Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Monday, April 30, 2007

Dag 89 & 90 Houdoe hè

Maandag
Piep piep piep! Dat is lang geleden. Om 10 voor 7 gaat de eerste wekker alweer. Het is afgelopen met de vakantie. Ik moet weer werken. Ik druk nog een paar keer op snooze, moet kunnen op een maandag ochtend.

Als het echt tijd is om op te staan spring ik in de douche. Daarna ga ik lekker ontbijten. Is wel rustig hier nu. Ik zet de tv aan en heb mijn ontbijtje voor de tv.

Om 10 voor 8 vertrek ik richting het werk. Het regent vandaag weer. Ik blijf het zeggen, papa en mama hebben echt mazzel gehad.

Eenmaal op het werk begint het rustig. De eerste anderhalf uur besteed ik aan mail lezen en bedenken waar ik ook alweer allemaal mee bezig was. Dan begint het. Ik vraag Mark of er nog urgente taken zijn. En jahoor! Ik mag de driver gaan maken voor de magneet strip lezer. En de software voor een promotie Meridian die je om je nek kunt hangen. Genoeg te doen dus!

Om kwart over 4 vind ik het wel weer mooi geweest. Ik ga er weer vandoor. Op de terugweg natuurlijk even eten kopen. Vanavond staat er spagetti op het programma. Als ik thuis de oprit oprij krijg ik een smsje; papa en mama zijn geland in Amsterdam. Mooi :).

Als ik binnen kom begin in met het uit de war halen van de lijnen van mijn scherm. Die zijn nogal wat in elkaar gedraaid met drogen. Omdat het iets langer duurt dan verwacht maak ik ondertussen ook maar ff eten.

Wat een bende


Kijk die lijnen


Uit de war halen dan maar


Eten maken!


En opeten, nu ligt er 2 keer spagetti ;).


Na het eten ga ik de badkamer schoonmaken, er ligt nogal wat zand op het moment. Als ik daarmee klaar ben ga ik lekker bellen met de familie thuis. Ik wil natuurlijk wel weten hoe de reis is geweest.

Handschoenen nog ff drogen


Kijk eens hoe netjes


Zondag
Vandaag is het tijd voor afscheid ;). Mama en papa gaan vandaag weer naar huis. We pakken een lekker ontbijtje. Vandaag doen we lekker simpel. Maar natuurlijk wel een kiwi ontbijt.

Daarna gaan we een beetje opruimen en natuuurlijk spullen inpakken. Mama had beloofd om nog te gaan stofzuigen, dus dat kan ze nu mooi doen. Maar helaas! Ik heb een beetje pech. Daron komt langs om een hek op de spa heen te maken. Hij heeft ook Lisa en Mia meegenomen en dat betekend dat mama met de baby op de bank wil zitten. Ik maak het stofzuigwerk dan maar af.

Inpakkuh!


Alles is gepakt, met bovenop het kadeau'tje voor Sabine


En nu is er werk aan de winkel


Papa staat ondertussen Daron wat aanwijzingen te geven over het plaatsen van het hek. Dat kan die Daron wel gebruiken ;). Hij kan zijn werk helaas voor hem niet afmaken. Hij heeft weer wat misrekeningen gemaakt dus zijn hek is te laag. Wat een ...! ;).

Het is tijd om te gaan. Het is alweer 11 uur. We gooien de koffers in de auto en gaan op weg. Als we bij het vliegveld aankomen is het uitstappen en naar binnen lopen. Papa en mama gaan inchecken daar wacht ik nog ff op. Dat duurt echt lang zeg. Het bleek dat de koffers ietwat te zwaar waren ;).

Daar gaan we dan.


Even inchecken


Nu gaan we nog ff bij de MAC een kopje koffie drinken. Papa en mama moeten toch nog anderhalf uur waren. Na een hele tijd gezellig mensen kijken is het tijd om te gaan. We lopen naar buiten voor papa zijn laatste sigaretje in zeker 12 uur. Dan nemen we afscheid.

De laatste koffie in NZ


Laatste sigaret voor de komende 12u


Daar gaan ze dan!


Nu ben ik helemaal alleen ;). Ik moet ook helemaal alleen de weg terug vinden want de GPS is leeg. Ik vind weer een andere weg terug dan de vorige 2 keer. Ik begin al aardig wat wegen te kennen hier ;).

Als ik thuis kom ga ik verder met opruimen. Ik draai mijn scherm nog een paar keer om. Die kachel doet goed zijn werk, het lijkt wel een sauna daar binnen.

Deze kachel doet goed zijn werk


En zo ziet het er dan uit


Ik stuur Brendan een smsje of die vanavond gezellig komt eten. Dat wil die natuurlijk wel. Ik rijdt naar de supermark voor een lekkere Rump Steak. Zoek 2 mooie stukken uit, 1300 gram vlees is denk ik wel genoeg voor ons drieen. Kost wel $20, maar dan heb je ook wat.

Als Brendan en Sarah komen sta ik in de regen met een paraplu te BBQ'en. Wat een mazzel hebben papa en mama gehad zeg. De dag dat ze weg gaan begint het weer te regenen.

De steak, salade, aardappel kroketjes en chocolade toetje gaan er goed in. Ik laat Brendan mijn scherm in de badkamer en nog wat foto's zien. Dan willen ze graag "March of the Pinguins" zien. Best een gave film, volgens mij hebben de makers van Happy Feet deze ook gekeken, want er zit nogal wat hetzelfde in :P.

Als ze naar huis zijn ruim ik nog snel ff alles op en ga ik naar bedje. Morgen weer werken. Dat zal wel zwaar worden ;).

Sunday, April 29, 2007

Dag 88 Zwemmen!

Zaterdag
Vandaag is de laatste hele dag dat papa en mama er zijn. Morgen gaan ze er alweer vandoor. De weer voorspellingen van vandaag zijn niet mis. Maar het lijkt allersinds mee te vallen. De zon schijnt zelfs weer! Het heeft alleen vannacht geregend!Mooi dan kunnen we dingen gaan doen. Het huis opruimen bijvoorbeeld want het is echt een bende. We zijn vanavond uitgenodigd om bij Tony wat te gaan eten. We beginnen de dag met een lekker ontbijtje. Voor de eerste keer binnen. Ik maak het natuurlijk wel buiten op de BBQ klaar. Nu zitten er ook lekkere gebakken tomaatjes bij.

Als we vanalles gewassen hebben, de frietpan schoongemaakt hebben en wat andere zooi hebben opgeruimd besluiten we wat te gaan doen. We gaan naar Sylvia Park. Dat is een soort winkel centrum. Papa en mama willen nog kijken of ze iets kunnen vinden om mee naar huis te nemen.

We is alweer lunch tijd dus we kopen een paar bakken Sushi en wat drinken om straks te lunchen. We gaan niet hier eten want het is echt super druk.

We besluiten naar het het aquarium van Auckland te rijden. Dit is een onderwater wereld en we hoorde van mensen dat dit toch wel interresant was.

Als we daar aankomen bij het aquarium gaan we lekker aan het water zitten met onze Sushi. Het is alleen een beetje winderig, verder is het perfect. Als de Sushi op is gaan we naar binnen. De reis begint met een treintje langs het verblijf van de pinguins. Lache die beesten en hier zitten ze echt dichtbij.

De pinguins


Met een baby ;)


Daarna gaan we kijken bij de pijlstaartroggen. Jezus wat zijn die beesten groot hier. Nu snap ik wel dat Irwin die beesten niet overleefd heeft. Ze zijn hier echt zeker 4 keer zo graat als in Nederland.

De PijlstaartrogNu lopen we onder de vissen door. De haaien zien er hier beter uit dan in Napier. De neuzen zijn hier nog helemaal in takt. Zitten wel grappige beesten tussen.

Een grote jongen


Een grappige jongen


Een gevaarlijke jongen


Een lachende jongen


Aan het einde staan er nog wat kleinen bakken met vis. Dat is niet veel bijzonders. Alleen de zeepaardjes zien er wel heel mooi uit. We gaan nog een keer langs bij de pinguins en dan hebben we het wel gezien. Sealife in Nederland is toch stukken groter.

ZeepaardjesWat gaan we nu doen! We luisteren naar de Nowcaster voor de wind. Het lijkt heel erg west. Heel misschien is het vliegbaar op Cliff Road. We zijn daar toch bij in de buurt, dus we rijden daar heen. Als we op de start komen lijkt het veel te hard. Ik twijfel erg of ik het moet proberen. Het tij is ook heel erg hoog. De vogels vliegen wel en het ziet er allemaal goed uit. Na wat wikken en wegen besluit ik het toch maar te gaan proberen.

Ik zet het scherm op en voel dat ik gelift wordt. Lijkt goed, het is perfect vliegweer. And so I was wrong again. Zodra ik voorbij het randje ben is er NIETS meer. Het lijkt alsof er niet eens wind is. Het is ook niet turbulent ofzo. Er is gewoon geen lift. Ik vlieg meteen naar het strand.

Oh oohw!


Als ik ongeveer halverwegen ben realiseer ik mij. Dit ga ik never nooit halen. Ik kan niet dichter bij het Cliff gaan hangen want dan zit ik in de boven. F*ck, f*ck, f*ck. Ik kom lager en lager, en ik til alvast mijn voeten op. Ik ben maar een paar meter van de kant af. Op dat moment raakt mijn harnas het water. F*ck. Ik kantel voorover en begint te lopen. Plons plons plons, zomp zomp zomp! Ik sta tot halverwege mijn scheenbeen in het water. Dat is balen zeg. Het scherm valt achter mij weg.

Ik probeer het meteen naar de kant te slepen, maar dat ding is zo zwaar geworden. Heel langzaam til ik de fieldpack naar de kant. Het was echt nog maar een heel klein stukje vliegen.

Als ik omdraai komt papa aanrennen met een grote grijns op zijn gezicht en de camera in zijn hand. Ik maak het scherm los en leg het op het gras. Kan mooi het water eruit. Papa neemt mijn harnas mee. Die is helemaal niet nat, alleen het onderste randje een beetje.

De eerste foto nadat ik ben geland inclusief mijn natte broek :P


Proberen het water eruit te halen.


Even proberen een fieldpack te maken


Op het droge gras ipv zand gooien


Als het scherm leeg is maak ik een fieldpack en gooi ik die in de auto. Thuis meteen eruit en op het gras afspoelen. De zon zakt langzaam weg. Hmmz, die wordt niet droog vanavond. Papa spant een draad in de tuin en ik spuit m nog een laatste keer af. Nu is het tijd om mijn schoenen onder de kraan te houden.

Afspuiten maar


Ophangen


Nu moeten we vlug naar Tony, hij heeft ons uitgenodigd voor het avondeten. Daar vertel ik natuurlijk meteen het verhaal. Hij had ook zitten twijfelen om daar te gaan vliegen maar dacht dat het te cross was. Hmmz, misschien had hij wel gelijk.

Tony schoteld ons lekker lamsvlees voor. En na het eten trekt hij de drankkast weer open. Papa en mama moeten een paar kleine drankjes als toetje proberen. Na het gezellige dinner gaan we weer naar huis. We moeten nog wat dingen opruimen ;).

Het scherm is toch wel een beetje gedroogd. Ik leg het scherm in de badkuip en zet de luchtontvochtiger op de badkamer. Daarbij zet ik ook nog de verwarming aan. Als dat ding nu niet droog wordt weet ik het ook niet meer.

Scherm in de badkuip!


Nu gaan we maar eens slapen. Het laatste nachtje voor mijn papa en mama. Morgen vliegen ze om 2 uur terug. Dat betekend dat ik ze rond een uurtje of 11 naar het vliegveld moet brengen.

Dag 87 We gaan weer op pad!

Vrijdag
Jezus! Wat is het laat, volgens mij hebben we ons op een of andere manier verslapen. We gaan vandaag naar de Coromandel. Hier woont een nichtje van mama dat ze al jaren niet heeft gezien. Margo en John hebben daar een boot charter bedrijf genaamd Mercury Charters.

We eten snel wat en springen in de auto. We moeten vandaag weer ongeveer 2,5 tot 3u heen rijden. Onderweg stoppen we nog voor wat wijn, bier en een bosje bloemen voor Margo.

Het is een erg mooie rit


We stoppen bij een zware jongens cafe, hier staan nog 2 foute auto's


Deze heeft ook nog een belachelijk stuur


En de andere auto


We komen daar rond een uurtje of 12 aan. Margo en John stellen voor dat we met de grote boot het water op gaan. We zijn wat laat en om de Coromandel een beetje te kunnen zien moet je veel tijd hebben of op het water zitten. We besluiten dat wij de diesel betalen en zei de boot. Goed plan!

John en Margo


We springen bij ze in de auto en rijden naar de haven toe. Ik verwacht er niet teveel van want de boot op die site ziet er maar een beetje gaar uit. And so I was wrong. Tering wat een ding is dat zeg.

De 21 ton zware boot, dit ding heeft 1100pk


Het interieur


Een keuken


3 slaapkamers met totaal 6 bedden, een badkamer en 2 toiletten


We springen de boot en varen uit. We varen eerst langs Cooks Beach. Cooks Beach is het strand waar kapitein Cook aan wal is gegaan de eerste keer dat hij in NZ was. Als ik me niet vergis.

We varen door naar Cathedral Cove, Cathedral Cove is een rots in de vorm van een kathedraal. We gooien het anker hier in het water. Tijd voor lunch. Margo en John hebben lekkere broodjes gemaakt, en we krijgen ook nog een taartje en chips. Papa kan het niet laten de meeuwen te voeren. Nadeel van dit is alleen dat die beesten beginnen te schijten. Dat is ook nog niet zo erg, het wordt pas vervelend als ze het op mijn hoofd en eten doen ;). Jak!

Cathedral Cove


Lunch


Charming ofniet ;)


Mama en ik pakken een kayak om naar het strand te varen. Het ziet er hier echt super uit. Mama heeft geen zwemkleren bij, ik natuurlijk wel. De zwembroek zit altijd bij de vliegkleren.

Mama in de Kayak


Luke er een stukkie achteraan


Ik vaar een klein stukje achter mama. Als mama bijna bij het strand is verdwijnt ze achter een golf. Ik begin alvast te lachen, want ik weet wat er komt. De golf breekt net achter mama haar kayak. Moewhahaha, mama kan dit nooit bijhouden en slaat meteen om. Whahaha. Ik kom daarna netjes met de golven het strand op. Helemaal droog in mijn zwembroek. Mama helemaal nat in haar kleren. Whahahahh!

We lopen hier een rondje over het strand. Wat een rust hier zeg, en wat ziet het er mooi uit. Dan varen we terug. Ik duwm mama het water in en vaar er meteen achteraan. Eenmaal op de boot varen we nog naar een andere baai. Daar pakken we wat te drinken. Lache zo beetje varen. We zien onderweg veel vogels en pinguins, maar helaas geen dolfijnen. Helaas! Het is ons vandaag niet gegunt.

Gas op die lolly naar het volgende strand
Andere strand


Dan is het tijd om terug te gaan. Ik krijg het stuur van de boot in mijn hand gedrukt en mag terug varen. Lache! Ik mag verder dan ik verwacht had :P. Ik mag tot bijna op de parkeerplaats de haven in varen. Het parkeren mag John doen. Toch wel een grote boot voor zo'n klein plekje.

Kaptein Luke vaart terug naar de havenMet natuurlijk de topsnelheid van 25 knopen


Nu is het tijd om de boot schoon te maken. Al het zout en vogelpoep moet er vanaf. Als dat klaar is krijgen we in de auto nog een rondleiding door Whitianga. Het wordt hier langzaam een Jetset stad. Er worden huizen gebouwd met een bootaangelplaats (voor zover dat een woord is).

Schoonmaken


We besluiten terug te rijden. Het is nog een lange reis en nu is het nog licht. John heeft ons nog een tip voor de terugweg. Hij zegt dat het een hele mooie weg is. En hij had gelijk.

Uitzicht op Auckland


Met een mooie lucht


Op de terugweg stoppen we nog ff voor wat eten. Thuis maken mama en ik het eten klaar. Wederom wordt de BBQ aangestoken.

Dit was dan het laatste grote uitje. Papa en mama gaan er zondag alweer vandoor. Nu lekker naar bedje. Morgen weten we nog niet wat we gaan doen. Het wordt waarschijnlijk slecht weer.

Dag 86 Rust!

Donderdag
Gisteren heb ik een paar honderd kilometer afgelegd, dus vandaag mag ik rusten. Alleen ik ben eigenlijk helemaal niet moe. En de rest ook niet.

Dat komt goed uit dat we niet moe zijn. Kunnen we mooi het gras maaien. Het gras is nu ongeveer 25 centimeter lang. Het was deze keer Michel of Eva hun taak, maar die zijn er tussenuit geknepen. Gelukkig heb ik wat volk dat me kan helpen ;).

Na het ontbijt en lekker lam op de bank hangen beginnen we aan het gras. Ik en papa doen het gras, en mama mag de planten water geven. Die beginnen wat treurig te kijken, het is ook zo'n mooi weer geweest. Vandaag wordt het toch geen vliegweer!

Ik mag als eerste een stukje maaien!


Lekker hoog dat gras


Nu mag papa


Mama doet ondertussen de planten


Nadat we gemaaid hebben is het tijd voor pauze. Je gaat namelijk nogal zweten hier van het gras maaien. Ik kijk ondertussen wat het weer doet. Je weet maar nooit. Het is nog niet veel goeds. Heel misschien is er iets te doen op Cliff Road, we kunnen even gaan kijken. Doen we!

We springen in de douche, dan in de auto en bij Cliff Road springen we eruit. He-le-maal geen wind op de startplek. Hoe kan dat nou. Hij lijkt een beetje uit Noord te komen. We besluiten naar Glover te rijden. Ge wit ooit nooit nie!

En jahoor, op Glover ziet het er helemaal perfect uit, tegen alle windmetingen in. Ik besluit om het te gaan proberen. En het is vliegbaar, ik kom meteen de eerste start weg. Na wat heen en weer vliegen land ik om papa instructie te geven. Die wil dat ik eerst met zijn scherm vlieg. Geen probleem. Ik start met zijn scherm weg en land niet veel later. Nu moet papa er zelf ook aan geloven!

De een heeft er behoorlijk zin in, de ander twijfelt nog ;)


Even met papa's scherm proberen


Landing


Laatste instructies


Papa maakt zich ook klaar en we starten beide weg. Lache, heeft papa toch nog op Glover gevlogen. Papa vliegt naar het oosten toe en ik volg hem stiekem. Ik zit wat lager en hij heeft niets door. Langzaam kruip ik onder hem. Als mijn scherm bijna zijn voeten raakt merkt hij het. Haha! Hij gaat meteen uit zijn harnas hangen en loopt over mijn scherm heen. Hehe! Heeft hij meteen zijn eerste Wing-Walk gedaan.

Papa start ook weg


Samen in de lucht


Mama maakt foto's. Als het wat turbulenter begint te worden landen we allebei. Er komen grijze wolken in de lucht. Deze wolken dekken de zon af en dan is het gedaan met de wind. Helaas! Maar we hebben wel lekker kunnen vliegen hier. Op onze rustdag nogwel!

Nog steeds samen in de lucht


We besluiten maar te gaan. We rijden naar Mission Bay, daar zit "De Fontijn". Bij De fontijn hebben papa en mama de grote mosselen gegeten. Ze willen ze ook graag aan mij laten proeven. Ik vind ze toch niet zo lekker. Na 2 heb ik het heel erg gehad met de mosselen. Ik besluit maar gewoon alle friet en mijn L&P op te eten en drinken.

En toen was de wind weg


Geef mij toch maar gewoon de friet ;)


L&P World famous in New Zealand


We rijden naar huis. Vanavond staan er zelfgemaakte broodjes hamburgen op het programma. Lekker makkelijk :D. We hebben alles daarvoor in huis. Ik beloof eten te maken. Maar eerst gaan we in bad, we hebben toch even geen honger door de mosselen.

Lekker in bad, papa mocht eruit om fotos te maken


Na het bad ga ik eten maken. Het is behoorlijk afgekoeld want als je uit bad stapt sta je behoorlijk te stomen ;).

Damp


De hamburgers


Na het eten kijken we The Sex Lives Of The Potato Men. Ik vind m niet zo heel super, maar ik kijk hem ook maar half. Zitten wel grappige stukjes in. We gaan vroeg naar bed, want morgen staat The Coromendal op het programma.

Lekker lam


Sex Lives of ...

Dag 85 Echt op pad

Woensdag
We staan vandaag om iets voor 7 op, we hebben een druk programma. Omdat ik vandaag heel de dag zal moeten rijden heeft mama ontbijt gemaakt. Het is vandaag ook ANZAC Day. Anzac is een nationale feestdag in Nieuw Zeeland, dus als we pech hebben wordt het nog druk overal ook. We zien het wel.

Om kwart voor 8 zitten we dan eindelijk in de auto. Ik rijdt naar de snelweg toe, en ondertussen probeert papa de pda met navigatie aan te zetten. Oh oohw! Deze is vannacht helemaal leeg geraakt. Zover dat alles er vanaf is. Weg afspraken die Eva erin had staan, en weg navigatie. Dat wordt met de kaart navigeren!

We rijden lekker door, het is helemaal niet druk op de weg en het navigeren gaat ook super. We stoppen onderweg 1 keer voor een korte plaspauze. Waar we stoppen hebben ze ook een grote kaart met uitleg wat er op plaatsen te doen is. Super! We bepalen hier welke route we gaan nemen door Rotorua.

Korte plaspauze, gelukkig staat hier zo'n mooi bord


Inmiddels begint het al behoorlijk te stinken. We zitten hier in een inmens vulkaan gebied. Het stinkt hier overal naar rotte eieren. Ook komt er hier op verschillende plaatsen stoom uit de grond. Dat is echt een heel raar gezicht.

We beginnen onze reis door Rotorua bij The Puia. We gaan hier eens lekker de tourist uithangen. The Puia is een groot park met Maori cultuur, hete modder pools en een Geysers.

We worden rondgeleid door een Maori die verteld over hun cultuur. Daarna brengt ze ons naar de modder pools. Jezus wat stinkt het hier zeg. Maar wel lache om die blubber te zien koken. Dan is het tijd voor de geiser. De geiser staat al behoorlijk enthosiast te spuiten. De vrouw zegt dat we mazzel hebben, want soms doet ie ook een paar uur niets. Haha! Dat is mooi dus.

Maori


Hete modder pool


De geiserWat ook wel gaaf is, overal bij de geiser in de buurt is de grond warm. Overal waar je je hand op de grond houd voelt het warm of zelfs heet aan. De kleuren van de stenen zijn ook heel apart. Dat zijn de verschillende metalen. Vraag me echt af of het hier niet giftig is. Zo ziet het er in ieder geval wel uit :P.

Lekker warm!


Als klap op de vuurpijl krijgen we nog een Maori show. Die vinden ik en papa een beetje tegenvallen. Mama vind het wel heel mooi om te zien. Ja smaken verschillen! Tijd voor een bakkie koffie.Wanneer we het park uitlopen naar de auto komen we langs een bord. Helicopter vluchten voor weinig. We kijken elkaar aan. We hebben nog nooit in een heli gezet, ofwel? Nah laten we dat maar doen dan.

10 Min later hangen we boven de geiser en Rotorua. Geinig man zo'n heli. Past precies 4 man in. Hebben we dat ook weer een keer gedaan. Mama is helemaal onder de indruk.

Te Puia van boven gezien


Papa


Mama


Op de terugweg lekker laag over de bomen :)


Mama's eerste reactie na het vliegen. Ze vondt het helemaal geweldig


Nu rijden we naar Wai-O-Tapu toe. Dit is een thermisch wonderland. Nou, ik ben benieuwd. We beginnen de trip zoals het hoort in de winkel :P. Papa heeft in Kario zijn trui op de auto laten liggen. Ik had het niet gezien en ben weggerden. Trui kwijt. Nu kan hij een mooie kiwi trui kopen.

Daarna begint de wandeling. Het ziet er hier echt uit als een ontplofte chemo fabriek. Overal komen pluimpjes stoom uit de grond en daar omheen is het fel geel of orange. De struiken en bomen zijn bedekt met rood mos. Heel vreemd! Maar wel gaaf.

Het rode mosGeel spul rondom de stoom pluimen


Champange meerEr is overal stoom en stank ;)


Ander meertje


Na een paar uur lopen hebben we hier ook alles gezien. We hebben de langste route gelopen. Nu willen we nog graag naar wat hotpools. Ik vraag de vrouw in de winkel of Kerosene Creek de moeite is. Ze verteld ons dat daar erg veel uit auto's gejat wordt en dat we beter naar de overkant van de weg kunnen gaan. Dit is een plek waar niet veel touristen komen maar vooral locals. Hier stinkt het water ook niet zo. Doen we!

Onderweg komen we nog wat modder tegen


Als we bij de pools aankomen is het echt een gaaf gezicht. Er ligt een heetwater bron, en van die bron loopt het water in verschillende baden. Er wordt niets aan het water toegevoegd. Het wordt alleen afgekoelt dmv verschillende tussenbaden. Lache!

Parkeerplaats, stoom komt van de bron


Koelen


Eerst eten we een kleine maaltijd. Dan gaan mama en ik het water in. Papa heeft niet zo'n zin. Er zijn 3 baden, 36 graden, 38 graden en 40 graden. Ik vond het 38 graden bad het mooiste uitzicht hebben ;), maar het 40 graden bad was het lekkerste om in te zitten. Verder voelen je handen heel vreemd aan in de water, net of ze een beetje vet zijn, maar dan toch niet ;).

Het 38 graden bad


Het 40 graden bad


Als we lekker op temperatuur zijn gaan we weer naar huis. Ik moet weer een paar honderd kilometer terug rijden en het is een lange dag geweest. We stappen rond een uur of 6 in de auto voor de terugreis. Onderweg stoppen we nog voor een broodje bij de Subway. Die hebben we in NL ook niet, dus dat moet ik ook ff laten proeven.

We zijn rond een uurtje of 9 thuis. Pfeeuw dat was een lange dag, maar wel een leuke. Tijd voor de foto's en natuurlijk een toastje. Daarna gaan we lekker slapen. Morgen hebben we weer een rustdag.

Dag 84 Klein tripje

Dinsdag
Vandaag zijn de verwachtingen slecht. Het gaat geen vliegweer worden vandaag. Er hangt nog steeds een hogedruk gebied. Daardoor hebben we geen wind.

Eerst moet er natuurlijk een ontbijtje worden gemaakt op de ultra schone BBQ. Wat ziet dat ding er toch schoon uit zeg. Daar zijn de nodige uren in gaan zitten.

De schone BBQ


Na het ontbijt stel ik voor om naar Muriwai te gaan. Daar zit een kolonie Jan van Genten. Je weet wel, die vogels. En er is een vliegplek die ik kan laten zien. Het strand is ook wel mooi. Kortom, een leuk pakket.

We rijden naar Muriwai toe. Navman zit ons weer behoorlijk te pesten. Af en toe wordt ik een beetje moe van de instructies. Maarja, we doen het er maar mee. Kaartlezen is natuurlijk ook niets.

We parkeren de auto bij de startplek. Dat is natuurlijk weer de enige plek die ik weet ;). We lopen naar de vogels toe! Voor mij ook de eerste keer want normaal vlieg ik er heen.

MuriwaiWat een lucht zeg! Maar wel een mooi uitzicht. Wel gaaf om te zien hoe de golven tegen de rotsen kapot slaan. Beneden zijn mensen aan het surfen en het vissen. Dat vissen op die rots ziet er ook wel cool uit. De golven knallen iedere keer tegen die rotsen aan. Je ziet de vissers dan iedere keer rennen. Haha!
Laten we daar ook eens heenlopen. Daar kunnen we nog veel dichter bij de vogels komen. Die willen ook een lekker visje meepikken van de vissers.

We hebben het wel weer gezien. Golven geweld was echt gaaf! We gaan nu bij een tentje een lekker ham/kaas toast en hamburgen halen. Lekker lekker! Ik vraag of pa en ma nog naar Piha willen. Dat is ook een heel mooi strand, maar ze hebben al genoeg stranden gezien ;).De flora


We rijden terug en luisteren naar de Nowcaster (weer informatie). Het lijkt erop dat het op Glover park wel eens vliegweer zou kunnen zijn. We stellen de navigatie in op Glover en rijden erheen.

Als we op Glover aankomen staat Francios er al. Hij is helemaal klaar om te starten. Hij stapt over het randje en vliegt. Het is perfect. Ik start ook. Na wat heen en weer soaren land ik weer. Ik vraag of papa ook komt. Hij twijfelt nogal. De wind is behoorlijk zacht.

Het is perfectAls het donker begint te worden gaan we terug naar huis. Ik ben nog een paar keer geland om papa over te halen, maar hij wil echt niet. Jammer! Volgende keer beter! Nu nog even van de zonsondergang genieten :D.We rijden terug langs de Pak 'n Save en halen natuurlijk weer echt lekker NZ vlees. Ik gooi dat vlees op het BBQ en mama doet de rest! Na het eten is het tijd voor de foto's en daarna het bedje!

Thursday, April 26, 2007

Dag 82 & 83 Wandelen en vliegen!

Maandag
Vandaag staan we weer op met de radio in de hand. Het moet toch wel een keer vliegweer worden of niet dan. Ik wil toch wel laten zien dat je hier prachtig kunt vliegen. En jahoor! Er is opeens wind. Waar het vandaan komt weet niemand, maar er is wind.

We pakken snel buiten een lekker ontbijtje. Het weer is weer super. Mijn ouders hebben echt mazzel zeg. Zo'n mooi weer in deze tijd van het jaar. Natuurlijk heb ik ook mazzel dat het nog steeds mooi weer is ;).We rijden naar North Head. Ik ben hier 1 keer eerder met Mies geweest. Een beetje Navman en een beetje kaart brengen ons uiteindelijk naar de juiste plek. Er zijn al mensen aan het vliegen zien we als we aan komen rijden.

We parkeren de auto en gooien de spullen eruit. Dan komt ook aanrijden. Hij heeft ook een vrije dag. Wat een luxe. Later blijkt Hugo de persoon te zijn die in de lucht zit.

Gezellig!


Ik start bijna meteen weg. De wind draait wel heel erg, maar het is wel gewoon vliegweer. Ik blijf lekker hangen en speel een beetje in de lucht. Dan topland ik om papa alles uit te leggen over deze plek. Nu is het zijn beurt. Hij start weg als er niemand meer in de lucht is. Gaat allemaal goed.

Ik start als eerste!


Papa daarna!


De rest gaat naar huis. Ze willen allemaal gaan surfen of iets anders gaan doen. Mooi! Hebben wij de berg voor onszelf. Mama loopt rond om foto's te maken, en natuurlijk om de berg te bekijken. Dit is een oude oorlogsbunker. Het is nu een monument. Genoeg reden om het te bekijken dus.Op een gegeven moment wordt de lift minder. Omdat er geen mogelijkheid is om beneden te landen topland ik halverwege. Als ik opkijk zie ik papa ook steeds lager uitkomen. Oh oohw, dan verdwijnt hij! Papa kwijt. Na wat heen en weer lopen blijkt hij gewoon goed en hoog getopland te zijn.Dan hebben we het wel een beetje gezien. We rijden Devenport in om eens lekker wat te drinken. Ook zetten we de radio aan om het weer te luisteren. Hey! Glover lijkt goed. Slurph! Weg is de koffie. We springen in de auto en rijden naar Glover.

Daar staat Megan. Ze kijkt niet blij. De wind lijkt toch wat zacht. De rit naar Glover nam meer tijd in beslag dan gehoopt. We moesten over de Harbour Bridge in de spits. Ik gooi mijn scherm eruit en probeer het een paar keer. Nope! Het is toch te zacht.

Mooie lucht bij Glover


We besluiten naar Cliff Road te rijden. Megan is hier nog nooit geweest en we kunnen hier naar de sunset kijken. Die ziet er zoals altijd weer prachtig uit.Wanneer we thuis komen is het weer tijd voor de foto's en een biertje. Daarna is het bedtijd. Eindelijk hebben we een fatsoenlijke vlucht kunnen maken hier!

Zondag
Vandaag is het zondag, een rustdag ;). En de eerste dag zonder Mies en Eva. We besluiten vandaag af te wachten wat het weer doet. We willen natuurlijk wel een vluchtje maken. We doen heerlijk rustig aan vandaag.

Mama begint de dag goed in de spa pool. Even lekker ontspannen. Kan ik ondertussen mooi het ontbijt klaarmaken. Ik maak natuurlijk een echt Kiwi ontbijt klaar. Roerbakei met beacon, worstjes en toast. Lekker lekker lekker. Dat alles wordt natuurlijk klaargemaakt op de BBQ.

Mama lekker in de SPA


Kiwi ontbijtje


Papa vind het vlees iets te zwart, hij vindt de BBQ niet schoon genoeg. Dat wordt dus schoonmaken. Papa begint na het eten met het grondig schoonmaken van de BBQ. Mama en ik helpen af en toe een handje. Het wordt ook steeds duidelijker dat het waarschijnlijk geen vliegweer gaat worden. Helaas!

Schoonmaken!


Gelukkig heb ik al een alternatief bedacht. We zijn ooit met Tony bij Whatipu gaan wandelen. Ik denk dat, dat wel een leuk alternatief is voor vandaag. We leggen de BBQ te drogen, gooien de was in de wasmachine en gaan op weg.

De Navman werkt weer niet echt mee. Wat een ellende is dat systeem ook. Waarom geeft TomTom niet gewoon kaarten uit voor dit land. Dan kan ik eindelijk een beetje goed navigeren.

Het is een prachige weg naar Whatipu, lekker crossen over smalle wegen en het laatste stuk is grevel door de "bergen". Mooi man!Wanneer we aankomen gaan we aan de wandel. We beginnen net als laatste keer op het strand. Maar papa en mama zijn niet zo'n lopers. Papa krijgt last van zijn voeten. We besluiten het rondje de helft te maken van vorige keer. We steken het moeras in.
Ik vind het lopen hier echt super, lekker door het moeras lopen. Hier is het niet nat maar er staan wel lekker veel verschillende planten. Wanneer we ongeveer een uur verder zijn in het moeras komt het einde langzaam in zicht. Maar er komt nog meer. Natte voeten! Whoops! Heb ik toch een beetje een verkeerde route uitgekozen. Dat wordt improviseren.

Ik zoek een alternative route, en ongeveer een half uurtje tot 3 kwartier later zijn we uit het moeras. Met natuurlijk een beetje natte voeten. We lopen de laatste paar meters over het strand. En nu lekker naar de auto. Dat was een behoorlijk tochtje.Ik rijdt weer naar huis. Papa en mama durven het rijden hier toch niet aan. En ik durf er niet naast te zitten als ze gaan rijden ;). Links rijden moet je toch behoorlijk aan wennen. Dat weet ik als geen ander ;).

Als we thuis komen ga ik eten maken. Kunnen papa en mama mooi even afkoelen in de spa pool. Dat is een mooie afsluiting van de dag!Na het eten natuurlijk foto's kijken en nog wat tv. Ik chat nog wat met oma, die is samen met opa naar een Tom Jones Concert geweest. Een heuse Meet and Greet, ze mocht de bloemen op het podium aan hem uitreiken!
Daarna is het weer hoog tijd om te gaan slapen. Truste! Volgende week heb ik vrij dus hebben we een druk programma!

Tuesday, April 24, 2007

Dag 80 & 81 Samen op pad

Zaterdag
Vandaag vroeg op. Ik wordt wakker van Eva die tegen Mies zegt dat het nu toch wel echt de bedoeling is dat hij opstaat ;). Ze vertrekken vandaag namelijk naar NEDERLAND. En ik blijf alleen achter :(. De eerste week met mijn ouders, en dan 2 weken helemaal remi.

Ik maak een kopje koffie en thee klaar. Daarna ruim ik de auto leeg. Zit nog vol zooi, en dan kunnen de koffers er natuurlijk niet in ;). Als alles helemaal klaar is gaan we opweg naar het vliegveld. Na 2 min moet ik natuurlijk omdraaien omdat we iets zijn vergeten. Whahah! Kan gebeuren.

Wanneer we op het vliegveld aankomen blijkt de vlucht vervroegt te zijn. Over precies 2 uur vertrekt die al. En het was de bedoeling er 3 uur van tevoren te zijn. Na geen probleem. Mies rent naar de incheck balie. Ik geef Eva nog een hand. Veel plezier in Nederland en doe ze de groeten daar.

Daar gaan ze!Ik ga weer terug. Ik denk dat ik de weg nog wel weet ;). Helaas! Op de snelweg ziet de afslag er erg bekend uit. Ik besluit door te rijden. Daar ziet het er minder bekend uit. Balen! Ik ben verkeerd gereden. Ik pak de eerstvolgende afslag en sluit de GPS aan. Wat ben ik blij dat ik die op de heenweg geladen heb.

Ik rijdt terug langs de Bed & Breakfast, daar haal ik papa, mama en de spullen op. Ja dit was het laatste nachtje hier. Hoef ik ze eindelijk niet meer thuis te brengen en kan ik weer bier drinken ;).

Afscheid nemen van Brian en AnnabelWe rijden eerst naar ons huis. Daar moeten we nog wat spullen op pikken. Het lijkt dat het vandaag vliegweer wordt op Kario. Maar het is twijfelachtig. We zitten midden in een hogedrukgebied dus er is weinig wind overal.

We rijden er toch maar gewoon heen. Wanneer we daar aankomen is mama meteen verkocht. Het ziet er prachtig uit weer. De wind is erg licht op de hoge start. Papa wil toch een glijvluchtje maken. Dat kan altijd natuurlijk. Ik leg hem alles uit en maak me klaar om hem op te halen op het strand.

Mama is meteen verkocht


Glijvluchtje van papa


Kario vanaf het strand


Hij start en heeft zelfs nog wat lift. Ik pik hem op en we rijden naar de schoolstart. Hier is een groepje leerlingen aan het vliegen. Wind is hier ook niet hard genoeg. We kunnen wel lekker spelen. Klein kort vluchtje maken en toplanden.

Aparte tandem hier!


Papa maakt nog een vluchtje


Luke ook!


Als we genoeg hebben gehad rijden we terug naar het hoge cliff. Hier komen we Megan tegen. Heeft net een kort vluchtje van het hoge cliff gemaakt. Wind is teveel naar zuid gedraaid. Het is niets meer. We nodigen Megan uit voor een biertje bij ons.

Mama wil nog wat foto's maken


Na het biertje is het tijd om boodschappen te doen. Kan mama daarna mooi in bad. Als we terug komen is het eigenlijk al te laat. We maken lekker eten, kijken nog wat tv en gaan lekker naar bed.

Vrijdag
Vandaag een vrije dag! Dat betekend lekker uitslapen. Maar niet heus. Ik sta net zo vroeg op als anders. Kan ik mooi de fiets achterin de auto gooien en Eva en Mies naar het werk brengen. Heb ik lekker de auto met mijn ouders :D.

Nadat ik Eva en Mies heb afgezet haal ik mijn ouders op. Die zitten weer lekker aan het B&B ontbijt. Wat een leven zeg, zo laat opstaan! De verwachting is dat het misschien vliegbaar wordt op Glover Park. Papa heeft al geprobeerd daar te komen, maar dat was zonder succes. We besluiten daar heen te gaan. De wind is op het moment veel te zacht, maar daar wachten is ook geen straf.

En jahoor het is veel te zacht. Jammer :(. Zelfs het water is kalm. Maar we hebben nog een hele dag, dus misschien komt de Seabreeze nog. Het lijkt mij een goed plan om lekker te gaan lunchen op de boulevard. Papa en mama zijn het hier wel mee eens ;).

Gezellig


Het weer is echt super, we gaan naar een tentje midden op de boulevard. Lekker in de zon buiten. We kijken uit over het strand. Ik had nog niet echt ontbijt gehad, dus voor mij is het ontbijt :).

Uitkijk vanaf het eettentje :)


We krijgen nog een extra gratis extra maaltijd aangeboden. Wat zijn die New Zeelanders toch super he ;). Als we uitgegeten zijn gaan we terug naar Glover. Misschien ziet het er nu beter uit. Helaas! Wind is nu nog minder. Ik wil het toch proberen dus zet mijn scherm een paar keer op. Zonder resultaat! De wind is echt te zacht.

Altijd ff proberen he!


Mama valt in het gras in slaap en papa en ik zitten lekker op het bankje. Ik leg nog uit hoe je hier het beste kunt vliegen. Je weet nooit of het nog vliegbaar wordt ;). Papa is erg blij met deze relax dag, en mama blijkbaar ook. De eerste paar dagen waren toch wel zwaar geweest voor de been en kuitspieren.

De zee is echt heel rustig, echt helemaal geen wind.


We rijden terug. Eva is al thuis. Mies nog niet die moet ik straks gaan ophalen. Mies moet nog behoorlijk wat werk afmaken en zit in de stress. Ik en mama hebben afgesproken om vanavond eten te maken. Eva gaat lekker inpakken. Ik doe ondertussen ook nog ff de SPA. Die moet natuurlijk wel in opperbeste staat zijn als mama erin wil.

Even de dag evalueren


Rond een uur of 7 laat Mies weten dat hij ook opgehaald wil worden. We gaan boodschappen doen en maken eten. Whoops! Mies is zijn telefoon vergeten. Hij heeft geen sleutel want die is hij op Kario kwijtgeraakt. Dat wordt morgen voordat we naar het vliegveld gaat telefoon halen.

Mies en Eva pakken vlug spullen in. Nu is het tijd voor de laatste afleveringen van Prison Break. Als we de laatste aflevering kijken vraag ik 20min voor het einde of ik m af moet zetten. Nee nee nee. Dat was dom, want nu wordt het alleen maar spannender en moeten we op seizoen 3 wachten.

Inpakkuh!


's Middags is het 23 graden, maar 's avonds moet toch echt deze jongen ons helpen!


Ik breng papa en mama naar huis en ga dan naar bed. Morgen weer vroeg op. Ik moet Eva en Mies naar het vliegveld brengen.

Monday, April 23, 2007

Dag 79 Laatste werkdag (voor even)

Donderdag
Vandaag op het werk vrij gevraagd voor vrijdag en volgende week. Mijn ouders zijn er en het wordt heel mooi weer de komende tijd. Daar moeten we dus van genieten.

Mitchell is vandaag weer terug dus ik draag alle taken die ik overgenomen had weer over. Haha! Nu ziet mijn bureau er weer helemaal netjes uit. Verder maak ik nog wat open taken af. Ik stuur wat mailjes met uitleg over mijn magneetstip code.

Als ik lekker druk aan het werk ben komt Mies aan de andere kant van mijn bureau zitten. Hij voelt zich niet zo lekker. Hij laat zijn hoofd op zijn armen vallen en valt in slaap. Iedereen die langs loopt lacht een keer. Niemand heeft commentaar. Whaha, lache dit bedrijf. Je mag PowerNaps doen!

Slaap Mies slaap!


Mies gaat vroeg naar huis. Hij zit dik in de stress omdat vanalles af moet. En nu is hij ziek. Dat wordt hard werken morgen.

Als we thuis komen ligt Mies nog te slapen. Niemand heeft echt zin om eten te maken dus wat wordt Indiaas. Het eten waar een mens 3 keer van geniet. Als je het eet, als je een boer laat en als je 's ochtends het ritueel uitsch*t. Lekker man! Mies krijgt ondertussen alweer kleur in zijn gezicht.

's Avonds ff geen Prison Break. Eva vindt er niet zoveel aan en het is wel gezellig als die ook een avond in de kamer zit. We gaan vanavond Happy Feet kijken. Wel een leuke animatie film. Ik vond hem niet super, maar goed, hij was wel lache. Mama en papa hebben wat moeite om wakker te blijven ;).Uiteraard mag ik ze weer naar huis brengen, en daarna mag ik naar bed. Weltrusten.

Papa en mama zijn vandaag naar Waiheke Island geweest. Het was echt SUPER! weer. Ze hebben weer erg veel gelopen en gezien. Hier een kleine foto impressie!


Met dit weer kan het ontbijt buiten


Je moet natuurlijk met de boot naar een eiland!


Gezellig


Een WC!


De baai met een strandje


Even het zeewater voelen

Dag 78

Woensdag
Vandaag weer stage. Die papa en mama hebben het maar luxe. Kunnen lekker uitslapen, en krijgen ontbijt in de B&B. Mijn bureau begint er nu langzaam een beetje vol uit te zien. Ben bezig met behoorlijk wat projecten op het moment.
De baas Martin komt vandaag nog even langs. Hij zegt dat ik wel echt bij EF moet komen werken als ik klaar ben met school. Als ik in Nieuw Zeeland wil wonen en werken staat er in ieder geval een aanbod van Embedded Fusion. Whaaah! Lache man! Je weet nooit natuurlijk ;).

Mama en ik hebben beloofd om vanavond te koken. Eva heeft het al zo zwaar met de inpak stress ;). Ze moet aan zoveel dingen denken. Wat ze in moet pakken, en natuurlijk ook wat Mies moet inpakken.

We halen 3 grote lappen vlees. In de winkel zagen ze er kleiner uit ;). Ik heb de eer dat ik ze op de BBQ mag gooien en de aardappel krokjes klaar mag maken. Mama doet de rest. Als het klaar is, aanvulluh!

In de winkel leken ze kleiner!


Aanvalluh!


Na het eten is het tijd voor Prison Break. Mies moet natuurlijk seizoen 2 wel afgekeken hebben voordat hij naar Nederland gaat. Maar het is toch iets te spannend voor Mies. Hij houdt geen nagels over.

Spannend!


Na Prison Break breng ik papa en mama weer naar huis. Wat zal ik blij zijn als dat voorbij is ;). Wil je net lekker naar je bedje. Moet je nog je ouders naar huis brengen :P.

Papa en mama zijn vandaag naar het Auckland Domain geweest. Het museum en de tuinen. Hier wat foto's van hun tripje.

Bed & Breakfast


Lekker Bed & Breakfast: Breakfast!Contact zoeken met het thuisfront


Het station, jammer dat bijna niemand het gebruikt.


Het museum


In het museum


Even rusten


En dan nu naar de tuinen


Nog een beeldig plaat je van de tuin!

Sunday, April 22, 2007

Dag 76 & 77 BBQ

Dinsdag
Vandaag weer werken. Mitchell is er nog niet want die zit vast in China, waarschijnlijk is hij er donderdag weer. Hmmz! Dat wordt nog even zijn taken waarnemen. Ook komen daar nog wat andere taken bij.

Omdat ik zoveel ervaring heb met de Tahoe en .Net Microframework mag ik een programma gaan schrijven om magneetstrip kaarten uit te lezen. Je weet wel, je pinpas en credit card. Lache man! Cameron heeft de hardware in elkaar gezet, en ik moet er software voor schijven.

Vanavond staat er een afscheids BBQ op het programma. Mies en Eva gaan natuurlijk zaterdag naar Nederland, en dat moet gevierd worden! Iedereen is uitgenodigd! En zo het lijkt gaat ook iedereen langskomen.

Na het werken gaan Mies, Eva en ik boodschappen doen. Papa en mama zijn nog druk aan het rondtrekken. Na het boodschappen doe bel ik ze op waar ze zijn. Blijkbaar zijn ze door de bus helemaal verkeerd afgezet. Wij gaan ze ophalen en droppen ze af bij de B&B. Kunnen ze zich mooi ff opfrissen en kunnen wij de BBQ voorbereiden.

Voorbereid en wel


Als alles is voorbereid ga ik papa en mama halen. Ondertussen stroomt het volk langzaam binnen. Dat wordt weer een avondje engels praten ;).

Lekker bakken!


Sommige mensen bakken, en sommige eten!


Gezellige groepsfoto, ofzo


En zoals dat op een goed feest gaat! Daar wordt gedanst.

Dancing DAN!


Movin' Megan!


And uuh, Brendan!


Nog even de kraan maken!


Helaas komt er ook aan alle goede dingen een eind. Dat wordt opruimen en ouders thuis brengen. Whoops! Ik heb teveel bier gehad. Dat wordt een Taxi! Of niet? Eva heeft nog niet zoveel op, dus Eva rijdt, en ik ga gezellig mee. Is het toch nog goed gekomen.

Als we terug komen gaan we lekker naar bedje. Mies heeft alles wat nog gedaan moest worden opgeruimd.

Papa en mama zijn vandaag naar St Helier geweest. Ze hebben lekker weer gehad, daar ben ik wel heel erg blij mee. Ze hebben samen Nieuw Zeelandse mosselen gegeten. Ja zo groot als ze hier zijn, zijn ze in Nederland niet!

Lekker weer, en even rusten!


Mosselen!Maandag
Vandaag vroeg op. Heb op de bank geslapen en de media center maakte toch meer herrie dan verwacht. Maar, heb toch goed geslapen :). Alleen een beetje kort ;).

Zoals gewoonlijk ga ik in de douche en maak ik koffie voor Eva en Mies. Net als ik klaar ben met koffie maken komen papa en mama aanlopen. Zo die zijn vroeg wakker. Misschien van Eva en Mies hun wekker ;). Die heeft maar een minuut of 20 staan loeien ;).

Haha! Dan maar wat extra thee maken. Ik ontbijt vlug en regel een sleutel voor mama en papa. Just in case voor als ze graag weg willen. Wij moeten gaan werken dus laten ze alleen. Om 3 uur is komt Eva weer terug.

Op het werk chat ik nog wat met papa en mama. Ze kunnen toch niet alles zo snel vinden ;). Het plan is dat Eva om 3 uur naar huis gaat. Papa en mama hun spullen afzet bij de Bed and Breakfast en dan ons komt halen. Kunnen we mooi boodschappen doen voor het avondeten :). En zo gebeurd het dan ook.

Ja die jetlag hakt erin!


Thuis koken we een lekker avondmaal voor de ouders :). En daarna is het tijd om de kadeau's van gisteren eens goed te bekijken. En het is natuurlijk een groot succes!

Om privacy redenen heb ik de personen in kwestie onherkenbaar gemaakt.Ook geef ik samen met Mies en Eva papa en mama wat ideeen om morgen te gaan doen. St Heliers Beach is heel leuk om naar toe te gaan. En je kunt wat startplekken zien. Omdat alles met de bus kan is dat natuurlijk super.

Ik moet nog even mijn scherm ophalen bij Daron. Whoops! Die ligt nog in zijn auto en hij heeft gedreigd om hem te verkopen op trade-me. Eva rijdt mee, want ik weet natuurlijk de weg weer niet.

Daarna is het een beetje op tijd naar bed. Want jongen jongen wat ben ik moe van gisteren. Ik breng papa en mama terug naar huis! Dat is opeens de omgekeerde wereld ;). En als ik thuis kom duik ik mijn bedje in!

Friday, April 20, 2007

Dag 73, 74 & 75 Pa en Ma zijn er!

Zondag
Ik ben vandaag geen wekker of niets gezet. Zal toch wel wakker worden van Mia rond een uur of 7. Toch niet! Ik wordt om 9u wakker gemaakt door Daron. Ze gaan een rondje lopen op het strand en vragen of ik mee ga. Ze willen de honden uitlaten.

Goed plan, ik spring in de douche en maak mijzelf klaar. We rijden naar het strand. Is maar 3 min rijden ofzo. Is echt een super plek hier. Nadat de honden lekker door het zoute water hebben gerend gaan we terug.
Het is tijd voor een lekker ontbijtje. Daron en ik maken een lekker portie roerbak eieren, worstjes, beacon en toast klaar. Ik begin aardig fan te worden van dit ontbijt. Het is heerlijk. Ondertussen krijg ik ook nog een smsje dat papa en mama in Singapore zijn.

Wel super huisje hier!Lisa gaat met Mia op weg om haar moeder te halen. Daron en ik gaan eens kijken of we ergens kunnen vliegen. Het huis staat op een groene helling. Dit blijkt ook meteen een startplek te zijn. Ideaal huis zoals ik al zei. Helaas staat de wind er vandaag niet op. We moeten verder zoeken.

We kunnen naar Moirs, maar daar is de wind 16 knopen. Veel en veel te hard dus. We rijden daarom naar Tawharanui. Tawharanui is een plek waar Hugo regelmatig gaat surfen. Als het geen weer is om te surfen gaat hij hier vliegen. Het ziet er veelbelovend uit. Daron en ik lopen de heuvel op en de wind lijkt aardig. Helaas! Er komt weer een vlaag langs die veel te hard is. We blijven nog ff op de helling zitten, maar het wordt niets. De wind is veel te hard en een beetje cross hier.We besluiten weer terug te rijden en pakken ondertussen nog wat lunch. We rijden naar het huis om alle spullen op te halen. We gaan weer terug naar Auckland. Ik moet een beetje op tijd terug zijn. Over een paar uurtjes komen pa en ma aan.

Als ik thuis kom gooi ik al mijn spullen binnen, het is nu half 5. Ik stuur Eva een smsje of we samen eten. Ze zegt rond half 7 thuis te zijn. Ik gooi wat eten uit de vriezer en ga mijn spullen opruimen.

Om half 6 is Eva al thuis. Ze had een kortere weg gevonden waar ze hard kon rijden :P. En dat scheelde nogal wat tijd. Ik gooi de Pork Loin Chops op de BBQ. Zelfde eten als gisteren, maar ik heb er zin in. Mies komt rond een uur of 9 binnen. Hij ziet er nogal gaar uit. Hij heeft ook een goed weekend gehad, maar de wedstrijd was K met P.

Rond half 11 stappen Eva en ik in de auto. We gaan pa en ma ophalen. Ik mag rijden ;). Joepie! Als we aankomen op het vliegveld blijken ze een half uur vertraging te hallen. Bakkie koffie dan maar. Na een uur wachten komen ze dan eindelijk de hal in lopen.

Papa kan het niet laten even zijn gal te spuien of de "Custom Service" hoe ze er bij komen dat service te noemen. Maar eerst ff een sigaretje voor papa en Eva.

We rijden terug naar huis. Nu is het tijd voor een biertje en de kadeaus. Eva krijgt van mama een waaier lichtjes. Je kunt er zelf text in programmeren. Mies en ik krijgen een Dance Dance Revolution dance mat. Ik krijg een lekkere zak muntdrop. Whaaaah. En een knuffelbeer van Sabine :).

Dance Dance Revolution


Lekker Lekker


Het is inmiddels al een uurtje of 2, dus een mooie tijd om te gaan slapen. Ik moet helaas de nacht doorbrengen op de bank. Papa en mama slapen in mijn bed. Ik geef nog snel een rondleiding en dan ga ik slapen.

Dit wordt een korte nacht. Wel heel gezellig dat ze er zijn.

Zaterag
Luke...Luke...Hello, zo die is vroeg. Daron komt om half 9 mij wakker maken. Hij moet de maten van de keuken hebben. Hij gaat vandaag naar een veilig. Hij wil een keuken bemachtigen. Ook heeft hij zijn fiets tools afgegooit. Kan ik mooi nog even de MTB in orde maken.Ik sta op en maak mijzelf een lekker ontbijdje. Dan zet ik de wasmachine aan, want mijn kleren beginnen een beetje op te raken. Nu is het tijd om pa en ma ff te bellen. Ik moet ze natuurlijk wel een fijne reis wensen, en vanavond kan ik ze niet bellen.

Als dat allemaal gedaan is kan ik aan de fiets beginnen. Daaraan kan ik meteen zien dat ik een probleem heb. De remmen zijn op en schuin afgesleten. Ai das niet zo mooi. Nah eens kijken wat ik er van kan maken. Ik stel alles lekker strak af en maak een test rondje. Voorrem werkt aardig, achterrem werkt niet, zadel zit veel te laag.

Het zadel kan ik niet verstellen want heb geen spullen. Ik besluit de achterremblokken om te draaien. Ziet er een beetje raar uit, maar ik moet wat. Nu remt hij stukken beter. De blokken zijn zelfs bijna recht. Ik draai ze weer normaal en nu remt hij nog steeds. Wel minder, maar ik denk dat het genoeg is.

Daron belt dat het veel later gaat worden. En dat hij mij nodig heeft om spullen te dragen. Hij komt me ophalen en ik help hem met het inladen van delen van zijn nieuwe keuken. Nu is het spullen halen en naar Woodhill.Ze hebben zelfs een site ;). Ik neem mijn slaapspullen ook mee, want ik blijf waarschijnlijk bij Daron slapen bij Snells Beach.

Wanneer we in Woodhill aankomen is het net gestopt met regenen. Daron zegt dat de condities perfect zijn. Ik doe mijn korte broek aan, t-shit. Bring it on! Het eerst stuk gaat echt slecht. Omdat ik geen achterrem heb rijdt ik 2 keer van het pad af het bos in. Hmmz dit is echt balen. De grond is strandzand met naalden en een beetje nat. Perfect dus. Geen modder, en niet echt glad. Wel druk met bomen ;).Ik zeg tegen Daron dat ik geen achterrem heb, en dat het klote is. Steve fiets ook mee. Hij heeft tools bij. Ik draai mijn remblokken weer om. Nadat iedereen mijn fiets weer belachelijk heeft gemaakt gaan we verder ;). Ik ben zoooooo blij dat ik mijn rem daar gemaakt had. Het eerste stuk waren we eigenlijk alleen maar omhoog gegaan. Nu komt het eerste downhill stukje.

Omdat ik niet de beste fiets heb moet ik constant van mijn zadel af op mijn achterwiel gaan zitten. Zo val ik niet voorover, en krijg ik een mooi gepolijste kont. Het is behoorlijk zwaar, maar wel gaaf. Het parcour heeft stukken klimmen, en stukken downhil. Ik maak nog een kleine sprong. Nu draait mijn stuur stok helemaal. Dus mijn rem hendels zitten recht boven het stuur. Ik moet stoppen om het weer goed te draaien. Dit allemaal zorgt toch wel voor extra spanning ;).

Halverwege stoppen we bij een speeltuin voor fietsen :P. Daron rijd over wat dingen heen en valt ergens vanaf. Moewhahah, dan is Steve aan de beurt. Zijn voorwiel blijft ergens achter hangen en hij doet een "Nose Plant". Briljant. Ik besluit niet aan die gein mee te doen. Mijn stuur zit los en heb geen remmen :P.

Als we verder gaat begint het gruwelijk hard te regenen. Heerlijk, een beetje koeling. Beetje jammer dat de boomwortels in de grond nu zo glad worden.

Alles komt goed en we besluiten terug te gaan naar de auto. We hebben er al bijna 2 uur opzitten. We doen nog 1 run die uitkomt bij de parkeerplaats. Downhill stukje. Deze is echt leuk voor mij. Ik kan zien waar ik heen ga, dus hoef mijn remmen bijna niet te gebruiken. Wel ontwijk ik deze keer alle sprongen ;).

Zo dat was een lekker dagje fietsen. Als we terug rijden naar Snells doen we nog even boodschappen. En als we terug komen in het huis maken Daron en ik de Pork Loin Chops en Mashed Patotos klaar. En Lisa (de vrouw van Daron) de salade. Mia (12 weken oude dochter) ligt al te slapen.

Nu gaan we film kijken. Het is een Spaanse film en ik verwacht er niet teveel van. Onterecht want hij was echt super. Ze hebben hier een dikke beamer waarom we het op de muur projecteren. Dat moet ik ook hebben in mijn huis straks ;).Dan is het om half 11 beddtijd. Dat is vroeg! Morgen zal Mia mij wel wakker huilen ;).

Vrijdag
Vandaag een hele drukke dag op het werk. Er moeten verschillende zaken af. En een paar van die zaken weet ik alleen dingen van. Daarom heb vooral ik het behoorlijk druk :).

Om 4 uur komt Eva mij halen. Daron heeft gezegd dat hij mij thuis komt halen. Eva gaat vandaag naar Papamoa dus ik ben alleen. Eva vertelt het laatste nieuws over Mies. Het queenstown avontuur heeft een slechte start gehad. Mies heeft ruzie gemaakt met de locals omdat ze hem niet meer naar boven wilde nemen. En toen Mies eindelijk in de lucht zat heeft hij de ergste vlucht uit zijn leven gehad. Zozo!

Daron komt mij halen thuis ophalen. Ik mag bij hem en Lisa komen eten. We hebben lekkere Pasta Cannelloni. En we kijken Family Guy en 28 days later. Beetje vreemde film, met foute romantiek en een nog vreemder einde.Daarna wordt ik weer thuis afgegooit. Morgen vroeg half 9, 9 uur is Daron er weer. Hij komt dan ff tools afgooien. Kan ik die fiets opknappen. Om 12 uur komt hij terug om mij op te halen.

Ik werk de rest van de avond aan de pasen blog. Jezus wat een werk! Nu is het beddtijd :D. Morgen wordt lache!

Monday, April 16, 2007

Dag 70, 71 & 72

Donderdag
Mies gaat vandaag naar Queenstown voor het weekend. Hij gaat met Shane en Juan een Acrowedstrijd vliegen. Hij heeft er behoorlijk zin in :P. Eva en ik gaan naar het werk. Mies wordt niet veel daarna opgehaald door Tony als het goed is.

Als ik op het werk aankom bel ik Mies nog vlug even of hij de EF toegangspas uit zijn tas wil halen. Hij kan het pasje niet vinden. En zijn jas is hij ook kwijt, die lag nog in de auto. Hij mag mijn jas wel gebruiken. 2 Min later bel ik terug met de vraag of zijn jas niet gewoon in de hal ligt. Whoops! Ohw ja, dankje.

Later blijkt dat hij toch nog langs Eva moest om zijn zonnenbril uit de auto te halen. Haha!

Vandaag is het weer echt druk op het werk. Er moeten voor het weekend veel kleine dingen afgehandeld worden. En er moeten ook dingen uitgezocht worden. Omdat Mitchell er niet is mag ik hem vervangen. En dat is best druk :P.

Als Eva mij komt halen van het werk verteld ze dat Mies nog een ruige vlucht heeft gehad in Queenstown. En dat hij ruzie heeft gemaakt met piloten in Queenstown. Whahaha! Gaat goed daar dan! We gaan boodschappen doen. Eva gaat dit weekend naar Summer toen, dus ik moet wel eten hebben ;). En zoals altijd wanneer we boodschappen doen zonder Mies. We kopen wat extra zooi, Mies is er toch niet ;).

We hebben wind uit het Zuiden dus het is behoorlijk fris. Maar gelukkig hebben we de gaskachel nog :D.Maar helaas, een uurtje later, pruuf, flup flup, flof. Kachel uit. Het gas is op :(. Dat wordt een shirt met lange mouwen aandoen haha!.

Vanavond kan ik het niet laten om toch wat Prison Break afleveringen te kijken. Het is zo spannend :P. Alleen kom ik er ook achter dat we waarschijnlijk niet alle afleveringen hebben. Balen! Daarna komt de altijd te gekke Bounty Hunter.Nog even de blog bijwerken en dan lekker naar bedje.

Woensdag
Vandaag gewerkt. Was geen bijzondere dag ;). Als we thuis komen gaan we Prison Break kijken. We zitten er helemaal in ;). We beginnen weer iets te laat met eten koken, dus Anne komt weer onder het eten langs. Whoops!

We hebben een kadeau voor Anne gekocht. Een wegenkaart van het noord eiland. Anne reist heel veel, en waar mogelijk is gaat ze kanoen. Anne heeft ook de hele trip door het Zuid eiland voor Mies en Eva gepland. Ze was er dus erg blij mee!

Als Anne naar huis is gaat Mies zijn spullen inpakken. Daarna is het weer tijd voor Prison Break. Omdat het zo spannend is kijken we er 2 teveel. Dat betekend dat we dus ook veel te laat in bed liggen!

Truste!

Dinsdag
Vandaag de eerste werkdag na de vakantie. Zucht! Heb er eigenlijk niet zo'n zin in. Maarja, wat moet dat moet.

Nat, das lang geledenAls ik op mijn werk begin heb ik echt het idee dat ik weken weg ben geweest. Het geen idee waar ik aan moet beginnen ;). Gelukkig wordt me dat snel genoeg duidelijk. Ik heb deze week namelijk voldoende taken!

Maar niet voordat het brandalarm gaat. Er begint een bel om de gang te loeien. Het blijft verdacht rustig, dus ik denk ook dat het een oefening is. Niets is minder waar. De baas komt langsrennen dat het geen oefening is.

Oke, ik pak mijn spullen en loop naar beneden. Iedereen loopt op zijn dooie gemak naar buiten. Ik ruik ook niet echt vuur ofzo. Buiten op de parkeerplaats is het een gezellig samenkomen. Er komen 2 brandweer autos aanrijden en de brandweerlui rennen naar binnen. Niet veel later komen ze weer buiten. Als met al duurt het 20 min voordat ze vertellen dat het ok is.Er was een sprinkler leiding gesprongen. Dat was de reden dat het alarm afging. De show is over, we kunnen weer aan het werk.

Een half uurtje voordat we opgehaald worden door Eva breekt de hemel open. Heel de dag blauwe lucht gehad maar dan komt er een dikke wolk. Het begint een paar minuten lang gruwelijk te regenen. Wanneer Eva voor de deur staat verteld ze dat de straat onderwater staat.

Niets is minder waar, zelfs als wij terugkomen in de straat staat er nog een dikke laag water. Kinderen staan hier uiteraard in de springen en vragen of we een grote golf kunnen maken met de auto ;). Nee dat kan Eva niet :(.

We zijn vanavond uitgenodigd om bij Tony en Karen te komen eten. Ze zijn het weekend naar de Coromandel geweest en hebben vist gevangen. En die moet natuurlijk gegeten worden.

Ze hebben weer goed gezorgd. We beginnen het eten met brood, olijven en Nederlandse kaas. Goede kaas, de eerste goede kaas die ik in NZ heb gehad. Tijd voor het voorgerecht, dat is Kahawai. Daarna komen de Garfish visjes. Ik vind ze echt heel lekker. Het is alleen wat lastig ze te filleren. Het is meer Brain Surgery. Karen vind ze niet zo lekker. Ikke wel :D. De hele teentjes knoflook gaan er ook wel in ;).

Kahawai

Garfish


Na het eten kijken we wat filmpjes. Deze vind ik wel grappig. Kijk zelf maar wat je ervan vindt.

Nog een foto van de fontijn gevonden op mijn telefoon.


Als we thuis komen kijken we nog een Prison Break aflevering en gaan we slapen. Het is mooi geweest.

Friday, April 13, 2007

Dag 67, 68 & 69 Easter (part 2)

Maandag
Zo vandaag staat er geen vliegen op de planning, en dat is te merken ook :P. Ik ben vandaag behoorlijk laat, maar ben nog steeds de eerste. Ik gooi water in de koker voor een kopje koffie en thee. De rest strompelt ook langzaam uit bed.

We moeten weer weg :(. We hebben een simpel ontbijtje en dan is het opruimen. We moeten alles inpakken, stofzuigen, meubels terug zetten en niet te vergeten. De BBQ moet weer naar beneden. Laat dat maar aan Mies en Shane over :P. Halverwege de trap moet er toch iemand komen helpen haha!

Ik maak nog wat foto's
We hebben alles! We trekken de deur dicht. Zucht! Dat zit er ook weer op, en nu op naar het aquarium. Het is niet zo super groot hier, maar wel leuk om weer wat haaien te zien. Ze hebben hier zelfs een aligator :D. Het zieligste is een hele grote schilpad die in een veel te klein bakkie zit. Hij kijkt zelfs zielig ;).

De zielig jongen


Tum dum tum dum tum dum
Boeh!


Handige loopband, wordt je niet moe ;)


Voor de deur


Als we buiten komen gooien we nog wat met de frisbee. We hebben geen zin om te gaan. We besluiten een lunch te gaan halen bij Subway, en dat dan op te eten op Bluff Hill. Dat doen we dan ook maar. Behalve Brendan, die wil heel graag naar huis. Die wil nog langs een vriendin van Sarah in Talpo.

Nog een laatste groepsfoto


Als we aankomen op Bluff Hill hebben we een prachtig uitzicht. We gaan lekker in het gras onze broodjes opeten. We kunnen hier zelfs ons huisje zien. En voor ons is de haven. Dat ziet er echt super uit.En wat nog mooier is, een briesje in het gezicht. Ik wil niet veel zeggen hoor, maar volgens mij is het vliegbaar. We hebben het nog niet gedacht of Shane rent naar de auto en gooit zijn scherm eruit. Ff 10 min vliegen, landen en dan gaan we naar huis. Hij laat zijn pakzak boven, zijn shirt uit en zijn sandalen aan.

Klaar voor de start


Genoeg publiek


Hier moeten we overheen


Hij zet het scherm op maar het ziet er niet veelbelovend uit. Mies en ik zijn er van overtuigd dat het lift. Daarom blijven we ook even aandringen. Shane komt niet over het hek heen. Daar weet ik wel wat op. Loop maar naar achter Shane, dan duwen wij wel. Je vliegt voor je bij het hek bent.

Haha! Het werk, maar helaas voor Shane had hij zelf gelijk. Het lift helemaal niets. Dat wordt op het Dock landen. Eva geeft nog even aan dat, dat een zeer goed afgesloten terrein is. Ze hadden daar willen gaan kijken, maar daar kom je niet in. Whoops! Wij rijden naar benden om hem te gaan halen. Daar staat hij dan, achter het hek met prikkeldraad.

En we staan weer aan de grond


En we kunnen niet terug


Voordat ik hem een plek kan wijzen waar hij er overheen kan klimmen wordt hij opgehaald door een busje met orange lampen. Oh oohw, wat nu. Mies en ik rijden langs het hek naar de andere ingang. Daar staat hij dan, met natuurlijk een gruwelijke grijns op zijn gezicht.

Hij heeft tegen de jongens gezegt dat hij uit een vliegtuig was gesprongen. Op de vraag waarom hij in het dock was geland; "Ohw yeah, I thought it would be fun, and I like boats". De man moest lachen en heeft hem afgezet. Super!

We gaan, we rijden in een carvaan tot Lake Talpo. Daar stoppen we voor een drankje. Zo dat is ook toevallig, dat is de bus van Brendan. Ah en daar is Brendan. We vergezellen hem voor een drankje. Shane drinkt de zijne op en vertrekt. Gegroet!

Niet lang daarna gaan wij ook. Ik mag rijden. Joepie wat een vertrouwen. Het is zelfs zo erg dat Mies en Eva in slaap vallen. Maar natuurlijk niet voordat ze de legendatische woorden "Als je moe wordt moet je ons maar wakker maken, en als je oversteekt, eeuh, goed kijken!" hebben gesproken. Komt goed jongens!

Bij Matamata (Hobbit Town) wordt Eva wakker. Niet lang daarna draait Mies zich om. "Stelletje prutsers" zegt hij. Dan draait hij weer om en slaapt hij weer verder. Whahahah! Ik weet nog steeds niet over wie hij het had, maar ik kan wel wat raden :P.

Onderweg stoppen we nog voor een prachtige zonsondergang en wat te eten.Pano


Als we thuis komen gooi ik het vlees op de BBQ. Dat is ons avond eten. Morgen weer werken. Zucht! Het was echt een super weekend, en het weer was nog beter!

Zondag
Zoals afgesproken ben ik weer vroeg wakker vandaag. Maar het ziet er nogal bewolkt uit buiten. Ik loop naar de WC en heb zelf het idee dat het regent. Maar dat was de zee! Whoops!

Na mijn vaste ochtend ritueel loop ik naar de tuin. Ff lekker over de zee uitkijken. Heerlijk. Ik loop een stukje over het strand naar het water. Weer ziet er niet zo lekker uit, maar het is nog vroeg.

Nou is het tijd voor koffie. Ik maak voor iedereen koffie en thee. En we besluiten rustig aan te doen. Het is toch niet zo'n lekker weer, en de wind lijk helemaal van de andere kant te komen.

Als de wolken weg beginnen te trekken en de zon weer behoorlijk aan het steken is besluiten we de mensen uit ons stekkenboek te bellen. We hebben die boekje van iemand gekregen, en mogen dit eigenlijk niet hebben als niet locals.

We bellen met een Shawn, super aardige gast en hij nodigt ons uit bij hem thuis. Eeuh wanneer zullen we gaan? Nu? Oke. Maar niet heus. We eerst nog "iets" doen zegt Eva. Hoezo "iets"? Nou kijk maar eens rond. Aaahh verrek! Paaseieren! Zoeken!

Brendan heeft wat gevonden


We duiken als dolle honden het huis in. We moeten en zullen ze allemaal vinden. Natuurlijk wordt de manke nog beroofd ;). Had hij maar moeten leren lopen :P. Lache man! Het duurt niet lang voordat alle eieren gevonden zijn. Super bedankt, paashaas!

De buit!


Mies vindt de vulling niet zo lekker


En nu naar Shawn, we eten we wat in het dorp voordat we gaan vliegen zegt Mies. Ja die ken ik, ik werk nog vlug 2 broodjes naar binnen. Dat is niet de eerste keer dat ik dat hoor.

Als we bij Shawn aankomen geeft hij ons een hoop tips en mogelijkheden. We moeten gewoon naar de Peak gaan en cross country gaan. Als we zeggen dat we daar geen zin in hebben antwoord hij alleen. Jullie zijn een stel trieste piloten ;)!.

Ok we gaan op pad. We eten wel na de eerste vlucht. And so I was right! Als we op de Peak komen hebben we rugwind. Das niet lekker hier! We wachten 10 min en dan komen de eerste bellen. De wolken schreeuwen ook Thermiek. Vandaag is Shane de laatste.

Ik kan vandaag het meeste hoogte pakken. Zit net onder cloudbase, maar helaas de wolken zuigen niet. Kan dus niet nog meer hoogte pakken. Mies blijft maar onder mij draaien. Moewhahah, hij kan er niet komen.

Ik zit bijna op Cloudbase


Is mooi he hier!


En hoog!


Na iets meer dan een uur gaan we landen. De rest heeft honger. J0h. We pakken de spullen en gaan liften. Natuurlijk stopt er niemand. Toeteren vinden ze wel leuk. Dan stopt er een oud vrachtautootje. We springen achterin. Gas op die lolly!

In het wagentjeHij zet ons af bij de ingang. Hier moeten we weer wachten. Nu gaat Brendan liften. Maar het is echt een triest gezicht. Dit is de slechtste lifter die ik ooit heb gezien. We besluiten aan de wandel te gaan. We hebben binnen een paar seconden allemaal een lift.

Slechtste lifter ooit


We halen de auto op en rijden naar het dorp. We gaan lekker wat eten. We hebben echt het meeste vreemde ontbijt wat er bestaat :P. Gefrituurde vis, kaassnacks, vleessnacks, friet en doritos met sauce.

Daarna weer naar boven. We starten maar het is al redelijk laat. De thermiek doet niets meer. Shane en ik toplanden. We wachten ff tot de restititie inkomt. Mies staat onderaan het Cliff. Hij had alleen maar sink. Moewhahah, daar zou ik niet graag naast staan, want volgens mij is hij kwaad ;). Niet veel later zakt Brendan uit.

Na wat gewacht te hebben starten we weer. Nu lift het weer we moeten we schrapen. Shane houd het voor gezien. Ik niet, en begin echt hoogte te pakken. Wahooo! Ik vlieg nog zeker een half uur door. Als ik kom landen staan er dan ook 3 mensen in een groepje schaapachtig naar boven te kijken. Moewhahaha.

Als ik lager ben komen ze op me af rennen. Oh ooohw. Zodra ik aan de grond sta wordt ik helemaal in mijn scherm gevouwen. Ik trek meteen mijn harnas uit en ren achter Mies aan om hem op de grond te gooien. Dan is Shane aan de beurt, maar die is sneller en sterker.

IngepaktIk wordt met een lompe rugby tekkel plat op mijn rug gegooid en meteen daarna valt Shane over mij heen. UHUUUUH en alle lucht is uit mijn longen. Jezus! Dat voel je wel ff :P.

Nu is het snel scherm inpakken, want de auto moet gehaald worden. Brendan en Mies krijgen een lift van een schone blonde met een veel te korte broek en veel te geil accent. Daarna krijgen ze een lift van een paar gasten die veel te jong zijn en knetterstoned zonder deo in de auto zitten. Deze jongen toeteren naar alles wat er vrouwelijk uitziet, en rijden veel te snel om mensen te kunnen herkennen ;).

Mies maakt nog een vluchtje en Brendan neemt de auto mee. Mies doet een Tumble en zijn eerste Mac Twist. Hij is weer helemaal vrolijk ondanks zijn op een na laatste vlucht.Inpakken en een biertje halen. Ik voel me niet lekker, behoorlijke buikpijn. Ik sla het bier over en kies voor het toilet. Hier heb ik mijzelf 20 min lang aan een stuk laten gaan. Ik was "full of shit". Dat voelt beter. Iemand een Tequilla. En na de tequilla snel naar huis voordat we dronken worden.

In het busje


Mies had het verdient


De dames zijn naar een dolfijnen show gaan kijken en hebben ook een super dag gehad. We gaan vanavand uit eten. De tent is niet zo super. Iedereen klaagt over het eten. Ik ben wat stil want voel me nog steeds niet super.Daarna gaan we nog naar een fontijn kijken die van kleur veranderd. Wel mooi gezicht. Zeker omdat deze aan het strand staat en daar nog een prachtige vallende ster is.We rijden naar huis en gaan slapen!

Zaterdag
Vandaag ben ik weer vroeg wakker. Ik besluit me nog maar een keer om te draaien want de rest van het huis is nog verdacht stil ;). Dan gaat de telefoon. Ik zie Eva eruit rennen en besluit er zelf ook maar uit te gaan.

Dat was de eigennaar van het huis. Ze wil graag even langs komen. Beetje vreemd, maarja dan zorgen we maar dat het er een beetje netjes uitziet en Shane in de douche zit ;). Mislukt, als de eigenaar van het huis in de tuin staat kom shane in zijn shorts aangelopen. "They told me to stay in my room because I'm too LOUD!". Whaha!

Als het vrouwtje weer weg is gaan Shane en ik ontijt maken. Vandaag staan bonen, roerbak eieren en worstjes op het menu. Lekker!
Gevonden in de tuin


En nu die bus in, en opschieten! We moeten vliegen. We rijden naar boven voor ons eerste vluchtje van vandaag. De condities op de start zijn niet zo goed als gisteren. We meten vlagen tot 17knopen. Maar daar tussenin is het rustig, dus het is waarschijnlijk gewoon thermiek. Mies en Shane starten weg, ik twijfel nog.

Dan komen we Barry tegen, hij wil ons wel een andere startplek laten zien. Daar zijn de condities ook niet ideaal. Ondertussen zijn Mies en Shane geland. Ze hebben een synchro SAT gedaan, toen een loop (Mies bijna op Shane getopland ;)) en toen landen. Want ze zaten een beetje laag.We besluiten niet te starten en ze maar gewoon te gaan halen. We bellen Eva voor het stekkenboek. Ze is in Havelock en we zoeken haar op. Dan kunnen we ook wel meteen wat eten en drinken pakken. Ik moet erg naar het toilet, gelukkig is hier op het plein "De WC van de toekomst".

Als ik op de knop druk gaat de deur open, ik stap naar binnen. Daar zit weer een grote knop om de deur te sluiten. Zodra ik die induk; ZOEF! De deur gaat dicht, en meteen begint een stem tegen mij te praten. Ik ben van harte welkom, maar voor maar 10 minuten. Nadat ik mijn klus geklaard moet ik weer op een knop drukken om papier te krijgen. Spannend! En daarna is het de bedoeling dat ik mijn handen in de muur steek. In de muur worden mijn handen dmv een laser gedetecteerd en er wordt zeep op gedaan. Ik beweeg mijn handen al wrijvend naar rechts, daar ziet de tweede laser mijn handen. De kraan met warm water wordt geopend. Nu is het tijd voor de laatste handeling. Mijn handen worden droog geblazen. Ik druk weer op de knop om naar buiten te gaan. WOW! Dat was een ervaring die ik niet snel vergeet.

Ondertussen heeft de groep besloten dat we naar een andere start te gaan kijken. Dit is een hele ervaring opzich. We rijden van hot naar her om toestemming te krijgen. We komen zelfs een zwijntje tegen. Als we die eindelijk hebben blijkt dat we nogal een stuk moeten lopen. Slecht plan. We gaan wel terug naar Te Mata Peak, daar zijn Steve-O en Helen nu als het goed is ook.
Condities zijn echt super nu. Maar het is nu ook behoorlijk druk. Steve-O en Helen zijn er ook. We starten allemaal weg en hebben een heerlijk vluchtje. Lekker spelen.

The guysWe hebben vanmiddag afgesproken dat we gaan BBQ'en. We nodigen Helen en Steve-O ook uit. Steve-O lijkt wat chaggie, maar daar komt die vast wel overheen.

Als we in het huis komen hebben de dames al boodschappen gedaan. Er is BIER! dus dat is mooi. Ook hebben ze Biltong gehaald (Lekker man). En natuurlijk kleren gekocht ;).

We maken met z'n alle de BBQ spullen klaar, en Shane begint met bakken. We hebben de BBQ op het balkon gezet. Veel handiger. Halverwege het eten komen Steve-O en Helen binnen. Steve-O doet wat geirriteerd en is ook na 2 min weer weg. Dat was raar! Nah jammer dan :P. Helen gaat er achteraan, maar ze beloofd terug te komen.

En dat doet ze ook. Ze blijft vanavond slapen en gaat morgen waarschijnlijk weer terug of ergens anders heen.

We moeten morgen echt veel vroeger op, want de dag ging vandaag zo snel!

Thursday, April 12, 2007

Dag 65 & 66 Easter (part 1)

Vrijdag
Shane, Summer en ik zijn als eerste op. Ik denk weer dat ik de laatste ben, maar die Shane maakt gewoon geluid voor 10 :P.

Het weer is prachtig, lekker zonnetje, fijne temperatuur. Dit gaat een mooie vakantie worden :D. Ik en Shane maken ontbijt. 10 Roerbak eiren en een stuk lasagne wat nog in de vriezer lag :D. Lekker kopje koffie of thee erbij. SUPER!

Iedereen loopt af en aan naar de wc en de douche. Ik sta buiten op het dek te kijken naar wat Brendan gaat doen. Hij presteerd het om op het grind over zijn grote teen te struikelen, een pirouette te maken, en op de grond te gaan zitten. "Aarrgh, I've twisted my ankle", "That's going to hurt with your weight" zeg ik nog terug. Maar hij is er slecht aan toe.

Ik wat ijs voor hem, en Shane komt aanlopen met een grote glazen fles waar POISON in gegraveerd staat. Het etiquette zegt "Avoid eye and skin contact". Shane zegt dat het wel meevalt. Is een middel wat hij voor paarden gebruikt. Hij is een hoefsmidt dus hij heeft er verstand van :D. We doen het op een doek en houden het erop. En nu gaan we opweg. Het is immers alweer 9 uur.

We rijden in een caravaan richting Hawkes Bay. We komen door prachtige natuurgebieden waaronder de Coromendal en vulkaan gebieden ruikend naar rotte eieren. Maar nu is het tijd om wat te eten. We halen Sushi bij een weg restaurant en crossen verder. Ik mag nu rijden, Mies heeft toch een beetje een kater.Ik krijg een lekker stukje Sushi van hem met alle Wasabi die er is. Onder het mom van, oohw ja dat is advocado. Ondanks dat ik mijzelf niet wil verraden doen mijn ogen dit voor mij. Jezus! Dat was pittig. Gelukkig is het 5 seconden later weer over :D. Zo hebben we dat ook weer gehad ;).Ik cross lekker achter Shane aan en aan alle kanten naast ons komt stoom uit de grond. Blijft een raar land hier ;). Rijd je langs een golfbaan met midden daarin een afgezet stuk waar stoom uit de grond komt. En niet zo'n beetje ook ;). Het weer is trouwens ook nog steeds helemaal super!

Stoom centrale, lekker goedkoop ;)We goede wegen hier, kunt op de meeste stukken lekker 100 blijven rijden, en ruimte genoeg om in te halen. Het rijden gaat best lekker. Todat we bij een T splitsing komen. We gaan hier rechts, ik gooi mijn hoofd naar links. Mooi komt niets aan en geeft gas. Mies roept meteen STOP. Je moet ook rechts kijken. En daar was de vrachtwagen. Whoops! Het ging zo goed!

We zijn in Napier regio Hawkes Bay

Bij het huisje aangekomen vallen we in de volgende verbazing. Dit ding is nog best groot. En als je een flinke sprong uit de tuin maakt sta je op het strand. De kamers zijn ook lekker groot en de bedden voelen goed. Super :D. Spullen uitladen, en maar een vluchtje proberen te maken dan.

Anders kijk je even naar ons uitzicht in de achtertuin!


Huiskamer beneden, links de keuken en rechts een trap naar boven.


Huiskamer boven


De kamer en keuken


Mijn kamerDe achterkant van het huis


We gooien de schermen in de bus van Brendan en rijden naar boven. Als we op de start komen vliegt er niemand. Maar de wind is goed, en de start is steil! Erg weinig ruimte voor foutjes hier. En er is ook heel veel publiek.

Het is scherm tegen het hek leggen. Naar beneden kruipen en gras vasthouden. Scherm opzetten en vliegen. Whaaah! Spannend!

Het publiek en het hek!


Mies klaar om te starten!


Mies wil als eerst weg (natuurlijk), dan start Shane weg. Brendan vraagt of ik hem wil helpen. Hij heeft nog steeds veel last van zijn enkel natuurlijk. Ik leg zijn scherm uit. En hoor vanuit het publiek. "Who is going to help the last one, haha!", "That's me, so I guess you'll be helping me. If you want!". Brendan start helemaal zonder problemen weg. Nu is het mijn beurt.

Ik leg mijn harnas in een greppeltje en leg mijn scherm uit tegen het hek. Wel spannend zo. Ik loop naar mijn harnas toe en doe het aan. Dan draai ik om en kruip ik verder naar beneden. Net voordat de lijnen strak zijn rolt de leading edge dicht. BALEN! Maarja rustig afwachten dan maar. Niet veel later komt er een zuchtje wind, klapt het open, zet ik mijn scherm op, ik vlieg! Yahooo!

De ridge


De start


De start nog een keer :), klein he ;)


Wat een super uitzicht hier. We vliegen de kam een paar keer af, kijken uit over de zee, de wijngaarden hier. Super! Dan zie ik dat Shane en Mies aan het proberen zijn te toplanden ergens op het Cliff. Wat een gekken. Niet veel later staan ze aan de grond en kan ik de drang niet weerstaan het ook te proberen. Kost een paar pogingen, maar dan land ik toch netjes bij Mies en Shane. Heerlijk zo. Ik heb een zak chips en wat water bij, dus dat gaat er wel in.

Zo, geland


Is het geen stelletje :)


Dan starten Mies, Shane en ik weer weg. We vliegen nog wat en gaan landen. Brendan was al eerder geland dus die is terug gelift om het busje te halen :D.

Ridge met links boven de start.


We rijden terug langs "The Frying Dutchman", we lopen naar binnen en bestellen in het nederlands 7 kroketten, een zak friet en wat drop. Geen probleem :D. Helaas zijn de kroketten toch niet de echte nederlandse.

We willen vanavond uit eten, maar Brendan kan echt niet lopen. Dag is een beetje te zwaar geweest voor zijn enkel. Shane, Mies en Ik gaan burgers halen. Kost wat moeite omdat we met 3 peronen door elkaar heen staan te bestellen. Je kent het wel ;).

De burgers zijn heel erg goed, een van de lekkerste die ik heb gehad. Ik krijg m met moeite helemaal op. Dan is het nog wat tv kijken en lekker naar bedje toe. Was een mooie eerste dag :D.

Donderdag
Vandaag de laatste werkdag. Echt hard werken is er natuurlijk niet bij, want we gaan vanavond op VAKANTIE! Om 3 uur vertrekken we om Eva op te halen. Wij hebben de auto want Eva moet de Falcon van haar baas inleveren.
Als we Eva gehaald hebben moeten we eigenlijk weer terug. Nahja, Mies moet terug want ik heb iedereen al gedag gezegt omdat ik dacht dat we gingen. Mies belt ook maar dat hij pasen gaat vieren :P. We krijgen nog een bericht van Brendan, die wil weten wat het plan is. Ja langskomen ;), en dan vertrekken we richting Shane.

Eenmaal thuis is het vlug spullen inpakken. We luisteren nog een stuk of 4 voicemail berichten van Shane. Deze zijn niet echt te verstaan omdat hij nogal enthousiast roept. Het komt er op neer dat hij vliegbaar is op de Mount en dat we wel naar de Hot Pools kunnen.

Net voordat Brendan en Sarah er zijn springt Mies nog vlug in de kapperstoel. Eva vliegt er met de schaar overheen. Soms iets te hard aan Mies zijn gezicht te zien ;). Als alles eindelijk klaar is gooien we de spullen in de auto en gaan we op weg. We zitten midden in de spits, maarja het is niet anders.

Het verkeer onderweg valt mee. Zodra we een uurtje of 1,5 onderweg zijn zien we in de verte een prachtig onweer. We rijden er recht op af. Het blijft flitsen in de wolken, en soms slaat het naar de grond. Ziet er echt super uit, maar we horen geen 1 donder. Uiteindelijk rijden we er onderdoor, hier regent het gigantisch, maar dat is ook zo weer over.

We bellen Shane wat een goed plan is voor het eten. Het is te laat voor de hotpools en Shane besteld pizza voor ons. Hoeven we alleen maar te gaan halen.Als we bij Shane en Summer aankomen staat de wiskey en het bier al klaar. Later komt Brendan ook nog, hij heeft onderweg wat gegeten. Na de nodige biertje en wiskies is iedereen vrolijk genoeg om naar bed te gaan. Brendan en Sarah slapen in het busje. Die moet natuurlijk kinderachtig geschud worden. Daarna nog ff de krik eronder en dan slapen :D.Morgen gaan we vroeg weg!

Wednesday, April 11, 2007

Dag 62, 63 & 64

Woensdag
Tijden het werken denk ik, toch maar eens kijken hoe de vliegverwachtingen zijn. Ik kijk op de site van Kario. Wow! Het is gewoon perfect man! Ik stuur Mies een MSN bericht. En het gesprek ging ongeveer zo.

Luke> Kario ziet er echt zoveel beter uit dan gisteren
Mies> Ja zeker, is perfect
Luke> :D
Mies> Hoezo wil je gaan dan?
Luke> Ja is misschien wel leuk toch
Mies> Ja ik ben wel moe, maar wat moet dat moet. Kwart over 3 dan maar?
Luke> Oke :D

Om kwart over 3 staat Tony ook voor het werk. Hij wil ook graag mee. En dat kan natuurlijk. Hij stapt bij ons in de auto. Shortcut Tony weet nog wel een korte route naar de snelweg.

Eenmaal op de snelweg pakt Tony nog een lekkere Musli reep. Die zou ik ook wel een lusten want ik heb honger! Maar ik weet me toch in te houden. Weet dat wanneer we gaan vliegen dat de honger toch zo over is. Heb ik mijzelf al meerdere malen bewezen.

Als we op Kario aankomen lijkt het perfect maar hard. Boven het water hangt een grote regenwolk. Rechts van de start probeerd de enige persoon in de lucht te toplanden op de lage start. Hoe hangt alleen nogal ver naar achter en gaat soms ook achteruit. Hij komt met een shitload aan turbulentie.

Wij meten de windkracht, 30km/h. Ai dat is misschien wat hard. We besluiten om een heel stuk lager te starten. We lopen met de schermen naar beneden. We spreken af dat we laag blijven en ver door de duin.

De lage start


Er hangt een flinke regenwolk op zee


Als Mies en ik gestart zijn neemt de wind af, Tony start daaran met veel minder wind. Nu kunnen we meer naar het cliff en hoogte pakken. Yahoo!

Ook tijdens het vliegen hangt de wolk er nog


We besluiten naar de andere start te vliegen. Ligt ongeveer 7km links van deze start. Het duurt best lang om er te komen omdat de wind nogal zuid is. Maar we kunnen goed hoogte pakken op sommige stukken, dus dat is wel lachen.

Kario ziet er prachtig uitWe kunnen flink wat hoogte pakken, met natuurlijk de nette werkschoenen ;)


Eenmaal bij de andere start gaat we weer zitten spelen net als gisteren. Ik maak nog wat foto's van de zon. Want die zakt nu langzaam en daardoor ziet het cliff er super mooi uit.

Het wordt al behoorlijk groen hierDan vliegt Tony nog verder door naar links, Mies en ik wisten niet eens dat dat kon. Het is zo laag daar. Als Tony terug is proberen wij het ook. Mies gaat eerst en ik volg. We komen echt heeeeel laag uit daar. Ik besluit te proberen wat hoogte te pakken op een bultje voor me, dan naar de heuvel vliegen en meer hoogte pakken.

Dus niet, dat kleine ding produceerde geen lift. Oh oohw, ik vlieg vol gas richting de heuvel. Daar aangekomen kan ik het vergeten. Ik moet landen! Prutser, whahaha, prutser is het enige wat van boven komt. Tsss ;).

Ik loop met scherm boven mijn hoofd de heuvel op, ik wordt gelift maar heb er niets aan. Moet weer landen. Nu in de lay. Ik besluit in de lay te starten en een meter boven de grond terug te vliegen, dan te landen op de heuvel, met field pack stukje naar boven lopen, en nu echt starten. Dat lukt.

Ik pak meteen veel hoogte en ga weer naast Mies hangen. Die kan zijn lach nog steeds niet bedwingen :P.

We vliegen terug! En we besluiten onderweg om te proberen naar het hoogste stukje cliff te vliegen. Beetje nadeel dat deze in de rotor van een ander stuk cliff zit. Maar we proberen het toch. En het lukt, 3 man die in een paar vierkante meter heen en weer s bochten maakt.

Dan vliegen we terug. Mijn camera is inmiddels al een paar keer vol, dus moet iedere keer in de lucht foto's wisselen. Gelukkig zijn de condities makkelijk hierboven.Als we bij de start aankomen blijven we maar omhoog gaan. Zeker Tony, die krijgt wat lift van een wolk. Hij kan zelfs rondjes maken. We duiken hem achterna en vliegen naar het hoge cliff rechts van de start. Hier komen we ook echt super hoog.Als de zon bijna onder is toplanden mies en ik ergens op het hoge cliff. Ff plasje doen en in het gras naar de zonsondergang kijken. Na een kwartierje is het wel weer mooi geweest. We starten weer. Pakken nog meer hoogte en aanschouwen de gele maan achter ons.
Tony gaat zo te zien op het strand landen. Ik besluit Mies achterna te gaan om te toplanden bij de auto. Het is klein, het is super donker (ik heb natuurlijk wel mijn hoofdlamp aan ;)). Mies Butterflied naar benenden en ik kom met oren aan. Nog 1 s bochtje en ik sta aan de grond. Whaah, dat was echt een S-U-P-E-R vlucht.

Vliegen met de lampjes


Mies is het ook met mij eens. Hij heeft niet eens echt Acro gedaan. Hij was alleen maar aan het genieten. Het was zijn mooiste vlucht bij Kario.

We vouwen in het pikdonker ons scherm op en rijden naar beneden. Daar ontmoeten we Tony. Die voelt zich niet zo lekker. Heel overgegeven en hij verdenkt zijn Nutbar. Ben ik blij dat ik die niet heb gepakt ;). Heel de weg terug is hij super ziek. We mogen niet eens hard rijden.

In Auckland besluiten we dat Mies Tony zijn auto terug rijdt. En dat ik met de Honda voorop rijdt. Heel de weg zit Tony naast mij te boeren. Zodra we bij zijn huis zijn vliegt hij de auto uit en geeft hij de planten wat extra aarde.

We droppen hem binnen af en rijden langs de BurgerFuel avondeten. Eva rijdt met de auto van haar baas langs de BurgerKing. We komen tegelijk thuis aan en nuttige ons avondeten.

Dan is het weer bedtijd. Morgen werken, daarna naar Shane en de volgende dag naar Te Mata. Spannend!

Dinsdag
We willen wel graag weer een keertje vliegen. Het lijkt goed te zijn op Kario. De wind is nogal Zuid, maar misschien valt het mee. We besluiten toch maar te gaan. Niet geschoten is altijd mis natuurlijk.

Eenmaal daar aangekomen rijden we meteen naar de hoge start. Springen de auto uit, rennen naar de start. Hmmz, is wel Zuid en hard. Maar lijkt te kunnen. Schermen pakken :). Mijn scherm is toch al een field pack. Ik zet mijn scherm op. Hmmz, volgens mij was de wind net toch echt wel harder.

Mies geeft de autosleutel aan mij en wil het wel proberen. Haha, en proberen werd het, hij heeft nog geen seconden lift, hij alleen het dalen vertragen. Ik zet mijn scherm op om een beetje te spelen. Meteen hoor ik "NEEEEEE NEEEEE, niet vliegen!". Haha ja dat weet ik ook wel. Inmiddels is Mies er echt uitgezakt. Ik gooi mijn fieldpack in de auto en rijdt naar beneden.

Dan het strand op en stop bij Mies. Bij de schoolstart een km of 7 verder is er wel 1 aan het vliegen. Mies vouwt zijn scherm en we rijden er heen. Dan zakt die piloot er ook onderuit. De leerlingen op de schoolstart staan ook vrijwel meteen aan de grond. Wij vragen dus maar wanneer de wind gestopt is met blazen. Oohw minuut of 10 geleden. Precies toen wij aankwamen dus. Zucht!

Wat zullen we doen, naar boven of naar huis. Ik besluit mijn scherm te gaan vouwen. Kijken we daarna wel verder.

Ik zeg dat we het toch maar moeten proberen, de wind lijkt wat aangetrokken want 1 leerling blijft wat langer hangen. We lopen naar boven en op de start wordt hij alleen maar harder. Yahoo! Ik probeer het, maak 1 bocht en topland weer. Toch niet hard genoeg. We spelen een beetje op de start. Dan proberen het weer. Het is perfect. We vliegen naar links en gaan spelen.

Dit spelen hield in zo dicht mogelijk voor elkaar, naast of boven elkaar vliegen. Lekker technisch spelen. Ook topland ik op een bultje. Dan gaat Mies ervoor landen om te klooien. Later land ik daar nog een keer. De wind is nu harder. Ik zet een stap naar achter, struikel over mijn beenstrekker.

Whoops! Nu bij ik achter het bultje, in de lij. Ik krijg het toch voor elkaar het scherm op te zetten. Maar naar boven lopen lukt niet, wordt steeds gelift. Dan kom ik op het idee om in de lij de starten. En om het bultje heen ge vliegen. Dat lukt ook niet. Zodra de wind om het bultje komt ga ik achteruit. Dan maar landen en met fieldpack lopen. Wind is behoorlijk aangetrokken. Ik loop terug naar de rand van het Cliff.

Mies geeft aan dat het nog wel kan, ik zet het scherm op, kijk of het inderdaad gaat. Ah geen probleem. En ik start weer. Daarna is het heel raar. Soms schiet je omhoog, het andere moment zak je weer en kun je nergens lift vinden. Maar je staat nooit aan de grond.

De zon is inmiddels onder, dus we besluiten maar weer te gaan landen. Dat is appeltje eitje, scherm in het donker vouwen en terug rijden.Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt allemaal mist van de zee af. Het is pikkedonker en we hebben geen idee hoe ver we nog moeten. Lekker spannend ;).

Dan is het weer een lange reis naar huis. Eva heeft lekker Kip, Wokgroente en rijst klaargemaakt. Dat gaat er wel in :D.

We kijken nog een aflevering Boston Legal en dan gaan we weer slapen. Morgen weer een dag!

Maandag
Vandaag is iedereen nog moe van het weekend. Het is gewoon een werkdagje. Als we naar huis rijden krijgen we bericht van Hugo. Het is vannacht vliegbaar op Piha en het is volle maan.

Ik heb er niet zo'n zin in omdat ik met daglicht nog nooit op Piha heb gevlogen. Na het eten besluiten Mies en ik dat we niet gaan. We zijn zoizo veel te moe.

Dan stuurt Hugo nog een smsje dat hij veel te moe is. Haha, dat komt goed uit. Ik werk de rest van mijn avond aan de blog en ga dan slapen.

Wednesday, April 4, 2007

Dag 61 Muriwai

Zondag
Vandaag gaat Eva paartrijden bij Muriwai met Megan. En geloof het of niet, de voorspellingen zijn dat het vliegbaar wordt op Muriwai. Dat is toch niet te geloven ;).

Ik sta rond een uurtje of 10 op. We moeten om kwart voor 12 vertrekken richting Megan. Dan is er dus nog mooi tijd om wat was te doen :), om lekker te eten, te douchen en wat te chatten.

We gaan op pad. De auto zit propvol want we hebben ook de tandem bij. Sarah, de vriendin van Brendan wil graag een tandem maken. Ze heeft zelf speciaal het leren vandaag opzij gezet. Bij Megan pakken we snel nog wat te drinken en spelen we wat met Zurich. Kunnen de ruiters zich ff omkleden.

We vertrekken richting Muriway, en pikken ondertussen nog een andere vriendin van Megan op. Zei gaat ook meerijden. Daarna rijden we in een stuk door naar het bos bij Muriwai. Ik speel nog ff met Zurich, die hapt nog een keer in mijn hand omdat ik niet snel genoeg ben Whoops! Nahja, eigen schuld ;). Eva krijgt een paard, ze springt erop, en ze gaan op weg.

Eva en haar hengst
Het heeft onderweg een beetje geregend, dus het zal nog wel niet vliegbaar zijn. Dan maar ff met de auto het strand op. Misschien kunnen we nog wat foto's maken als ze aan het rijden zijn. Zo gezegd, zo gedaan.Mies schiet nog een wereldplaatje ;)


We maken wat foto's en dan gaan we ff wat over het strand driften :). Wel lache, ik had alleen beter mijn raam richt kunnen draaien want als we klaar zijn zit ik helemaal onder met zand. We sluiten het racen af met een mooie donut en dan gaan we Brendan opzoeken. Hij heeft gestuurd dat hij in een cafe zit te wachten.Het strand is gewoon openbare weg waar je dus gewoon 100 mag rijden!


Een van onze donuts


Bij het cafe pakken we ff wat te eten, en dan besluiten we maar naar de start te gaan. We hebben niet echt goede hoop. De wind is behoorlijk noord en behoorlijk zacht. Maarja niet geschoten is altijd mis.

Aangekomen op de start lijkt het wel mee te vallen, er vliegt zelfs al iemand. Mies vliegt als eerste weg. Hij wil een kort vluchtje maken. Dan komt hij weer naar boven en vliegt hij de tandem. Wil eerst ff kijken hoe de condities zijn.Daarna start Alex, en dan ik. Ik kom heel goed weg. Is best een klote start hier. En de noorde wind maakt het alleen maar erger. Maar we kunnen vliegen. Dan SAT Mies naar beneden en komt hij met de auto naar boven. Ze maken de tandem klaar. Ze proberen te starten, maar Sarah valt en kan dus niet naar voren lopen. Het scherm valt over het hek naast de start in de duin naast de start. Hmmz das niet zo mooi. Wij vliegen vliegen terwijl de rest het scherm eruit haalt.

Muriwai vanuit de lucht


Alex maakt ook foto's dus hier wat foto's gemaakt door hem

Dan wordt de wind minder, we moeten behoorlijk schrapen, en omdat er 4 man in de lucht hangt is het best krap. Ik besluit er vandoor te gaan. Na mij land Alex en niet veel daarna Tony en de andere jongen. Ik vouw mijn scherm en ga weer naar boven. Jezus wat is het warm, begin zelfs alweer te verbranden. Vlug smeren dus ;).

Ik maak nog een Panorama op het strand


En een foto van de plek waar we vorige keer zijn gestartBoven aangekomen is de wind echt helemaal weg. Brendan, Mies, Sarah en ik wachten op de start tot het beter wordt. En dat wordt het als de zon heel erg laag staat. Brendan start eerst. Het is perfect. Ik maak de tandem klaar en Mies vouwt zijn eigen scherm. Het kost een paar pogingen, maar dan is de tandem ook weg. Ik blijf wachten met de autosleutels.

Sarah is er klaar voor!


Ja hoor ze vliegen


Als Eva boven komt geef ik haar de sleutels en ga ik nog proberen te starten. De wind is nu behoorlijk afgezwakt. Ik leg mijn scherm te ver naar voren en probeer m op te zetten. Bij het randje draagt die nog niet echt. Ik stap er toch overheen dus lig 1 meter lager in de struiken. Whoops balen, scherm ligt over het hek. Samen met Eva heb ik die er in no-time afgehaald. Nog een keer proberen. Iets verder naar achteren. Wind is nu nog minder. Weer draagt het scherm nog bij het randje, ligt ik weer en de struiken. Ik houd het scherm nu wel, dus kan m netjes neerleggen. Nog een keer proberen, nu helemaal van achteraan voorwaards starten. Helaas! De wind is nu echt weg. Ik probeer het nog 2 keer, laatste keer staat die mooi boven me. Hij staat alleen helemaal richting noord dus besluit niet te gaan. Gooi m wel in de auto. We gaan een biertje halen ;). De zon is inmiddels ook onder.Ik rijd Brendan zijn busje terug. Op het strand aangekomen besluiten we naar Rachel te gaan voor een biertje. Daar aangekomen is het een drukste van jawelste. 2 behoorlijk drukke honden, en kinderen die eigenlijk naar bed moeten. Maar wel gezellig. Ik zit een beetje met de hond te vechten, we krijgen nog een concert van Alexander op zijn gitaar en een modeshow van tooth.

We blijven ook nog eten. Ze hadden nog lasagne en worstjes :). Was echt lekker! Het is behoorlijk gezellig, want we blijven tot ongeveer kwart voor 12 hangen. Rachels man Adrian heeft nog wat goede tips hoe je explosieven moet maken. Dat moeten maar een keer gaan doen als het slecht weer is :D. Misschien kunnen we hier ook wel Carbid krijgen :).

Eenmaal thuis aangekomen duiken we in bed. Het was een vermoeiende dag, morgen weer werken.

Monday, April 2, 2007

Dag 60 LIEREN ofzo!

Zaterdag
Zo vandaag gaan we voor het eerst proberen te lieren. Francios heeft een boot met aflooplier gekocht. En die moeten we natuurlijk proberen. 8 uur opstaan, want Francios is er om 9 met de boot. Dan rijden we naar wat meertjes om te kijken of het iets is. Spannend!

We hebben broodjes, beleg, bier, kortom alles voor een lekker dagje lieren. We bellen Anne ook nog. Misschien heeft die ook wel zin om te komen.

Als Francios er is, is het heel ff snel naar de boot kijken. En dan is het tijd om te gaan. Ik stap bij Francios in de auto en Mies en Eva gaan met de Honda. Onderweg stoppen om de boot te tanken, koffie te halen, en Anne een lift te geven. Ze is toch gekomen :).

Francios zijn auto en boot. En het is mooi weer!


Off we go! We rijden naar het eerste meer toe. En een behoorlijk eind rijden, maar de zon schijnt. Het is heerlijk warm. Wat wil je nog meer. Op een gegeven moment komt het meer in zicht. Whaaah! Het ziet er echt super uit. We rijden naar de "Boat Launch" en maken daar de boot klaar. Dit gaat echt super worden.Als de boot helemaal klaar is gooien we de auto met trailer in z'n achteruit en gassen we die trailer het water in. Hmmz! Dat is raar. De auto staat nu een meter of 30 het water in, en het water begint nu de bodem van de auto te raken. Ai! Misschien is het hier niet steil genoeg...

Ai misschien toch niet diep genoeg!


2 Gasten in een mini motorboot moeten ongeveer 100 meter roeien voordat ze de motor kunnen gebruiken. Dit meer gaat het niet worden. Op naar het volgende meer, dat ligt aan de andere kant van de snelweg. Dat is kilometer of 10 rijden. Maar eerst moeten we de auto met trailer terug op de weg krijgen. Hehe! Daar hebben we dus het touw en de Honda voor nodig. We trekken de boot de terug de weg op en gaan naar het volgende Lake.

Daar aangekomen ziet het er nog mooier uit. De omgeving waar je doorheen rijdt is ook echt mooi. Nu laten we de auto met boot maar aan de weg staan. We lopen naar de Launch. Hmmz, ziet er ook niet echt goed uit. Wel iets dieper, maar nog om te huilen. Balen! We gaan het niet eens proberen!

Het weer is goed.


Het ziet er weer prachtig uit, jammer dat het niet diep is. En dat er stenen achter de ramp liggen.


Anne zegt dat er er een mooie rivier is bij Mercer. Hier wordt gewaterskied en deze heeft een hele goede launch. Daar gaan we heen. Dan kunnen we daar ook onze lunch houden. Ik wil die boot nou wel eens zien varen.

Daar aangekomen staan er 2 jetboten op het strandje. Er zitten wat oudere mensen in te kijken wat wij nou eigenlijk gaan doen. Francios rijdt ondertussen de trailer iets te ver het water in. Ai, de wielen over het einde van de ramp. Dat wordt boot eraf halen en kijken of die trailer er nog af kan.

De oude wijze die zitten te kijken wat we aan het doen zijn.


Whoops iets te ver!


Francios maakt het eerste kleine rondje en parkeert de boot op het strand. Dan duikt hij te water in met een ander om de trailer op te tillen.

De eerste run met de boot, Yahoo!


Tillen!


Mies, Ik en Francios gaan een stukkie varen. Eerst Francios een stukkie. We zoeken een plek om te starten en te landen. Helaas kunnen we niet echt iets vinden. Francios legt Mies uit hoe de lier werkt. Ik duik meteen op de stoel ;), nu wil Luke een stukje varen. Whaah! Lekker vol gas over dat meer heen blazen :). Dan vaart Mies nog een stukje. Echt super.

Helaas geen goede plaatsen kunnen vinden. We moeten dus maar gewoon vanaf het strandje starten. Is wel wat turbulent misschien, maar komt wel goed. Mies haalt zijn oude scherm weer van stal. We verdelen de taken. Luke boot besturen, Francios lier besturen en Mies vliegen.

Lets do it!


Laatste briefing


De start


Nog een plaatje van de boot. Better safe then sorry ;)


Op het laatste moment wordt het toch iets anders. Chris gaat de boot besturen, ik ga Mies in de gaten houden en Francios de lier bedienen. Omdat er een beetje een stroompje staat is het nogal vervelend om alles op te stellen. Ook slaat om een of andere reden de boot steeds af. Maarja, dat is natuurlijk bijzaak.

De lier


Door al dat gepiel vertrouwt Mies het niet meer en vraagt hij of Shane de boot kan bedienen. Hij gaat dus Chris aflossen. Francios en Shane discusseren lekker op de boot maar ze komen toch tot een standpunt.

Mies is klaar, lier is klaar, boot is klaar. Gas erop! Maar toch niet zoveel gas. De schoenen van Mies staan nog op de start. Wat een klap was dat zeg. Ik zeg dat we meteen moeten stoppen, want het gaat veel te hard. Mies maakt een pendel en als hij helemaal stil hangt trekken we weer. Deze keer veel rustiger.

Het lieren


Voor de HI RES foto klik hier :)

Daarna schommelt het ff want er is onenigheid of de boot of de lier geregeld moet worden. Ik leg uit wat er moet gebeuren en nu gaat het helemaal goed. Op het feit na dat de stelschroef van de uitlooplier vast zit.

Dus Ik sta naar Mies te kijken hoe het gaat, en af en toe te kijken waar we heen gaan. Shane bestuurd de boot maar kijkt eigenlijk alleen maar achterom of alles goed gaat met Mies. En tussen ons in zit Francios op het een stoel te proberen de stelschroef te draaien. Wat een ellende. We besluiten door te gaan omdat alles er goed uitziet.

Bijna aan het einde van het brede stuk gaan we draaien. We moeten krap draaien waardoor Mies als snel over ons heen vliegt. Hij is wat aan het essen en wij varen vol gas. Dan gooit hij de kabel los en gaan we die inhalen. Op een of andere manier wordt de electro motor voor het inhalen nogal warm. Want de kabelaansluiting vat vlam. Gelukkig is er meer dan genoeg water, dus ik los dat snel op.

Mies land veilig :).


We gaan terug naar de kant even overleggen wat er allemaal fout ging ;). Iedereen heeft er wel een mening over. Dus we besluiten maar gewoon te gaan lunchen.

En nu gaan we naar Port Waikato want daar is het nog zeker 2 uur vliegbaar als we daar aankomen. We droppen de auto met de boot voor een politie bureau en gaan met 3 auto's op weg naar Port Waikato. Ik rijd met Shane mee. We rally racen over de NZ weggetjes.

Als we daar aankomen lopen we de duin op. Dit is een behoorlijke klim. Het schijnt nogal een stuk lopen te zijn. Wanneer we op 10% zijn ziet het er wel startbaar uit. De start is alleen maar een meter of 5 breed, en behoorlijk steil, en een shitload aan planten, struikel en stekelgras.

Ziet er wel mooi uit vanaf hier!


Shane start eerst, en dan is Mike weg. Ik besluit ook maar te gaan. Kan nooit moeilijk zijn. Maar Francios duikt voor mij. Ik heb mijn spullen al beetje uitgepakt boven zitten. Hij heeft 2 misstarts en valt over mijn spullen heen. Hij stopt even en ik gooi mijn spullen neer. Open alleen het midden van mijn scherm. Wind is best wel hard, dus rest vult wel.

Ik doe mijn harnas aan en kruip achterwaards naar beneden. Is echt zo steil. Dan kijk ik. Damn! Risers gedraaid. Ik maak nooit mijn scherm los, maar doordat Francios er overheen is gevallen is mijn harnas een keer gedraaid. Ik draai mijn risers en start zonder problemen weg. Nahja, dat dacht ik! 1 Riser heb ik de verkeerde kant op gedraaid. Ik de stuurlijn zit er wat vreemd doorheen. Ik besluit maar ff met de lijnen te sturen en naar de officiele start te vliegen. Daar topland ik, draai ik het zaakje om en start ik weer. Zo klaar!

Nog een panorama van boven.


We hebben nog een prachtige zonsondergang vlucht. Is echt mooi hier en je komt zo hoog. Als de zon echt helemaal onder is gaan we landen. We gooien de fieldpacks in de auto en pakken de Coronas uit de vriestas. En natuurlijk wordt het praten over vliegen en het lieravontuur.

Inpakken en een biertje


Dan is het tijd om te gaan. Ik rijd weer met Shane mee terug. Francios gaat bij Mies in de auto. We moeten hem afgooien bij de boot en zijn auto. Dan kan ik weer in de Honda en kunnen we gaan.

Shane is als eerste weg, en we racen terug. Gaan rechts bij de brug, want we zijn op de heenweg ook niet over een brug gegaan. Toch? Hehe, tochwel :). Na een kwartier bellen we Mike waar hun zijn. Ohw al bij de boot, dan zijn we verkeerd gereden. Whoops! Terug naar de brug daar overheen en alsmaar rechtdoor. Vreemd hier zou toch een dorp moeten zijn. Weer bellen, nu krijgen we wat tips hoe te rijden van Anne. We gaan naar Bombay en daar naar de MAC.

Daar sluiten we ons avontuur ook af ;). Een lekkere lading junkfood. Dan nemen we afscheid en gaat we opweg. En slapen :).