Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Wednesday, March 28, 2007

Dag 56, 57, 58 & 59 Nat!

Vrijdag
WOW! Ik wordt bijna verblindt door het zonlicht wat mijn kamer in duikt vandaag. Het weer is blijkbaar weer omgeslagen. Heel Auckland staat te dampen geloof ik. En zodra je buiten in de zon komt begin je te zweten. Misschien wordt het zelfs wel vliegbaar vandaag! Wie weet.

Maar eerst is het tijd om naar huis te bellen. Pa viert vandaag zijn verjaardag, dus dat is blijkbaar een mooie gelegenheid voor de oma's, opa's, tantes, neefjes en nichtjes om mij te zien/spreken. Is wel gezellig om wat andere te spreken :D. Maar zoals aan alles komt ook hieraan een eind. Want het is tijd om te gaan werken.

Op het werk speel ik even met de Tahoe. Dan merk ik dat wanneer ik m op tafel leg de bal toch begint te rollen. Ik vraag aan Steve of ik er een calibratie in mag bouwen. dat mag, mooi! Dat doen we dus, daarna krijg ik de smaak te pakken, en zorg ik er ook voor dat er wat uitleg tekst in beeld komt te staan.

Tenslotte moet de bal natuurlijk in verschillende kleuren kunnen :D. Dat is zo'n beetje alles wat ik gedaan heb vandaag. Was vooral veel uitzoeken en proberen. Wel leuk, omdat ik nu zelf kon werken :). We willen met Brendan gaan vliegen op Cliff Road, maar aan het einde van de dag draait de wind. Brendan besluit naar Kario te gaan. Wij kunnen nog even niet weg, want Mies moet nog wat afmaken.

Ik vraag nog aan Martin of ik de week dat mijn ouders hier zijn vrij kan krijgen. Dat is gelukkig geen probleem :).

Nu horen we de Claxon, daar is Eva. Op naar huis. Als we thuis komen gaan we ff lekker lamballen. Weer is nog steeds lekker. Rond een uur of 7 gaan Mies en ik boodschappen doen. En ik mag weer rijden :P, Jippie ;). Ik rijd nu zelfs behoorlijk veel aan de linker kant van de weg :).

Daarna Buritos maken, die dan weer opeten, en dan gaan Eva en Mies "Exorcist: The Beginning" kijken. Ik besluit dit verhaaltje op mijn blog te gaan zetten :D. Ik vind die film natuurlijk veel te eng....Donderdag
JEEEEEZUUSSSS! Wat een slecht weer als ik wakker wordt. Niet normaal. Het heeft gewoon heel de nacht geregend en gewaaid. Bah! Bah! Het kan hier inderdaad best slecht weer zijn.

Wanneer we naar het werk gaan regent het nog steeds. Maar op het werk hebben we meer mazzel.

Ik heb op het werk samen met Steve bezig met een "spelletje" waar het op neer komt is dat we een BallInMaze spel hebben gemaakt. De bedoeling is dat je de bal door het doolhof kunt sturen door middel van bewegings sensoren. Voor de nerds, de bewegings sensoren worden uitgelezen over i2c. En omdat het .NET MF is, is er zo goed als geen voorbeeld code, en zitten er in de drivers ook nog veel fouten. Veel uitzoeken dus.

Maar vandaag hebben we het voor elkaar gekregen om de bal te laten bewegen :D. Yahoo! Na anderhalve week is het gelukt. We hadden verwacht het eerder voor elkaar te krijgen, maar toch. We zijn er trots op.

Helaas kunnen we het niet tijdens de lunch al demonsteren, het werkt dan nog net niet ;). We hebben vandaag gezamelijke luch. Het complete Dominos menu. Het is behoorlijk vol in "The Boardroom". Er zijn wat nieuwe mensen bijgekomen. Die zullen Tim en Chad gaan vervangen. Alleen Tim en Chad zijn nog niet weg.De lunch heeft als reden dat het goed gaat met EmbeddedFusion. We staan op het punt grote stappen te maken met de nieuwe hardware. Er stromen orders binnen, en er worden nu ook daadwerkelijk eigen producten opgestuurd. We krijgen een speech en daarna allemaal een envelop met $100. Dat is altijd prettig natuurlijk :D.

Na de lunch krijg ik het voor elkaar de bal daadwerkelijk door het doolhof te sturen met beweging. Gaaf man! Nu moet ik alleen nog even de gevoeligheid e.d. aanpassen. Daar besteed ik de rest van de dag aan :D. Ik wordt alleen veel afgeleid, want iedereen wil er mee spelen :D. En iedereen vind het gaaf! :D.


Klik hier voor een filmpje van de Tahoe.Tony en Karen komen vanavond eten. Ze komen zelfs samen, dus het gaat de goede kant op :). We besluiten gewoon lekker makkelijk te doen, en eten bij de Indier te halen. Tony en Karen nemen salade mee.

Na het eten is het natuurlijk weer tijd om over vliegen te praten ;). We vragen Tony wat de mogelijkheden zijn in Hawks Bay.

Woensdag
Vandaag is het weer niet veel soeps. Het is wel warm, maar er valt ook veel regen. Het is nog steeds ruim boven de 20 graden hier :).

Vandaag is het weer tijd om te werken. Moet borden programmeren, en tussendoor ben ik met Steve bezig aan het Tahoe bord.

Als we thuis komen is het tijd voor een filmpje. We zijn zo moet van het werken en het weer ;). Het is om depressief van te worden :P. Lache met Shrek2 dan maar :D.Na Shrek beginnen Eva en Ik aan het eten. lekker varkenshaasje in pepersauce klaarmaken :). Als ik de frietpan buiten zet staat daar Ann. Whoops! Die zou ook nog langskomen. Dan hadden we misschien beter wat eerder kunnen eten. We droppen Ann op de bank en eten snel onze maaltijd :). Daarna vergezellen we Ann op de bank.

We willen met pasen naar Hawks Bay. Ann komt daar vandaan, dus die heeft wel wat goede ideeen qua verblijf. We gaan huisjes zoeken om de nachten door te brengen. Ze zijn niet echt duur. Shane & Summer en Brendan & geliefde blijven ook in het zelfde huisje slapen. Kunnen we mooi de kosten delen :D.

Dit huisje wordt het!Als we zo'n beetje alles hebben uitgevonden en uitgepraat gaat Ann weer naar huis. Nu is het beddtijd. Morgen lekker weer aan de .NET MF werken :D.

Dinsdag
Vandaag moet er zoals elke "werkdag" weer worden gewerkt. De dag begint niet echt veel belovend. Het is erg bewolkt en de vliegverwachting is niet super.

Op het werk moet ik tussendoor wat borden programmeren. Wel balen, want ik ben heel vorige week bezig geweest met .NET Micro Framework. Dat was natuurlijk veel leuker. Dit is een helemaal nieuw Microsoft Embedded Operating System. Software voor dit systeem moet ik programmeren in C#. Vorige week ben ik hier al heel veel mee aan het spelen geweest met Steve. Steve is de grote baas van EmbeddedFusion.

Steve is voor 2 weken in Nieuw Zeeland, hijzelf woont in de States. Hierna zal hij naar een MEDC beurs gaan waar de EmbeddedFusion Tahoe borden met .NET MF worden gedemonstreerd.

's Middags krijgen we een mailtje van Brendan, of we zin hebben om gezellig bij hem te komen eten. Daar hebben we natuurlijk wel trek in. Wij nemen drinken mee, als hij maar zorgt dat er eten is :P.

We werken vandaag tot een uurtje of 6 door, het is toch geen lekker weer, en dan kunnen we meteen door naar Brendan.

Brendan maakt voor ons een lekkere grote lap vlees met daarbij natuurlijk wat sla en knoflookbrood. Dat wordt smullen. Daarbij hoort natuurlijk ook een biertje van onze kant ;).

Voor het eten heeft Mies natuurlijk de XBox onveilig gemaakt, en daarna is het tijd voor de DVD speler. We gaan 80's Music Videos kijken. Want die vind Brendan zo leuk :P. Wij ook wel hoor ;). Ondertussen deelt hij nog een stapel DVD's uit die we zeker moeten kijken. Helaas heeft hij geen koffer met tijd voor ons :P. Want die gaan we zeker te kort komen.

Als we thuis komen gaan Mies en Eva Bad Santa kijken. Echt een typische film voor deze tijd van het jaar :). Ik ga lekker mijn Blog typen. En aan het einde kijk ik nog ff mee.Dan is het weer beddtijd.

The people

De mensen
Omdat heel wat mensen zich bij het lezen van mijn blog behoorlijk afvragen wie-wie is. Hier een lijstje met de mensen. Heb niet van iedereen foto's dus we zullen het hier even mee moeten doen. Zodra ik meer heb, komt er meer :).

Eva & Mies (Mike, Michel, ...)
Hierbij woon ik in huis. Ze hebben zelf ook een blog op AcroMania.nl.Brendan & Sarah
Brendan is een parapenter waar we veel mee optrekken. Gaan regelmatig bij elkaar eten, en samen vliegen als het kan. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, dus daar kunnen we m nog wel een beetje mee pesten.Heeft niet te lang geleden Sarah leren kennen. Sarah begon na haar eerste tandem al over vliegen te dromen. Dat duurt niet lang of die begint ook. Sarah is ook mee geweest met pasen.


Daron
Het huis waar we in wonen is eigenlijk van Daron. Hij woont nu een paar maanden bij de ouders van zijn vrouw. Daron en zijn vrouw Lisa hebben een paar maanden terug een dochter Mia gekregen. Daron kent alle vliegplekken in Nieuw Zeeland ongeveer. Heeft altijd fantastische verhalen.Shane, Summer & Ben
Wonen bij The Mount (Manganui). Wanneer we daar gaan vliegen blijven we het weekend bij hen slapen. Altijd super gezellig. Shane houd vooral van Wiskey en Wiet! Hun hond Ben is echt de beste die er rondloopt ;). Grappig beest!
Juan
Juan is een jongen uit Brazilie. Hij is ongeveer een jaar geleden naar Nieuw Zeeland gekomen. Juan is een vriend van Shane & Summer. Aardige gozer, ook een paraglider.Helen
Woont bij Shane in de buurt, is vaak op de Mount te vinden. Ze kwam met pasen ook een nachtje slapen.


Crazy-Steve
Gaan we ook wel eens mee vliegen. Deze man verteld aan een stuk door, en als we hem moeten geloven kan hij dansen als de beste. Aardige gozer!Megan & Zurich
Megan en haar hond Zurich. Megan is ook een parapenter. Heeft het een tijdje rustigaan gedaan, en wordt nu weer actief qua vliegen. Met haar zijn we naar het museum geweest.Tony & Karen
Met Tony en Karen gingen we vaak wat doen. Op het moment hebben ze wat huwelijks problemen. Dat is wel zonde. Ze komen nog steeds regelmatig eten.
Hugo
Is commercieel tandempiloot in Queenstown geweest. Heeft laatst zijn enkel zwaar gekneust met een tandemlanding. Gaat nu allemaal weer goed. Heeft altijd mooie verhalen over zijn tijd als tandempiloot.The Danimal (Dan)
Woont met Hugo samen in 1 huis. Met hem zijn we gaan nachtvliegen.


Carl & Liz
Carl is een echte reiziger. Nu doet hij het rustig aan want hij moet zijn school afmaken. Is ook een soort van Acropiloot. Liz is zijn vriendin. Aardig meisje die niet op haar mond is gevallen.Francios
Francios is een eigenwijze Zuid Afrikaan. Hij woont ook in Auckland, en wil graag Acro gaan doen. Hij heeft daarvoor een boot met een lier gekocht. Met hem hebben we onze eerst NZ Lier ervaring gehad.


Julie & Terry
Eva kent Julie van de integratie cursus. Terry is heel erg grappig, heeft echte droge Engelse humor. Ze hebben een tandem gedaan op Glover.Alex
Dit is een parapenter en vriend van Brendan. We hebben hier een keer een BBQ gehad. Deze jongen heeft een fantastisch huis.


Anne
Oude buren van Mies en Eva, de buurvrouw toen ze in hun eerste huis hier woonde. Stevige gezellige vrouw. Komt regelmatig op de koffie. Heeft geholpen met een huisje zoeken op Tah Mata Peak.


Chad
Jongen met wie ik samen in een kantoor zit. Hij is een Indier, en als hij met zijn moeder belt is hij niet te verstaan ;). Wel altijd gezellig.


Lucas
Ik moet veel kleine taken voor hem oplossen op het werk. Wel een aardig gozer. Hij zegt zelf dat hij een surfer Dude is ;).


Andere collegas
Mark: Baas over hardware, regelt de meeste taken voor mij en heeft samen met Mies mijn opdracht bedacht.
Steve: De Opperbaas uit de States. Met hem samen heb ik aan .NET MF gewerkt.
Martin: De baas van EmbeddedFusion Nieuw Zeeland.
Ton: Een andere Nederlander die bij EF werkt.
Mitchell: Verlegen jongen, maakt alle software tests.
Tim: Hardware jongen.
Lisa: Floor Manager ;)
Chip: Sales
Phillip: Accountant

Tuesday, March 27, 2007

Dag 55

Maandag
Zo in een lekker vers bed geslapen. Gisteren bij het verwissellen van mijn beddengoed ook maar meteen de gordijnen open gedaan. En laat ik nou vergeten zijn ze dicht te doen. Jezus! Wat heb ik slecht geslapen. Ik werd vannacht vergezelt door 2 muggen. Deze zijn zo vriendelijk geweest mij wakker te houden met hun gezoem. En daarbij vonden ze het ook wel leuk mij ook nog 5 keer in mijn linker hand te steken en 2 keer in mijn rechter hand. En het JEUKT!

Gelukkig kan een lekker ontbijtje mij wel opvrolijken. Ik leg wat brood uit de vriezer en ga in de douche. Mijn brood is nog wat vochtig, dus ik besluit het te toasten. Wanneer het brood daaruit springt en in de eerste hap neem bedenk ik me opeens. Oohw ja, het brood heeft gisteren een paar uur open gelegen. Bluh! Het is niet echt lekker. Dat was het laatste brood, dus eet het wel op. Maar besluit niets mee te nemen naar mijn werk :p. Zo dat begint lekker :D.

Omdat we geen brood bij hebben besluiten Mies en ik om 1 uur dat we ff wat eten gaan halen. We kunnen het bij zo'n gaar barretje op de hoek halen (paar keer gedaan, maar geen success). Of we kunnen naar Silvia Park lopen. Kan nooit ver zijn ;). Het is super lekker weer, dus dat gaat m worden.

15 Minuten later zijn we bij Silvia Park. Whoops! was toch iets verder dan verwacht. We bellen Eva of ze ook wil komen lunchen. Ze is ziek naar huis gegaan. Dus ze besluit om ook ff langs te komen. Mies en ik halen ondertussen een bak Sushi en wat te drinken. Niet veel later komt Eva, en ook zei besteld een lekkere bak Sushi.

Na het eten brengen we Eva naar huis, zodat wij na het werk de auto hebben. En dat Eva ons niet helemaal hoeft te komen halen. Wel moeten we boodschappen doen als we terug gaan. We hebben namelijk niet echt brood mee zoals als ik zei :P. Wij gaan terug naar EmbeddedFusion.

Zo dat was een lange lunch break. Nadeel hiervan is dat we weer wat langer door moeten werken. Maar Mies en ik besluiten te werken tot het vliegbaar wordt. Dus om 5 uur moeten we gaan. Het is misschien vliegbaar op Glover.

Wanneer we daar aankomen gaan de bomen wel heen en weer, ook zijn er windlijnen. Maar deze windlijnen komen over Brouwns Island. Veel te oost dus. Normaal vlieg je wanneer de wind tussen Rangitoto en Brouwns Island door komt. We overleggen even. Lastige keuze. Ik denk dat het wel lift, en Mies twijfelt nog. Dus hij zegt, als jij denkt dat het lift. Moet je het maar proberen. Gewoon kijken of je opgetild wordt. GOED plan.

Ik pak mijn spullen uit, zet mijn scherm op, en voel een beetje lift. Het is niet zoveel als normaal, maar volgens mij wel genoeg. We hebben een beetje strand, dus het is geen ramp als ik uitzak. Dus ik loop over het randje heen. Krijg meteen een beetje lift, maar voel ook dat hij heel oost is. Maar het is wel vliegbaar. Ik vlieg langs de Cliff naar de vlag en pak beetje bij beetje hoogte. Ik draai op bij de vlag en heb maar weinig voorwaarts. Wel genoeg :). Als ik weer bij de start terug ben start Mies ook weg.

Mies moet natuurlijk zijn pak nog aan. Dat duurt maar en dat duurt maar ;)!


Het uitzicht van boven.


Daarna komen Daron en Tony nog. Daron probeert bij het bankje te toplanden. Hij raakt met zijn harnas een plant. Maar hij blijft het tot op de dag van vandaag ontkennen. Iedereen in de omgeving hoorde het gekraak. Maar hij is ervan overtuigd dat hij nooit fouten maakt ;).

Daron na zijn landing


Mies en ik zijn nog een beetje bij elkaar aan het kloten. Steeds als je voor de ander langs vliegt begin je als een gek met je remmen te flapperen. Dit veroorzaakt natuurlijk een hoop turbulentie.

Als Mies en ik willen praten moeten we redelijk dicht bij elkaar hangen. Radio's zijn zo onhandig :).


Gelukkig wordt het langzaam later. Ik moet ongelooflijk plassen. Maar er is zo'n mooie zonsondergang die je alleen vanuit de lucht kunt zien, op de start ben je het haasje. En de wind is afgenomen, dus wanneer je nu land kom je nooit meer boven. Dilemma! Ik besluit toch maar door te vliegen. Dan maar een beetje mijn benen bewegen enz, om maar niet aan de wc te denken. Dan roept Mies ook nog "We blijven ff vliegen voor de zon!" Niet wetende dat, dat de enige reden is dat ik nog in de lucht hang ;).

Blijven vliegen, foto's blijven maken!


Het wachten is niet voor niets geweest. Al zeg ik het zelf!


Zodra de zon weg is duik ik naar de landing, land ik, maak ik mijn harnas los en ren ik naar de struiken. Aaaaaahhhhhh, dat is lekker. Ongeveer 3 minuten later voel ik me als herboren. Niet veel later landt Mies ook. Zodra ik mijn scherm aan het vouwen ben komt er weer een muggen invasie. Ik wordt rechts 3 keer net onder mijn pink aan de binnenkant van mijn hand gestoken. Mijn linker hand gelukkig maar 1 keer. Het is weer bijna in evenwicht.

Mies komt in voor de landing.


Nu is het tijd voor wat boodschappen. We kopen wat brood en avondeten en dan racen we naar huis. Ik heb best wel honger.

Als we thuis komen gaan we The First Descent afkijken, en daarna is het tijd voor Bones. Mies maakt de Jamie Oliver vis klaar, en ik mag de friet bakken ;). De vis van Eva lijkt een worm te bevatten. Maar we zijn er nog steeds niet uit of dit zo was. Het is wel super lekker iig.

Daarna nog wat tv kijken en lekker naar bedje!

Monday, March 26, 2007

Dag 54 Gaaaap!

Zondag
Vandaag beetje eerder uit bed dan gisteren. Het is nu ook lekker weer. Heb wel lekker geslapen. Als ik in de kamer kom liggen Eva en Mies op de bank "Little Britain" te kijken. Aah daar hou ik wel van. Ik duik op de andere bank. Ondertussen maak ik ook nog een ontbijtje.Eva voelt zich niet zo lekker, is wat gaar en loopt heel de tijd te snotteren. Die doet dus lekker rustigaan :).

Wanneer "Little Britain" is afgelopen is het tijd voor een film. Is toch niet vliegbaar. Het is wel super mooi weer, maar waait gewoon te hard. Het komt dus behoorlijk goed uit dat we een hele lading films van Daron hebben gekregen ;). Het wordt Hot Fuzz. Ik vind het niet zo'n leuke film. En Mies blijkbaar ook niet, want die ligt alweer te slapen :P.Als deze film is afgelopen gaan we Casino Royale kijken. James Bond alias 007 doet het altijd goed op de zondagmiddag. Ik heb m al gezien, maar vind die film toch wel lache. In de pauze belt Brendan, of we naar de BBQ van Alex komen vanavond. Hij had ons uitgenodigd, maar we waren het een beetje vergeten. Klinkt als een goed plan. Vanaf 6u zijn we welkom. Nu eerst de film afkijken.Nadat James Bond al het kwaad weer een lesje heeft geleerd ga ik de was vouwen en mijn beddegoed verwisselen. James komt nog even wat maten in de tuin opnemen, want die moet hier blijkbaar binnenkort wat taken verrichten.

Voordat we gaan moeten we natuurlijk nog een klein stukje "The First Descent" kijken. Eeen ubergave snowboard film/docu. Ik spring ondertussen ff in de douche. En dan is het tijd om naar Alex te gaan.Aangezien het een regel is in NZ dat wanneer er een BBQ is dat je je eigen spullen mee moet nemen, gaan we maar even boodschappen doen. Een BBQ wordt alleen voor de gezelligheid georganiseerd ;).

Wanneer we bij Alex aankomen zijn we verbaast. Wat heeft die gast een gaaf huis. Wanneer je onder een poortje door loopt moet je over een soort loopbrug naar zijn huis lopen. Dan wat trappen op. Is niet uit te leggen :). Als je over het balkon in de tuin kijkt, kijk je zeker 20m naar beneden, en staan er gigantische bomen. Echt een super gave tuin, en zeker ook een gaaf huis.

Er zijn een hoop parapenters op de BBQ, ook Francios. Hij verteld dat hij de boot met lier heeft gekocht. Dat kan dus wel gaaf worden. Kunnen we binnenkort heel hoog opgelierd worden ;). Brendan komt ook nog met zijn nieuwe vriendin.

Ik raak aan de praat met Ramon. Weer een echte dude. Hij is snowboarder en parapenter. Hij is nog niet zo lang terug van 7 maanden Antartica. Hij heeft daar op een research centre gezeten. Hij deed search en rescue. Hij laat wat foto's zien die hij op zijn laptop heeft staan. Dat is gaaf zeg!

Om een uurtje of 12 gaan we naar huis. Eva voelt zich nog steeds niet lekker en wil lekker gaan slapen. Was echt super gezellig. Volgende keer weer ;).

Nu is het tijd om te slapen. Dit was echt de aller lamste dag sinds ik in Nieuw Zeeland ben. En ik denk niet dat ik dit nog ga overtreffen :P.

Saturday, March 24, 2007

Dag 53

Zaterdag
Zooo, ram door de wekker heen geslapen... Of was ik nou vergeten een wekker te zetten. Nah maakt niet uit, dan maar iets langer met kleine oogjes lopen. Het is pas kwart over 10, dus niet echt een hele grote ramp.

Als ik wakker wordt zitten Mies en Eva gezellig met de ouders van Mies te bellen. Het weer blijkt al een stuk bij gedraaid te zijn, want ik vind het prachtig weer. Mies zegt dat het al een beetje geregend heeft 's ochtends.

Het ziet er qua vliegen niet echt super uit, de wind is erg hard. En dat is misschien maar goed ook :P. Het huis is namelijk weer aan een grote schoonmaak toe ;). Ik begin met mijn kamer en badkamer. Eva is met de keuken bezig en Mies maakt broodjes. Daarna stofzuigen we om de beurt nog wat en doe ik mijn was. Zo... Hier hebben we behoorlijk wat uren mee gevuld. Het is ook zweten geblazen, want ondertussen is het buiten nog mooier weer geworden. De zon schijnt weer hevig.

Maar helaas! Het is nog geen vliegweer. De wind is erg hard maar neemt wel af. De richting is ook niet goed. Dat wordt dus Grey's Anatomy marathon. Na een afleveren controleren we het weer. Helaas, nog net te hard. Dat wordt nog een aflevering.Na deze aflevering lijkt het zelfs te licht, we besluiten de gok te wagen. En jahoor, het is weer als we op Glover aankomen. We vliegen iets meer dan een half uurtje en dan wordt het wat turbulent en de lift is een heel eind weg. Oh ooohw, volgens mij wordt die weer oost. We besluiten nog even af te wachten.

Mies met links de SkyTower


Mies in zijn banaan


Mies wil nog even wachten, maar ik besluit te gaan landen. Heb natuurlijk geen zin op op het homo strand te staan ;). Niet veel daarna komt Mies ook landen. Op de start komen we Chris van gisteren tegen. We vertellen hem dat het waarschijnlijk niets is.

Chris krijgt het slechte nieuws te horen ;)


Nog maar een foto


Als we een uur op de start gewacht hebben lijkt het weer goed. Geen windlijnen, de wind is wat zacht. Maar toch voelt het goed. We staan met 3 man op een rij klaar om te starten. Ik moet wachten op een briesje, anders krijg ik mijn scherm echt niet boven. Mies begint te lopen en start weg. Hij zakt meteen als een baksteen. En dan zien we m even niet, nog iets langer niet. Oohww neej! Maar jahoor, daar is hij dan toch. Hij komt in voor de landing en het eerste wat hij zegt. Don't launch, it's way
to east. Haha! Dat is duidelijkd dan. Hij ziet er ietwat gespannen uit :P.

De start bij Glover Park


Kleine panorama


We besluiten om maar een biertje te gaan halen met Chris en dan te gaan. Zonde, maar toch mooi dat we hebben kunnen vliegen. Was een mooie dag.

Eenmaal terug moet er natuurlijk weer een aflevering Grey's gekeken worden. Eva vindt deze sersie helemaal geweldig. En ook Mies vindt het volgens mij wel lache! Ik maak ondertussen de kip voor het avondeten klaar. Die kip eten we dan ook maar voor de tv :P.

Daarna blog typen en bellen :), dat moet natuurlijk ook gebeuren. Ondertussen kijken Mies en Eva gewoon verder. Maar ik trek het niet meer ;) al dat verdriet!

Net voor ik ga slapen krijg ik van Eva nog een Fijoa, dit is een kadeau van de buurman. Echt een heel aparte vrucht die je eet als een kiwi. Ook een apart smaakje, maar wel lekker :D.
Dan is het weer bedtijd. Wat we morgen gaan doen is nog onduidelijk. Misschien lekker niets! Truste!

Dag 51 & 52 Sport en BBQ

Vrijdag
Vandaag is het weer, weer super. We rijden naar ons werk met vol de zon op ons gezicht. Maar de weerverwachtig qua vliegen is niet veel. Maarja je kunt natuurlijk niet alles hebben.

Op het werk kijken we nog een keer naar de vliegverwachtig. Het lijkt erop dat het alleen op North Head vliegbaar is. Dat is balen want dan moeten we over de drukste brug van Aucland in de spits. Daar komt nog bij dat er 2 fieldpacks thuis liggen. Dat gaat hem dus niet worden.

Als Eva ons komt halen vertelt ze dat ze rugby kaartjes heeft voor vanavond. De "Auckland Blues" tegen "Weet ik veel". Het is lekker weer, dus dat wordt een lekker avondje uit.

Wanneer we thuiskomen hou ik een beetje het weer in de gaten. Mies knutselt wat aan zijn scherm want zijn rem elastiek is los. We geloven er allebei niet zo in. Maar besluiten toch ff naar Glover te rijden. Als het niets is kunnen we daar ons scherm vouwen.

We lopen zonder scherm naar de start toe. Daar staat al iemand over het water te kijken. Mies en ik lopen naar de rand. Het is P-E-R-F-C-T man, draaien om en gaan ons scherm halen. Huh? Ja het is perfect, alleen beetje hard, maar daar komen we wel tegen in. We gooien ons scherm neer en zijn weg.

Tide is low today :)


De andere jongen probeert daar ook te starten, maar het duurt 3 kwartier tot hij weg is. Hij was een beetje eigenwijs. Want hij probeert steeds op de verkeerde plek te starten. En luisterd niet naar ons advies. Maar uiteindelijk komt ook hij weg :D.

Rond een uurtje of 6 topland ik. Het is echt SUPER turbulent. Daarna komt Met het proberen. Hier een klein video'tje hoe het is om te landen in turbulentie met een Acro scherm.

KLIK KLIK KLIK, is wel gemaakt met mijn telefoon. Afspelen kan met Quicktime.We leggen nog een nieuwe jongen uit waar hij op moet letten bij Glover. Dan starten we om kwart over 6 nog voor een kort vluchtje. We moeten immers om 7 uur thuis zijn, dan vertrekken we richting de ruby match. Als we ff in de lucht hangen is opeens de wind weg.... Oh oohw! Dat wordt snel landen, ik duik als eerste naar beneden en land best makkelijk. Niet lang daarna komt ook Mies landen. Hmmz, dat ging snel. Zon weg, wind weg, ligt weg :|. Inpakken en wegwezen nu, want de muggen zijn ook weer wakker.Ik rijd terug en als we thuis komen staat Eva al in de startblokken om naar de Rugy te gaan. We springen in de auto en rijden naar het stadion. Als we in het Stadio aankomen zijn we mooi op tijd. We halen een lekkere hot dog en hot chips en gaan zitten. We zien de Mascotte van de Blues nog wat schoten afvuren en dan begint de wedstrijd.

The hot dogAnd hot chips!


Het spelletje


Lekker knuffelen


Het is een leuke wedstrijd, ik begin het spelletje nu wel een beetje door te krijgen :D. Dat maakt het allemaal toch weer wat leuker.

In de pauze is het tijd voor het kus spelletje. Wanneer je op het scherm komt met een hartje er omheen "moet" je elkaar zoenen. Wel grappig om te zien. Zeker omdat 1 jongen een compleet vreemde zoent en een klap krijgt :D.De tweede helft van de wedstrijd is niet zo spectaculair omdat de Blue nu van ons weg spelen. Wel nog een paar heerlijke tackles. Lache man! Er moet er nog een van het veld af, en dan is de wedstrijd weer voorbij. We gaan 1 min voor het einde weg, dan is het niet zo druk :). En de uitslag is blijft waarschijnlijk toch 27-6 voor The Blues.

Daarna gaan we nog even langs de GPK bar, daar heeft Eva met wat mensen van haar werk afgesproken. Onder het genot van een Guinness wachten we op de collegas. Na een lekker drankje met de collegas is het weer tijd om naar huis te gaan. Kunnen we nog mooi de laatste aflevering van House kijken :D. En dan lekker slapen!

Donderdag
Vandaag is het weer een prachtige dag. Alleen de wind is waarschijnlijk te zacht om te gaan vliegen. We kunnen eigenlijk ook niet gaan vliegen, want het is al kwart over 5 als we opgehaald worden van het werk. Dan moeten we nog vlug even boodschappen doen en dan naar Brendan, we zijn uitgenodigd voor een BBQ.

We gooien de boodschappen thuis af, en rond een uurtje of 7 vertrekken we richting Brendan. Hij zou voor het eten zorgen als wij het toetje en drinken meenamen. Dus gewapend met een viantta en wat bier staan we voor de deur.

We krijgen een rondleiding door het huis, en dan gaat de XBOX aan. Mies wil natuurlijk spelletjes spelen. Eerst spelen we wat burnout, daar heeft Mies al snel genoeg van. Dat wordt het The HULK, het grote idool van Mies. Daar zijn we wel even zoet mee.Ondertussen staat Brendan lekker te bakken en te braden. Het ruikt lekker, en het ziet er ook zeker goed uit.

We krijgen lam, gegrilde groenten en brood opgedient. Het zo lekker als het eruit zag was het ook. Die gast kan wel bakken :).

Na het eten is het tijd voor de film Team America. Eva en Mies hadden deze nog niet gezien, ik wel maar vond hem zeker de moeite waard om nog een keer te kijken ;).Zodra de film afgelopen is valt Mies in slaap, we gaan lekker naar huis en slapen. Fantastische avond :D!

Thursday, March 22, 2007

Dag 48, 49 & 50 Kario is on

Woensdag
Nou gisteren was het geen vliegweer. Helaas want ik had er wel behoorlijk op gehoopt. Heb wel zin om weer een keertje te vliegen.

Op het werk houden Mies en ik het weer vanaf het eerste uur in de gaten. Ergens in de ochtend krijgen we ook nog een mailtje van Brendan. Of we mee gaan naar Kario, hij vertrekt om 10u. De eikel. Er zijn ook mensen die moeten werken.

Om kwart over 3 staat Eva voor de deur. Ik zeg tegen Steve dat ik toch echt weg moet. Hij kijkt bedenkelijk op zijn horloge. Ik vertel hem dat hij niet op zijn horloge moet kijken maar naar buiten. Het weer is perfect... Hij meent dat de weekeinde daar voor zijn, maar ook hij zou moeten weten dat de weekeinden altijd slecht zijn ;).

We vertrekken naar Kario. En wanneer we daar aankomen hangen er al een zooitje gasten in de lucht. Geen bekenden. We rijden meteen naar de startplak bij de huizen, gooien scherm uit en ik ben weg. Mies laat nog even op zich wachten. Die jongen is niet meer zo snel. Zodra hij ook is gestart vliegen we naar het hoge Cliff. Nu is die opeens wel snel, maar dat zegt meer over zijn scherm ;).

Links van het hoge cliff


Rechts van het hoge cliff


Mies doet nog een SATje


Het is heel raar weer. De wind is best stevig en er zit best wat lift, maar toch ook niet. Maarja, het is vliegbaar, dus, waarom zeuren :P. We spelen wat in de lucht. Ik doe zelfs voor het eerst een klein spiraaltje voor de duin. Voor alles een eerste keer :). Ik probeer ook een stukje afstand te vliegen. Mies komt niet mee, dus kom snel weer terug. We toplanden een keer om te urineren. Aaaahhh dat is lekker zeg.

Net geurineerd


Uitzicht bij het toplanden
Dan starten we weer, de zon begint nu aardig te zakken. Het is al 6 uur geweest. Dan zie ik Mies van het hoge Cliff naar de start vliegen. Ik ga er achteraan. Als we daar zijn gaan we weer terug. Nu vliegt hij een stukkie overland, ik ga er achteraan. Dit wordt echt een lange tocht. Mies trapt vol speeds (dat weet ik op dat moment nog niet).

Ik zit met mijn handen los achterover in mijn zitje. De reis gaat zo goed als vanzelf. In de verte zie ik Mies vliegen. Hij vliegt tot "The Gap" dit is ongeveer 30km. Ik haal het maar tot een km of 22, maar we moeten ook nog terug. Dit gaat gelukkig een heel stuk sneller. Ik maar nog wat foto's met mijn telefoon want ik ben mijn camera vergeten. Dom dom dom!

*KLIK* Quicktime filmpje wat ik met mijn telefoon heb gemaakt. Kwaliteit is niet alles. Maarja, beter dan niets toch ;). *KLIK*

Als we in het donker landen is Megan er ook. We besluiten bij haar te gaan eten. Megan is een parapenter en een paar jaar met een Nederlander getrouwd geweest. Ze kent de Nederlandse gebruiken dus. We krijgen lekkere hollandse Rookworst opgedient, lekker!

Ik val na het eten bijna op de bank in slaap. Het is tijd om terug te gaan. We gaan slapen.Dinsdag
Alles heeft er een paar dagen op gewezen dat het vandaag vliegbaar gaat woorden. MAAR helaas. Het zit er niet in vandaag. De wind is mega hard, en wordt aan het einde van de dag alleen maar harder en turbulenter. Het is niet eerlijk :(.

We blijven het weer volgen en het lijkt erop dat wat misschien morgen mazzel hebben. Daar gokken we dan maar op. Want we willen toch wel graag een keertje vliegen ;):P. De winter komt er aan, dus we moeten nu iedere kans pakken.

Als we thuis komen besluiten we dan ook maar om de House marathon voor te zetten. En natuurlijk hoort daar om half 10 Boston Legal bij. Dat is ook nogsteeds vaste prik.Maandag
Vandaag niet veel bijzonders. We hebben niet veel te doen, dus besluiten we een House marthon te houden. We hebben alle afleveringen van Hugo gekregen, dus gaan we die lekker ff kijken.

Sunday, March 18, 2007

Dag 43 t/m 47 Eindelijk weer gevlogen

Zondag
Vandaag ben ik behoorlijk vroeg wakker. En met behoorlijk bedoel ik een uurtje of 6. Het schiet me opeens te binnen dat ik wel mijn wekker heb gezet, maar geen rekening heb gehouden met de "Nieuw tijd". Deze nacht is de wintertijd ingegaan.

Met mijn slaapdronken hoofd probeer ik om 6 uur 's nachts uit te rekenen wat de klok nou precies moet gaan doen. Volgens mij heb ik er behoorlijk lang over gedaan, en ik was er nog steeds niet uit. Toen herrinerde ik me een heel oud zinntje "Spring forward, fall backward". Oftwel, de klok moet achteruit. Ik dat gedaan en weer in slaap gevallen.

Om half 8 wordt ik weer wakker, ik moet naar de WC en besluit voor de zekerheid nog even te controleren of ik alles goed heb gedaan met de klok. Ik loop naar de tv en kijk ff op teletekst. Alles was goedgegaan ;). Ik ga nog een uurtje terug naar bed en besluit dan op te staan. Ik voel me verrassend fit na gisteravond ;).

Ik zet alle spullen voor het ontbijt klaar, omdat Mies en Eva nog in bed liggen maak ik nog niets. Ik ga wat bellen met het thuisfront :P en een spelletje doen op de computer.

Als Eva en Mies eruit zijn maak ik het eten helemaal klaar, eitje, croissant in de oven, broodjes in de over met kaas, koffie en thee. Mies belt ook nog even met zijn ouders en dan kunnen we eten.

We moeten vanmiddag naar de kerk, de dochter van Darom (Mia) wordt gedoopt, en daarna is er een heerlijke lunch bij Daron thuis. Ik voel me na het eten niet zo lekker :( misschien een verkeerd eitje gehad.

Het eten bij Daron ziet er geweldig uit, maar ik durf er niet aan te komen. Voel me echt niet lekker. We blijven niet te lang bij Daron, want we hebben om 2 uur in het "Auckland Domain" afgesproken. Het museum van Auckland. Er is hier een tentoonstelling over vulkanen in Nieuw Zeeland. En natuurlijk nog veel meer.

We zijn natuurlijk allemaal gaar, maar het museum bezoek is toch razend interresant. We bekijken ook nog andere onderdelen zoals de Maori en de Oceaan.

Daarna gaan we nog even wandelen, er staan hier super mooie planten. Waaronder bijvoorbeeld een banenboom, en een gevoelige plant. Wanneer je deze gevoelige plant aanraakt laat die alles hangen, klappen de bladeren dicht, en doet hij alsof hij dood en ziek is. Heel erg grappig. Even later gaan de bladeren weer open.

Na dit alles hebben we afgesproken om met Julie en Terri te gaan eten. We hebben afgesproken bij de Indier. Lekker eten man. Daarna lekker naar bed! Moet morgen weer werken :(.

Zaterdag
Yahoo! Mies klopt 's ochtends op mijn deur met de melding: Het is vliegbaar :). Ik vlieg natuurlijk uit bed. Hij heeft thee gemaakt, en we eten wat koeken voor ontbijt. Eten kan ook na het vliegen ;). Mies smst Steve, Brendan, Francios en Carl of ze ook komen vliegen. En we springen in de auto. Ooohw ik hoop dat ik nog kan vliegen ;).

In de auto stromen de smsjes binnen. We krijgen van iedereen een reactie, behalve van Carl. Dat zal wel druk worden dan. Op Cliff Road hebben nooit meer dan 3 mensen gevlogen. En nu zijn we opeens met 5 man. Cliff road is erg klein, het is de plek waar ik mijn eerste solo in NZ heb gemaakt.

Brendan staat al op de start. Hij weet het nog niet, Mies en Ik gelukkig wel, en we gooien meteen onze spullen eruit. Ondertussen arriveren ook Crazy-Steve en Francios. Mies start lekker spectaculair weg. "Silly Dutchman launch" noemt Steve het. Ik start een minuutje na hem, en maak de naam weer goed. Ik kom netjes weg.

Wanneer je van de weg naar Cliff Road kijkt


Wanneer we in de lucht zitten start eerst Steve, nog spectaculairder dan Mies, dus die mag lekker niets meer zeggen :P. Na hem start Brendan erg netjes weg, en dan Francios. Zo 5 man in de lucht :).

Cliff road vanuit de lucht


Rechts van de Start


Links van de start, met 4 schermen in de lucht :)


Na ongeveer een half uurtje vliegen is de wind behoorlijk aangetrokken. Ik parkeer boven de start. Hier heb ik een goed overzicht en kan ik zo naar het strand vliegen. Het is laag water, dus een gigantisch strand. Ik heb nog voldoende snelheid, maar Steve vertrouwd het niet. Hij gaat landen. Niet lang daarna gaat ook Brendan. Ik moet nu speed gaan gebruiken om stil te hangen, dus hou het ook voor gezien.

We landen bij de plek waar we tijdje geleden gebarbequed hebben. Ook nu lijkt er een feestje aan de gang te zijn. Er staat een man of 15 daar in het gras.

Wanneer ik net boven de grond bij de landing mijn rem gebruik schiet ik meteen een stukje omhoog. Damn het draagt hier, de wind is behoorlijk hard... Ik besluit maar zonder gebruik van remmen te landen, en blijf nog even met mijn scherm boven mij hoofd spelen. Francios komt ook landen. Mies natuurlijk niet ;), hij heeft een sneller scherm dus blijft nog een minuut of 10 doorvliegen.

Wanneer hij komt landen doet hij dit spectaculairder dan hij zelf verwacht had. Hij wil op een meter hoogte een spinlanding maken, maar zodra hij zijn rem aantrekt schiet hij omhoog. Hij kan nu niet meer terug, en je ziet hem nog naar het strand kijken met een blik. Whoops! Dit duurt niet erg lang, wat even daarna "staat" hij weer aan de grond met zijn gezicht vol zand ;). Niets ernstigs, dus gelukkig kan iedereen er om lachen. Inclusief de mensen die een feestje hadden ;).

Van links naar rechts, Crazy-Steve, New Guy en Brendan. Net nadat we zijn geland.


Dan is het scherm inpakken en een kopje koffie halen. En misschien als de wind wat afzwakt nog een keer vliegen. We lopen van het strand naar de bar en bestellen daar koffie en wat te eten. Het is super gezellig, we lopen elkaar wat op te klote en af te zeiken. We hebben 2 Nederlanders, 2 Kiwi's en 2 Zuid Afrikanen. Heel gezellig.

We rijden nog een keer naar boven maar het houd niet over, er zijn nu erg veel schuimkoppen en de wind is erg hard. Het probleem is hier dat wanneer je weg waait er geen uitwijk is. Je land dan gewoon op een huis. Geen goed plan dus.

We besluiten Brendan mee naar huis te nemen en zijn reserve te vouwen. We moeten we opschieten wat het is "Saint Patricks Day" en dat betekend zuipen vanaf 's middags volgens het Last Man Standing principe.

Mies en Brendan erg aandachtig bezig


Net als Eva


Hij vertrekt om op stap te gaan en wij gaan een film kijken, Deja Vu. Best een goede film :).Daarna maken we ons klaar om ook naar een bar te gaan. Hugo heeft gevraagd of wij een biertje komen drinken. Dat kan altijd natuurlijk.

We eindigen bij Hugo in de bar. Daar eten we snel wat. Ik een pizza en Eva en Mies Pathe. Natuurlijk hoort daar op Saint Patricks Day een Guinness bij. Als deze wat later op de avond op zijn wordt het Killkenny. We drinken lekker door en het is super gezellig. Er zijn ook veel mensen van het werk van Hugo, of mensen die Hugo gewoon kent :).

Om 12 uur krijgen we de laatste halve liter, en wanneer die op is moeten we toch maar eens op huis aan gaan. En dan lekker slapen. Want morgen wordt Mia gedoopt...

Vrijdag
Vandaag is het geen vliegweer. Wel lekker weer. We moeten vandaag boodschappen doen. Vandaag wordt een rustige dag. We hebben vanavond niets op het programma staan. We hebben ook geen zin om te koken, dus kopen een gegrilde kip :).

Wanneer we thuis komen krijgen we telefoon van Tony. Wat we vanavond gaan doen, en of hij mee kan doen. Ja dat kan wel. Wel jammer dat we nu niet heel de avond lekker makkelijk Nederlands kunnen praten. Maarja verder ook geen probleem. We hoeven geen moeite te doen voor het eten ofzo.

Na het eten gaan we een film kijken. "The Departed" wel een gave film. Beetje jammer dat deze door Daron gedownloade versie een beetje vreemd deed wat betreft geluid op het einde. Maarja je weet hoe het zit met die gekregen paarden he ;). We doen het er maar mee. Na de film gaat Tony naar huis.Mies en ik kijken het weerbericht nog even. Ik heb namelijk het vermoedde dat het wel eens vliegweer zou kunnen worden. En jahoor, de weerberichten zijn het met me eens. Dat wordt morgen op tijd opstaan, want de middag zal weer harde wind hebben.

Nu lekker slapen en alvast dromen over vliegen...

Donderdag
Vandaag hebben we Tony op bezoek. We hebben weer een lichte maaltijd gemaakt, want het eten gaat ze beide niet zo goed af. Het is heel gezellig die avond. Veel meer dan praten over vliegen en beetje tv kijke is er niet bij. Het is wel heel vermoeiend, dus zodra Tony naar huis is duiken we in bed :).

Woensdag
Vandaag is het weer geen vliegweer. Ook niet echt lekker weer. Wanneer Eva ons ophaalt rijden we meteen langs de winkel. Vanavond komt Karen eten.

Als we thuis komen ploffen Mies en ik op de bank met een glaasje Port en toastjes met Pathe en Blauwe Kaas. Daar is dit weer dan ideaal voor. Eva kan helaas niet meeeten, die moet tot 7 uur werken. Mies en ik hebben beloofd om te koken en Eva haalt Karen op na haar werk.

Echt weer voor Port en Toastjes :)


We kijken ondertussen een heel interresante documantaire over het broeikaseffect, deze heet "The Great Global Warming Swindle". Zeker een aanrader om eens te kijken :).

Karen en Tony hebben wat problemen in de huwelijkse sfeer. Daarom willen we ze graag een beetje afleiding geven. Dat lijkt wel te helpen. Ons eten is een beetje mislukt omdat Eva en Karen een uur te laat thuis komen. Natuurlijk met een geldige reden :D. Mies en ik als meester koks kunnen natuurlijk nog behoorlijk wat van het eten redden :D.

We doen verder niet veel, praten wat en als Karen naar huis is gaan we lekker slapen.

Tuesday, March 13, 2007

Dag 41 & 42

Dinsdag
Als ik 's ochtends met mijn vaste ritueel begint. Brood uit de vriezer halen, lekker douche, koffie en thee maken, eten en bellen. Valt mij opeens op dat er iets op tafel ligt. Asjemenou het zijn de Whale rescue cards. Ik ben nu een officiele Whale Saver :P.Vandaag begint de dag prachtig. Maar de voorspellingen zijn niet mis. Op het werk verbaas ik me erover hoe lang het weer goed blijft. En die verbazing blijkt terecht. 's Middags begint het weer lekker te regenen. Tussen de buien door is het wel heel mooi weer, heel anders dan in Nederland waar het gewoon de hele dag grauw is.

Na het werk beginnen we aan het eten. We hebben Hugo uitgenodigd, en ook Daron komt nog even langs om de dakgoot te maken. Mies en ik geven hem nog wat zeer nuttige tips todat er stoom uit zijn oren komt. Ik denk dat hij het wel heeft begrepen.

Daarna beginnen we aan het eten, altijd erg gezellig met Hugo. Hij heeft altijd wel wat te vertellen over zijn leven als commercieel tandempiloot. Wat die gasten allemaal niet meemaken.

Na het eten is het tijd voor Jackass II. Moewhahahah, wat een gave film, maar toch niet zo goed als de eerste.Nu is het weer tijd om naar bed te gaan, want inmiddels is het weer gaan regenen.

Maandag
Zo vanaf vandaag wordt het slechter. In ieder geval voor deze week. Ik hoorde dat het in Nederland niet beter kon. Nou, hier wel hoor :).

's Avonds regent en waait het echt gigantisch. Het enige dat we doen is wat boodschappen. Het is duidelijk alleen maar weer om een beetje op de bank te hangen en tv te kijken.

Monday, March 12, 2007

Dag 40, Just a walk at the beach!

Zondag
The day after. De dag na de Cocktail party. Ik neem het zekere voor het onzekere en sta om 9 uur op. We hebben immers gisteravond afgesproken dat we in de ochtend zouden gaan vliegen. Natuurlijk alleen als het vliegweer is. Het was wel vliegweer tijdens de Cocktail party, maar toen zijn we toch maar niet gaan vliegen.

Na het vliegen zou het slecht weer worden, en zouden we mooi naar het Auckland museum kunnen. Zie ik ook een keer wat van de toeristische dingen van Nieuw Zeeland. Maar het loopt allemaal anders. Ik luister namelijk naar de berichten en besluit dat ik er verder niemand uit hoef te halen. Wat een wind zeg, het waait behoorlijk.

3 Kwartier later komt Mies ook uit bed. Hij maakt zich ook klaar en vraagt of we naar Glover gaan. Ik denk het niet zeg ik, tenminste niet om te vliegen. Nou dan gaan we toch gewoon ff kijken. Ff kijken hoe het uit ziet en wakker worden.

We rijden naar Glover een gaan daar lekker op het bankje uitrusten. Het is echt heerlijk weer, een lekker zonnetje en een frisse zee wind. En behoorlijk wat wind, het lijkt vliegbaar op de start, maar alle andere indicatoren zeggen dat het niet vliegbaar is.

We bellen Tony om hem dat te vertellen. Hij zegt ook dat we t beter niet kunnen doen. Hij gaat vandaag vissen. Wij gaan weer terug naar Eva voor een lekker kopje koffie. Het is inmiddels alweer 12 uur. Eigenlijk zonde om met dit mooie weer naar een museum te gaan. We bellen Tony of we niet mee kunnen gaan vissen. Tony gaat toch niet vissen wat het tij is niet goed. Hij gaat wel wandelen, en vraagt of wij meegaan. Goed plan!

Aangezien het nog even duurt totdat Tony er is besluit ik om maar de frietpan schoon te gaan maken. Dat is immers al een paar weken geleden. En aangezien we regelmatig friet eten is dat ding nogal smerig. Wat een kl*te karwei is dat zeg. Ik heb bijna alle schoonmaakmiddelen met doodskop moeten gebruiken tot die schoon was :P. Maar hij glimt weer, dus we kunnen weer zonder problemen frietjes eten...

Dan belt Tony dat hij klaar is om te gaan. We maken wat broodjes, pakken de spullen en gaan ook :D.

Als we in Whatipu aankomen is het eerste wat opvalt de borden die adviseren om niet te gaan zwemmen. Tony verteld dat hij hier regelmatig haaien heeft zien zwemmen, een paar meter van de kant. Er zit hier veel vis in de golven daarom komen ze zo dichtbij.

Mies gaat wel zwemmen, ik sla over, vind het niet echt warm en luister naar Tony zijn verhalen over haaien en vissen hier.

De wandeling over het strand begint. Wat een geweldig uitzicht hier. Het strand lijkt nergens op te houden, en helemaal achteraan regent het. Ook de golven hier zijn niet normaal. Zo mooi! We hebben boyscout Tony als gids om ons alles uit te leggen ;).

Aan het begin staat een kleine rots met automatische vuurtoren.


Het oneindige strand met op de achtergrond de regen.


Ik had de camera, dus waarom niet proberen wat mooie foto's te maken.


En soms zat er echt een hele mooie foto bij, al zeg ik het zelf :P.


We lopen heen een paar kilometer over het strand langs de kust. Dan besluiten we om, om te draaien en wat meer naar achteren terug te lopen. Hier ligt een moeras, wij blijven aan de voorzijde van het moeras, maar wat is dat een verschil in omgeving. Wel gaaf zo lopen zonder een idee te hebben waar je heen gaat...

Het begint met hoog gras en cutter grass, echt hoog gras.


We lopen ook steeds door stukken met een soort gras. Dit is geen echt gras omdat het een beetje over de ondergrond heen groeit. Het is wel heel mooi, en vooral super zacht. Beter dan een gemiddeld bed. En het kraakt niet zo ;).


We lopen weer verder, geen idee waar we heen gaan. Maar volgens mij gaat het helemaal goedkomen.


Aah we zijn weer op het strand. Ik probeer nog even vrienden te worden met een vogel, maar die ziet mij niet zo zitten.


Als laatste heb ik nog een panorama gemaakt. Hierop kun je goed de omgeving zien. Als je zo goed als helemaal naar rechts scrollt kun je een cliff zien. Als je dat 35 kilometer afloopt kom je uit bij Kario. Je kunt het natuurlijk beter heen en weer vliegen, dan heb je 70km op de teller staan. Dat wordt dan ook regelmatig gedaan. Ik hoop dat ik dat ook nog een keer kan doen. Want dat lijkt me echt fantastisch...


Na de wandeling van een paar uur door het losse zand en gras komen we terug bij de auto. Allemaal toch wel een beetje moe. Nu gaan we naar Carl en Liz want die hebben gevraagd of we komen eten.

Daar krijgen we een heerlijke visschotel voorgezet. Heerlijk, want ik had echt een gruwelijke honger. We gaan niet te laat naar huis want we willen slapen. Op de terugreis begint het ook in Auckland wat te regenen.

Ik typ nog wat aan mijn blog en ga dan naar bed. Dit was echt een super weekend. De week wordt minder, er komt veel harde wind en regen aan. Hopen dat het meevalt, maar ik ben er bang voor. Ik zet de wekker weer om 6:50u, morgen begint het week ritueel weer...

Sunday, March 11, 2007

Dag 38 & 39 Chillen, ofniet ;)

Zaterdag
Het is weekend! Lekker rustigaan dus. Er wordt om 10 uur op de deur geklopt door Mies of ik een kopje thee lust. Ja tuurlijk lust ik dat. Dus ik kom ook langzaam aan eens uit bed. Rek me een keer uit, pak wat kleren en sjok naar de keuken. Daar heb ik mijn kopje thee.

Ik sjok terug naar de computer om contact te zoeken met de andere kant van de wereld. Dat lukt en ik bel en chat wat. Ondertussen komt Eva in haar badjas haar kamer uit gestrompeld. Wat heerlijk, beetje uitslapen en lekker alles op het gemakkie.

Rond een uurtje of 12 is Eva lekker aan het strijken en ik ben mijn bed aan het opmaken. Dan verteld Mies opeens waarom die ons eruit heeft gehaald. En waarom hij zo vroeg klaar was. En waarom hij thee had gemaakt. Hij wilde gaan vliegen. En hij had haast. Ooops! Hehe, dan spring ik maar ff onder de douche :P.

Mies is allemaal druk aan het bellen, en moet iedereen die hem belt antwoorden dat we nog thuis zijn. Omdat sommige mensen niet snel genoeg zijn ;). Haha, ik wist het gewoon niet :P.

Uiteindelijk blijkt toch alles goed te komen. De rest was blijkbaar ook een beetje aan het lamballen geweest, want wij zijn de eerste die echt op weg zijn. We gaan naar een voor mij nieuwe vliegplek toe. Er is alleen 1 nadeel. Door ruzie met de boer is de take-off gesloten dus we moeten misschien een stukje lopen. Het is heerlijk warm, dus ik vraag aan Mies of hij zijn pak aan doet. Nee tuurlijk niet MAN! Heb je wel een buiten gekeken. Gek, en hij blijft maar naar zijn voorhoofd wijzen. Oke, dan niet, dan laat ik mijn trui ook wel hier...

En een stukje was het Carl en Liz zijn er ook, dus we wandelen met hun het strand op. Liz gaat haar eerste tandem maken. Het is echt een mega eind lopen.Daar aangekomen ziet het er slecht uit, de wind is cross en we hebben geen idee waar we moeten starten. Nah, wij niet. Mies wel, hij gaat achteruit de steile rots oplopen, dan starten en schrapen om lift te krijgen.

Maar niet heus. Het was super steil, en toen hij eindelijk kon starten was hij 1/1000 van een seconden later weer geland. Geen lift dus. Wel turbulentie.

Hij heeft vuur in zijn ogen en besluit om dit te gaan blussen in de zee. Dat was een goed plan, want als hij daar een kwartier later uitkomt gaat het weer. Dit wordt niets, we besluiten om terug te gaan.

Als we halverwege zijn met teruglopen ziet een stukje gras er toch wel steil uit. Mies besluit het te proberen en klimt over het hek. Ook Carl loopt naar boven en ik en Tony volgen ook. Het blijkt perfect te zijn. Mies start, daarna Carl, Ik en Tony een stuk hoger. Wat een geweldige vlucht.Mike met zwembroek :)


We kunnen een heel stuk vliegen. De zon is nu wel een beetje weg, maar dat is geen probleem. Tenminste niet voor mij. Mies maakt na een hele tijd een SAT en topland op de afgesloten take off. Ik ga met oren naar hem toe om te kijken of alles ok is. Hij blijft immers maar in het gras liggen. Als ik laag genoeg bent roept hij, "Heb jij een trui of, ik heb het koud man, ben nog in mijn zwembroek. Brrrr is echt koud." Whahaha Nee tuurlijk niet MAN, ben jij gek ofzo. Is super lekker weer. Pussy :P. Ga maar weer gewoon vliegen. Hij start weer, we maken nog wat bochten, en dan vliegen we terug naar de ingang van het strand. Heerlijk vliegen IPV lopen.
Daarna gaan we voor Fish & Chips naar het dorp. Heerlijk Chips & Cheese burger voor mij. Is echt lekker. Daar komen we op het idee om een cocktail party te geven. Cocktail party bij Tony, want hij is Cocktail master. Goed Idee.

En zo gezegd, zo gedaan. We hebben ongeveer tot half 2 's nachts bij Tony cocktails gedronken. Als dat maar goed gaat :D.

Drank van Tony


Eerste cocktail van de avond


Watch and learn from the master


Mies nadat Tony zonder te waarschuwen pleister spray op zijn scheen had gespoten :D


Het bleeft nog lang onrustig in de tuin van Tony en KarenHet is dus allemaal nog goedgekomen met het laat opstaan :D.

Ik ben trouwens van de vliegplek naar Tony gereden. Naar mijn idee ging het steeds beter ;). Maar 1 keer vanuit keren op de verkeerde weghelft gekomen. Maar dat was niet echt een straat met lijnen. En een one lane bridge ietswat krap genomen. Vond Mies, ik dacht dat het wel meeviel. Maar heb dus weer wat extra rij uurtjes op de teller staan!

Vrijdag
Vandaag weer de laatste werkdag van de week. Moet wat kleine klusjes doen. Zeker aan het einde van de dag begint het behoorlijk druk te worden. Maar aan alles komt een eind, dus bij de *TOET* is de werkdag weer voorbij. Eva staat voor de deur, en het ziet er naar uit dat het geweldig vliegweer is op Glover. Eindelijk!

We zetten Eva thuis af, en rijden meteen door naar Glover. Als we daar aankomen is Francios er al. Francios had hier nog nooit gevlogen, maar heeft het toch maar geprobeerd. Het was perfect en geweldig. Wij gooien onze spullen ook maar meteen neer, en ik start als eerste weg.Ik vlieg meteen links af en kom bij het stukje groen met het bankje uit. Daar liggen een jongen en een meisje. Het meisje ligt te zwaaien en de jongen is te druk bezig met "andere" dingen. Wel grappig, maar besteed er verder weinig aandacht aan.

Dan komt Mies ook in de lucht en begint er toch aardig op te lijken dat ze elkaar leuk vinden op een fysieke manier ;). Natuurlijk wil mis het van nog dichterbij zien dan ik, dus hij maakt een wing-over op een paar meter hoogte. De jongen trekt zijn broek op en ze gaan er vandoor.Dan komt Brendan ook nog vliegen, en na Brendan start ook Francios weer. We hangen nu weer met 4 man in de lucht, en de condities zijn echt perfect. Lekker rustig, veel hoogte. Mike en ik toplanden nog een keer voor een korte pauze en gaan daar na weer de lucht in. Brendan moet helaas gaan dan.

Mike en ik hangen als enige in de lucht als er wat mensen foto's aan het maken zijn. Mike en ik gaan wat bij elkaar hangen, tips tegen elkaar. Over scherm lopen, over de mensen heen vliegen, heel geinig. Mike vliegt weer weg voor wat SATs en ik blijf nog even "poseren". Maar dan opeens, waar is Mike eigenlijk, zie m niet echt meer....Ik begint een beetje te zoeken, hij is niet naar het strand, want dat zou die wel zeggen. Hij is ook niet aan de ridge, misschien is hij geland. Dus ik vlieg naar de landing, kom ook in om te landen. Huh... Een ander blauw scherm dat is Francios. Ik moet nu toch wel heel goed zoeken. Totdat ik Mike beneden zie staan. Het is laag water en hij is op het homo strand geland. Hij kwam met zijn loop wat te laag uit. No big deal, alleen wanneer hij in kwam voor de landing bleef er een lijn aan een takje hangen. Dus hij zwiepte iets om. Verder niets ernstigs en gelukkig voor hem waren ook alle homo's weg ;).De foto's van vrijdag zijn allemaal van Brendan, hij heeft ook bij het nachtvliegen nog wat foto's gemaakt.

De lichtjes monteren


Dan vliegt als eerste weg

Thursday, March 8, 2007

Dag 37, Beach BBQ

Donderdag
Vandaag begint de dag weer met wat regen, maar het is wel heel warm. Ben vanacht wakker geworden met gruwelijke kramp in mijn kuit. Dat is lang geleden, en dat is maar goed ook. Daar wordt je echt niet vrolijk van. Als ik wakker wordt het ik er nog last van.

Op het werk worden verschillende mailtjes rondgestuurd tussen de vaste kliek piloten. We hebben het al dagen over een vlieg en bbq feest. Maar helaas was het gisteren te slecht weer. Vandaag dan maar, de wind bij Glover lijkt goed, maar er hangen ook veel wolken. Dus waarschijnlijk gaat het vliegen niet door, maar BBQ kan altijd.

BBQ it is. Na het werk rijden we snel naar huis om wat vlees en bier te halen. Hugo neemt een koelkast mee, en de rest zal ook ongetwijfeld wat meenemen. Als we aankomen is zo goed als iedereen er al. We zitten lekker op het strand. En de BBQ staat al naast ons. Is gewoon een stenen bouwwerk met electrische BBQ erin. Knop 5 min inhouden en je hebt 20 min BBQ. Geweldig gewoon op het strand.

Het is super gezellig en helaas geen vliegweer. Wind is puur zuid. Dan maar over vliegen praten bij een biertje.

De BBQ


Zoals het hoort worden we nog getrakteerd op een mooie lucht


Gezellig!

Dag 36

Woensdag
Vandaag is weer een trieste dag ;). Wanneer ik wakker wordt hoor ik allemaal onbekend gekletter. Het duurt nog ook zeker een paar minuten voordat ik met mijn slaapdronken hoofd doorheb dat het regen is. De regen van het afdak klettert op de oprit. Huh, hoe kan het nu zo'n weer zijn, gisteren hebben we met volle maan en "clear black sky" gevlogen.

Maarja, misschien waait het over ;). Tijdens het werken komt er soms een zonnestraal binnen maar over het algemeen zijn er vooral veel wolken. Na het werken komt Eva ons halen. Kunnen we nu mooi boodschappen doen, want we hebben helemaal niets meer. En alles kan nu lekker op ons gemak, aangezien het toch geen vliegweer is.

Wanneer we thuiskomen en net aan het eten willen beginnen krijgen we een smsje van Brandon. Hij staat op Glover Park en het ziet er niet eens zo slecht uit. Bij ons regent het, dus we durven het niet echt aan. Daaron vragen we hem of hij wil komen eten. Dat vind hij wel een goed plan, dus wij beginnen gelijk maar meer te koken ;).

Ondertussen doe ik samen met Eva ook nog een wasje want door al dat vliegen was ik dat steeds vergeten. I was running out of resources!

Na het eten kijken we nog wat parapent videos, Brendan heeft heel zijn laptop vol staan. Ook wisselen we nog wat Glover fotos uit die we van elkaar gemaakt hebben. En ik maak nog een bananen milkshake :D. Wanneer hij naar huis gaat kijken wij nog even Prison Break. En daarna naar bed, want ben toch wel beetje moe van gisteren.

Aangezien er niet erg veel speciaals gebeurd is vandaag zal ik maar wat foto's van Karin posten. Deze zijn van maandag. Op deze foto's zit copyright!Last but not least, Mike

Wednesday, March 7, 2007

Dag 35 Ik hoor je wel maar zie je niet!

Dinsdag
Vandaag na het werk weer meteen doorgereden naar Glover Park. We moeten nog steeds boodschappen doen, want dat is er gisteren helaas niet van gekomen. Maar we willen natuurlijk eerst een vluchtje maken.

Wanneer we aankomen op Glover is de wind behoorlijk sterk en redelijk oost. Dan heeft net gevlogen en is na een kwartier weer op het strand geland. Crazy-Steve, Tony en iemand nieuws zitten onder de Glover boom. Iedereen is dus weer van de partij.

Ik vertrouw het nog niet echt, Mies vliegt een keer en het ziet er behoorlijk turbulent uit. Ik wacht nog wel ff. Na 3 kwartier tot een uur besluit ik ook maat te gaan. Ziet er toch wel goed uit, is wat meer naar noord gedraaid en minder geworden. Inmiddels is Hugo met zijn make poot ook nog langs gekomen, en heeft Karin de foto cd afgegeven.

Ik start weg, en daarna besluiten ook Tony en Brandon te starten. Is weer een heerlijk vluchtje, het uitzicht is weer super. We vliegen weer minstens een uur, en we besluiten op het stand te gaan landen. Kunnen we daar mooi een biertje pakken.
Ik haal het voor de eerste keer helemaal tot het veld achter het strand. Ik ben trouwens de enige die daar land. Brandon wil liever op het strand landen, en Mies ook.We blijven nog even met de scherm naast elkaar klooien. Beetje wind uit elkaars veren halen ed. Is wel lache, zeker omdat het super turbulent is. Dus dat maakt het lekker moeilijk :D.Als ik mijn scherm in sta te pakken komt er nog een Chinees naar mij toe om het een en ander over de sport te vragen. Hij is blijkbaar docent want hij heeft een Nederlandse student gehad. Ik leek eigenlijk wel op die student. Want hij vond ons Nederlanders allemaal wel op elkaar lijken. Dus ik vertelde hem dat hij niet zo raar moest doen. Iedereen weet toch dat jullie allemaal op elkaar lijken ;).

Daarna gaan we eten op de boulevard. Andere tent dan gisteren. Het eten is er hier dan ook binnen een half uur. En lekker! Ik heb lam met sla en yoghurt sauce. Heerlijk...

Dan wordt het idee geboren dat het misschien niet zo'n gek idee is om een nachtvlucht te maken. Het is zo goed als volle maan. En de meteowind is perfect. We besluiten het weer in de gaten te houden, en als het goed is na Boston Legal de Glover Launche te zijn.

En nu snel naar huis, want House begint. En dat willen we natuurlijk niet missen. Tijdens House en Boston Legal heel wat smsjes een en weer gestuurd. Wie gaat wel, wie niet.

Na Boston zijn de condities nog perfect, we gaan op pad. Als we bij Glover aankomen zijn Dan en Brandon er al. Dan is al bezig de glow in the dark armbandjes in zijn scherm te plakken. Rechts groen, links iets anders, paarst ofzo :P. Ik moet ondertussen nog mijn maglite aan mijn helm vastmaken. Ik heb gelukkig tape bij.Mies en Dan gebruiken allebei een hoofdledlamp, dus die zijn zo klaar. De maan is super fel, en heel het water en de startplek worden verlicht. Ik vind het wel spannend. Maar verbaas me over het maanlicht. Omdat er verder geen licht in de buurt is heb je daar dus geen last van.Dan is als eerste weg, ik gooi mijn scherm op zijn plaats en ondertussen start Mies. Net Battlestar Galactica als die gasten opstijgen. Alleen het gegil is anders ;). Ik gooi mijn scherm uit, geef mijn water aan brandon (hij start niet, vind het iets to much). Ook ik start weg, eerste poging is erg turbulent. Nog maar een keer proberen. Dat is beter, ik zweef langzaam het donker in...Whaaaaaaah! Dit is mooi man, al die lichtjes, en als je ergens een vallende ster ziet. Dikke kans dat het Mies of Dan zijn hoofdlamp is. Mies komt nog even dichtbij vliegen voor een foto. Ik maak er nog 2 maar houd mijn ogen dicht. Anders zie ik daarna niets meer.

We blijven een uur vliegen, want het uitzicht is prachtig. Mike doet nog wat acro en ik geniet alleen maar. Daarna is het kiezen, full moon toplanden of toch maar op het strand. We proberen wel te toplanden. Eerst Dan, dan Mike en daarna ik. Alledrie in een keer op de grond. Daarna raakt niemand meer uitgesproken. Dit was echt prachtig.

Morgen hebben wij de mooiste verhalen :). Kwart over 11 starten, kwart over 12 landen. Super. We komen om kwart voor 1 thuis, pakken nog een biertje en kijken de foto's. Morgen zijn we zoooo gaar :D. Maar dat was het waard!

De cd van Karin ligt nog op het werk, die zet ik er morgen op!

Monday, March 5, 2007

Dag 33 & 34

Maandag
Vandaag moeten we weer werken. Ik schrik wakker van de wekker van Mies en Eva, oops, mijn telefoon een beetje verkeerd gezet... Gelukkig ben ik nog wel op tijd, spring in de douche en maak koffie en thee voor Mies en Eva.

Dan naar de computer, ff bellen met het thuisfront. En ondertussen heen en weer rennen tussen het ontbijt en de computer.

Daarna rijden we naar EmbeddedFusion. Om 3 uur hoor ik een claxon, dat kan Eva niet zijn, het is pas 3 uur... 2 min later komt Mies mijn ruimte in. Kom we gaan, k heb het gehad voor vandaag, we werken donderdag wel wat langer. Oke, oh ja, en het is vliegweer op Glover Park.

We rijden even langs de bank omdat er nog wat zaken geregeld moeten worden voor Eva en Mies. Daarna rijden we meteen door naar Glover. Daar hangt Crazy-Steve al in de lucht. Dan is net aan het starten.

Wow, het is zo warm, Mies en ik maken ons ook klaar. Lekker in het t-shirt vandaag. Het is echt warm zeg! We vliegen ongeveer een uurtje of 2. Dan toplanden we om ff wat te drinken enz. Er staat een meisje foto's te maken. Ze is erg geĆÆnteresseerd en we raken met haar aan de praat. Mies maakt nog een tandem met Daron ondertussen. Ze klooien wat in de lucht. Daarna besluiten we nog wat te vliegen met de zon die nu steeds lager staat, en dan op het strand te landen voor een biertje en avondeten.

Steve, Daron (tandem met Karen), Michel, Brandon en Luke starten allemaal weg. We vliegen allemaal lekker dicht bij de tandem, die heeft natuurlijk de camera ;). Hoop dat het een beetje mooie foto's zijn. Steve en Brandon gaan er vandoor en vliegen naar het strand. Wij blijven nog ff hangen op "The Wave" van de Rangitoto.

Maar dan... Dan is de wave voorbij en zakken we. Hmmm nu moeten we het weer gewoon van de wind hebben. We komen nu niet zo hoog uit en twijfelen of we het wel halen. We moeten op de volgende wave wachten. En die komt een beetje, niet zo overtuigend. De tandem gaat er vandoor en haalt het redelijk. Even daarna ga ik het proberen. Heb wat meer hoogte en vind het weer geen fijne overtocht ;).

Ik heb hoogte zat en maak een gave landing op het strand. Maar het kan altijd "gaver", Mies komt even later ook aanvliegen. Die heeft niet zoveel hoogte over als ik. Ik vraag me zelfs af of ie natte voeten gaat krijgen. Blijkbaar niet want hij zet een felle bocht in en stuitert een keer over het strand. Niet erg charmant, maar ook niets ernstigs. Wel grappig om te zien dat heel zijn gezicht vol zit met zand. De rest van de groep lacht er nog om, dan is het tijd voor bier en eten.

Ik gaan met Mies, Eva, Luke, Steve, Brandon en Karen (Meisje van de foto's) naar de italiaan. We bestellen wat te eten, en Karen raakt niet uitgepraat over hoe geweldig het was. Ze belooft een foto cd te branden. Dus die zullen binnenkort op de blog staan.

Om 10 uur zijn we weer thuis. Nog ff wat op de blog zetten en dan een keer vroeg naar bed. Dat is geen slecht plan. We hebben echt heel wat uurtjes gevlogen.

Zondag
Vandaag is een rustdag... Eva en Mies zijn naar het bedrijfsfeest van Eva, ze hebben een auto-onderzoek-rally. Je weet wel, aanwijzingen volgen, ergens heen rijden en de volgende aanwijzing volgens. Daarna hebben ze een BBQ.

Ik ben lekker alleen thuis, heb ik mooi de tijd om wat zaken te regelen. Moet nog wat "Nederlands" werk doen, nog wat geldzaken regelen en natuurlijk nog een aardig verhaaltje op de blog typen.

Tussendoor heb ik ook nog tijd om als verrassing het gras te maaien, aangezien ze daar hier nogal een hekel aan hebben. En ik ook wel ff naar buiten wil met dit gruwelijk lekkere weer. Het is weer 26 graden, blauwe lucht :D.

's Avonds lekker kip met rijst gemaakt. De kip hier smaakt stukken beter dan in Nederland. Daarbij nog lekker komkommer en tomaat :D.

Als Eva en Mies thuis komen kijken we nog een film, daarna is het mooi tijd om naar bed te gaan :D.

Friday, March 2, 2007

Dag 31 & 32

Zaterdag
Vandaag zou het super vliegweer worden. We nodigen ook Carl uit, hij is een paar maanden naar Australie geweest, en is nu weer terug in Auckland. Carl is de jongen die samen met Mies de synchro SAT doet in het "Behind the water" filmpje.

Maar we moeten nog meer doen vandaag, zoals het huis opruimen. Carl komt binnen midden in deze verbouwing ;). Hij krijgt wat te drinken en ondertussen wordt er verder schoongemaakt. See Breeze is toch nog niet op gang gekomen. We doen lekker rustigaan.

Ik heb zelfs mijn kamer en mijn badkamer helemaal opgeruimd :D!

Helaas lijkt de seabreeze helemaal niet meer op gang te komen :(, alleen met vlagen is de wind goed op Kario. We besluiten de gok maar te namen, en voor de zekerheid ook maar zwemspullen mee te nemen.

En dat was heel slim, de wind is namelijk helemaal parallel aan de duin. Dat wordt dus niet vliegen :(. Dan maar zwemmen, dat is ook gaaf :D. Ook hier zijn de golven weer super groot. Echt niet normaal wat een kracht. Wanneer je met de golf meezwemt wordt je alle kanten in gegooit. En wanneer je net verkeerd zit, wordt je plat op je buik op de bodem gedrukt, en moet je wachten tot de golf voorbij is. Hier heb ik nog een aardige schaafwond op mijn knie aan overgehouden.

Je mag ook alleen in stukken zwemmen waar golven zijn. De vlakke "rustige" stukken zijn behoorlijk gevaarlijk. Ooohwja, het is ook niet geheel onverstandig je zwembroek behoorlijk vast te knopen ;). Ander zit die ook op je enkels :).

En wat doen parapenters wanneer ze niet kunnen vliegen? Dan gaan ze de winddans doen...
Ik ben trouwens behoorlijk aan het vervellen...


We doen nog wat Acro op het strand ;)We hebben er weer genoeg van en gaan op huis aan, we besluiten nog even langs de winkel te rijden voor een BBQ. Jippie, daar heb ik wel zin in. We komen in de winkel en Carl is vegetariƫr dus voor hem alleen vis.

We kopen wat varkensvlees, paar kleine kippenpootjes, aardappelen, kumara en een inktvis. We hebben nog garnalen, dus dat komt helemaal goed. Best wel veel eten eigenlijk ;). Maar dat komt wel op. Eenmaal thuis is het eten klaarmaken en een serie over haaien kijken. Best interessant.

Aardappelen koken, het vlees en vis op de BBQ en bakken maar. De kip is super, en de inktvis/garnaal combi a la Carl is zeer lekker en ook het varkensvlees is niet verkeerd. Als iedereen echt helemaal vol zit hebben we nog een toetje. Mango/bramen flurl.

Aah die gaan we dus in het bad opeten :D. Het heeft tijdens het winkelen geregend, dus het is lekker afgekoeld. Aangezien het bad super warm is, is dat erg lekker. We praten tot een uurtje of 11 en besluiten het bad weer te verlaten. Carl wil naar huis, en wij naar bed :D. We douche en ruimen op.

Ik drink het laatste beetje van de cola van Eva op. Blurph! Dat viel een beetje verkeerd, ik heb een beetje buikpijn. Nah, gaat wel over, ga nog wel even aan mijn blog werken. Na 10 min heb ik hier niet zo'n zin meer in, en ga ik naar mijn bed. Bah! Heb toch wel behoorlijke buikpijn. Ik probeer te slapen, maar dat wil ook niet echt lukken (ik heb de deur naar de wc maar vast open gelaten, je weet nooit ;)). Een half uur later sprint ik mijn bed uit richting de wc. Daar kwak ik zo'n beetje heel mij BBQ dinner in. Binnen een paar seconden staan Eva en Mies achter mij. Eva met haar badjas binnenste buiten, en Mies met de opmerking. Moet ik een foto maken?

Daarna drink ik wat water en ga ik douche, ik hoop dat ik me morgen beter voel...


Vrijdag
Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij!

Vandaag mail gehad van Steve dat hij nog meer taken heeft die moeten gebeuren. Wat programma's maken in C# ik ben heel benieuwd.

Ook stuurt Daron nog een mailtje met wat foto's van mij en Mies. 2 daarvan wil ik toch graag laten zien :).Eva heeft kaartjes voor het rugby kunnen regelen. De volksport hier (samen met cricket, maarja dat is saai). De "Auckland Blues" spelen tegen "Highlanders" vanavond. En wij gaan kijken :D.

Om 4 uur zijn we klaar met werken komt Eva ons ophalen. De wedstrijd begint om half 8, dat betekend dat we nog wel een vluchtje bij Glover kunnen maken :D. Dat gaan we dan ook maar doen ;). We rijden naar huis om Eva af te zetten, en rijden daarna door naar Glover park.

Huisjes links van de start.


Michel speelt :)


Zoals je ziet, je kunt alleen maar toplanden. Hieronder is het echt te klein.


Skyline van Auckland ;) met St Heliers beach en de Skytower...


Huisje rechts van de start!


Ook heb ik nog een kleine video gemaakt vandaag. Is niet veel bijzonders, maar je kunt een beetje zien wat voor huisjes hier staan. Dat is echt niet normaal!

Na 2 lekkere vluchtjes, beetje over elkaars scherm heen lopen :D, zwaaien naar de kidz in de dure tuinen. Hebben we het wel weer gezien. We moeten immers ook gaan ook. We hebben besloten om voor de wedstrijd nog wat kebab te halen. Ja ook hier in NZ is dat te krijgen :D.

We bestellen kebab, en lopen met het opgerolde broodje richting het stadion. Aan het gejuich te horen zijn ze al begonnen. Wanneer je op onze plaats aankomen zijn ze inderdaad al begonnen. Het is 3-6 in het voordeel van Chrischurch City. We juichen wat, maar het schept allemaal geen banden.
De tweede helft wordt echter een stuk beter, het is ook leuker om te zien, omdat Auckland nu onze kant op speelt. Ze beuken met de bal een paar keer op wat gasten in, en ze scoren nog punten ook. De einduitslag is dan ook 28 - 9 voor de "Auckland Blues". Jippie Auckland heeft gewonnen! Dus we hebben gevlogen en gewonnen :D.

Wel leuk detail, als de bal "uitgenomen" moeten worden, komt een een knaapje op een quad de standaard voor de bal brengen. Echt een belachelijk gezicht ;).

Als we terug komen controleer ik nog even mijn e-mail, ik heb een mailtje van mijn grote vriend Bas (mijn neefje). Hij is op wintersport geweest, en heeft me wat foto's gestuurd. Heel leuk :D. Kijk m eens gaan!

Thursday, March 1, 2007

Dag 30 G-Spot met camera

Donderdag
Vandaag begint de dag weer goed, lekker bewolkt :(, dat gaat m niet worden vandaag. Toch maar zonnebril en zonnebrand in de auto gegooid. Je weet maar nooit.

En we wisten nooit! Het klaart helemaal op, en de condities voor Glover Park (G-Spot) lijken perfect. Dus daar gaan we heen, Nirvana lekker hard aan, en gas op die lolly.

Als we aankomen bij Glover is er niemand, de wind lijkt wat hard en lijkt wat oost. Toch maar proberen. En het is gooeeed! Later komen Daron (, Lisa en Mia) en nog een andere jongen vliegen. Het is die jongen zijn eerste keer, dus Michel vertelt hem alle gevaren meteen maar. Hij weet niet of hij wel moet starten :P. Hij doet het toch, en vindt het moooi.

Hier eindelijk wat foto's van de G-Spot.

Speciaal batterijen gehaald voor de windmeter, dus gaan we m gebruiken ook.


Als je na de start rechts gaat zie dit, onderin zie je de startplek :)


Geinige huisjes hier :D


Daron en Mies gaan op pad!


Mies boven de goedkopere huisjes


Het strand waar je heen kunt vliegen, en waar we de walvis hebben gered.


Naar beneden kijken.


De wijze man!


En last but not least heb ik een klein filmpje gemaakt. Is wel geinig om de omgeving een beetje te zien. Laat maar weten wat je er van vindt. Iedereen kan kan reageren nu, hoeft niets meer aan te maken :D.

Klik hier om het filmpje te kijken, en klik hieronder om te reageren!