlijk Luke op weg naar Dusseldorf.

Dusseldorf
In Dusseldorf op het vliegveld aangekomen ben ik toch een beetje zenuwachtig over het aantal kilo's. Maar de vrouw achter de bali maakte zich meer zorgen over het feit dat ze op de foto gezet werd, dan dat de koffer te zwaar was. Het werd zonder problemen geaccepteerd en ik kreeg mijn 2 boarding passen.

Op naar een eettent want iedereen had erg veel honger. We bestellen allemaal een Pizza en Pasta en praten nog wat. Dan moet ik toch echt maar eens richting de gate. Maar eerst nog even mijn afscheids kadeau aan Sabine geven. Een knuffelbeer met foto t-shirt aan.

We lopen naar de gate en schieten nog wat foto's. Sabine vraagt of ik haar aub niet wil vergeten, Papa zegt dat ik me niet gek moet laten maken door Michel, en Erik hoopt dat de jongen op mijn neus de drukverschillen aankan.

Ik loop naar douane, maar kom na 5 min weer terug omdat ik mijn vloeistoffen niet in een zakje had zitten. Vermoeiende regels. Sabine nog een kusje geven, en deze keer echt op weg.

Richting Dubai
Het is 5 voor 10 Nederlandse tijd, en ik ben op weg naar Nieuw Zeeland. Zit in een Airbus A370-200 van Emirates Airlines. Ziet er allemaal erg netjes uit, en met de 2 raamstoelen voor mijzelf heb ik geen klagen.
Terwijl de piloot omroept dat er ongeveer 15 talen gesproken worden door de stewardessen aan boord lees ik de tv gids voor vanavond door. En speel ik wat met de computers in de hoofdsteunen.

We gaan op weg, het vliegtuig stijgt stukken langzamer dan die kisten naar Turkije, heerlijk zo rustig. Ondertussen Cola, koekjes en een film. Nahja film, eerst een kwartier reclame...

Ook wel gaaf wat ze hebben gedaan, er zit op de neus van het vliegtuig, en recht onder het vliegtuig een camera naar bendeden. Dus je kunt op de schermen in het vliegtuig naar beneden kijken, en voor het vliegtuig uitkijken. Erg leuk met landen en stijgen. Ook zit er in het vliegtuig een kanaal waar ze een wereld kaart laten zien met daarop een lijn waar we gevlogen hebben en op het moment zijn. Ook komt daar tussendoor af en toe de snelheid, de wind, de hoogte en tijd nog te vliegen. Die dingen vliegen toch tegen de 1000 km/h aan.

Net voor de landing verschijnen er op de schermen de gate nummers voor de vervolg vluchten inclusief vertrektijd.

We stappen het vliegtuig uit en worden met een futuristisch uitziende bus naar een ingang gebracht. Het deel waar wij staan is nog in aanbouw.

Dubai Airport
Aangekomen op Dubai Airport ziet het er allemaal best aardig uit, maar wat me meteen opvalt is dat er behoorlijk weinig stoelen zijn. Overal zitten of liggen mensen op de grond. Sommige helemaal in doeken gewikkeld. Ook lopen er heel wat mensen in de vuilnisbakken te rochelen. Echt smerig maarja, doe je niets aan.

Je kunt op Dubai airport voor 125 euro een lot kopen, en bij 1000 verkochte loten is er dan een trekking. Hier kun je een BMW 750 of een Porche winnen. Deze wort dan bij de deur afgeleverd, overal ter wereld. Wel grappig, maar ik laat mijn geld nog even in mijn zak

Ik loop naar een winkel want ik verga echt van de dorst. Pak daar een blikje cola van 1DHR (25 euro cent ofzo), maar heb natuurlijk alleen euro's bij. Ze konden mij met 10 euro niet helpen, dus pakte ik mijn creditcard. Hierop zei het meisje achter de kassa, "neem zo maar mee". Dus dat was wel fijn :D. Ik wandel naar de Gate en ga daar op de enige vrije stoel zitten. Zet mijn iPod aan en wachten maar. Nog een klein half uurtje.

Ik raak aan de praat met een meisje uit Zuid Afrika die ook op weg is naar Auckland. Ze wil 6 weken in Nieuw Zeeland rondtrekken. Er gezellig, ook wel grappig dat wanneer ze Zuid Afrikaans spreekt dat het gewoon te verstaan is. En dat ze ook mijn Nederlands gewoon verstond.

Naar Singapore
Nu gaan we de Boeing 777-300 in. Ik heb helaas net pech, stoel 23ABC zijn echt konings plaatsen, maar ik moet het doen met rij 21. Gelukkig dicht bij de wc en aan het gangpad. Ik zit naast een Engels echtpaar. Heel gezellig. De TV's in dit toestel zijn nog groter dan de vorige, en het ziet er allemaal wat luxer uit. Ik heb meer dan voldoende beenruimte, dus laat die reis maar komen.

Ik heb deze vlucht behoorlijke buikpijn, das wel een beetje balen. Gelukkig kan ik het er na een paar uur goed uitdrukken ;). Daarna geen last meer gehad. Het eten in dit vliegtuig is weer super. Ontbijt is wat minder, maar avond eten des te beter. Ik heb nu naast de films ook de comedy series als Family Guy en Malcom in the Middle ontdekt. Finding Nemo is er voor de Kidz.

Singapore
Hier mogen we er even uit, een heel mooi vliegveld. Ik loop en rondje naar het einde, en ga weer terug om op tijd terug te zijn bij het vliegtuig. Voor de volgende uurtjes vliegen.

Hier is de reis wel een beetje zwaar, omdat je net erg lang hebt gevlogen, en dan mag je nog eens hetzelfde eind. Maarja, we komen er wel.

Brisbane
Hier is de volgede stop, het is hier gruwelijk warm in de zon. We zijn inmiddels dan ook wel aan de andere kant van de wereld aangekomen. We moeten hier weer even wachten voor we het vliegtuig in mogen. Veel mensen stoppen hier, dus er komen veel nieuwe bij.

Auckland
Op de reis naar Auckland moeten we een douane formulier invullen. Hier geef je aan of je mogelijk spullen bij hebt die je moet aangeven. Ik heb 3 van de 6 hokjes JA. Dus dat wordt de rode uitgang.

Aangekomen in Aucklang is het spullen pakken en naar de douane. Hier beginnen ze mij zenuwachtig te maken met vragen als.
.Waarom ben je hier?
.Hoe lang blijf je?
.Mag ik je return ticket zien?
.Heb je illegale dingen bij?
.Weet je het zeker?
.Ook geen mes voor bescherming?
.Of Drugs om je lekker te voelen?
.En waar ga je wonen?
.Wat voor dame is die Michel?
.Waar ga je werken dan?
Maar het eindigde gelukkig met, loop maar door. JIPPIE.

Maar ik was er nog niet, toen moest ik vreselijk lang op mijn koffer wachten, was al bang dat die kwijt zou zijn. Maar gelukkig, hij was er wel. En pijn pent lag er ook gewoon netjes bij.

Dus ik kon naar de volgende stap van de douane, zeggen wat ik allemaal bij had. Chips, Koffie, Drop, Pepermunt, Schoenen met lompe zolen. Dus ik moest doorlopen naar de controle afdeling, en ze vonden mijn schoenen prachtig schoon. Een hele opluchting dus.

Nog even door de X-ray, en toen naar buiten. Alles was goed. Ik was vanaf dat moment officieel in Nieuw Zeeland. Nog 1 deur door, en daar zat Papa Michel. Te wachten op een hekje. Handen geschud en op stap gegaan. Hij heeft mij thuis afgedropt en is gaan werken. Ik ben mijn koffer gaan uitpakken.

Foto's heb ik nu nog niet hier, maar die komen nog...

Labels: ,