Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Wednesday, May 30, 2007

Dag 104 t/m 116 Eindelijk!

116: Zondag
Vandaag is het echt weer heerlijk weer. De wind is ietsiepietsie te hard om te vliegen. De Nowcaster (wind berichten) geeft tot over 45 knopen aan. Dat is rond de 90km/h wind. Whoops! Maar, het zonnetje schijnt, en het is weer heerlijk warm.

We gaan maar verder met de 24 marathon dan ;). we hebben nog zo'n 20 afleveringen te gaan en vandaag moeten we daar toch een belangrijk deel van kunnen doen. Ik heb gisteren al heel wat nagels verloren en ben bang dat, dat alleen maar erger wordt.

24!


Rond een uurtje of 3 vind ik het wel mooi geweest. Ik moet toch ook wel wat nuttigs gaan doen. Ik besluit te gaan kijken naar een huurauto voor Sabine en mij. Sabine komt hier half Juli aan, en dan gaan we samen hier NZ Winter verkennen. Omdat we daar een vervoermiddel voor nodig hebben ben ik eens rond gaan kijken.

Ik kwam uit bij een Spaceship. Een spaceship is een "gewone" auto omgebouwd tot een soort camper. Best wel slim gedaan, misschien dat we hier wel voor gaan.

Spaceship


De voorstoelen


Kookstel ingeklapt


En uitgeklapt


De achterkant (het bed)


De zijdeur


Bergruimte onder het bed


Geinig ding toch, ofnie :). Ik heb afgesproken dat ik de auto mee kon nemen als ik boodschappen zou doen :P. Ik had dit wel zelf voorgesteld. Dus dan doen we maar even boodschappen :).

Als ik thuis kom zijn Tony en Karen er ook. Ze komen even naar de Nederland foto's kijken, en naar de verhalen luisteren van Mies en Eva. Het is hardstikke gezellig. We besluiten ook nog even ergens koffie te gaan drinken. Shortcut Tony laat ons even de langste weg naar een koffie huis zien :P. Wat een ellende is het toch weer ;).

Nadat we ons bakkie meuk op hebben besluiten we ook maar wat te gaan eten. We gaan naar de Thai. Mooi kan ik dat ook eens een keer eten. Mocht mijn tante nog ooit voor mij koken ;). Het is hardstikke lekker, maar op weg naar de auto voel ik toch een nadeel aan het eten aankomen. En de rest ook geloof ik want we staan met een paar man scheten te laten. Poeh! Hehehe, maarja, wat er buiten uit is, hoeft in de auto niet meer ;).

Als we bijna thuis zijn loopt er een hond midden op straat. Het arme beest is helemaal in paniek en rent alle kanten op zonder ook maar uit te kijken. Specialisten in het vangen van veel te snelle honden Mies en Luke slagen er helaas niet in het beest te grijpen. We bellen de politie en die bellen weer Animal Control. Na een half uur hebben we de eigenaar gevonden en de politie is ter plaatsen. Wij gaan vlug naar huis, biertje pakken, dat hebben we wel verdient.

Zo nu nog even wat afleveringen van 24 en dan naar bedje. Morgen moeten we weer werken. Truste!

115: Zaterdag
Zo, het is zo'n beetje heel de week vliegweer geweest, en nu is het weer weekend. Helaas! Alle voorspellingen ten spijt, het lijkt erop dat de wind toch te hard is. En dat er ook regen in de lucht zit. Maarja, dat binnen zitten worden we ook niet beter van. Dan maar naar Kario.

Als we bij Kario aankomen voorspeldt dat al niet veel goeds. Er zijn Delta's aan het soaren, en deze komen nou niet echt vooruit. We besluiten gewoon het strand op te rijden naar de schoolstart. Deze start is lager, dus misschien valt het mee.

Ik heb voor de zekerheid de INTOX (oude acro scherm van Mies) ingepakt. Dit scherm is een stuk sneller dan de Edel, dus maak ik misschien toch nog een kans. Als we bij de start aankomen is Alan er met zijn leerlingen. Deze zijn allemaal opzet oefeningen aan het doen. Maar allemaal met de Nova Bullet, dit is een speedglider. Deze is maar 12m2, dus minder dan de helft van mijn scherm.

Alan vraagt Mies of hij de Bullet niet wil proberen. Als er een kans is wil Mies natuurlijk vliegen dus hij pakt zijn harnas en springt van de duin af. Na een tijdje begint het steeds harder te waaien. Mies blijft maar roepen dat het echt heel eng is.

De schoolstart


Mies wil vliegen


En hij vliegt


Wanneer Mies goed en wel aan de grond staat begint het niet veel later gigantisch te regenen. Jezus! Daar worden we niet blij van. Omdat de wind zo hard is kunnen we achter struiken schuilen, de regen waait gewoon over ons heen. Niet over Mies, die staat zijn spullen nog in te pakken. MoeWhahahah!

Paar minuten later is de bui over. De wind is nog steeds 45km/h. Ik zag het toch niet zo zitten om met die wind te vliegen. Snelheid was niet zo'n probleem, maar het was vooral heel erg turbulent. We besluiten naar de vuurtoren te rijden, gewoon ff wat site seeing en foto's maken.

Het is echt een super mooie rit naar de vuurtoren, daar aangekomen staat de wind behoorlijk te blazen, gaaf man! Daarna hebben we het wel weer gezien, we gaan lekker terug naar huis.

Mies also Profi fotograaf


Luke die wat mooie foto's probeert te maken!

De vuurtoren


En van binnen


Een tak


Nog een tak


NZ Flex, hier maken de Maori hun rokjes van!


Als we thuis komen is het tijd voor de 24 marathon. We hebben het lang uit kunnen stellen, maar nu moet het er dan toch echt van komen. We hebben 12 afleveringen gedownload, en we gaan er om te beginnen maar een een stuk of 4 achter elkaar kijken. Om half 1 is het tijd om te stoppen, kunnen we morgen mooi verder gaan, want de wind zal wel te hard zijn om te vliegen.

Truste!

113: Donderdag
Als we terug komen van het werk krijg ik van Daron een smsje. Of ik zin heb om met hem en Lisa mee te gaan naar de bios. Daron heeft een aanbieding via Navman, 20$ voor eten, film en een snack. Ze gaan naar Pirates of the Carrabian 3. Uiteraard gaat Luke mee ;). Kunnen Mies en Eva een gezellig avondje samen zijn :P.

Als we bij de bios aankomen staan er in een aparte ruimte Navman medewerkers en grote bakken Fish and Chips. Lekker! Helaas is het niet genoeg. Maar daar komt verandering in als je jongens van Dominos nog wat dozen neerzetten :D. Drinken is ook inbegrepen :D. Dan en zijn vriendin komen ook gezellig meekijken :D.Helaas! Geen ondertiteling deze keer :P. Op tv smokkelen we meestal nog met engelse ondertiteling, maar nu moet ik het echt alleen doen. Het gaat wel aardig, alleen 2 personen kan ik af en toe niet goed verstaan. Mogen jullie raden welke ;).

Film was wel lache, vond hem niet zo leuk als de eerste, maarja dat is het verhaal wat je wel vaker hoort :P. In ieder geval toch een leuke avond gehad. Als ik thuis kom is alles donker, dus ik ga ook maar lekker naar bedje toe.

109: Zondag
Was gisteren de wind te zacht, is hij vandaag veel te hard. Het is vandaag niet echt mooi weer. Beetje vreemd, doordeweeks is het altijd perfect, maar het weekend is slecht. Toch wel een beetje jammer ;).

Dat wordt lekker lam opd de bank hangen want Eva en Mies zijn nog steeds niet hersteld van de Jetlag. Volgens mij kun je 1 jetlag makkelijk aan, maar als je dan binnen een paar weeken er weer een voor je kiezen krijgt kun je het vergeten. We kijken vandaag een filmpje.

The Prestige


108: Zaterdag
Zo, vandaag gaan we eens proberen te vliegen. Brendan wil ons een vliegplek wijzen. Het weer in Auckland is echt lekker, een licht windje, alles wat je maar wenst. Als we Auckland uitrijden wordt het minder. We zien boven de Bombay hills al de nodige grijze lucht hangen. Ook is er niet echt wind meer.

Als we boven aan de berg zijn blijkt ons vermoedde te kloppen. Mooi plek, helaas niet genoeg wind. We blijven nog lekker even van het uitzicht genieten. Ziet er toch wel mooi uit de cliff hier. Er is ook een gast genaamd Bruce. We raken aan de praat over lieren, hij is bezig met het kopen van een "echte" lier. Dus geen uitloop. Hij bieden onze kunde aan als hij gaat lieren ;).

Dan krijgen we een smsje van Daron, hij is super weer op Glover. We geloven het niet helemaal, maar besluiten de gok te wagen. We crossen terug naar Auckland en dan meteen door naar Glover Park. Helaas! Geen vliegweer. Ook geen Daron. Zucht! Heeft die ons toch te pakken ;).

106: Donderdag
Vandaag is het tijd voor een BBQ. Mies en Eva hebben voordat ze naar Nederland zijn gegaan een BBQ gegeven om afscheid te nemen. Dat was een erg groot succes.

Helaas is deze toch een iets minder groot succes ;). Op het laatste moment worden we overspoeld door e-mails. Bijna iedereen zegt af. Gelukkig komt de harde kern, Megan en Brendan wel. Hebben we lekker besloten BBQ ;).

De BBQ is super gezellig. We hebben meer dan genoeg eten en Mies laat ook EINDELIJK zijn stuk speelgoed zien. Mies heeft een Helicopter en Vliegtuig meegebracht uit Nederland. Beide zijn afstandbestuurbaar en super klein. Ik begrijp niet hoe ze het gemaakt krijgen. We spelen vanavond alleen maar met de helicopter, het vliegtuig kan alleen buiten omdat die een stuk sneller is. Aangezien er een beetje wind is buiten is dat geen strak plan ;).

Airwolf bij Mies


Airwolf boven de tafel


Na het eten is het tijd voor een film. Mies wil graag een film zien die hij niet leuk vind. Mies valt namelijk laatste tijd altijd in slaap bij films die we 's avonds kijken. Hij wil de leuke films voor overdag bewaren. Dat wordt dus MI3.

MI-III


MI3 valt 100% mee, maar Mies en Eva kijken hem toch niet af. Dan wordt het veel te laat, en ze worden waarschijnlijk morgen toch weer om 6 uur wakker. Ik kijk de film wel gewoon af, ruim nog een beetje op en ga lekker naar bed.

De week
Zo de eerste week dat Mies en Eva thuis zijn staat vooral in het teken van overdag slapen, en heel vroeg opstaan. Het is helemaal omgedraaid. Was het voordat ze weg gingen dat ik altijd als eerste wakker was, nu zijn Mies en Eva al helemaal klaar uit bed komen.

Verder is deze week de computer niet beschikbaar voor mij ;). Ik mag deze week het eten koken. Mies is vooral bezig met zijn ACRO NL filmpje. Hij heeft wat video's gemaakt in Nederland en moet daar natuurlijk een mooie compilatie van hebben!

Hier issie dan!


Wednesday, May 16, 2007

Dag 102 & 103 Opruimen

Maandag
Zo, ik heb de wekken wat vroeger gezet dan normaal. Kan ik nog mooi even de was in de kast leggen, ontbijten en de laatste afwas doen. Het moet er natuurlijk wel netjes uitzien.

Om half 9 rijd ik naar het werk. Niet echt op tijd want ik zou er eigenlijk om 8 uur moeten zeggen, maar dat is natuurlijk een kleinigheidje. Ik heb een goed excuus ;).

Zodra ik op het werk ben controleer ik de vluchtgegevens. Even kijken of de vlucht niet verplaatst is ofzo. Je weet het natuurlijk nooit. En jahoor. De vlucht is een half uur eerder dan verwacht. Dat betekend dat ik om kwart over 9 alweer weg moet, haha! Dat was een korte ochtend werken!

Ik spring de auto in en rijdt naar het vliegveld. Daar aangekomen duurt het natuurlijk weer eindeloos. Wel grappig om te zien dat er nu dus helemaal niets te doen is. Ik bestel een koffie bij de MAC en ga op het hekje zitten wachten.

De mensen die langs komen klagen allemaal over de stenge controle. Ohw boy, dan zal Mies wel weer zwaar gecontroleerd worden :P. Maar het valt mee, niet veel later komen ze aanlopen :).

Daar zijn ze weer!


Het eerste wat ze zeggen is dat ze behoorlijk mazzel hebben gehad. Ze hadden per ongeluk nog Beefie worstjes in de tas zitten. En als er iets niet mag is het wel groenten en vlees invoeren. En als je het wel wil moet je aan heeeeeeel veel eisen voldoen. Ze hebben mazzel, ze zijn er met een officiele waarschuwing vanaf gekomen. Dus volgende keer zijn ze echt het haasje.

Ik breng de 2 naar huis en daar gaan we natuurlijk nog even gezellig kletsen. Zo graag hoef ik niet terug naar het werk :P. Eva is helemaal blij met briefje wat mama achter heeft gelaten, en Mies is helemaal blij met zijn Anti Vliegen Pistool.Na een uurtje is het wel weer mooi geweest. Ik ga weer terug naar het werk. Vraag of ik nog wat moet halen bij de winkel en ben weg.

Na het werken ga ik boodschappen doen. En wanneer ik terug kom liggen er 2 doornroosjes op de bank. Er ligt een briefje op tafel, maak ons aub wakker als je thuis bent. Nou! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Beide willen ze hun ogen wel open doen, en ze willen ook wel praten, maar het duurt niet langer dan een paar seconden. Dan vallen ze onder het praten weer in slaap. Hehe!

Na een paar keer lukt het Eva dan om echt uit de slaap te ontsnappen. Mies heeft wat meer tijd nodig. Als hij dan uiteindelijk wakker wordt is het niet echt prettig. Aan zijn gezicht te zien had hij kramp in zijn kuit!

Ze hebben geen zin in een echte maaltijd, ik maak voor Eva 2 Ham en Kaas tosties klaar, en Mies krijgt een broodje hamburger a-la Luke. Ikzelf pak er 2 ;). Na het eten gaat Eva meteen naar bed. Mies en ik kijken nog even tv en dan gaat hij ook.

Ik ruim op en ga ook naar bed. Ben eigenlijk ook best wel moe, weet alleen niet waarvan.

Zondag
Zo, de race zit er weer op. Ik word behoorlijk vroeg wakker. We moeten voor 10 uur het huis uit zijn, dus we hebben ook niet zoveel tijd.

Ik ben helemaal verbaast als ik uit bed stap. Ik heb gewoon helemaal geen spierpijn. Heb wel een beetje kramp in mijn borst, en ben behoorlijk gaar. Maar geen spierpijn. Woehooo! Dan hadden we dus nog wel harder gekund ;).

Ik spring vlug weer in de douche. Aah heerlijk. Een beetje van mijn gaarheid douche ik er vanaf, maar het meeste zit toch te diep.

Na het douche is het spullen opruimen. Ik gooi mijn scherm bij Brendan in de auto. Brendan gaat met Sarah wat rondtrekken in Rotorua. Ik kan met Daron mee terug rijden. Dat komt mooi uit :D.

Het zit er weer op!


Nadat ik al mijn spullen heb ik gepakt en in de auto heb gaan we op pad. Brendan is hem alweer gevlogen. Hij gaat niet met ons ontbijten. We rijden naar het centrum van Rotorua. Het is weer ongelooflijk lekker weer. Er waait wel een frisse wind.

We gaan eten bij Fat Dog. Ik heb er nooit van gehoord, maar het blijkt een ware beroemdheid te zijn. Ik besluit voor een redelijk simpel ontbijt te gaat. Toast met Scrambled Eggs. Hehe, zo simpel was het niet. Ik krijg een bord vor met 2 centimeter dikke verse toast, daarop heel wat ei, nog iets gefrituurds, wat groenten. Lekker man!

Bij Fat Dog bekijken we de tijden per teamlid. Dit is van mijn team! Nr 639!


Het andere team. Nr 640!


Na het eten besluiten we terug te gaan rijden. Ik moet nog heel het huis schoonmaken, en Daron moet nog naar zijn moeder, want het is moederdag. We controleren nog of de fietsen vast zitten en gaan op weg.

Na een uurtje red Daron het echt niet meer en mag ik de rest rijden. Wel grappige auto, maar niet echt veel bijzonders :). Daron valt in slaap dus het is een eenzame terugreis ;).

Als ik terug kom begin ik meteen het gras te maaien. Het is half 3 en bewolkt in Auckland. Ik doe het maar zo snel mogelijk, anders gaat het misschien regenen. Na het grasmaaien is het tijd voor de auto en de was. Daarna moet ik nog ff alles poetsen.

Deze jongen zit alleen in de weg bij het grasmaaien!Dan belt Daron of ik Meet the Feebles wil komen kijken. Hmmz, dat klinkt wel heel aantrekkelijk, maar eigenlijk ben ik nog niet klaar. Nah boeie! Even pauze kan wel, ga ik daarna wel verder :D.

Ik rijd naar Daron toe en pik onderweg nog een Whopper menu bij de Burger King op. De laatste avond gaat we dan toch maar aan het Fast Food. Ik eet mijn heerlijke (not?!) Burger King menu bij Daron op. Hij probeerd ondertussen de ondertiteling goed te krijgen.

Food!


Meet the Feebles is een film van Peter Jackson, de zelfde knakker die Lord of the Rings heeft gedaan. Was wel een "aparte film".


Meteen na de film vlieg ik weer de auto in. Het ondertitel uitzoeken was een beetje uit de hand gelopen. Daardoor heb ik nu niet meer zoveel tijd. Als ik thuis kom maak ik vlug mijn stofzuig klus af. Nahja vlug, om 1 uur is het toch wel tijd om naar bed te gaan.

Morgen werken en Mies en Eva ophalen. Kijken hoe ze zich voelen na de reis!

Monday, May 14, 2007

Dag 99, 100 & 101 Sporten!

Zaterdag
Ik wordt wakker van Daron die mijn naam roept. Tussendoor hoor ik ook nog de wekker. Whoops! Ik denk dat ik er ff doorheen ben geslapen. Haha, en jahoor. Ik ben er doorheen geslapen, en de rest niet.

Als straf mag ik als laatste in de douche. De douche die we hier hebben lijkt wel een ruimteschip. Echt niet normaal. Er zit radio in, een lamp en je kunt zelf kiezen welke stralen er allemaal aan moeten. Wil je de douchekop boven, de losse, de stralen aan de wand, of wil je gewoon alles tegelijk. Je zegt het maar!

Douche uit de toekomst ;)


Na het douche hebben we ontbijt. We hebben alleen maar een aanmaak ontbijt papje. Hmmz, nadat ik het op heb, heb ik nog steeds honger. Ik besluit niet meer te eten. Misschien krijg je daar last van met fietsen. Ik weet het niet.

We springen in de auto en rijden naar het terrein toe. Is niet zo ver rijden. De zon staat alweer behoorlijk aan de hemel. Ik ruik de rotte eieren van dit vulkaangebied alweer. Overal komt zomaar stoom uit de grond. Blijft een raar gezicht.

We parkeren 2 auto's op het grasveld. Het parcour slingert hier doorheen. Alle fieters rijden dus langs alle tenten. Dit is voor als rijders willen rusten, of wanneer je van rijder wil wisselen.

Het team!


We bouwen de tenten op. We zijn met 10 rijders en 3 man support, dus dat komt helemaal goed. Nadat de tent staat is het tijd voor de briefing. Er zijn iets meer dan 2000 rijders aanwezig. Het is behoorlijk druk dus.

Tent opbouwen, niet iedereen helpt ;)


Briefing


Om 10 uur is het tijd voor de start. Wij doen mee aan de 12 uur versie als een team. Er zijn ook teams die aan de 24 uur versie meedoen. Er zijn zelfs mensen die dit in hun eentje rijden. 24 uur lang op de fiets. Jezus!

De start is behoorlijk druk. er staan over 400 mensen klaar om te starten. Eerst moeten ze 1 km rechtdoor rijden, dan een bocht en een km terug. Dit is gedaan om het veld een beetje te spreiden.

De start


Het is begonnen damens en heren. We lopen terug naar onze tent. Ik ben de 3e rijder voor ons team. Ik ga eerst want Daron moet wachten tot de pijnstillers gaan werken. Hij heeft ongelooflijk veel pijn, maar wil toch iig 1 rondje rijden.

Ik pas Daron zijn schoenen omdat hij clippers heeft op zijn trappers. Gelukkig passen die, kan ik die mooi gebruiken. De zon is heerlijk warm en na een half uur komt onze eerste rijder terug. De tweede rijders staat al klaar, en er is iemand van ons eigen support team die de transponder bij de volgende rijder op het been doet. Go go go!

Voor ik het weet ben ik aan de beurt. Ik sta helemaal klaar! Ik vind het best spannend, want ik heb geen idee hoe het parcour eruit ziet. Ik heb nog nooit met clippers gereden. En dit is de eerste keer op Daron zijn fiets.

Ons kamp


Ik besluit toch maar gewoon lekker door te rijden. Zijn fiets doet het echt geweldig. Ik heb alleen het idee alsof ik de langzaamste ben. Niet omdat ik wordt ingehaald, maar gewoon omdat het niet opschiet. Ik wil niet te hard gaan omdat ik dan misschien geen energie meer heb.

Het begin van het parcour loopt omhoog. Dit is niet echt zwaar. Dan gaan we een stukje flauw downhill. Dan komt er een heel stuk me smalle paden en steile up en downhill stukken. Dit is precies wat ik het leukste vind.

Daarna is er een hele lange zware klim die uitloop op een down en uphill stuk. Dit is weer heel erg gaaf om te doen. Tussendoor zit 1 heel gaaf en snel downhill stuk met aan het einde een krappe bocht. Dit is echt zo gaaf!

Naar het einde toe is er nog 1 grote klim die uitkomt over een lang stuk downhill. Dit stuk zit helemaal vol met gaten. Ik knal er toch behoorlijk snel overheen omdat ik Daron zijn fiets vertrouw. Whaaaaah! En na nog wat kleine hobbels kom ik weer op het gras. Nu moet ik nog iets minder dan een kilometer langs alle tentjes af. Hier wordt je wel aangemoedigd.

Als ik stop wordt mijn transponder aan de volgende gegeven. Mijn tijd was 30 min en 50 seconden over een parcour van iets meer dan 8km. Dat is zeker niet slecht. Zeker niet omdat mijn voorganger 30:20 had. En de jongens in mijn team zijn redelijke moutainbikers. Ik ben behoorlijk moe van mijn rondje. Maar het ging wel goed.

De rest van de dag loopt zo door. Het is echt gezellig hier. Alles praat met elkaar en een paar tenten verderop staat een opblaas vriendin die je mag gebruiken. Er fietsen allemaal mensen verkleed rond. Kortom, een groot feest.

Rubberen Truus met een schaap! 10$ is ze voor even van jou!


Princess


Mijn tweede rondje verbeter ik mijn tijd met een minuut. Dat was zeker niet slecht. Daron heeft ook gereden, en hij heeft nu echt pijn. Hij zal het volgende rondje niet meerijden. P*ssy!

Mijn volgende rondje is weer beter. Ik rijdt en nu weer een minuut korter op. Het gaat de goede kant ik. Als ik na 28 min terug kom staat er zelfs niemand te wachten. Back already! Whoops! Lache man!

Luke na zijn snelste tijd


Lekker BBQ'en hoort natuurlijk bij een Kiwi feest


De zon is nu achter de berg verdwenen. Het begint al behoorlijk koud te worden. Na 5 uur moet iedereen met licht rijden. Alles begint te dampen. Ik heb mijn vliegbroek, een t-shirt, een vest, handschoenen en een windjack aan. En nog heb ik het koud. Brrrr!

Lampen aan! Brendan met mijn licht!


Ik moet weer rijden. Voor het rijden gaat alles weer uit. Een t-shirt en korte broek houd ik aan. De eerste 3 minuten zijn echt behoorlijk koud. Ik probeer maar zo snel mogelijk de snelheid erin te gooien. Het is nu helemaal donker in het bos. Op mijn hoofd heb ik de 35Watt halogeen spot en dat is al het licht wat ik heb. Gelukkig ken ik het parcour een beetje, dus kan ik lekker de snelheid erin houden.

Halverwege de koers moet ik behoorlijk lang achter wat langzame mensen blijven. Dit is wel balen, maarja, all part of the game. Als ik ze voorbij kan knal ik er weer op. Helaas! Dit rondje heb ik in 31 min gedaan. Toch jammer dat die mensen in de weg zaten :P.

De race komt alweer bijna op zijn einde. Ik hoor een hoop geschreeuw en heb net op tijd de camera klaar. Er wordt op dit moment ook veel naakt gereden. Er kwamen al een paar mannen voorbij, maar deze keer was het een dame. Grappig man!

Lache!


Daron wordt klaargemaakt voor zijn laatste lap.


Martin doet nog een dutje


Daron heeft nog een lap gedaan, en nu is Martin aan de beurt. Maar wat is dat nu. Hij durft het niet meer aan. Er zijn nog 45 minuten om dat rondje te maken. Daarna is het over. Ik besluit het dan maar te doen. Ik trek mijn, winterjas, windjack en vest uit. Daarna rits ik mijn broekspijpen eraf en spring ik op de fiets.

De rijders komen behoorlijk warm terug.En het is behoorlijk koud.


Jezus! Het is nu nog kouder. Ik knal weer op vol vermogen en schiet het bos in. Als ik op een kwart van het parcour ben wordt mijn licht minder. Veel minder, en geel. K*t, batterij leeg. Ik ga nu niet meer omdraaien. Dan maar zonder licht. Ik heb nog een heel flauwe waas voor me. Dat is net genoeg om te zien waar ik heen ga. Kuilen of drempels zie ik helaas niet.

Wanneer er mensen mij inhalen haak ik vol in. Ik blijf ze zolang ik net genoeg zie volgen. Damn, dit is echt heel spannend. Voor de grote downhill stukken probeer ik zoveel mogelijk mensen uphill in te halen. Als ik downhill ga halen die mensen mij weer in. Kan ik mooi hun licht even gebruiken. Het is erg lastig, maar het werkt wel. Jezus dit is spannend.

Als ik terug kom heb ik een tijd van 34 minuten. Whahooo! Toch niet slecht zonder licht. Ik rijd over de finish en krijg van Brendan zijn vest. We wachten op de rest van de mensen om hun finish te zien. Nu ga ik vlug mijn warme kleren halen en naar de prijsuitreiking.

Daron zijn fiets waarop ik heb gereden. Gaaf ding hoor.


Ik ben echt helemaal kapot. Dat laatste rondje was er misschien toch 1 teveel. De prijsuitreiking duurt ietswat te lang. Mijn voeten zijn aan het bevriezen. Daron en ik besluiten te gaan.

Zo ziet Luke eruit na 5 rondjes


Op de terugweg stopen we nog even bij de MAC Drive. We bestellen allebei een cheese burger menu. Geloof het of niet, maar dat was de lekkerste burger die ik ooit heb gehad. Normaal heb ik na de eerste hap zoiets, waarom heb ik die zooi gekocht. Maar deze heb ik van iedere hap genoten. Heerlijk was die.

Eenmaal terug in het appartement ga ik in een stoel zitten. Ik bibber als een gek. Ik heb het nog steeds zo koud. Daron duikt zijn bed in, Brendan ligt zo goed als te slapen. De rest van de groep gaat de natural spa in. Maar natuurlijk ga ik mee.

Het is een uur of 1 als ik de hete natural spa in stap. Ik blijf een paar minuten staan voordat ik kan gaan zitten. Oohw wat is dit lekker. Het is een behoorlijk bad waar je met een man of 10 in kunt. Het water komt direct uit een natuurlijke bron en daar is niets mee gedaan. Het water voelt ook heel erg slijmerig aan.

We blijven een ongeveer een half uurtje met een biertje en een wijntje in het bad zitten. Dit is zo lekker. Als ik terug kom slaapt iedereen al. Ik duik nog ff de douche in en ga slapen. Volgens mij heb ik morgen de ergste spierpijn die er bestaat. Ik ben echt He-LE-MAAL op en kapot.

Morgen komen de resultaten!

Vrijdag
Als ik uit bed spring wordt het spullen pakken. Waarschijnlijk ga ik mee naar de 12 uur Moutainbike Race The Moonride - Rotorua. Ik pak 3 tassen vol met spullen, geen idee wat ik nodig heb, maar je kunt beter teveel bijhebben dan te weining.

Eenmaal op het werk aangekomen begin ik met het in elkaar zetten van het nachtlicht. Brendan had een lamp nodig omdat zoals je weet zijn andere een kabelbreuk heeft. Ik gebruik de spullen die ik gisteren heb gehaal om alles in elkaar te zetten.

Dat ziet er best wel gaaf uit. Nu is het tijd om te gaan werken. Er zijn vandaag 3 computers overleden. Ik mag proberen ze weer tot leven te wekken. Ondertussen mail ik met Brendan en Daron of ze mij mee kunnen nemen naar Rotorua. Daron baalt behoorlijk van zijn hand, maar ik kan nu voor hem invallen.

Brendan zegt dat hij me na het werk mee kan nemen. Ik kan helaas niet mee terug, want hij wil wat met Sarah gaan doen. Daron kan mij gelukkig mee terug nemen, als Brendan zijn tandem meeneemt. Wat een geregeld, maar het is gelukt :D. IK GA MEE!

Als ik thuis kom pak ik snel nog wat extra warme kleren, maak ik avondeten en ruim ik wat op. We zijn zondag pas laat terug, dus kan ik beter nu wat doen.

Als Brendan er eenmaal is gooi ik mijn mountainbike spullen, tassen met kleren en scherm in de auto. Als het zondag vliegweer is kunnen we nog een vluchtje maken :D.

Een uurtje of 3 later zijn we in Rotorua, we hebben een appartement aan de hoofdweg, dat is lekker makkelijk te vinden. Het is al best laat en wanneer we in het huisje komen is het aardig druk. Ik ken niemand van de mensen, behalve natuurlijk Daron, Brendan en Sarah.

Het is heel gezellig en we gaan een team indeling maken. Het plan is dat ik gewoon in het team wordt ingedeeld. Ik kom in hetzelfde team als Daron. Daron rijdt zolang hij kan, als hij moeten stoppen zijn we nog maar met 4 over. Hopen dat hij door kan gaan!

Rond een uurtje of 12 is het wel mooi geweest. We gaan allemaal slapen. Morgen moeten we rond half 8 weg. Dat betekend kwart voor 7 opstaan. Zucht! Ik had gehoopt op een rustig weekend.

Ik lig samen met Farting Daron op de kamer, in de andere kamer liggen Brendan en Sarah. De rest van de mensen ligt in het andere huisje. Wel rlx zo, hoeven we morgen de douche maar met 4 man te delen.

Onze kamerDaron pakt nog wat pijnstillers en gaat slapen. Ik zet mijn alarm en zorg ook dat ik de eerste trein naar droomland heb. Truste!

Donderdag
Vandaag is niet zo'n spannende dag. Ik weet er eigenlijk niet meer zoveel van. Ik heb vandaag spullen gehaald om een halogeen lamp te maken voor op mijn helm. Brendan heeft een lamp nodig voor de race van zaterdag. Ik ga een lamp maken en hij kan die dan lenen.

Gemaakte lampje :)


's avonds komt Daron nog even langs om de overige spullen af te gooien. We raken aan de praat over de wedstrijd en vragen ons af waarom ik niet meega. Goed plan. Ik denk dat ik maar meega.

Ik pak wat kleine spullen in, maak ik eten en ga slapen.

Lamp Loin Chops met gebakken aardappeltjes :) Jammie

Friday, May 11, 2007

Dag 96, 97 & 98 Dark!

Woensdag
Vandaag is het dan zover. De spanning begint te stijgen. We gaan nachrijden op Woodhill. Woodhill ligt ram in de bossen en duinen. Er is daar dus geen licht. Daron heeft me verteld dat wanneer je licht uitvalt je het haasje bent. Je moet wachten op andere, want anders kun je de weg niet meer vinden.

Ik ga met Bredan, we zijn dus altijd met z'n tweeen. Geen probleem dus. Vandaag is het weer super lekker weer. Het is wel wat frisser dan de vorige dagen.

Ik bel op mijn werk nog even met Woodhill; "Ik wil graag de lichtblauwe "jumpbike" met lichte voorvering reserveren". Ik wil graag dezelfde fiets als vorige keer. Wat een cool ding was dat!

Na het werk rijdt ik naar huis en pak ik vlug wat te eten. Je weet nooit, misschien is Brendan vergeten dat we onderweg zouden eten. Dan spring ik in de auto op weg naar Brendan. Als ik daar kom zit Brendan te eten. Precies wat ik dacht. Gelukkig kan ik een hapje meepikken.

Ik kleed me om en dan gaan we op pad. Zoals verwacht blijft Sarah thuis, kunnen we mooi de snelheid een beetje omhoog gooien.

Als we naar Woodhill rijden is het op de snelweg allemaal koek en ei. Maar zodra we van de snelweg af zijn veranderd dit. Jezus wat is het donker hier. We krijgen toch een beetje de kriebels. Zeker ook omdat we beide de weg niet weten daar :D. Brendan is 1 keer vaker geweest dan ik.

Wanneer we aankomen maak ik me klaar en ga ik mijn fiets halen. Brendan heeft een lichtje van een vriend van hem geleend. De create van Daron is echt een ware zon, in vergelijking met Brendan zijn licht. Maar het is goed genoeg.

Het monster waarop ik ga rijden ;)


Wanneer we beide klaar zijn duiken we rond 7 uur het bos in. Ik begin meteen lekker door te fietsen. Het ziet er heel apart uit. De kleuren zijn veel anders, en je ziet het pad bijna niet. Gaaaaaaaf!

Je ziet in werkelijkheid iets meer, maar hier komt het op neer


Ik gooi er lekker de snelheid op en wacht om de paar honder meter op Brendan. Hij is toch niet zo snel als gehoopt. Maar dit is een goede oplossing. We pakken alle downhill stukken mee. Brendan wil ze eigenlijk ontwijken, maar hij moet zich niet zo aanstellen!

Na een minuut of 25 zegt Brendan dat hij ermee kapt. In zijn licht zit een kabelbreuk en het gaat steeds uit. Hmmz, klote! Ik vraag nog of hij niet achter mij aan wil rijden, maar dat durft hij niet; p*ssy.

Ik weet gelukkig waar de weg is, dus daar gaan we heen. Over de weg gaan we terug naar de parkeerplaats. Brendan zegt dat ik wel alleen verder kan, dat hij wel wacht. Maarja, in mijn eentje heb ik toch niet zo'n zin in.

Na een paar minuten zijn we weer op een bekend punt. Hier ligt een super gaaf downhill stuk naast de weg. Ik besluit over het parkcour zsm naar beneden te crossen. Brendan gaat over de weg. Als ik er na 10 min niet ben kan hij me gaan zoeken.

Luke en zijn fiets


Brendan die liever niet in mijn licht kijkt ;)


Natuurlijk ben ik eerder dan Brendan bij de parkeerplaats. Ik lever mijn fiets in, en we besluiten naar zijn huis te gaan om thee te drinken en 24 te kijken. Ik zeg dat hij me nu volgende week mee MOET nemen. Dus we spreken af volgende week woensdag weer te gaan.

Na 24 ga ik naar huis en naar bed. Ben niet moe, maar vond het wel echt super gaaf! Ga ik zeker vaker doen.
Dinsdag
Zo vandaag is het weer een prachtige ochtend. Het weer zou nu toch echt slechter moeten worden. Gelukkig doet het dat nog steeds niet :D.

Dit is het nieuwe hek om de Spa. Daron heeft het aan moeten leggen van de gemeente. Helaas!


Wat een weer, weer he!


Lunchbox gemaakt, op naar het werk.


Op het werk e-mailen we weer druk heen en weer. Morgenavond gaan we Nachtrijden op Woodhill. Dus in het donker mountainbiken. Dat wordt spannend. Eigenlijk zouden Brendan, ik en Daron gaan. Maar omdat Daron nog last heeft van zijn hand gaat hij niet mee. Voor mij is dit echter wel een voordeel. Want nu kan ik zijn nachtlicht lenen :D. Hij heeft een 35Watt halogeenlamp met infrarood coating. Hij zou licht moeten geven als een 60Watt halogeenlamp. Kwel!

Na het werk ga ik deze brok licht ophalen. Daron heeft ook nog wat dvd's voor mij gebrand, dus kan ik weer even vooruit.

Op weg naar Daron rijdt ik weer eens verkeerd. Ik begrijp de route aanwijzigen van de kaart niet helemaal, dus ik pak in de spits de snelweg de verkeerde kant op. Zucht! Na wat heen en weer rijden kom ik opeens weer bij wat bekends. Joepie! Nog paar bochtjes en jahoor, ik sta bij Daron op de stoep.

Wel weer een prachtig uitzicht onderweg


Ik krijg van hem zijn licht en zijn camelbag. Hij verteld nog dat hij wel hoopt dat zijn pols zaterdag beter is, want dan is de 12uur race in Rotorua. Na een altijd gezellige gesprek met Daron moet ik weer weg naar de volgende afspraak!

Zijn licht en accu, mijn helm


Vandaag ben ik ook uitgenodigd om bij Brendan te komen eten. Er komen wat vrienden langs. Ook een jongen uit Nederland, om precies te zijn Kopenhagen. Dat duurt wel ff, tot je een Zuif Afrikaan hebt uitgelegd dat Kopenhagen niet in Nederland ligt.

Tobias (zo heet hij) is een vriend van Sarah. Hij is een half jaar geleden naar NZ gekomen. En nu moet hij weer terug. Hij vliegt donderdag terug naar India en gaat daar nog 3 maanden rond trekken. Dan komt zijn vriendin hem achterna en gaan ze in Kopenhagen wonen.

Sarah maakt vanavond eten en ik heb het toetje gehaald. Een lekkere chocoladereep en nederlandse gevulde koeken. Lekker! Na het eten gaan we film kijken. Tenacious D - The pick of destiny. Is wel een grappige film, maar hij is het toch niet helemaal ;).Tobias valt tijdens de film in slaap, en zijn vriendin vindt het echt de beste film ooit. Na de film is het tijd om terug te gaan. Het koken nam nogal veel tijd in beslag ;). Brendan en ik spreken af om morgen meteen na het werk naar Woodhill te gaan. Half 7 bij Brendan. Eten doen we wel onderweg!

Truste!

Maandag
Zo vandaag weer werken. Dat valt weer tegen. Heb af en toe toch wel moeite met opstaan. Natuurlijk ben ik wel gewoon op tijd, dus niets ernstigs.

Op het werk is het tijd voor een "meeting". De code die ik heb gemaakt moet naar Microsoft, maar eerst nog worden bekeken door Steve. Steve is de opperbaas ;) in Amerika. De meeting is een telefoon conferentie met Steve, Cameron (hardware jongen), Mitchell (test expert), Mark (Hardware baas) en ik. Nadat iedereen heeft uitgelegd wat er is gebeurd is het alweer voorbij.

Ik moet mijn code in het systeem zetten, en Steve zal er zo snel mogelijk naar kijken. Dan gaan we ook kijken hoe het moet worden gedocumenteerd. Dat is natuurlijk een van de minder leuke aspecten.

Ik maak nog snel van mijn programma een echte driver, en dan stuur ik het op. Dat was tenminste het plan. Het gaat allemaak iets lastiger, maar tegen het einde van de dag krijgen we het toch voor elkaar.

Ik ga er weer vandoor. Eerste ff boodschappen doen. Wat zullen we vanavond eens eten. Ik heb echt geen idee. Wanneer ik aankomen bij de Pak 'n Save slager weet ik het meteen. YES!!! Ze hebben weer Spare Ribs, yahoo! Daar wacht ik echt al een paar weken op. Ik vraag om 1 plank spareribs.

Aangezien ik niet echt heel veel zin heb om het moeilijk te maken vanavond haal ik ook meteen een zak friet. We gaan vanavond Spareribs met friet speciaal maken! Haha, lekkere Nederlandse friet :).

Eenmaal thuis begin ik aan mijn avondmaal. Spareribs op de BBQ (uiteraard?!), friet in de pan en ondertussen uit snijden. Geen friet speciaal zonder uit ;). Ik pak een kwak mayo en wat van Eva haar Nederlandse Currie (niet zeggen!).

Ze lijken wat zwart, maar dat is de sauce/marinade, veeg je er zo vanaf ;)


Dat ziet er lekker uit ;)


Ik heb vandaag nogal lang doorgewerkt, dus ben pas laat aan het eten. Kan ik lekker voor de tv eten. Daarna is het nog ff bellen en dan lekker naar bedje.

Dat was idd lekker

Monday, May 7, 2007

Dag 94, 95 & 96 Buitenspelen

Zondag
Vandaag heb ik een rustdag. Het wordt vandaag waarschijnlijk toch geen vliegweer, dus kan ik mooi wat liggende zaken afhandelen :P. Ik werk ongeveer de hele dag een aan website waar Sabine en ik beide op kunnen zetten wat we in NZ (willen) gaan doen.

Rond een uurtje of 2 wordt het perfect vliegweer bij Kario en Muriway. Ik sms wat mensen of ze zin hebben om te gaan vliegen. Ik hoop een beetje dat ze bezig zijn, want ik moet nog heel veel doen. Anders dan de site moet ik ook nog wassen en opruimen.

Ik ben zo enthusiast dat ik de tijd een beetje vergeet. En niet zo'n beetje ook. Rond een uurtje of 7 vertrek ik richting de winkel. Ik moet nog eten halen. En verder zijn er wel meer dingen aan het opraken. Als ik terug kom van de winkel is het alweer 8 uur. En nu begint de honger toch wel een beetje te komen. Aangezien ik kip heb gekocht moet ik nog even wachten. Dat wordt dus 2 gangen.
Eerst een lekkere bak soup en daarna gegrilde kip met rijst. Lekker gezond bezig weer ;). Ik zit pas om 10 uur lekker aan mijn eten. Na het eten is het tijd om het vuilnis buiten te zetten, wasmachine aan te slingeren, vaatwasser te vullen, en lekker naar bed te gaan. Dat was een korte avond ;).

Truste, morgen weer lekker werken. Heb er wel zin in.

Zaterdag
Vandaag beetje op tijd op. Daron heeft gezegd dat hij misschien langs komt om de tuin te doen. Dus moet ik nog wel ff opruimen voordat hij binnen komt natuurlijk. En als hij niet komt is het toch weer netjes hier.

Als ik uit bed kom ruim ik op. Daarna spring ik achter de computer om ff lekker te bellen. Daarna is het alweer half 11. Dat gaat snel :P. Tijd voor een Kiwi ontbijt daar heb ik mijzelf nog niet op getrakteerd.

Ik gooi 5 stukken spek op de BBQ een pan met roerbak eiers en wat worstjes. Lekker! Nu nog de toast in de broodrooster en dan kunnen we beginnen.

Als ik klaar ben krijg ik een smsje van Brendan. Hij komt me om 12 uur ophalen om naar Woodhill te gaan. Ik kan meerijden, ik moet alleen ff bellen om een fiets te regelen. Dat doe ik ff en daarna is het wachten. Lekker in de tuin want het is echt weer SUPER! weer. Het is weer in de 20 graden en zo goed als geen wolken.

Op weg naar Woodhill stoppen we nog bij wat winkels. We komen om 10 over 1 in Woodhill aan. Ik loop meteen naar de balie voor mijn fiets. Ze vertellen mij dat ze alleen nog een klein frame MTB hebben. Aah nee! Ik zeg tegen de jongen dat ik een JUMP Bike heb gereserveerd. Geen idee wat het is, maar de dame aan de telefoon zei dat er alleen nog Jump bikes waren :P.

Ik kreeg een hele vreemde fiets van de jongen waar ik het op het eerste gezicht niet zo mee eens ben. Het is een lage fiets, alleen achter versnellingen. Wel een kettingspanner (kwel). De banden hebben niet super veel profiel. Zodra ik ga zitten wordt het al beter. Dat ding zit echt als een BMX fiets. Helemaal super! Vrienden van Brendan feliciteren mij nog met de banden, goed voor de "Sideway corner action". Mooi, dat moest ik hebben.

Ik geloof dat mijn fiets er ongeveer zo uitzag. Volgende keer neem ik mijn camera mee :)


We wachten nog even op Daron en dan gaan we op pad. Ik fiets met Brendan en Sarah, maar die zijn nogal langzaam. Het lijkt meer een gezeligheids rit dan door de bossen scheuren. Na 15min halen Daron en Chris ons in. Ik duik meteen achter hen aan, Brendan en ik spreken nog even schreeuwend af dat we elkaar aan het einde op de parkeerplaats ontmoeten.

Deze fiets is echt zoooo cool. De vorige fiets waar ik mee ging was ik alleen maar bang dat ik geen remmen had, of dat het stuur eruit zou vallen. Met deze kan ik echt vol gas. Ik kan Daron goed bijhouden, en hij komt hier nogal eens! Dit is echt zo gaaf. Gaan we zeker vaker doen.

Na ongeveer anderhalf uur neemt Daron een obstakel. En hij neemt m niet zo goed. Ik zit achter hem en kan zijn gezicht zien :P. Minder dan een seconden later ligt hij in de struiken. Whahaha! Hij heeft nogal pijn aan zijn hand. Hij kan niet meer verder over het parcour. Ik en Chris wel :P. Daron gaat over de weg terug en Chris en ik crossen door het bos. Dan komen we op weg naar de parkeerplaats Brendan tegen. Wat een timing :D.

Dan is het tijd om terug te gaan. Op de weg terug stoppen we nog bij een Zuid Afrika shop. Ik koop nog een plak Biltong. Lekker!

Biltong! Lekker man!


Als ik thuis kom is mijn grote vriend er weer. Ik weet niet waar die iedere keer vandaan komt. Maar op een of andere manier zit hij altijd ergens. Of buiten op het dek. Of bij de wc. Of zoals nu in de gang. Willen de Bidsprinkaan is weer van de partij.

Willem
Willem en Luke


Als ik Willem weer buiten gezet heb plof ik op de bank. Pfeeuw! Ik heb helemaal nergens zin in :P. Heb een paar uur in de bossen op een fiets gezeten. Ik heb nu zeker geen zin om eten te halen en eigenlijk ook niet om te komen. Als de honger echt te erg wordt besluit ik lekker 2 broodjes hamburger met aardappel kroketjes te maken. Dat is nog wel te doen.

Na nog wat meer tv kijken is het tijd om te gaan slapen. Ben benieuwd wat we morgen gaan doen ;). Truste!


Vrijdag
Vandaag is het weer de laatste dag. Jammer eigenlijk want ik het het wel naar mijn zin deze week. Ik mocht vandaag weer verder aan de magneet strip lezen. Ik krijg het maar niet voor elkaar dat, dat ding in 2 richtingen werkt. Maar, om half 5 heb ik het dan eindelijk voor elkaar ;). Op de valreep, zoals het hoort. Ik kan mijn credit card, bank card, starbucks card allemaal lezen. En nog 2 richtingen op ook ;). Tijd om naar huis te gaan :D.

De hardware


De software, het werkt!


Op de weg naar de deur raak ik aan de praat met Mitchell. Haha dat is best wel gezellig. Ben ik toch nog laat in de winkel. Vanavond staan er Pork Loin Chops op het menu. Lekker met aardappel puree :D.

Vanaf de parkeerplaats van de supermarkt!


Loin Chops met mosterd en peper, uiteraard gebakken op de BBQ


Daarna is het tijd voor een filmpje, collateral komt op tv. Eigenlijk wil ik geen films kijken als ze uitgezonden worden maar ok; ik doe het toch maar. En jahoor, de eeste 30 min zijn geen probleem. Dan komt de eerste reclame. Na 20 min komt er weer een reclame. Dan is het na 10 minuten raak en tegen het einde van de film is er iedere 5 min tijd voor reclame. Jezus! Als je dacht dat het in Nederland erg was.

Na de film kruip ik langzaam naar mijn bedje. Met een beetje mazzel gaan we morgen vliegen. Met nog meer mazzel gaan we morgen Mountainbiken, daar heb ik nog veel meer zin in.

Filmpje!


Truste!

Thursday, May 3, 2007

Dag 91, 92 & 93 Life goes on!

Donderdag
Vandaag op het werk de Wearable Meridian afgemaakt. Lucas heeft de hardware afgewerkt, en ik de software. Nu zie je het EmbeddedFusion logo bovenaan staan en daaronder scrollen foto's met bijbehorende tekst. En natuurlijk heb ik het heel makkelijk gemaakt om er andere foto's in te zetten ;).

Jahoor, hij is klaar!100Mhz processor en een LCD met backlight 3u werkt hij op de batterijen


Nu mag ik doorgaan met het mangneetstrip project :). We moeten voor Microsoft een kiosk project doen. Heeft te maken met dingen kopen dmv een magneetstrip kaart. Maar ik mag de rest niet verklappen ;). Ik heb een programma gemaakt dat de data van de kaart vertaald naar leesbare data. Wel geinig, kun je zien wat er op je Creditcard en bankkaart staat. Je hebt er niets aan, maar het is wel lache.

Om een uur of 11 stuur ik Brendan een mailje. Ik bedank hem voor het eten en zeg dat ik baal dat ik moet werken. Het weer op Kario is P-E-R-F-E-C-T op het moment. Hij mailt terug dat ik hem niet zo moet kwellen. Ik vraag of hij om 3 uur kan stoppen en met me mee naar Kario kan. Helaas! Dat kan niet. Ik ga natuurlijk niet alleen, dus dat wordt geen vliegen. Ik mag wel vanavond komen eten. Goed plan!

Totdat Daron om 2 uur belt. Daron heeft vandaag vrij genomen om het hek bij het bad eindelijk af te maken. Hij vraagt mij naar de condities op dit moment. Ik vertel hem uiteraard dat het perfect is op Kario. Hij wil liever naar Muriwai. Hij vraagt hoe laat ik kan stoppen. Ik geef aan dat 3 uur wel moet kunnen, gisteren langer doorgewerk, dusja ;).

Om 3 uur vlieg ik de deur uit, See ya' all tomorrow! Ik spring in de auto en als ik thuis kom rijdt ook Daron ook net de straat in. Ik pak mijn fieldpack, gooi mijn spullen in de auto. We besluiten toch maar naar Kario te gaan. Maakt mij niet uit, als ik maar kan vliegen ;).

Eenmaal op Kario is het perfect! Ik start als eerste weg, daarna is Daron aan de beurt. We pakken wat hoogte en vliegen rechts weg naar het hoge cliff. We kunnen erg makkelijk hoogte pakken. We vliegen helemaal door naar Hamilton's Gap. Dus Kariotahi naar Hamilton's Gap. We durven de ofsteek niet te maken om helemaal naar Whatipu te vliegen.

Er is nogal wat water uit de lucht gekomen ;). Alles is groen!


Behalve de ruige stukken cliff


Onderweg kunnen we nog lekker hele stukken met de tips tegen elkaar vliegen. Daron is meestal wel een stuk sneller dan ik. Sneller scherm he ;).

Volg Daron ;)


En dit hem dan! Daron!


Yeah! ;)


Uitzicht naar beneden is ook niet slecht :D.


En over de linker schouderIk heb ook nog een klein filmpje gemaakt. Klik hier maar als je het wil zien ;).


Nutuurlijk moet hier de zon ook onder dus wanneer deze bijna onder is vliegen we terug. Het is dan wel volle maan, maar we weten niet wat de wind doet. Onderweg is het dodelijk kalm. Ik zit in de lucht een beetje met mijn camera te spelen.

Zo gaat weer onder!In de verte zie ik Daron toplanden. Ziet er weer vreemd uit, hij kan zijn scherm op een of andere manier sturen dat hij als een baksteen zakt. Wel handig, maar het ziet er een beetje raar uit. Als ik dichterbij kom zie ik iets wits in de struiken. You can't be f*cking serious. Daron zijn scherm ligt helemaal in de ... struiken. Ik topland en door de harde wind komt mijn scherm tegen de struiken te liggen. Toch beter dan erin.

Daar staat ie dan!


En ik moet er ook aan geloven


Als Daron zijn scherm eruit heeft en ik heb mijn scherm gevouwen gaan we naar de bar. Tijd voor een biertje. Het ziet er hier nogal duur uit, maar we worden naar enige aarzelen toch vriendelijk geholpen ;). Lekker een bak friet met een biertje.

Tijd om te gaan, op de terugweg sms ik Brendan dat ik het niet ga halen. Ik had hem ook al een mailtje gestuurd, dus hij rekende niet meer op mij.

Als ik thuis kom heb ik niet echt honger. Maak nog een bak friet, een gebakken ei en wat toast. Dat gaat er toch wel in :). Nu is het tijd om de blog weer bij te werken. Was toch weer een lekker dagje :).

Woensdag
Ik wordt bijna wakker van het zonlicht. Het weer is weer helemaal super. Helemaal zoals we het willen ;).

Nieuw hekje bij de pool, en wat een weer he!


Vandaag mag ik weer doorwerken aan het "Hang een Meridian om je nek!". Het begint al aardig te lukken. Ik kan plaatjes laten zien en tekst op het scherm schrijven. Tussendoor mag ik ook nog even 50 Meridian programmeren die naar klanten verstuurd moeten worden. Dat duurt gelukkig niet zo lang, maar voor ik het weet is het toch alweer kwart over 5. We mogen weer naar huis. Weer een uur te lang gewerkt ;).

Eerste versie, nu nog zonder batterijen.


Het bureau wordt nog steeds aan gewerkt ;)


Het eerste prototype


Vanavond geen boodschappen, ik kan lekker in een keer naar huis. Ik zoek nog ff snel op waar Brendan woont en ga op de bank zitten. Over een half uurtje vertrek ik naar Brendan. Ik zet voor de zekerheid een alarmpje omdat ik het gevoel heb dat ik in slaap ga vallen :P. Haha! Dat gebeurde dan ook :D.

Als ik wakker word van het gepiep neem ik even de tijd om wakker te worden met een slok drinken. Dan spring ik in de auto op weg naar Brendan.

Bij Brendan is het eerst ff wat muziek luisteren en ouwehoeren. Dan gaat de keuken princes Brendan de curry klaarmaken. Lekker Indiaas, daar heb ik wel zin in. Na het eten beginnen we het kijken van 300, maar de qualiteit is echt TE slecht gewoon. Dan maar "2 and a half men" kijken en daarna iets over tattoo shops. Brendan wil weer een nieuwe tattoo :P.

Ik ga weer op huis aan, kijk nog even wat tv en spring in mijn bedje. Morgen weer een dag.

Dinsdag
Ja het leven gaat weer gewoon door, ook als ik in mijn eentje hier ben. Vandaag heb ik weer een nieuw projectje gekregen op het werk.

Martin en Steve (de twee bazen) gaan de komende tijd wat beurzen af en ze willen graag wat demo materiaal om hun nek hebben hangen. Geen probleem. Lucas gaan een Meridan achterop een lcd scherm plakken, daar USB op aansluiten en een batterij pack aanvast maken. Ik mag de software doen! Jippie!.

Vind het wel leuk dat ik allemaal afwisselende dingen mag maken. Ik leer er in ieder geval behoorlijk veel van vooral van C# en .NET Micro Framwork.

In de middagpauze knijp ik er even tussenuit. Ik ga ff brood halen, want als ik na het werk ga hebben ze niets lekkers meer. Dat brood halen kost al vlug iets meer dan een half uur. Dat wordt doorwerken aan het einde van de dag.

Rond een uurtje of 5 ga ik naar huis. Het is mooi geweest. Vlug nog even langs de supermarkt om eten te halen. Ik ga vanavond een lekkere hamburger bakken :P. Brendan heeft mij morgen bij hem thuis uitgenodig, dus dat komt goed uit :D.

Eenmaal thuis begin ik aan het eten en ondertussen bel ik ook nog met thuis. Dat eten maken duurde toch wel behoorlijk lang op deze manier ;). Maar het resultaat mag er wezen.Na het eten ga ik door de stapel DVD's heen die ik van Brendan heb gekregen. Deze zijn voor als ik me eenzaam voel ;). Dat komt goed uit. Be Cool gaat het worden. Het is niets zo'n leuke film als verwacht, maar wel geinig :).Nu lekker naar bedje, gisteren lag ik er ook al laat in. En als ik er te laat in lig, dan is het opstaan altijd een beetje een probleem ;).