Ik ben voor 5 maanden op stage in Nieuw Zeeland. Ik werk hier bij EmbeddedFusion, en ik verblijf bij Michel en Eva (http://www.acromania.nl/blog)

Friday, June 29, 2007

Dag 145 Rondleiding

Maandag

Omdat iedereen toch wel heel nieuwsgierig was naar het huis heb ik een rondleiding gemaakt. Niet alles staat erop, maar het is natuurlijk beter dan niets ;).

Op het werk ben ik eindelijk aan mijn verslag begonnen. Het komt allemaal nog een beetje langzaam op gang, maar het komt er wel :P. Aan het einde van de dag komen er wat vragen van Microsoft binnen over de producten die we hebben verzonden. Steve en Martin zijn in de States, dus ik maar support leveren.

Sunday, June 24, 2007

Dag 130 t/m 144 Verhuizen

Zondag
Pfeeuw vandaag lukt het maar niet om wakker te worden en uit bed te gaan. Ik blijf lekker tot half 11 liggen. Daarna is het tijd voor een goed kiwi ontbijt ;). Kan ik mooi eten als Eva in de douche is.

Altijd lekker!


Alle spullen die "over" zijn liggen in het hok in de tuin.We gaan vandaag het oude huis schoonmaken zodat Daron erin terug kan. Ook moeten we nog een paar kleine dingen overhuizen en dan zijn we helemaal klaar. Eindelijk! Hoeven we niet meer terug naar Celtic Crescent :). 'T is nog steeds jammer dat we de SPA niet mee hebben kunnen nemen ;).

Het kost een paar uur, maar dan heb je ook wat. Om half 5 zijn we helemaal klaar met poetsen. We hebben zelfs nog hulp gehad ook. Daron kwam nog even langs en die heeft dingen gestofzuigd :). Altijd fijn ;). Nu gaan Eva en ik terug naar huis, want we zijn echt helemaal kapot :P.

Weer iets wat we moeten missen, Daron zijn bloemen


Als we thuis zijn belt Mies nog. Hij heeft het erg naar zijn zin in Amerika ;):P. Hij is al 5 uur aan het wachten op zijn volgende vlucht en kan nergens heen.

Rond een uurtje of 6 is het tijd om te gaan eten. Eva maakt het vlees klaar wat ik gisteren al heb voorbereid :P, moet ik weer hetzelfde eten als gisteren ;). Gelukkig vind ik dat wel heel lekker :).

Zaterdag
Vandaag moeten we boodschappen gaan doen. Ik ga met de Honda naar de supermarkt en wat spullen bij het oude huis halen. Eva en Mies gaan met de auto van Anne Mies zijn nieuwe telefoon halen en naar de technische winkels.

Als ik terug ben van de winkel belt Mies of ik zin heb om naar Sylvia park te komen. Hij is zijn telefoon vergeten en heeft die nodig om zijn abbo om te zetten. Zucht! Daar kom ik net vandaan man ;)! Ik spring weer in de auto en ga opweg. In Sylvia park doen we nog even wat nodige aankopen. Zijn toch veel spullen die we van Daron leende ;).

Een bloemetje van mijn ouders voor in het nieuwe huis


Als we terug komen ga ik verder met de kamer indelen. De tv en stereo moeten bijvoorbeeld nog geplaatst worden. Eva is ondertussen nog met de keuken bezig, en Mies is nog op de computer kamer bezig. Ook is Mies erachter gekomen dat zijn nieuwe telefoon al gebruikt is, die moet dus ook weer terug. Maar niet vandaag gelukkig.

Omdat Mies vanavond om 7u weg moet richting Amerika en de auto van Anne nog terug moet besluiten Eva en ik dat maar te gaan doen. Dan kan Mies ondertussen zijn tas inpakken.

Als we terugkomen heeft Mies zijn tas gepakt. Ik stel voor eten te maken en begin vast. Ondertussen zijn Eva en Mies aan het uitzoeken hoe het net gekochte alarmsysteem werkt. Natuurlijk moet er ook getest worden hoe hard het gaat als die afgaat :P.

Als ik het vlees het voorbereid en de frietpan aan heb staan komen we erachter dat dit niet gaat werken. Mies moet namelijk al zo goed als weg. Ik besluit 2 stukken vlees in de koelkast te gooien voor morgen en 1 stuk op te eten voor vanavond. Kunnen Eva en Mies mooi op het vliegveld eten.

Na mijn heerlijke avondmaaltijd ga ik verder met de huiskamer, ik sluit de tv en stereo aan en geef alle andere spullen een plekje. Als Eva thuis komt maken we de klus af. Aan het einde van de avond is het nog even stofzuigen en zijn we klaar! Eindelijk! En dan nu lekker naar bedje!

Het resultaat, gezellig he!


Vrijdag
Vandaag is het voor mij weer gewoon een werkdag. Eva en Mies zijn vandaag vrij en kunnen lekker uitslapen.

Ik word lekker rustig wakker en draai me nog een keer om. Dan bedenk ik me langzaam dan het best wel licht is, en dat ik helemaal geen wekker heb gehoord. Whoops! Wekker vergeten te zetten, en het is al half 9. Ik spring uit bed in een keer in de douche. Als ik uit de douche kom gooi ik brood, beleg en een mes in de tas. Dat maak ik op mijn werk wel. Alleen nog even naar de wc.

Zodra ik op de wc zit begint het toch een partij te hagelen, onweren en bliksemen. Damn! Dat zie je ook niet vaak hier. Het weer is echt slecht op het moment.

Ik vlieg weer van de wc af en pak de autosleutels. Ik moet eerst in de regen de auto van Anne verzetten, Honda uit de garage halen en dan de auto van Anne weer terug zetten. Als ik terug naar binnen ga om de jeep sleutels op te hangen zijn Mies en Eva ook wakker. Ik groet ze en ga naar het werk.

Om 10 uur ben ik op het werk, niet slecht dacht ik zo. Ik leg meteen de laatste hadn aan de kiosk borden die naar Microsoft gaan. Ik maak mijn testapplicatie af, programmeer ze en we sturen ze op. De rest van de tijd werk ik een beetje aan mijn verslag.

De Kiosk module


Ik vraag Mies en Eva nog of ik boodschappen moet doen, maar dat hoeft niet. Ik moet meteen! naar huis komen. We gaan de wasmachine en droger halen die ze hebben gekocht.

Ik race naar huis en we stappen in de jeep. We halen beide apparaten op en gaan weer terug naar huis. Natuurlijk moet alles meteen geplaatst, geinstalleerd en gebruikt worden.

De wasmachine en droger, beide nog geen jaar oud


Als dat gedaan is begin ik aan de huiskamer. Mies gaat verder aan de computer kamer en Eva is bezig in de keuken. Ieder zijn plekkie ;). Er is wat discussie over hoe de banken moeten komen staan, maar na heel wat schuiven blijven we bij Eva haar idee. Nadeel is alleen dat de tv kabel te kort is. Die moeten we morgen dan maar gaan halen.

Ik heb tijdelijk maar even de slaapkamer tv aangesloten zodat we in ieder geval het antenna signaal kunnen testen. Als alles zo'n beetje staat gaan we naar bed. Morgen is er weer een dag :). We kunnen iig op de bank zitten nu ;).

Donderdag
Vandaag is het moment dan daar. We hebben er lang op gewacht, maar nu is het zover. We gaan verhuizen. Wij zijn met de auto van Anne naar het werk gegaan, en Eva met de Honda.

Als we thuis komen is de Honda al volgeladen met spullen. De computer zit al in een doos, en op het bed van Eva en Mies kun je ook niet echt meer slapen. Eva en Mies gaan met de Honda naar het nieuwe huis om alles uit te laden. Ik rijd de auto van Anne de oprit op en ga die ook inladen. Hehe, heerlijk man, weer een schakelauto!

Niet veel later komen Brendan en Sarah binnen, die komen vanavond ook helpen. Als ik ze goed en wel heb uitgelegd wat het plan is komen ook Tony, Karen enb Daron erbij. Uiteraard is er eest tijd voor gezelligheid. Maar wanneer Mies en Eef terug komen moeten we toch echt gaan beginnen.

Mijn bed staat al vanaf het begin klaar. Die moet zeker mee ;).


De dames pakken alles in de keuken in, en wij zijn goed voor het betere sjouw werk. Het werkt allemaal aardig samen, en natuurlijk is het altijd lache om naar de discussies te luisteren van mensen die he-le-maal niet eigenwijs zijn ;).

Sarah doet de tv


Karen is in de keuken bezig


En Daron kijkt ook goed mee


Het loopt allemaal aardig door. Tussendoor is er ook nog tijd voor eten. De dames hebben Indiaas eten gehaald, en dat gaat er natuurlijk wel in. Een collega van Eva komt ook nog de koelkast brengen.

Mijn spullen.


Ook van kijken wordt je moe


Daar zijn de banken


Het huis begint al aardig vol te raken. We moeten wat extra plaats maken als de banken arriveren, die dingen zijn eigenlijk veel te groot voor dit huis.

Deskundige Brendan en Tony zoeken uit of het allemaal gaat passen


Aan het einde van de avond is zo goed als alles over. De hele kamer van het nieuwe huis staat vol. Geen idee hoe we dit allemaal gaan inpassen. Eerst maar even de bedden in elkaar zetten. Nutteloze spullen rechtstreeks in de schuur. En over de rest gaan we een nachtje slapen ;).

Truste!

Woensdag
Als ik 's ochtends wakker wordt en uit mijn raak kijk wordt ik verrast door echt een super mooie lucht. Kon het niet laten er ff een foto van te maken.
Verder gebeurd er niet veel vandaag. Morgen gaan we verhuizen, dus we zetten wat dozen klaar even bellen de telefoon maatschappij of ze de telefoon kunnen overzetten.

's Avonds kom Anne nog haar 2e auto brengen. Dit een een jeep model met een open achterbak. Kunnen we die mooi gebruiken om te verhuizen. Er zit ook een trekhaak aan, dus dat maakt het nog gemakkelijker :).

Dinsdag
Een dag eerder dan verwacht hebben we dan de sleutel! Vandaag kunnen we naar het huis gaan kijken. Eva heeft onze parapent spullen al afgegooit zodat we vanavond al wat spullen kunnen verhuizen.

Maar eerst de openhaard aan want het is k...k...koud :)


De auto helemaal volgeladen :)


De eerste dozen stapelen langzaam op


De eerste foto van het huisje


Zondag
De day after! Mies zijn verjaardags feestje is voorbij; maar zijn verjaardag niet. Zijn verjaardag begint pas!

Ik sta als eerste op. Voel me niet verkeerd gelukkig, we hebben toch wel weer goed aan de wiskey en het bier gezeten ;). Ik loop naar de kamer. Ik stap heel voorzichtig over Summer en Shane heen. Die liggen nog lekker te slapen.

Omdat het nogal koud is sprokkel ik buiten nog wat van Daron zijn "goede" hout om de openhaard aan te maken. Aangezien we niets beters hebben zullen we het hiermee moeten doen ;).

Niet veel later worden Shane en Summer ook wakker. We beginnen met z'n drieen aan Mies zijn verjaardags ontbijt. Het kost ons ongeveer 1,5 uur en alle spullen die we in de keuken hebben, maar dan heb je ook wat. Na het koken springt Shane bij Mies en Eef in bed om ze traditioneel wakker te springen.

Bij een goed ontbijt hoort ei!


Nog wat spul in de oven!


Klaar! Aan tafel!


Na het eten rookt Mies zijn laatste sigaret. Hij is nu 31 jaar en definitief gestopt met roken (zegt ie).

De aller laatste


Daron komt nog langs en we gaan met z'n alle naar Mt Wellington. Gewoon ff kijken of we kunnen vliegen. Maar de wind is toch echt te hard. Het weer is wel heel lekk

dag na verjaardag mies, zijn echte verjaardag, hout halen, veel vuur, ontbijt maken met shane en sumer. We rijden nog door naar Glover park omdat Shane dit ook nog nooit heeft gezien.

Daarna is het tijd om weer terug te gaan. Ik ga nog even langs de supermarkt om extra hout te halen. Het begint namelijk alweer behoorlijk af te koelen.

Shane en Summer gaan naar huis en wij bestellen Indiaas eten, het is namelijk Mies zijn verjaardag, dus hij mag kiezen.

Nu lekker op de bank hangen en Flight Plan kijken. Die is leuker dan verwacht. Mies slaapt natuurlijk weer de halve film ;).

Flight Plan


Zaterdag
Vandaag sta ik lekker op mijn gemak op, en begin ik aan het knutselen van een lekker ontbijtje. Dat is toch wel een fijn ritueel wat ik heb gekregen. In het weekend een lekker kiwi ontbijt maken met veel eieren en spek. Jummie!

Eva en Mies hebben blijkbaar meer haast. Ze moeten vandaag 2 huizen kijken en ze gaan boodschappen doen voor Mies zijn feestje vanavond. Ik ben niet op tijd klaar met eten dus ga niet mee ;).

Als ze weg zijn kan ik mooi mijn kadeau inpakken. Ik heb voor Mies 3 jongleer ballen gekocht. Die van hem zijn afgepakt bij de douane omdat er zaadjes inzaten. Heel jammer! Ik pak de ballen samen met 2 flessen bier in en zet op het kaartje dat hij nu iets anders vast kan houden dan een sigaret :). Dat gaat helemaal goedkomen ;).

Die rooie zijn voor Mies


's Middags gaan we met z'n alle naar nog een huis kijken. Maar eigenlijk heeft het al geen zin meer. Ze zijn beide verlieft geworden op het eerste huis. Heel jammer dat ik 'm niet gezien heb, maarja. Ik denk dat ik er binnenkort heel veel van te zien krijg ;).

Als we 's avonds de spare ribs goed en wel achter de kiezen hebben staan Shane en Summer voor de deur. Ze hebben uiteraard een fles wiskey bij, en het kadeau voor Mies is een mini stokbrood. Wat wil een mens nog meer.

Shane zijn bijdrage aan het feestje


Daarna stromen de mensen langzaam binnen. Mies, Shane en ik delen de wiskey en daarna gaan we nog aan het bier. De openhaard staat lekker te branden. Het is echt heel gezellig.

Het wordt erg laat in huize Celtic die avond...

Zondag t/m Vrijdag
Deze week staat in het teken van beestjes en huizen kijken. De huizen waar we op bezoek gaan zijn niet echt geweldig. 1 van de huizen was wel lekker groot, maar omdat het zo oud en gaar was hebben we hier maar niet voor gekozen.

Wat de beesten betreft, onder de afdekdoek van de BBQ zit een kolonie kakkerlakken. Het begint met een paar kleine, maar op een dag is het dan toch echt raak. De moeder komt ook even buiten kijken. Lekker ranzig :)

Kakkerlak


Om de pret compleet te maken komt er 2 dagen laten nog een spin om de hoek kijken. Deze zit ook op de BBQ. Het gaat hier om een white tailed spider. In het beesten in NZ staat dat dit 1 van de 2 giftige beesten in NZ is. Na wat onderzoek op internet blijkt het toch allemaal wel mee te vallen. Het was toch wel lache ;).

White tailed spiderVoor iedereen die nog een keer naar afrika wil met zijn vriendin is dit echt een aanrader. The White Messai.

Sunday, June 10, 2007

Dag 124 t/m 129 Weer vliegen

Zaterdag
Ik sta vandaag om kwart over 7 op. Ik heb met Sabine afgesproken dat we zouden bellen over onze vakantie. Sabine komt hier 13 Juli al aan, en dan gaan we een maand lang door Winter Nieuw Zeeland trekken. We moeten natuurlijk een beetje afspreken wat we allemaal gaan doen. Over msn en e-mail gaat dat toch niet zo goed als gewoon echt bellen.

Na een uurtje of 2,5 komt Mies ook uit bed. Ik heb gisteren afgesproken dat ik het weer in de gaten zou houden, dus dat heb ik dan ook gedaan. 's Ochtends was het heel erg gusty, maar dat nam langzaam af. De wind was wel nog steeds redelijk hard. We besluiten Brendan te bellen en het maar te gaan proberen.

Brendan neemt zijn telefoon niet op, en voordat we gaan wijst Eva ons erop dat we om 2 uur thuis moeten zijn. Om 2 uur is het open huis bij een redelijk interessant huis. Ok, en we gaan.

Iets voor 12 komen we op Kario aan. We rijden eerst naar de hoge start. Mies zijn eerste reactie. Nou, dat kunnen we rustig vergeten! Maar we besluiten toch door te rijden naar de schoolstart. Daar is helemaal niemand. Hmmz, meestal is Alan er wel met cursisten en hele kleine schermpjes.

We besluiten toch maar naar boven te lopen, maar niet voordat ik de Inox en heb opgevouwen en Mies lekker heeft ge-buitenpoept :P. Op de start lijkt het mee te vallen. We gooien onze schermen eruit en maken ons klaar. Terwijl we dit doen lijkt de wind toch wel erg hard. Hehe, achja, we kunnen altijd een keer het scherm opzetten en kijken-wat-ie-doet.Ik ben als eerste klaar en zet het scherm op. Jezus! wat is dat ding snel. Ik huppel een beetje op en neer op de start. Pfeeuw, de wind is wel erg hard. Ik raak mijn rem aan en wordt opgetild. Ok, nu vlieg ik. Ik ga een beetje vooruit, dus het zal allemaal wel meevallen. Ik besluit naar de rand te vliegen en te kijken hoe het is. Het waait echt hard! Maar het is wel vliegbaar voor mij, zit een beetje in de remmen en kom lekker hoog.

Ik zie dat Mies ook klaar is en probeert te starten. Voor iedere stap die hij vooruit zet gaat hij er 2 naar achteren. Hij start weg en gebruikt zijn speedsysteem om bij de rand te komen. Hoezo omgekeerde wereld :P. Normaal heb ik altijd te weinig snelheid :P.

Het is echt gaaf in de lucht, we kunnen lekker wing-overs maken en "spelen" bij de start. Met je harnas door het gras, aan je remmen trekken, 5 meter de lucht in gaan, loslaten en weer met je harnas door het gras. Lache man!Niet veel later komt Alan met zijn studenten. Het eerste wat hij ons zegt is dat het wel hard waait. Maar dat wisten we eigenlijk al ;). Hij meet de wind is tussen de 35 en 40km/h en hij is nu al afgenomen :P.

Mies en ik blijven lekker in de lucht spelen. Alan start nog een tandem weg. Nouja, tandem. Het is een solo L met 2 volwassen personen eronder. Het scherm gaat tot 170 kilo en er hang denk ik wel 200 kilo onder. Die heeft dus ook lekker veel snelheid.

Mies heeft niet zoveel snelheid op zijn scherm dus mag hij van Alan de Nova Ibex lenen. Maar na een paar minuten staat Mies alweer aan de grond. Hij heeft op dat 15m2 scherm nog minder snelheid dan zijn eigen scherm. Hij vindt het helemaal niets :P.

De IBEX


We gaan weer gewoon aan onze eigen spullen vliegen en lekker spelen in de lucht. Dan komt de groep van Ruben ook nog langs. De wind is inmiddels heel erg afgenomen, dus we besluiten even af te wachten wat er gaat gebeuren.

Megan is er ook maar kan net als de rest niet starten door de harde wind. Ze verteld ons dat ze Eva had gesproken. Whoops! Het is al 3 uur! Omdat we nu toch al te laat zijn besluiten we maar te blijven.Gelukkig trekt de wind weer aan en gaan we weer vliegen. Nouja vliegen, eerst wat spelen op de start. Ik land op Mies die klaar staat met zijn scherm, opzich wel grappig, maar een lijntje blijft achter mij hangen. Dat is minder handig :P. Als wraak maakt Mies wing-overs voor mijn neus en beukt hij met zijn harnas tegen dat van mij.

Ook starten we steeds, worden we een meter opgetild en doen we een spin-landing. Nouja, Mies doet dat, op een of andere manier wil het mij niet echt lukken. Volgende keer beter.

We starten weer en vliegen naar het uiterste punt links van de start. Mies is hier vandaag al 2 keer geweest, maar ik durfde steeds niet. Nu heb ik mijzelf overgehaald en ga ik de oversteek toch maken. Tot de helft haal ik het makkelijk, dan pak ik weer wat hoogte en maak ik met Mies samen de volgende oversteek. Ik ga voorop.

Water staat nu al erg hoog. maar blijft stijgen. Je ziet het bos waar we heen zijn gevlogen.


Ik blijf maar denken dat ik het vreemd vind dat het hier niet turbulent is. Mies is er al 2 keer geweest en heeft nergens last van gehad. Maar dan! Ik krijg me toch een oplazer. Mijn scherm gaat alle kanten op! Een paar seconden later is het aan Mies de beurt, precies hetzelfde. Ik heb gelukkig voldoende voorwaartse snelheid om weg te komen. Mies niet, die blijft en nog even inhangen en vliegt terug. Ik besluit ook terug te gaan.Iets over 4 besluiten we maar te stoppen. We hebben echt lang in de lucht gehangen vandaag. Maar het was ook echt leuk. Zeker gaaf dat ik nu een beetje wing-overs enz kan maken :D.

Ik rijdt terug en dat is een heel avondtuur. Het tij is nu zo hoog dat het water bijna tot het cliff komt. Het terugrijden moet door het losse zand, en soms zelfs door stukjes water. Zo hoog hebben we het water nog nooit gezien. Normaal is het strand hier echt SUPER groot.

Auto toen we terug kwamen, het meeste is er al vanaf :P


Als we terug komen is Eva niet zo blij met wat we hebben gedaan. We proberen het nog goed te maken door eten te koken, toastje te maken en na het eten voor koffie te zorgen.

's avonds bekijk ik nog wat dingen die ik allemaal kan gaan doen na mijn stage hier. Om half 11 ga ik naar bed. Ben echt helemaal kapot. Het was echt een super dag!

Maandag t/m vrijdag
Omdat ik niet zo heel veel meer weet van deze week zal ik alles maar in een keer vertellen.

De week begon goed met een vrije dag op maandag. Beetje jammer dat het weer niet zo lekker was, dus zijn we maar 24 af gaan kijken. Dus eindelijk hebben we alle 24 afleveringen gezien. Ik heb geen nagels meer over, maar het was toch wel lache.

Vanaf dinsdag is het weer gewoon werken. Op het programma staat de nieuwe kiosk borden ff snel testen. En de SPI touch driver maken voor Mirco Framework. Omdat de driver al een heel eind af is maar niet lijkt te werken pak ik de scope er maar bij.

Mijn bureau op het moment


Het kost allemaal wat uitzoekwerk, maar langzaam maar zeker kom ik langzaam tot een oplossing. Het is allemaal natuurlijk super interessant om deze problemen op te lossen.

Woensdag ga ik met Daron een nachtrit doen. Zijn pols is weer "bruikbaar" maar nog niet helemaal genezen. Ik kan nu eindelijk mijn nachtlicht gaan testen. Hij komt me na het werk thuis ophalen en we rijden meteen naar Woodhill.

Als we daar aankomen is het goed donker, niet echt koud, en er staat een geweldige sterrenhemel boven ons. Ziet er echt weer super uit. Het fietsen gaat verder ook goed. Mijn fiets werkt niet helemaal goed mee, maarja, we doen het er maar mee. Daron valt 1 keer heuvelop van zijn fiets af. De andere keer rijdt hij tegen een boomstronk aan, nu valt hij precies op zijn zere pols. Ai! Hij kan gelukkig wel door.

Na iets minder dan 2 uur hebben we het wel weer gehad. We gaan terug naar huis. Als ik thuis kom gaat Mies voor mij koken. Dat is nogal eens een luxe.

Donderdag ben ik nog steeds lekker met SPI bezig. Ton heeft ook wat Microframework problemen. Ik help hem hierbij deze op te lossen.

Als we terug komen van het werk blijkt dat Eva huizen heeft zitten bekijken. Ze heeft 3 huizen gevonden die er wel goed uit zien. We gaan vanavond bij het eerste huis kijken. Het is lekker dicht bij het werk en ziet er van buiten goed uit. Grote tuin, 3 slaapkamers, alles compleet. Maar het is wel een beetje "view" roestige schroeven bij de wasbak in de keuken. En de badkamer is echt heel oud. We gaan zaterdag nog 2 andere huizen bekijken.

Vrijdag werken we echt heel lang door. Mies wil graag zijn driver afmaken dus ik geloof dat we rond 7u naar huis gingen. Ik ben daar ook wel blij mee, want ik heb nu ook mijn touch driver af kunnen maken. Er zit nog 1 probleempje in, maar dat zou ook hardware kunnen zijn. Dat gaan we maandag uitzoeken.

Jaja, er gebeurd iets als je op het scherm drukt ;)


Als we thuis komen heeft niemand zin om te koken. We besluiten uit te gaan eten bij de Japanner. Weer iets helemaal nieuws voor mij ;). Het is echt heel lekker op de gefrituurde groenten na. Dat is toch iets teveel van het goede.

Friday, June 1, 2007

Dag 117 t/m 123 Jippie vliegen!

Zondag
Zo voor vandaag zijn de voorspellingen ook weer behoorlijk slecht. Dat wordt 24 ophalen bij Hugo en beetje tv kijken ofzo. Ik kijk nog even naar het weer en het waait gruwelijk hard op Kario. Als Mies 5 min later uit bed komt en kijk is het juist perfect. Hmmz, dat is vreemd.

Ik besluit het maar aan Tony te vragen op MSN. Niet veel later belt Tony ons op. Hem lijkt Muriwai de beste keuze, daar staat de wind redelijk goed op, en als het begint te regenen kunnen me makkelijk in de auto schuilen. We ontbijten en 20 min later staat Tony op de stoep.

Wanneer we aankomen op Muriwai ziet het er "aardig" uit. De wind is alleen een beetje zacht. Mies gooit zijn spullen eruit gaat het proberen. Het ziet er niet echt goed uit. De wind is te zacht en Mies blijft een beetje op de grond spelen. Dan trekt de wind aan en vliegt hij een beetje.

De lage start in de kom bij Muriwai


Mies zijn scherm is erg klein dus ik besluit mijn spullen te pakken en te kijken wat er gebeurd. Maar zoals het altijd gaat, zodra ik mijn spullen eruit gooi is de wind weg. Zucht! Het weer is lekker, maar Eva krijgt het toch een beetje koud van in de wind zitten.

Brendan ziet het ook niet zitten en gaat Sarah opzetoefeningles geven. Wij wachten het nog 10 min af en gooien de fieldpacks in de auto. We gaan een bakkie koffie en een tostie pakken bij de bar.

Als we alles naar binnen gewerkt hebben lijkt de wind aangetrokken. We zijn natuurlijk voorzichtig, want het kans soms goed lijken maar behoorlijk slecht zijn. Maar alles blijkt mee te vallen. Het ziet er super uit. Mies start als eerst weg, dan start Tony en nu ben ik aan de beurt.

De wind is behoorlijk sterk en ik blijf redelijk voor het Cliff. Als we een windvlaag krijgen wil ik niet tegen het Cliff aan geblazen worden. Ik vlieg een beetje achter Tony aan want hij is de buurt aan het verkennen. Mies is wat aan het Acro'en. Uiteraard!Uitzicht is ook weer super


Na een tijdje krijg ik behoorlijke dorst en begint de wind toe te nemen. Mooi moment om even te landen en te kijken wat er gaat gebeuren. Tony gaat ook landen. Als ik bijna aan de grond sta start Brendan weg. Mies en Brendan blijven nog lekker vliegen. Brendan vliegt aan zijn XS scherm.

Ik besluit het maar met de INTOX te gaan proberen. Als de wind dan harder wordt heb ik in ieder geval een beetje marge. De INTOX is het oude Acro scherm van Mies. Ik gooi de INTOX in het gras en mijn Edel in de auto. Dan ga ik klaarstaan en zet ik het scherm op.

Damn! Die is snel :D. Jippie :). Ik draai op en start weg. Ik ga meteen linksaf net als de vlucht ervoor. Helaas! Geen lift, ik had blijkbaar rechts eerst hoogte moeten pakken. Ik besluit geen risico te namen en land op het strand. Ik loop met een fieldpack naar boven en daar staat Mies nee te knikken. Wat doe je nou man! Je moet eerst rechts hoogte pakken, prutser! Hehe oke, dat gaan we nu dan maar doen :P.

Ik start de tweede keer en vlieg meteen rechts naar de Jan van Genten kolonie (die zijn alleen op vakantie). Zodra ik ik een paar meter de lucht in ben begint het behoorlijk te regenen. Bah! Ik vlieg dus weer naar het strand en land. Zucht! Het zit me niet mee.

We wachter de bui af in de auto, het is gelukkig maar een kleintje. Dan willen Mies en ik weer starten. Ik vind de wind behoorlijk hard. Tony ook en hij zegt dat hij het niet meer vertrouwd en naar huis gaat. De wind is erg hard, maarja ik heb nu ook een snel scherm.

Mies en ik spreken af dat we halverwege starten. De wind is heel erg hard maar ik heb er wel vertrouwen in. Mies zet zijn scherm op, vliegt een paar meter en zegt dat het goed is. Ik start weg en schiet ook meteen omhoog. Whaaah, dit scherm vliegt echt lekker. Kan nu echte bochten maken met gewicht sturen :P. Lachuh!

Mies en ik gaan nog met de tips tegen elkaar vliegen. Ik moet wel behoorlijk afremmen want hij is niet zo snel :P. Ik op deze 19m2 ben veel sneller dan Mies op de 18m2, maarja ik ben dan ook 20 kilo zwaarder :P.

Hoe lager de zon, hoe mooier het wordt


Ik speel nog wat in de lucht en kijk naar de zon die langzaam in de zee zakt. Mies gaat landen, ik besluit ook maar te gaan landen voordat de zon echt weg is. Ik wil nu erg graag "top" landen op het gras. Helaas! Ik krijg het niet voor elkaar. Iedere keer krijg ik op het laatste moment lift en ik wil het niet met oren proberen. Ben vergeten of dit ding rare dingen doet met oren. Na 25 pogingen besluit ik toch maar op het strand te landen. Omdat het zwart zand is laat ik het scherm niet vallen en loop ik met het scherm boven mijn hoofd weer naar boven. Nu is het scherm toch niet vies geworden :D.

Mies heeft ondertussen van 71 jarige Mick zijn Swoop te leen gekregen. Dit is een 16m2 schermpje wat gebruikt wordt met skieen. Mies heeft het helemaal naar zijn zin aan dat ding. Hij komt niet veel later ook landen en dan besluiten we terug te rijden.

Mies aan de Swoop16


Ook hiermee kun je aardig hoogte pakken!


Op de terugweg komen we langs een Thais restaurant, we besluiten daar wat te gaan eten. Dat was geen slechte keuze. Het eten was echt super hier. Veel beter dan vorige keer. Bediening was mischlien nliet helemlaal duidlijk af en toen, maarja het went :P.

Op de terugweg stoppen we nog even bij Hugo, hij heeft de laatste 12 afleveringen van 24 voor ons. We blijven nog voor een kop koffie en langzaam komen de tandem verhalen weer boven. Hardstikke gezellig.

Als we thuis komen is er nog tijd voor 1 aflevering 24. Maar je weet hoe het gaat, we kijken er uiteindelijk 4 en liggen om 3 uur in bed. Gelukkig zijn we morgen vrij, want dan is het queens birthday.

Zaterdag
Het is weer weekend, dus de weerberichten zijn weer slecht. Ongelooflijk dat, dat in Nederland gebeurd. Maar ook ongelooflijk dat het aan de andere kant van de wereld gebeurd.

Eva gaat vandaag paardrijden met Megan. Mies en ik hebben het rijk alleen. Eva vertrekt behoorlijk vroeg en Mies staat met haar op. Zodra Eva weg is wordt ik gewekt door de Nowcaster die Mies mijn kamer in laat. Nowcaster is het weerbericht.

Ik luister hem helemaal af en zeg tegen Mies dat hij het kan vergeten. Het is dus echt geen vliegweer. Mies is het hier niet mee eens en zou het fijn vinden als ik binnen 5min klaar zou zijn. Maar natuurlijk, zucht! Als je maar weet dat het geen vliegweer is ;).

5Min later zitten we in de auto naar Glover, als we daar aankomen blijkt met gedachten te kloppen. Wind is veel te west en behoorlijk hard. We rijden nog naar de vlag om te controleren, maar het is echt zo.

Helaas! We rijden terug langs de mijn naar MT Wellington. Hier zit het er ook wel vliegbaar uit, jammer dat de wind iets teveel West is. Als de wind hier goed opstaat kunnen we hier wel een keer gaan vliegen.

Als we thuis komen besluiten Mies en Ik dat we maar een beetje gaan opruimen. Het huis is echt een zooitje en we hebben nu de tijd. Het is inmiddels buiten ook gaan regenen. Het is nu half 11.

We storten ons echt vol op het schoonmaken, we draaien 5 wassen, stofzuigen, dwijlen, maken de frietpan schoon, maken de oven schoon, halen het kookstel uit elkaar en maken het schoon, alles. We moeten zels 2 extra waslijnen maken onder het afdak, anders past het allemaal niet.

Om 3 uur zijn we klaar en komt ook Eva precies thuis. Zo nu hebben we wel een biertje verdiend. Eva heeft nogal wat meegemaakt met rijden. Megan is van het paard gegooid, ze hebben vol gas over het strand gerend. Het was super ;), ze heeft er helemaal dikke vingers van.

Mies en ik besluiten nog 1 keer te proberen om te gaan vliegen. We rijden naar Cliff Road want de wind is inmiddels helemaal doorgedraaid naar West. Als we aankomen lijkt het perfect. Ik twijfel nog een beetje, ik vind de wind wat hard.

Wel 2 mooie regenbogen achter Cliff Road


Mies start weg en zegt dat het goed is, hij adviseerd wel om de INTOX te pakken. De intox is zijn oude acro scherm. Ik ren naar de auto, pak het scherm en leg het neer. Op dat moment zie ik Mies langzaam achteruit gaan. Hmmz, misschien toch geen goed idee. Op dat moment komt Mies met oren en speed langsvliegen "Niets starten, te hard, de wind is te hard, niet starten! Niet starten!". Haha, ok! Hij vliegt naar het strand en ik maak een fieldpack en ga naar de auto.

Ik rij naar het strand en haal hem op. We gaan weer terug naar huis. Tussen de wolken door is het wel vliegbaar, maar misschien moeten we het maar niet riskeren.

Mies en Eva maken zich klaar om "op stap" te gaan. Ze gaan vanavond naar de wedstrijd All Blacks tegen Frankrijk. Ik breng ze weg want omdat het een nationale wedstrijd is zal het behoorlijk druk zijn. Als ik ze heb weggebracht maak ik voor mijzelf lekker Lamb Loin Chops met aardappelen. Lekker man! Tijdens het eten kijk ik de film Phonebooth en om half 10 moet ik ze weer gaan halen.Phone booth


Als we terug zijn, zijn Eva en Mies zo moe dat ze zo goed als meteen naar bed gaan. De All Blacks hebben de wedstrijd met gemak gewonnen.

Vrijdag
Zo, vandaag is het weer lekker weer, de wind is weer gedraaid en daardoor is de temperatuur weer helemaal om, het is zelfs al weer 20 graden.

Op het werk is het vandaag ongelooflijk druk. Ik krijg allemaal kleine taken die ik moet zien af te handelen. Ik ben bezig met het Kiosk project van Microsoft. Dit is het magneet strip project. Dat project wordt nu uitgebreid met een SPI driver voor het touch screen. Wel geinig dus.

Luke zijn versie van de Kiosk opstelling ;)Terwijl ik hier mee bezig ben vind ik een grote bug in het Micro Framework. En dat is net op tijd, want vanavond moet er een release worden uitgebracht naar allerlei journalisten.

Na het werken is het tijd om te gaan vliegen. We wilde eigenlijk al om 3 uur gaan, maar Eva wordt vastgehouden op haar werk. Beetje jammer, maarja je doet er niets aan ;). Als ze ons op komt halen zetten we haar thuis af en rijden we naar Glover.

Als we bij Glover aankomen hangt er 3 man in de lucht. Jippie het is weer echt lekker vliegweer. Mies en ik gooien de spullen eruit en starten ook weg. Als we aan het vliegen zijn komt er langzaam een super grote maan opzetten. Wat een prachtig gezicht!

Good old Glover


Mega maan!


We landen om gedag te zeggen tegen Dan, Hugo en Tony. Ze gaan er weer vandoor, ze vinden het wel mooi geweest. Wij willen nog even blijven vliegen, en misschien wel een avond/nacht vlucht maken. Iedereen is natuurlijk zwaar onder de indruk van mijn vliegpak ;). Papa heeft zijn pak achter gelaten en dit is de tweede keer dat ik m aanheb :P.

De zon is bijna onder en het voelt nog helemaal goed. Mies start nog een keer, en heeft meteen niet erg veel lift. Hij komt terug gevlogen en kijkt een paar keer naar ons op de start. Ik zie dat hij niet op zijn gemakt vliegt, dan begint het "Ohhw f*ck, oohw f*ck". Ik trek mijn pak uit en ren naar benenden. Tony zegt dat hij op mijn spullen zal passen.

Het tij is behoorlijk hoog en er is zo goed als geen ruimte. Na een beetje heen en weer klimmen bij het "strand" vind ik Mies. Hij is op een super klein strandje geland. Ofja, hij is gewoon op een grote rots geland. Maar alles is goed dus we lopen terug en klimmen naar boven. De wind was ineens helemaal weg.

we besluiten maar terug naar huis te gaan. De voorspellingen voor morgen zijn niet erg goed. Maarja, we hopen er maar het beste van.

Donderdag
Niet zo'n bijzondere dag. Als Mies en ik van het werk komen gaan we Indiaas eten. Eva is vanavond uit eten, ze heeft een gala van de beurs waar ze de afgelopen dagen heeft doorgebracht. Waarschijnlijk zal ze bij het diner erg opvallen want ze heeft een behoorlijk rode jurk aan ;).

Woensdag
Vandaag hebben we weer gezamelijke lunch op het werk. Lisa heeft Subway voorgesteld, maar Martin wilde junk food van Wendy's. Gelukkig kunnen Mies en ik Lisa en Martin overtuigen en wordt het toch Subway.

Omdat ik er mijn taak van heb gemaakt om het Lisa altijd zo moeilijk mogelijk te maken heb ik natuurlijk een uitgebreide bestelling. En de rest van het bedrijf natuurlijk ook ;).

Omdat ik de slechtste niet ben besluit ik maar om alles mee te gaan halen. Dit loopt natuurlijk uit op een complete ramp. We moet 12 zelf bedachte broodjes bestellen. Dat valt niet mee ;). We redden het natuurlijk wel en het wordt een groot succes ;).

De rest van de dag gebeurd er niet veel bijzonders. Mies en ik kijken nog IMAX Spacestation film, maar dit draait voor Mies zoals altijd weer uit op vroegtijdig in slaap vallen.Het weer vandaag was ook weer helemaal goed :D.

Dinsdag
WOW! Het is vanmorgen echt k.k..k.k..koud! Het is 5 graden als ik uit bed stap. Het duurt daarom ook even voordat ik uit bed ben. Brrrrr. Ik spring uit bed en in 2 grote stappen naar de douche. Daar zet ik alles wat warmte produceerd aan. Zo te voelen is de wind weer gedraaid.

Als we naar het werk rijden zitten Eva en Mies nog te bibberen. Het is verder wel super helder, en de zon staat ook hoog aan de hemel. Eva moet vandaag tot laat werken, dus wij krijgen de auto mee :).

Vandaag is er op een of andere manier zo goed als niets te beleven op het werk. We hebben heel veel te doen, maar toch is er maar weinig werk. Iedereen moet ergens op wachten waardoor ze niet door kunnen werken.

Buiten is het heel erg mooi weer en misschien wel vliegbaar ;). Mies en ik besluiten maar te gaan. We bellen Tony of hij zin heeft om mee te gaan naar Kario. Hij heeft er wel zin 'an. Hij wil ons zelfs komen halen, dat is natuurlijk helemaal super.

We rijden naar Eva haar bedrijf toe en zetten daar de auto neer. Niet veel later komt Tony ons ophalen en zijn we op weg naar Kario.

Wanneer we bij Kario aankomen is de wind erg cross en niet echt hard. We besluiten het maar even af te wachten. Het is super mooi weer, maar wel koud, dus ik kan voor het eerst mijn vliegpak aan :P. Mies is lekker met zijn scherm aan het spelen, ik neem niet eens de moeite. Het ziet er echt niet goed uit. Dan trekt de wind aan, Mies wordt helemaal enthousiast, Tony en ik kijken nog even af. Helaas! De wind zakt weer in, de zon is inmiddels onder. We trappen Mies van de berg af en rijden naar benenden. Heeft hij toch nog een glijvluchtje kunnen maken.

De zon gaat alweer onder!Mies is een beetje aan het spelen!Ooooooh!


We rijden terug en Tony zet ons af bij Eva haar werk. Hier pakken we de auto, rijden we via de Burger Fuel terug naar huis. Mies heeft geen zin om te koken ;). Wat is het toch met die jongen :P.

Als we klaar zijn met eten belt Eva of we haar komen halen en als ze thuis is kijken we nog een aflevering House en Boston Legal. Het is weer bedtijd want morgen moeten we extra vroeg op. Morgen gaat Eva op een beurs staan.

Maandag
Zo het weekend is weer voorbij dus als verwacht is het helemaal perfect vliegweer :P. De wind is weg en de zon is terug. Achja, soms heb je mazzel, soms heb je pech. Vanavond staat er NZ Snapper op het menu, dit is echt een heerlijke vis, die moeten we zeker vaker maken.

Ik kijk nog snel even de aflevering 24 die ik achterloop en verder beleven we niet veel vanavond ;).